GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bun gust italian la Trattorian Artisan Foods!
Duminică, 24 februarie, sărbătoarea românească a dragostei, Dragobetele, ne-a „prins” în Brașov, iar fiul meu, ne-a propus să mergem undeva împreună.
O, așa ceva, în formulă de trei, mai rar... deci ne-am gândit să profităm.
Mai trebuia doar să alegem un local, nici aici nu a fost greu, tot A., fiul nostru, a venit cu ideea, un local situat în centrul vechi, un local cu specific italian.
Este vorba despre restaurantul Trattorian Artisan Foods, iar adresa este:
Str. Piața George Enescu, nr. 14-15.
Tel: 0772 222 555.
E vorba de o străduță îngustă ce duce din Piața Sfatului într-o mică piațetă și face legătura cu strada Michael Weiss.
Aproape perete în perete cu Restaurantul Am Rosenanger despre care a scris @krisstinna sau la câțiva pași Bistro de' l Arte, un alt mic local iubit de A., artistul meu preferat. ;)
Restaurantul se află într-o clădire veche, ;) cum altfel? iar de la început te întâmpină un bar pe dreapta, asemeni unei biblioteci, situat ca într-un antreu, unul special, unde în partea stângă, poți lua și masa.
Tot decorul sugerează ideea unui beci, pe alocuri zidăria este din bucăți mici sau mari de cărămidă, roșcată, bolte, multe sticle pline :) în bar, dar și multe sticle goale, ca o colecție, pe rafturi, pe zidurile de deasupra ușii de toaletă, sau în cutii, sau în găleți de tablă zincată, ori damigene de sticlă, pline cu dopuri de plută... sau diferite alte obiecte de epocă, cum ar fi un cărucior vechi.
Localul este împărțit în foarte multe compartimente prin ziduri parțiale sau „ziduri” din lemne, exact cum avea bunicul pe vremuri în șură. Totul este cumva arhaic, combinat cu puțin modern, sau puțin mai mult... o să vedeți.
Cum spuneam sunt multe separeuri, mesele sunt de patru, șase, opt sau chiar mai multe persoane. Foarte rar, găsești locuri libere...
Podeaua este tot din lemn, dar se combină în multe locuri cu mozaic sau gresie. De altfel foarte reușită trecerea de la vechi la nou, sau mai bine zis îmbinarea armonioasă.
Chiar și la baie, tavanul este boltit din cărămidă, un raft ascuns pe deasupra tocului ușilor, cu multe sticle goale, prăfuite, iar la toalete, lemnul se întrepătrunde la fel de armonios cu faianța, gresia sau lavoarul ce imită marmura.
Și acum localul era full, noi am încercat să facem programare încă de dimineață, ni s-a spus că ar fi ceva doar după ora 18.
Nu-i nimic ne-am spus, hai să încercăm. E drept că acum am văzut localul plin, nici o masă liberă, am fost puțin dezamăgiți, nu că nu ne așteptam, dar până la urmă, unul din băieții care serveau a zis să așteptăm nițel, s-a întors după câteva secunde și ne-a condus într-una din încăperi, în fața bucătăriei, unde trona o masă „haiducească” de cam 12 persoane. Masa avea cca 6 persoane în partea opusă, iar după „buna înțelegere” a lor și a noastră, am rămas acolo.
N-a fost rău deloc, în fața mesei, era o tejghea uriașă, iar în spatele ei era un cuptor serios, unde se cocea de zor pizza. Aha, deci aici era nevoie de lemne, care ardeau spectaculos acum, cu o flacără mare, răspândind arome îmbietoare și nu numai de acolo, ci și de la bucătărie, de unde apăreau o sumedenie de bunătățuri...
Tejgheaua era plină cu tot felul de ustensile, cred că mai mult de decor, unele atârnate pe grilaje de fier, altele suspendate de bârne, sau pe frânghii, etc.
Pe o frânghie deasupra tejghelei stăteau spânzurate legături de verdețuri, pește uscat, funii cu usturoi.
Ne-am așezat la masa imensă, lemn masiv, acoperit cu un ștergar la mijloc, țesut în casă. Scaunele erau pe măsură, comode, cu spătar înalt. O atmosferă primitoare, caldă, foarte plăcută.
Trei lămpi mari atârnau deasupra mesei, răspândind o lumină caldă, portocalie, colorând în nuanțe plăcute zidurile aspre ale vechii clădiri. Tavanul foarte interesant, din bârne groase, puțin curbate de trecerea timpului și de greutăți, dar bine susținută pe dedesubt cu o altă bârnă transversală pe mijloc.
Era un adevărat furnicar spre bucătărie, personalul numeros, făcea destul de bine față celor multe cerințe.
Un tânăr simpatic a venit și la noi, cu meniurile închise în coperți de lemn, fin lucrate, dar când le-a deschis-surpriză, erau tablete moderne, Samsung, unde ne-am uitat pe îndelete la felurile frumos prezentate.
Eu am ales pește, un somon la grătar, cu salată, am optat și pentru o garnitură de cartofi prăjiți cu parmezan și pătrunjel, servit foarte drăguț, în niște ghivece de lut.
Soțul a luat caracatiță, în sos roșu, iar A. un chesseburger, alături de cartofi pai.
Am ales un vin, un sauvignon, alb, foarte bun.
Cam un sfert de oră am așteptat până ce ne-a fost adus meniul, dar în tot acest timp, am putut vedea celelalte meniuri pregătite, vai, nu mai spun ce foame ni se făcuse...
Pizza este servită pe platouri de lemn și are formă ovală, iar coastele, pe o lungime considerabilă, de cca 30 cm, le-am văzut întinse tot pe lemn.
Mâncarea este variată, mediteraneeană, dar există și meniuri interesante pentru copii sau vegetarieni.
Puteți opta pentru pizza, paste, salate, aperitive apetisante, supe, ciorbe, pește, fructe de mare, porc, vită, vițel, rață, pui cu denumiri haioase, cum ar fi „Degețele de pui” sau „Zbor dulceag”. Nu mai spun de deserturi, sau de gama de vinuri, largă și „spumoasă”!
Mâncarea noastră, a fost delicioasă, bine gătită, porții suficiente, vinul bun, totul bine servit și noi mulțumiți.
Am dorit și un desert, iar din cele prezentate, mi-am ales Tiramisu cu fructe, pe care l-am primit într-un borcan, pregătit așa special.
La final, nota de plată, 203 ron, plătit cu cardul, desigur se poate și cash.
Nu-mi rămâne decât să vă invit la poze, iar de aveți drum prin zonă, nu ezitați, nouă ne-a plăcut!
[rk]
Și pentru că,
„Dar când n-aud muzica
Mă omoară liniștea”
Webmaster, o rugăminte muzicală pentru toți cei care se iubesc: youtu.be/oCNRiaLOB5w
mulțumesc frumos!
Trimis de maryka in 25.02.19 22:33:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@webmaster:
Se poate insera și melodia la început, vă rog?
Mulțumesc frumos!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@maryka: Hei, AmFostAcolo! Acum vreo... 3 ani, cred. Era prin mai, eram la un congres și am hotărât împreună cu 3 colege să luăm cina împreună, în oraș. Tati fusese și el recent în Brașov și venise acasă cu "proaspături"; ce local s-a mai deschis și pe unde. Mi-a dat 3-4 ponturi și eu, cuminte, le-am însemnat pe hartă, decisă să le testez pe toate.
În seara aceea venise rândul lui Trattorian, fetele m-au urmat fără să crâcnească. Ba, mai așteptam o prietenă care în seara aia sosea în Brașov, era încă în tren.
Am ajuns la restaurant cu un cer plumburiu deasupra noastră, era doar chestiune de timp când va începe ploaia. Locuri înăuntru n-am găsit, doar pe terasă, am zis da, sperând ca umbrela uriașă să ne protejeze suficient. Ei, da!!! Când a început să toarne... Ploua așa de tare, că se prelingea apa pe la cusaturile umbrelei. Avem poză cu ospătarul venind cu porțiile noastre, cu tava într-o mână și umbrela în cealaltă. Între timp, nu știam de ce ne crescuse porția de vin, deși bauseram deja din pahare!
Norocul nostru a fost tot ploaia, că probabil n-au mai putut ajunge unii care aveau rezervare, așa că am fost mutate înăuntru, la masa de lângă intrare, din P08. Țin minte că am mâncat niște paste cu scoici excelente!
Colega din tren ajunsese între timp la hotel și, văzând potopul de afară, se întreba: "Cu ce să mă încalț? Cu balerinii albaștri sau cu sandalele albe?! " Am sunat-o și i-am propus să-i aduc o porție de mâncare la hotel și săraca a răsuflat ușurată... Până am terminat de mâncat, ploaia s-a oprit.
Așa că vezi ce amintiri mi-ai stârnit! Ce mai râd cu colegele mele când ne amintim de întâmplarea asta!...
@maryka: Mi-a plăcut masa voastră de Dragobete şi cred că ştiu şi restaurantul, fiindcă aşa de tare ne-a plăcut la Braşov, că ne-am întors în ianuarie, în weekendul ce a urmat Micii Uniri. Atunci, am cotrobăit mai mult pe străduţele din centrul vechi, cele perpendiculare pe strada Republicii şi am dat de toate localurile pe care le-ai menţionat şi tu în articolul tău.
De mâncat, am făcut-o tot la restaurantul hotelului în care am stat în octombrie anul trecut şi ianuarie anul acesta.
Toate cele bune, o seară liniştită!
@crismis:
Ce mă bucur pentru amintirile stârnite!
Mă bucur și că v-a plăcut!
Nu știu cum de noi nu am mâncat încă acolo, Noi nu, dar A. da! Știa el ce știa! Am trecut de n ori prin zonă, mereu am ales altceva. Dar vorba ceea: există un moment pentru orice!!! ????
Pentru cine are timp de "pierdut" prin Brașov, este o locație bună și se poate mânca excelent.
@irinad:
Mă bucur nespus că v-a plăcut mult la Brașov, în așa măsură că v-aţi întors atât de repede.
Deși cunosc aproape fiecare locșor din centrul vechi, mă plimb cu o mare plăcere întotdeauna, constatând de multe ori, că mai descopăr câte ceva nou, ceva ce n-am văzut.
Și n-am apucat să încerc multe din localurile care merită a fi "studiate".
Dar n-au intrat zilele în sac... ????
O seară frumoasă!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ