BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Guava - Gustul Libanului (cu repetir) pe malul lacului Floreasca
Fac ce fac si dau din lac in…... tot in lac ????. In functie de activitatile desfasurate, de participanti si compatibilitati, o aniversare se poate desfasura in mai multe zile, la fel si in cazul flacaului meu cel mare. Ziua lui a cazut intr-o marti, asa incat a serbat-o la club tratand copilasii dar si parintii, normal si antrenorii prezenti cu eclere si suc. Acum am sa fac o paranteza si am sa povestesc despre eclere, stiu ca sunt sadica, insa sunt cele mai bune eclere pe care le-am mancat vreodata in Bucuresti si nu ma poate contrazice nimeni. French Revolution, pagina oficiala este aceasta frenchrevolutioneclairs.com si au vreo 20 de tipuri de eclere cum ar fi: cu fructe de padure si vanilie (sorry prietena de combinatie stiu ca tu nu le-ai putea amesteca), cu lamaie verde si busuioc, cu grapefruit, cu cafea, cu lapte si caramel, cu ciocolata neagra, cu mango si multe altele pe care le puteti descoperi accesand pagina lor, au de asemenea si colectii speciale (sezoniere), au doua dimensiuni (varianta clasica) dar si mini deoarece au si varianta la vanzare cu 12 bucati fiecare alt tip.
Sa revenim ????, joi s-a sarbatorit cu colegii de la firma, vineri cu colegii antrenori, au fost la Le Boutique la terasa, restaurantul despre care v-am povestit aici vezi impresii asta pentru ca ii ramasese in minte ciolanul lua data trecuta de fratele lui ????, sambata s-a sarbatorit la el acasa cu prietenii (au fost 21 de persoane iar eu si mama ne-am ocupat de ce inseamna mancare), luni s-a aniversat cu partenerii din firma asa incat noua, familiei ne-a fost rezervata ziua de marti, la o saptamana dupa aniversarea propriu zisa ????.
Cat despre locul ales, duminica la masa de pranz ne-a spus ca are o intalnire de afaceri la Guava si daca ii place, acolo mergem marti.
Asadar daca anul trecut a fost Zaitoone despre care v-am povestit aici vezi impresii, anul acesta insa am schimbat doar decorul, nu si bucataria, am mers tot pe libanez. Adresa este Strada Navigatorilor, pagina oficiala Guava(laguava.ro), program de luni pana joi 13.00 – 24.00, vineri - duminica 13.00 – 2.00
Cat priveste cum ajungeti acolo, pot spune ca este destul de mers pe jos asa ca ar fi mai indicat sa ajungeti cu masina mica (sau taxi ca sa bea toata lumea). Atentie, daca il cautati cu waze adresa apare ca strada Tarmului, fiti linistiti locatia este acolo, pe o limba de pamant care patrunde in lacul Floreasca, iar restauantul este fix in capat.
Puteti sa va lasati masina in siguranta in parcare, exista un paznic, exista si o parcare mai langa local, din spusele paznicului este doar pentru masinile de peste 100000 de euro ????.
Nu am intrat si in local (nici nu stiu daca vara este functional, poate doar daca ploua), nu am mers nici la toaleta, noi am stat numai pe terasa si ne-am bucurat de o seara minunata.
Terasa este nu mare, ci foarte mare, cu mesele asezate lejer, pe platforme din lemn unde ajungi pe poteci din lemn, asa incat natura sa fie cat mai putin afectata. Si daca mai pui si faptul ca ai lacul atat de aproape, cred ca deja te simti foarte bine. In fine, carcotasii ar putea comenta ca in timpul mesei te poti pomeni cu “natura” in paharul sau farfuria ta, asa este, dar decat altceva, o floricica cred ca o pot scoate din pahar.
In fine, am fost preluati de un ospatar si asezati la una dintre mesele rezervate, erau multe mese care aveau placuta cu rezervat pe ele, sper ca nu erau doar de deruta ????, si ne-au fost inmanate meniurile. Meniurile se prezinta sub forma unor coli A3, plastifiate, una este pe o parte cu mancare si pe cealalta cu bautura, iar cea de-a doua doar cu bautura pe ambele parti.
Acum cu bautura, depinde ce vreti, apa, sucuri, bere, vin, limonade sau diverse alte bauturi, recunosc cinstit ca oferta este generoasa asa incat mama a vrut o bere fara alcool, sotul o bere bruna Zaganu (Uraaa, venisem cu flacaii cu masinile lor), flacaii cate o limonada, iar eu aroganta maxima (unul dintre motivele pentru care si eu ca si @nicole33 studiez meniul inainte sa ajung la local), am luat un cocktail Bagliato pentru ca m-a incitat descrierea lui: “The “Mistaken Negroni” is Too Delicious To Toss Out (Sweet Vermouth, Campari Bitter, Top With Sparling Wine)” .
Dupa ce ne-au fost aduse bauturile am comandat si mancarea dupa care am pornit in plimbare de-a lungul terasei pe langa lac. Privelistea este minunata, asezarea localului fiind ca o oaza de relaxare intr-un oras superaglomerat. Despre peisaj veti vedea mai degraba in poze, am prins niste cadre minunate mai ales ca urma apusul asa incat nu stiam daca am venit la local sau sunt la plimbare prin parc. De altfel de-a lungul serii, mai faceam cate o poza daca imi placea vreun cadru.
Dar sa va povestesc ce am comandat de mancare (de fapt tot flacaul a condus tratativele) asa ca s-au comandat ceva aperitive, clasice adica labneh si humus dar si sambusec cu carne (niste placintele cu carne foarte gustoase), o portie de Beef Ras Asfour (bestiala combinatie de carne, cu sos de rodii dar si samburii de rodie) si un platou Guava ce continea: o frigaruie pui, una de vita, 2 bucati cotlet miel, 2 bucati kafta, 4 aripioare de pui la gratar. Acest platou arata chiar spectaculos, carnea era asezata pe bucati de lipie si erau acoperite (sa se pastreze calde) cu bucati de lipie unse cu un sos picant si pe care se gasea si un fel de salata Tabouleh. De asemenea erau doua sosuri, foarte interesante si ele.
Apoi hai sa vedem cine mai e in stare de desert, noi am zis ca nu, flacaul insa a vrut, numai ca in viteza, in loc sa ceara kunefe a cerut Kafta asa ca am avut o alfel de surpriza. Nu puteam comenta pentru ca ospatarul nu stia ca flacaul voia ceva dulce, credea ca nu s-a saturat, asa ca a mai prestat ceva si l-am ajutat si noi putin din spirit de solidaritate.
Am sa semnalez si punctele minus ale acestei iesiri:
- Ospatarii nu par neaparat chiar profi, isi fac meseria ok, insa nu se vede ceva mai mult, daca erau niste robotei ar fi aratat la fel
- Daca alegeti bauturi preparate, aici sunteti la discretia lor, asa ca juniorul avea cam jumatate de pahar spuma, iar la mine erau o multime de cuburi de gheata, partea buna a fost ca am gusat inainte sa se topeasca cuburile de gheata si bautura era de calitate. Daca comandati ceva la sticla, normal, o vor deschide in fata voastra si stiti ce va asteapta.
Punctele cu plus:
- Atmosfera minunata, localul este asezat superb pe malul lacului, cu spatii generoase intre mese chiar daca am vazut si zone mai incarcate (cred ca mai ales pentru grupuri ca sa fie ceva mai apropiati.
- Mancarea grozava.
La final a venit si amenda, de asemenea, cu interdictie pentru noi, am apucat insa sa vad, 595 lei pe bon, tips-ul separat pentru ca a platit cu cardul.
Concluzii? A fost o seara pe cinste, as mai fi stat acolo de dragul locului, simteai ca te relaxezi intradevar, asa ca este un loc pe care il recomand.
Trimis de mishu in 16.08.22 22:26:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: La multi ani flacaului frumos si harnic! Aniversare ca-n povesti la voi: o saptamana!
”au vreo 20 de tipuri de eclere cum ar fi: cu fructe de padure si vanilie (sorry prietena de combinatie stiu ca tu nu le-ai putea amesteca), cu lamaie verde si busuioc, cu grapefruit, cu cafea, cu lapte si caramel, cu ciocolata neagra, cu mango si multe altele
Mda, pierd fructele de padure, dar raman restul, fara grepefruit.
Ce frumos este acolo, la Guava! Da, nici nu zici ca este restaurant!
Cat despre mancare... WOOOW! arata tare bine si (fara humus) totul pare delicios!
Acum... din lipsa de personal, se descurca si patronii cum pot. Bine ca macar nu v-au incurcat comenzile. Eu am patit-o de cateva ori!
”Apoi hai sa vedem cine mai e in stare de desert, noi am zis ca nu, flacaul insa a vrut, numai ca in viteza, in loc sa ceara kunefe a cerut Kafta asa ca am avut o alfel de surpriza. Nu puteam comenta pentru ca ospatarul nu stia ca flacaul voia ceva dulce, credea ca nu s-a saturat, asa ca a mai prestat ceva si l-am ajutat si noi putin din spirit de solidaritate.
Asta a fost totala!
Sa va fie de bine!
@Zoazore: Ghinion de nesansa, raman insa destule eclere de incercat .
”Cat despre mancare... WOOOW! arata tare bine si (fara humus) totul pare delicios!
ce ai tu cu humusul? mie mi se pare foarte bun, chiar si in diverse variante pe aceeasi tema
Da, cu desertul a fost totala si flacaul a fost destl de dezamagit, dar fusese greseala lui.
Si pot spune inca o data ca cel mai mare castig l-am simtit in atmosfera pe care ti-o creea locul, era cum se spune: "Departe de lumea deslantuita! "
Multumesc de vizita si aprecieri!
@mishu:
”ce ai tu cu humusul? mie mi se pare foarte bun, chiar si in diverse variante pe aceeasi tema
Face parte din aceeasi familie cu fasolea boabe si cu mazarea, deci cam acelasi gust pe care-l detest! Deh, traume din copilarie!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ