GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Ungurească - 'un restaurant picant'
Auzisem prima oară de restaurantul Casa Ungurească de la nişte prieteni care locuiesc în apropiere şi vin mereu aici pentru supa gulaş. Ulterior am aflat că este singurul restaurant din ţară care deţine titlul „Gulaşul integrării”, acordat de către Comisia Europeană de Supraveghere a Calităţii Gulaşului (da, se pare că există o asemenea comisie...).
Duminica trecută am sărbătorit aici un eveniment în familie. Ne-am hotărât în grabă, pentru a profita de vremea frumoasă astfel că nu am avut timp pentru rezervare. Am fi preferat să stăm pe terasă dar pentru că mesele libere erau la soare şi nu mai erau umbrele disponibile, am ocupat o masă din salonul de la intrarea în restaurant. Mi-a plăcut foarte mult interiorul care aminteşte de tradiţiile ungureşti: feţele de masă lucrate manual, obiectele din ceramică, mobilierul din lemn şi, desigur, ardeii iuţi prezenţi peste tot în restaurant.
La felul principal am comandat cu toţii celebra supă gulaş, servită într-un ceaun special încălzit. Porţia a fost mai mult decât generoasă, se poate împărţi lejer la două persoane. Am mâncat gulaş în mai multe locuri dar acesta a fost cu siguranţă cel mai bun: picant, condimentat exact atât cât este necesar. De mult nu mi s-a mai întâmplat să nu am nevoie de solniţă... Interesant mi s-a părut faptul că avea şi chimen, din câte am înţeles aşa se face gulaşul adevărat.
S-a comandat apoi cotlet de porc la grătar cu sos ţigănesc cu usturoi, coaste de porc afumate la cuptor, şniţel de pui pentru copii, cartofi ţărăneşti şi murături asortate. Eu am gustat câte puţin din fiecare, nu aş fi reuşit să mânânc un meniu întreg. Totul a fost impecabil gătit, uşor picant dar foarte bun, doamna Erszi (maestrul bucătar) chiar face minuni.
La desert am luat clătite, foarte apreciate de copii şi papanaşi, excelenţi, care mi-au amintit de prăjiturile făcute în casă.
Personalul a fost în general amabil şi destul de prompt având în vedere că în salonul alăturat avea loc un eveniment privat şi erau doar doi ospătari.
Consumaţia a costat cu totul aproximativ 300 RON, preţurile nu sunt chiar mici dar sunt pe deplin justificate. Cu siguranţă voi mai reveni pentru a gusta şi celelalte preparate.
Restaurantul se găseşte în cartierul Răcădău, într-o zonă liniştită cu blocuri, pe strada Vasile Alecsandri nr. 24. În faţa restaurantului se găsesc câteva locuri de parcare fără plată. Este bine să sunaţi înainte pentru că restaurantul organizează mese festive şi poate fi aglomerat.
Rog fără PMA şi ataşarea coloanei sonore de aici
Mulţumesc.
Trimis de krondia* in 17.05.14 13:52:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu); retras și PMA standard, la cerere.
Weekendul trecut am revenit la Casa Ungurească pentru a-i aniversa pe cei mai mici din familie. Ne bucurăm că preferă gulaşul şi mâncarea de casă, în general, în detrimentul preparatelor fast food, restaurantul acesta fiind unul dintre preferatele lor.
De data aceasta am preferat să stăm pe terasă întrucât înăuntru avea loc un botez şi, chiar şi cu uşile închise, muzica se auzea foarte tare. Nu a fost chiar o alegere inspirată pentru că ploaia care ne tot ameninţa de ceva vreme şi-a făcut până la urmă simţită prezenţa dar gulaşul fierbinte a făcut minuni. Trebuie însă să recunosc că, deşi acesta a fost servit foarte prompt, ulterior servirea a fost destul de înceată. Preparatele însă au fost la fel de gustoase, gătite ireproşabil. Acum am încercat, pe lângă cotletul şi coastele de porc un papricaş de pui cu smântână şi mămăliguţă, şi unul cu norkeli (un fel de găluşte), o tochitură şi nelipsiţii papanaşi.
Noi ne-am simţit bine şi cu siguranţă vom mai reveni în viitorul apropiat. Am fost totodată plăcut surprinsă să văd că au publicat reviewul meu pe binecunoscuta pagină de socalizare, semn bun, spun eu. În concluzie, nota pentru bucătărie rămâne în continuare zece cu felicitări. Köszönöm szépen
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ