ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
MAY-2019
colegi
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Gustul Deltei la poalele Tâmpei - Taverna Pescarului

TIPĂREȘTE

Aproape că uitasem despre locul acesta, mi-a adus aminte de el colega cu care AmFostAcolo acum câteva luni; m-am întâlnit cu ea întâmplător săptămâna trecută: „Mai ții minte... ?!” „Ah, da, ce bine am mâncat acolo!” „Le-ai făcut un review drăguț, așa cum ai promis?” „Ăăă... nu...” Iaca, fac acu’, că promisiunea-i datorie curată!

Păi... se făcea că era prin luna mai... și noi eram din nou la o „știință”, de data asta în frumoasa urbe de la poalele Tâmpei. Eu și colega mea, undeva în zona gării; știința se terminase, ne aștepta un drum lung spre casă, ar fi fost înțelept să nu plecăm cu burțile goale... M-am uitat pe GoogleMaps și am găsit, la câteva minute de mers, Taverna Pescarului. Restaurant de pește în Brașov?! De ce nu?! Avea referințe bunicele, amândouă suntem „fan-pește”; hai și-om încerca!

Am ajuns ușor, ghidate de aceeași aplicație. Restaurantul ocupă o casă veche dintr-un cartier de case – în fața gării și cumva în dreapta, adresa din buletin este str. Oașului nr. 1. Ne-a întâmpinat cu o firmă rotundă atârnând deasupra porții și cu o reclamă uriașă fixată pe gardul metalic, alături: „Preparate tradiționale cu pește din Delta Dunării”.

Am pătruns în curtea pavată, de-o parte și de alta se află câte o terasă acoperită, cu aspect rustic – mese și scaune de lemn, gărdulețe, jardiniere cu flori; foarte drăguț, dar temperatura ambientală încă nu era de natură a ne încuraja să mâncăm în aer liber. Așa că am intrat înăuntru. În față se fac câteva trepte, scara e prevăzută cu o balustradă de lemn vopsită în turcoaz-deschis, la fel lambriurile ce îmbracă jumătatea inferioară a pereților laterali. Ce a mai rămas din peretele din stânga a fost pictat în culori vii – un peisaj acvatic, în care personajul principal este un pește auriu uriaș.

Am urcat, scările duc într-o sală mică, cu 1 sau 2 mese, în stânga e barul, iar lângă el ușa de la toaletă. Am fost întâmpinate de o domnișoară amabilă, care ne-a îndrumat în dreapta, în sala principală, unde cam jumătate din mese erau ocupate. Am găsit și noi una mai micuță, într-un colț, am luat loc și... ne-am relaxat, atmosfera încântându-ne pe amândouă din capul locului. Încăperea dispune de multe ferestre mari, primind din abundență lumină naturală, ceea ce sporește efectul tonic al irezistibilei combinații coloristice! Pereții, perdelele diafane și mesele sunt albe, iar scaunele de lemn, vopsite în același turcoaz-deschis, sunt toate acoperite cu pernuțe roșii. În plus, pe fiecare masă se află câte o vază micuță cu flori (artificiale, dar de efect), câte un set de recipiente pentru ulei și oțet pictate cu floarea-soarelui și câte o cutie cu șervețele.

Ni s-au adus rapid meniuri și am prins a le studia. Paginile integral albastre conțin desene haioase cu pești și alte animăluțe și, desigur, oferta restaurantului cu prețurile aferente. Aceasta nu e foarte voluminoasă, dar nici nu ești pus în încurcătură să nu ai ce alege; sunt vreo două aperitive, 5-6 feluri de ciorbă, mai multe preparate pe bază de pește și fructe de mare, dar și câteva din alte tipuri de proteine. Garnituri, salate, sosuri și, desigur, o gamă largă de băuturi cu alcool sau fără.

Noi am ales o porție de pastă de pește pescărească (25 lei) pentru început, s-o împărțim. Ca fel principal, eu am luat plachie de crap cu mămăliguță (30 lei), iar colega un borș pescăresc (12 lei). Am convenit să împărțim o carafă mică de vin (250 ml, 6,25 lei). Știu, cam puține lichide, dar trebuia să ne păstrăm capetele limpezi și vezicile relativ goale, în vederea drumului ce ne aștepta :). Odată comanda plasată, am fost libere să vizităm toaletele, rând pe rând. Nimic notabil în acest sens; ordine și curățenie.

Vinuțul l-am primit rapid, un roze ușor și parfumat de Ceptura, am socializat până ne-a venit și aperitivul. Prezentarea acestuia ne-a plăcut foarte mult, un adevărat joc de figuri geometrice????: pe un platou lunguieț se aflau două boluri de sticlă: unul rotund, cu ceapă roșie și verde mărunțită, altul în formă de pește, cu... pasta de pește; de-o parte și de alta, câte 4 triunghiuri de pâine ușor prăjită. O porție ideală pentru împărțit! Domnișoara ospătăriță ne-a spus că pasta e făcută din mai multe tipuri de pește, are un pic de unt și alte ingrediente... secrete. Într-adevăr delicioasă, ne-a plăcut mult, n-au mai rămas decât frimiturile!

Nici felul al doilea nu s-a lăsat prea mult așteptat. Borșul a venit servit exact ca în Deltă, cu bucățile de pește pe o farfurie, iar zeama aburindă, bogată în legume și verdeață, într-un bol. Colega a fost foarte mulțumită și de gust, a zis că-i unul dintre cele mai bune boșuri de pește pe care le-a mâncat vreodată. Nici plachia mea nu s-a lăsat mai prejos – o încântare a simțurilor și prin aspect, dar mai ales prin arome. Foarte bună!

Ne-am declarat pe deplin satisfăcute de acest prânz ușor, dar sățios și extrem de gustos! Cine ar fi crezut că o să mâncăm la Brașov una dintre cele mai bune mese de pește din viața noastră?! „Să scrii un articol drăguț despre locul ăsta, că merită!” „Promit!”

Concluzia e simplă: dacă vă aflați prin Brașov, pe lângă gară și vi se face poftă de pește și de o ambianță... turcoaz, poftiți la Taverna Pescarului! Oricum prea multe variante de mâncătorii nu aveți prin zonă!


[fb]
---
Trimis de crismis in 31.01.20 18:06:14
Validat / Publicat: 31.01.20 19:23:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 650 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Taverna Pescarului; borșul de pește cu peștele servit separat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[18.04.20 22:03:04]
»

@crismis:  Nu se poate, scap de una, dau de alta, nu stiu daca am avut inspiratie in seara asta sa continui cu articolele tale, poate a treia oara o fi cu noroc .

Sa va fie de bine, o recomandare minunata, felicitari, votat cu mare drag. ​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 09:32:38]
»

@mishu:  Dublu " să ne fie de bine! "  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 2.3010609149933 sec
    ecranul dvs: 1 x 1