ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2020
Prieteni
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am mâncat sub un pod la terasa ˝la pod˝

TIPĂREȘTE

Puţini ştiu că în Parcul Carol, pe lateral, aproape de intrarea din str. Candiano Popescu- Lânăriei este singura terasă din Bucureşti construită sub un pod. Numele ei complet este Cafeneaua la pod Gogu Constantinescu, personalitate despre care am să vă scriu mai jos câteva cuvinte.

Fusese ziua unui prieten şi cum, viaţa merge înainte, cu precauţiile de rigoare învăţate pe dinafară ˝Mască-spălat pe mâini- distanţare socială˝ne-am întâlnit câţiva amici (numai trei, că tot ce depăşeşte doi intră la categoria câţiva). Ne-a propus să mergem ˝la pod˝, în apropierea casei lui pentru ca la întoarcere să nu aibă nevoie de maşină.

Recunosc că nu ştiam de această intrare în parcul Carol, în multele mele vizite făcute încă din copilărie, am accesat fie intrarea principală fie pe la Arenele Romane. De data asta nu am făcut mai mult de 100m şi ne-am trezit înconjuraţi de un lac deasupra căruia era un pod vechi cu o plăcuţă pe care scria că este un pod de beton armat proiectat şi executat în România în 1906 de inginerul Gogu Constantinescu

Cine a fost Gogu Constantinescu? (1881-1965)

S-a născut la Craiova dar cea mai mare parte a invenţiilor le-a făcut în Marea Britanie unde guvernul i-a deschis un laborator la West Drayton numit Uzinele Sonice. A elaborat teoria sonicităţii care este o metodă de transmitere a puterii prin unde de presiune pe baza compresibilităţii lichidelor. Pe baza acestei teorii au fost realizate motoarele, pompele, injectoarele sonice, prima cutie automată de viteză fără ambreiaj şi roţi dinţate la automobile şi locomotive, etc. În acelaş timp a promovat şi perfecţionat utilizarea betonului armat în construcţii. În ţară a utilizat betonul armat la Cazinoul din Constanţa, Palatul Ptriarhiei, hotelul Athenee Palace, Marea Moschee din Constanţa. La Expoziţia Universală de la Paris din 1900 a realizat podul Celestial Globe. A înregistrat 400 de brevete de invenţii în SUA, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, România, un mic calcul arătând că în timpul vieţii active între 1907-1965 a înregistrat un brevet la 2 luni. A fost considerat unul din geniile secolului trecut. Revista The Graphic a prezentat în 1926 marile personalităţi ale vremii: Einstein, Graham Bell, Edison, Gogu Constantinescu, Marconi, Marie Curie (v. foto) Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la naşterea acestui geniu roman, în 2006 au fost editate în ţară o serie de lucrări în care i s-au prezentat principalele invenţii.

Să trecem la amplasament

Ce m-a încântat din primul moment a fost ambientul natural. Terasa, modestă şi fără pretenţii era înconjurată de apă de o culoare verde smarald cu irizaţii aurii sub lumina razelor de soare. Pe lac pluteau gâşte, raţe, cinci broaste ţestoase dormitau la un mal, pe o insulită mică erau adăposturile pentru păsări, mai pe lateral două bărci îşi aşteptau oaspeţii. Deşi afară erau cu mult peste 30 de grade, sub pod era răcoare. Fiind o zi lucrătoare nu era lume şi am ales o masă de la care priveam în voie lacul şi baletul păsărilor în căutare de firimituri de pâine. Cine şi-ar fi închipuit că într-un loc atât de sobru cum e parcul Carol, se află această oază idilică?

Serviciul şi măsurile de protejare

Am fost serviţi de o chelneriţă tânără mascată (bănuiesc că era drăguţă), cu mănuşi, care din primul moment ne-a invitat să utilizăm dispersorul cu dezinfectant aşezat lângă masă pe care deasemeni a şters-o înainte de a fi serviţi. Cum în întreaga terasă nu erau ocupate mai mult de trei mese, ne-a adus imediat lista cu meniu, iar imediat băuturile reci şi imediat după imediat ce am comandat.

Ce am mâncat

Fiind cald, eu nu am comandat tărie ci bere rece fără alcool, ceilalţi normală (8 lei/ sticlă 330ml), prietena mea un cocktail Aperol (20 lei) şi sărbătoritul un pahar de Absolut (10lei). Primul fel a fost un platou vegan cu zacuscă, vinete coapte, humus, fasole bătută (32 lei, nu merita preţul) Ca fel principal eu am comandat coaste cu cartofi prăjiţi şi murături (33 lei), prietena 4 mici şi cartofi deasemeni aurii (16+7 lei) iar prietenul carne la garniţă (38 lei). Mâncăruri tradiţionale fără pretenţii la care dacă sunt proaspete, nu rişti nimic. Ca desert, o porţie de papanaşi pe din două (8 lei), café frape (14lei) şi cam atât. Porţiile au fost enorme, n-am putut mânca decât jumătate şi mi-a dat la caserolă pentru acasă. În total a costat cu bacşiş cu tot 240 lei, ieftin, dar nici n-au fost cine ştie ce specialităţi. Per ansamblu bun, curat, rapid dar mă întorc … privelişte de vis

Ca şi concluzie˝

Mergeţi să luaţi un prânz sub pod ˝La pod ˝ cât mai este cald. Veţi fi încântaţi de privelişte şi vă veţi întoarce acasă bine dispuşi fie că aţi consumat sau nu ceva.


despre SERVICII

Serviciu rapid, ospătăriţa amabilă


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mâncare gustoasă, fără pretenţii, tradiţională, porţii enorme


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cred că e unul din cele mai frumoase amplasmente din Bucureşti, din păcate aproape necunoscut


[fb]
---
Trimis de Michi in 19.09.20 09:13:44
Validat / Publicat: 19.09.20 09:58:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 3905 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Lac cu gâşte şi raţe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.09.20 10:30:56]
»

Sa va fie de bine, Mama Michi si sa va mai plimbati prin Parcul Carol! Intrarea in parc pe sub Podul lui Gogu imi este bine cunoscuta pentru ca este aproape peste drum de casa mea dar, asa cum se intampla de cele mai multe ori, nu iesi la terasa de langa casa... Ca urmare, aflu acum de la dumneavoastra ca se mananca bine la noi, sub pod.

Va doresc din suflet multa, multa sanatate!

MichiAUTOR REVIEW
[19.09.20 10:52:32]
»

@Floria:  Mulţumesc de vizită şi ecou Floria. A fost o ambianţă f. plăcută cât despre mâncare, meniu tradiţional, bine gătit iar din porţia mea luată la caserolă mi-am asigurat prânzul a doua zi.

Mika
[21.09.20 14:54:37]
»

@Michi:  Ați ajuns in parcul unde merg aproape zilnic, de peste treizeci de ani. Aici mergeam cu copiii cand erau mici, pe iarba din parc au invatat să meargă. Acum copiii au crescut dar prin parc merg cu câinii sau ca să mai fac puțin sport. Terasa la care ați fost a suferit și ea mai multe transformări de-a lungul timpului. Multă vreme nu era nimic sub pod, apoi cineva a deschis o terasă doar pentru băuturi. Ne opream acolo seara, in verile călduroase, la o bere rece. Apoi iar s-a inchis pentru a se redeschide intr-o formă mai modernă, mai frumoasă. A fost curățată partea aceea de lac și a fost populată cu rațe și gâște. Au inceput să servească și mâncare. Apoi, din nu știu ce motiv, a mai fost inchisă o perioadă pentru a se redeschide așa cum ați văzut-o astăzi. Iarna, până acum, terasa a fost inchisă. Să vedem dacă vor găsi vreao modalitate de a acoperi partea de sub pod. Mă bucur că ați fost la” mine in cartier” și că v-ați simțit bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floria, Michi, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097190141677856 sec
    ecranul dvs: 1 x 1