ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Taverna Racilor de Florii

TIPĂREȘTE

De Florii, ginerele meu pe care-l cheamă Florin, m-a invitat să luăm prânzul la o terasă. Am fost numai în trei pentrucă în familia fiului meu, cel mic avea concurs de caiac iar noră-mea era de gardă. ˝Vrei calule ovăz? ˝ cum să nu merg mai ales că era o zi superbă cu cer albastru şi fără nicio adiere de vânt?

Când am auzit că a reţinut masă la Taverna Racilor, un fior mi-a trecut pe spate. Mi-am adus aminte cum în copilărie tatăl meu aducea din piaţă raci vii pe care mama îi fierbea, nu vă spun ce reacţii îmi trezeau. N-am manifestat nicio dezaprobare, odată că era ziua lui şi apoi ca să nu mi se aplice cunoscutul proverb ˝soacră, soacră, poamă acră˝.

Am ajuns destul de repede în faţa restaurantului situat la malul lacului Herăstrău, destul de aproape de Pescăruş, adresa fiind Parcul Regele Mihai I, cunoscut de bucureşteni sub denumirea încetăţenită de Parcul Herăstrău. Restaurantul este o construcţie de lemn sub forma unui vapor dar având şi două terase cu vedere spre lac. Nu spun că dacă ginerele nu rezerva masa din timp, nu găseam o masă liberă atât era de aglomerat. În plus la capătul terasei era o coadă de câteva zeci de persoane care cumpărau pentru acasă preparate făcute sub ochii lor.

Restaurantul aparţine unui antreprenor Paul Nicolau în vârstă de 34 de ani care prin 2013 şi-a deschis afacerea pornind de la câteva sute de euro împrumutate şi pe baza unor simple informaţii de pe Google. A muncit enorm şi pentru cine are timp câteva minute, accesand tavernaracilor.ro/omul-cu-racii şi businessmagazin.ro/analiz ... facere-20132405 poate vedea cum se poate clădi un imperiu de nişă prin curaj, perseverenţă, idei şi multă muncă.

În mai puţin de 10 ani a devenit number one în comerţul cu raci (dar şi alte crustacee, fructe de mare şi peşte) în restaurante în Bucureşti, Iasi, Sibiu. Şi-a diversificat activitatea în prima Piaţă de Peşte în piaţa Obor, livrare în ambalaje frigorifice în toată ţara, comenzi on-line, abonamente cu discount şi livrare la domiciliu, festivalul Racilor şi a Fructelor de Mare.

Am fost conduşi la masa rezervată de un chelner care, cu toată aglomeraţia din terasă ne-a adus meniul în câteva minute şi apoi comanda în mai puţin de un sfert de oră. Niciunul dintre noi n-a comandat raci pentru că este o tehnică de îndepărtare a crustei pe care n-o cunoşteam. Copiii au comandat un platou pentru două persoane de scoici şi creveţi în vin şi usturoi (130 lei), eu, mai conservatoare am servit o dorada grill (48 lei) cu garnitură de cartofi prăjiţi (13 lei) şi mujdei de usturoi (6 lei). Pâinea casei cu usturoi a costat (15 lei). Ca băutură s-au consumat două beri Ursus fără alcool de 330ml (28 lei), trei pahare vin rose (51 lei), apă minerală şi limonadă (43 lei), totalul fiind pe bon 334 lei.

Ţin să menţionez că porţiile erau mari şi gustul desăvârşit. Sigur că ne puteam limita la peşte prăjit sau la grătar 40-50 lei pentru 400gr şi numai bere, dar odată pe an sunt Floriile şi ocazia de a spune ginerelui ˝La mulţi ani˝


despre SERVICII

Cu toată aglomeraţia de pe terasă, chelnerul ne-a servit repede şi a avut o atitusine politicoasă


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Porţiile comandate au fost mari şi frumos aşezate pe platouri


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Amplasament pe malul lacului Herăstrău

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Michi in 27.04.22 15:21:45
Validat / Publicat: 27.04.22 20:25:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 3748 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Platou cu crustacee, fructe de mare, no comment
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

MarinaCoPHONE
[30.04.22 13:07:56]
»

@Michi: demult îmi facea cu ochii taverna racilor, dar prețurile mi se păreau un pic cam mari. Acum uitându-mă la farfurii mai ca ar merita să încercăm, devreme ce avem și la Iași.

Presupun că doar de Florii este așa de aglomerat. Și în Iași de Florii cele 3 restaurante cu pește funcționează doar cu rezervare în prealabil.

Să vă fie de bine! Și la cât mai multe ieșiri.

resita2009
[03.07.22 10:56:45]
»

@Michi:

P 4. Platou cu crustacee, fructe de mare...

ptiu ce bine arata, las acum gulasul de-l prepar pe aragaj, la 32 de grade si plec la Taverna Racilor... mi-ai stricat ziua cu poza asta, nici foame nu-mi mai este, nici tauica de casa nu mai intra... doar berea

Sper ca a fost gustos si apreciat, daca nu data viitoare cand mai treci pe acolo pune-l la pachet si trimite-l la mine ... platesc costul transportului

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
MarinaCo, resita2009
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076060056686401 sec
    ecranul dvs: 1 x 1