ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.11.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
LUNA
OCT-2024
Familie
PREȚ 158,30 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene

TIPĂREȘTE URM de aici

        Despre Roata Norocului s-au scris mai multe articole pe AFA, bune și convingătoare, de către useri consacrați, dar astăzi vin și eu cu câte ceva legat de această „mâncătorie”, despre care am citit că este primul restaurant privat din Brașov, deschis în 1991. Mulți localnici spun că la Roata Norocului se mănâncă cea mai bună ciorbă de burtă... nu am de unde să știu dacă e adevărat sau nu. ;)

        La finalul șederii noastre în acest frumos oraș, de luna trecută, într-o după-amiază, am luat-o la pas prin Centrul Vechi, apoi am continuat plimbarea pe drumul care urcă spre Poiană. Când am ajuns în dreptul străzii Crișan, am coborât cam 50 de metri, la restaurantul Roata Norocului, dar nu neapărat cu gândul de a lua masa, mai degrabă ne-ar fi plăcut să stăm la un pahar cu vin, ascultând o muzică bună. Ne-am așezat la o masă mai în spate, și imediat ne-am trezit cu un ospătar cu părul grizonat, dar plictisit după o altă zi de muncă...

       La început am comandat o carafă cu vin alb și apă minerală, dar am stat strâmb și am gândit drept, dacă tot am ajuns aici, după atâta plimbăreală, n-ar fi bine să mâncăm ceva? Cum nu mai voiam să auzim de carne de porc, de pui, sau de fast food, am căzut de acord că un pește ar fi binevenit! Ai mei au cerut câte un păstrăv cu cartofi natur, iar eu, ăla mai rebel, n-am fost pe aceeași lungime de undă cu ei, și am luat o saramură de crap cu mămăliguță. Am chemat din nou ospătarul, la fel de plictisit, și i-am transmis doleanțele noastre, și-a notat în carnețel și a plecat agale, de ziceai că urmează să-l bată cineva. :)

      Cum eram siguri că o să așteptăm de ne vor uita sfinții, am aruncat o privire pe meniu, care cuprinde multe și diverse, pentru toate gusturile, le veți vedea în fotografiile atașate review-ului, iar prețurile sunt „actualizate” conform prezentului. Sala restaurantului arată bine, cadrul intim și muzica bună creează o ambianță caldă și plăcută.

      Într-un final ne-a fost adusă și mâncarea, iar noi ne-am repezit ca păsările de pradă, eram plecați de acasă de câteva ore și chiar ni se făcuse foame! Dacă la păstrăvii alor mei nu prea a fost nimic de comentat, deoarece au fost bine făcuți, doar cartofii natur fiind cam puțini, saramura mea a fost demențială, cu două bucăți sănătoase de crap și suficientă mămăliguță, gătită ca la carte, picantă atât cât trebuie să nu îți ia gura foc, îți dai seama cum a mers șpritzul... :)

      Ca să nu mai stăm pe capul ospătarului, am cerut nota de plată, de 158,30 lei, lăsând un bacșiș de doar 5%, cu altă ocazie poate va fi mai receptiv și mai sprinten. ;) Oricum chestia asta cu bacșișul trecut în procente pe nota de plată mă enervează maxim, dacă eu eram din start setat să las bacșiș o făceam fără probleme, nu trebuie să mă pună cineva în fața faptului împlinit, parcă ți-e și jenă să mai zici ceva când vezi nota de plată.

      Mai trebuie să menționez că restaurantul este deschis zilnic între orele 10.00 - 23.30, iar dacă veniți cu mașina trebuie să aveți în vedere că în parcare nu sunt multe locuri, din ce am observat strada fiind una cu trafic intens.

      La Roata Norocului se mănâncă bine, noi am constatat la fața locului că așa este, dacă ajungeți în Brașov, iar foamea vă împunge cu toată forța, recomand să treceți pragul acestui restaurant atât de cunoscut în orașul de sub Tâmpa.

      Vacanțe frumoase vă doresc!

     

 


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 05.11.24 15:22:57
Validat / Publicat: 05.11.24 16:03:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 502 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Saramură de crap.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

zapacituPHONE
[05.11.24 19:54:57]
»

@Safta Radu: să vă fie de bine! Saramura aia chiar mi-a redeschis pofta de pește.

Legat de bacșișul trecut în nota de plată, e doar o încercare nereușită a autorităților fiscale de a mai lua o piele de pe unde se poate, pentru marea găleată reprezentată de bugetul statului. Ai zice că ia pielea de la operatorul economic, dar în realitate, nu mai ia nimic. Practica e cam așa: tu i-ai dat 5%, conform notei de plată. Acolo erau niște sugestii ale cuantumului bacșișului: 5,10,15 % sau alt procent. Îți dai seama că valoarea notei de plată fără bacșiș= valoare bon fiscal. Bonul fiscal să-l fi cerut, să vezi dacă a trecut bacșișul de 5%. La bacșiș de peste 5% acordat de tine, în bonul fiscal va apărea, în cel mai bun caz, doar 5%, ca să nu bată chiar așa la ochi. Apoi, mai e și regula internă potrivit căreia, suma bacșișurilor dintr-o lună, după impozitare (ălea declarate) se distribuie după o cheie stabilită de patron, angajaților. Cine e fraier să diminueze suma de împărțit?

Yersinia PestisPHONE
[05.11.24 22:39:12]
»

Omule, eu mănânc pește cât o colonie de pelicani, din toate pozițiile, inclusiv cu capu-n găleata plină de apă! Doar păstrăvul e un pește de nu-mi spune nimic, fie el în cetină, la cuptor sau prăjit la soare, aicea m-ai pierdut!

Dar, saramura de crap, aia, da, știi de ele dac-ai ales așa ceva! Burta de crap făcută pe jar este mama ei, halal de ăla de-a băgat-o-n cărțile de rețete!

Altcumva, când ești la masă cu familia, totul e așa, mai casnic, dar, cu atât mai plăcut! Să te bucuri, zic, de reuniunile cu ai tăi și să ne arăți și 9! Cu poze, spui, s-ai probe! 🤗

nicole33
[06.11.24 00:30:31]
»

@Safta Radu:

Să vă fie de bine!

Despre Roata Norocului s-au scris mai multe articole pe AFA, bune și convingătoare, de către useri consacrați, dar astăzi vin și eu cu câte ceva legat de această „mâncătorie” , despre care am citit că este primul restaurant privat din Brașov, deschis în 1991.

Un restaurant cu tradiţie. E mare lucru să funcţionezi cu succes, cu recenzii bune şi clienţi mulţumiţi şi după 33 de ani de la inaugurare. Această continuitate îţi dă încredere să le treci pragul.

Mulți localnici spun că la Roata Norocului se mănâncă cea mai bună ciorbă de burtă... nu am de unde să știu dacă e adevărat sau nu.

Când am citit despre ciorba de burtă deja m-a luat cu palpitaţii. Apoi m-am liniştit. A rămas însă curiozitatea nesatisfăcută. Oare aşa o fi?

În urmă cu 23 de ani, când am stat o perioadă de 3-4 luni în Braşov, descoperisem o mâncătorie unde mâncam o ciorbă de burtă minunată cel puţin o dată la două trei zile, convinsă fiind că am descoperit cea mai bună ciorbă din Braşov.

Locaţia era undeva pe strada Mihai Bravu dacă îmi amintesc bine sau pe Avram Iancu, într-o casă veche. Părea cam bombă la prima vedere, dar mâncarea a fost de fiecare dată excelentă, porţii mari, chiar foarte mari şi preţuri sub medie.

Acolo am văzut prima dată sistemul ăsta cu ciorbă mare şi ciorbă mică. Amuzantă a fost prima noastră vizită acolo, când toţi venisem chitiţi să mâncăm ciorbă de burtă. Ospătăriţa ne-a întrebat pe fiecare, mare sau mică, şi fiecare a comandat la inspiraţie şi după cât îi era de foame atunci. Eu am cerut o ciorbă mare, bineînţeles, dar unii au vrut mică. Ne aduce la masă mai întâi ciorbele mici, în nişte castroane măricele. Unul care comandase ciorbă mică, dă să o refuze, crezând că ne-a încurcat comenzile şi se blochează când vede cât de mare era ciorba mică. Noi eram pe jos de râs, dar vin şi ciorbele noastre şi ne vine şi nouă rândul să ne blocăm la vederea castroanelor noastre. Cu curaj, dar şi cu plăcere, le-am dovedit, dar uşor nu a fost şi apoi credeam că ne rostogolim spre cazare. Apoi am tot revenit de foarte multe ori. Cura de ciorbă de burtă a fost excelentă, însă m-a făcut să mă cert rău de tot cu cântarul de acasă .

nicole33
[06.11.24 00:39:55]
»

@Safta Radu:

 Într-un final ne-a fost adusă și mâncarea, iar noi ne-am repezit ca păsările de pradă, eram plecați de acasă de câteva ore și chiar ni se făcuse foame!  

Să înţeleg că aţi comandat "de poftă" şi aţi mâncat "de foame", aşa-i?

Dacă la păstrăvii alor mei nu prea a fost nimic de comentat, deoarece au fost bine făcuți, doar cartofii natur fiind cam puțini, saramura mea a fost demențială, cu două bucăți sănătoase de crap și suficientă mămăliguță, gătită ca la carte, picantă atât cât trebuie să nu îți ia gura foc, îți dai seama cum a mers șpritzul...

Uite acesta a fost un articol pe care l-am citit cât se poate de relaxată, am privit şi pozele şi nici nu am inundat tastatura, chiar dacă toate cele consumate arată foarte bine şi sunt convinsă că şi gustul a fost măsură. Să tot citeşti articole din astea!

Mă bucur că toate au fost pe gustul vostru.

nicole33
[06.11.24 00:54:37]
»

@Safta Radu:

Ca să nu mai stăm pe capul ospătarului, am cerut nota de plată, de 158,30 lei, lăsând un bacșiș de doar 5%, cu altă ocazie poate va fi mai receptiv și mai sprinten.   Oricum chestia asta cu bacșișul trecut în procente pe nota de plată mă enervează maxim, dacă eu eram din start setat să las bacșiș o făceam fără probleme, nu trebuie să mă pună cineva în fața faptului împlinit, parcă ți-e și jenă să mai zici ceva când vezi nota de plată.

De vreo doi ani încoace, legislaţia îi obligă pe cei cu restaurante şi baruri să treacă bacşişul pe nota de plată în scopul fiscalizării acestuia, adică să mai căştige şi statul 10% impozit din sumele declarate. Pentru conformare, patronii pot trece pe nota de plată informativă vreo trei variante de procente din totalul consumaţiei sau o sumă fixă. Practic, nu te obligă cu nimic mai mult decât înainte.

Cazul tău a fost unul normal şi fericit. Nimeni nu te putea împiedica să laşi şi mai puţin de acei 5% (varianta minimal) sau chiar să nu laşi nimic.

Să vezi cum nu te-ai mai simţi jenat, ci chiar enervat, în cazul în care ospătarul îşi acordă singur bacşişul care crede el că i se cuvine fără să te întrebe ceva şi te pune în faţa faptului împlinit aducându-ţi din prima bonul fiscal. Eu am păţit-o anul trecut la Curtea de Argeş

Safta RaduAUTOR REVIEW
[06.11.24 08:13:59]
»

@zapacitu: Eu zic că e păcat să lași pofta să treacă pe lângă tine și să n-o bagi în seamă, așa că mergi și cumpără pește, că e gustos și sănătos.

Găleata de care ai amintit e cam fără fund, statul încearcă prin toate chichițele să mai strângă ceva la bugetul din ce în ce mai subțire, din care toți se înfruptă fără milă.

Ai dreptate în ceea ce privește noile reguli privind bacșișul, dar crezi că pe client îl interesează atât de mult treaba asta? El merge la o crâșmă pentru a mânca bine la prețuri decente, și pentru a fi tratat civilizat, dacă e mulțumit oricum lasă bacșiș, fără ca acesta să fie menționat pe nota de plată.

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[06.11.24 08:56:22]
»

@Yersinia Pestis:

Dacă tu mănânci pește cât o colonie de pelicani, mie mi se spune că sunt cel mai mare consumator de pește din sud-estul Europei! În vara asta am fost de 2 ori la mare, și din cele 12 zile petrecute acolo, doar în 2 nu am mâncat pește!

Dacă păstrăv mai cumpărăm de la market, din cel bulgăresc sau turcesc, neavând păstrăvării în zonă, aproape lunar merg la Olt, cam la 40 de km. de casa mea, și cumpăr crap, îi cunosc pe pescarii de acolo, mă sună când au „marfă” . Iar din crap, pe lângă altele, nevastă-mea face o saramură de dai cu basca, după o rețetă luată de la o mătușă de-a ei, care a locuit 40 de ani în Tulcea.

Mulțumesc de vizită și de vorbele frumoase adresate-mi.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[06.11.24 12:01:38]
»

@nicole33:

Mulțumesc!

Cu bune și rele, cu plusuri și minusuri, Roata Norocului rezistă de 33 de ani în peisajul gastronomic brașovean, e un restaurant cunoscut și bine cotat în oraș și nu numai.

Dacă mulți spun că la Roata Norocului au o ciorbă de burtă foarte bună, eu nu pot decât să-i cred, restaurantul și-a câștigat acest renume odată cu trecerea anilor. Știu că ești un fan al ciorbei de burtă, dacă ajungi prin Brașov poate tragi o fugă până la ei, și te convingi la fața locului.

Am văzut că se serveau ciorbe mari sau mici și la Roata Norocului, dar nu știu ce fel de ciorbe erau, pe noi nu ne-a interesat subiectul, aveam acasă... de perișoare.

Mulțumesc mult pentru ecou și pentru vot.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[06.11.24 12:39:22]
»

@nicole33: În ziua respectivă am plecat de acasă cam pe la ora 12.30, cred. Odată ajunși în Centrul Vechi, bineînțeles că Nina m-a „introdus” prin toate magazinele de acolo, trebuia să-și cumpere și ea ceva, nu? Doar știi melodia lui Spike: „Banii vin, banii pleacă/Ia-ți o gumă, ia-ți o geacă/Să nu-i dai lu' aia, că ți-i toacă!”

Apoi ne-am continuat plimbarea către restaurant, și normal că după atâta mers ți se face foame, deși inițial voiam doar un șpritzuleț.

Îmi dau seama că ai citit relaxată acest review, nu ești un fan al peștelui, așa cum și eu aș citi la fel de relaxat, cu o cafea în față, un review scris de tine despre un restaurant, în care ne povestești despre o ciorbă de burtă sau de o pastramă.

Noi să fim sănătoși!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[06.11.24 13:22:42]
»

@nicole33:

Știi ce am observat la Roata Norocului, referitor la ospătari? Toți erau trecuți de 35 de ani, unii aveau părul cărunt, poate erau și mai tineri, dar nu i-am văzut eu, păreau o echipă sudată, care lucrează în aceeași formulă de mulți ani. În același timp însă, păreau și plictisiți, se mișcau în reluare, cineva de la o masă de lângă noi a cerut o bere, dar să nu fie de la frigider, iar ospătarul se uita la el ca la un extraterestru rătăcit. Sunt recenzii despre Roata Norocului în care clienții reclamă faptul că ospătarii au strâmbat din nas și au refuzat să ia bacșișul oferit, motivând că suma e prea mică, ce să facă ei cu 10 lei?

Nu știu cum aș reacționa dacă mi s-ar aduce bonul fiscal cu bacșiș cu tot trecut pe el, așa cum ai pățit tu la Curtea de Argeș, cum să treci direct pe bon cât vrei tu, poate eu nu vreau să-ți las bacșiș, că nu mi-a plăcut cum ai vorbit, sau poate pur și simplu nu-mi place fața ta!

Pușcașu Marin
[07.11.24 04:40:26]
»

@Safta Radu: O cârciumă” cinstită” , ca să zic așa. O cunosc și eu, e drept că n-am mai fost pe-acolo de ceva ani, dar din relatarea ta, observ că a rămas în continuare decentă. Saramura aia îmi face și mie cu ochiul și cred că mai mergea o carafă, ca să-noate mai bine peștele în stomac.

Am citit și ecourile și e a” n” -a oară când realizez cât de perfidă e statistica asta . Păi, printre alții, tu și cu Yersi faceți ca în statistici să apară că românul consumă 8,5 kilograme de pește anual. Ori fiu-meu, de exemplu, nici nu pune gura pe pește. E ca și cum ai spune că dacă stai cu capul în cuptor și cu picioarele în frigider, temperatura medie a corpului e de 37 de grade Celsius .

Treaba asta cu bacșișul pe nota de plată mă scoate și pe mine din sărite. Iar în ultimul ecou spui că nu știi cum ai reacționa dacă ți-ar fi deja inclus în notă. Nici mie nu-mi surâde ideea, dar l-am plătit, ce să fac? Era băgat la servicii. Unii bagă 10%, alții 12%, ba cred că am întâlnit și 15%. E adevărat că scrie în meniu, în subsolul paginii că prețurile nu includ taxa de servicii, dar de obicei cu litere de-alea de-o șchioapă, ca la bancă, treaba cu comisioanele.

Oricum, suntem pe calea cea bună. Treaba asta cu impozitarea bacșișului va rezolva în scurt timp bugetul României. Poate trecem și pe excedent bugetar, cine știe!

Safta RaduPHONEAUTOR REVIEW
[07.11.24 14:03:29]
»

„Cinstit" e un termen potrivit pentru Roata Norocului. Noi am fost la ei într-o zi de joi, iar când am plecat restaurantul era full. În weekend, când turiștii dau năvală în Brașov, probabil că e nevoie de rezervare.

Și eu și familia mea suntem mari consumatori de pește, gătit în diverse feluri. Avem și un avantaj, ca să zic așa, suntem bine poziționați între Dunăre și Olt, cam la 45-50 km de acestea, cunosc mulți pescari care își fac veacul pe-acolo, merg și cumpăr de la ei.

Cu noile reglementări privind bacșișul, vrând- nevrând trebuie să ne obișnuim, că ne place sau nu, știi cum se spune, plătești, ce dreaq să faci?

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

adso
[07.11.24 17:33:43]
»

@Pușcașu Marin:

Ori fiu-meu, de exemplu, nici nu pune gura pe pește.

„Domule doctor, fiului meu nu îi place deloc peștele. Cu ce l-aș putea înlocui?”

„Cu un pinguin. Pinguinului îi place foarte mult peștele!”

Pușcașu Marin
[07.11.24 18:15:49]
»

@adso: O să-i transmit.

nicole33
[07.11.24 21:17:30]
»

@adso:

„Domule doctor, fiului meu nu îi place deloc peștele. Cu ce l-aș putea înlocui?”

„Cu un pinguin. Pinguinului îi place foarte mult peștele!”

Bun bancul tău!

Mi-a plăcut, dar mi-a dat şi de gândit, făcându-mă să-mi apreciez mai mult părinţii, plecaţi prea devreme. Ori m-au iubit prea mult ori nu l-au întâlnit pe doctorul de mai sus şi aşa am scăpat fără a fi înlocuită cu un pinguin

nicole33
[07.11.24 21:27:31]
»

@Safta Radu:

În ziua respectivă am plecat de acasă cam pe la ora 12.30, cred. Odată ajunși în Centrul Vechi, bineînțeles că Nina m-a „introdus” prin toate magazinele de acolo, trebuia să-și cumpere și ea ceva, nu? Doar știi melodia lui Spike: „Banii vin, banii pleacă/Ia-ți o gumă, ia-ți o geacă/Să nu-i dai lu' aia, că ți-i toacă!”

Păi cum era să rateze momentul? Era îndreptăţită mai mult ca oricând să-şi aleagă singură cadoul/cadourile, doar era ziua ei. În plus, presupun că oferta era mai bogată decât cea din magazinele de la voi.

 Apoi ne-am continuat plimbarea către restaurant, și normal că după atâta mers ți se face foame, deși inițial voiam doar un șpritzuleț.  

Nu trebuie să argumentezi de ce vi s-a făcut foame după plimbarea prin oraş. Eu doar am glumit, cu referire la numele celuilalt restaurant despre care ai povestit recent

Îmi dau seama că ai citit relaxată acest review, nu ești un fan al peștelui, așa cum și eu aș citi la fel de relaxat, cu o cafea în față, un review scris de tine despre un restaurant, în care ne povestești despre o ciorbă de burtă sau de o pastramă.  

Stai că nu am povestit încă despre cele mâncate la Ursuleţ, chiar dacă nu am avut noroc şi de ciorbă de burtă

nicole33
[07.11.24 22:04:15]
»

@Safta Radu:

Știi ce am observat la Roata Norocului, referitor la ospătari? Toți erau trecuți de 35 de ani, unii aveau părul cărunt, poate erau și mai tineri, dar nu i-am văzut eu, păreau o echipă sudată, care lucrează în aceeași formulă de mulți ani. În același timp însă, păreau și plictisiți, se mișcau în reluare, cineva de la o masă de lângă noi a cerut o bere, dar să nu fie de la frigider, iar ospătarul se uita la el ca la un extraterestru rătăcit.  

Cei mai cărunţi or fi lucrând acolo de la deschiderea restaurantului.

Faptul că personalul are vechime acolo în restaurant este lăudabil atât pentru patroni, cât şi pentru angajaţi, indicând o afacere care merge bine şi ambele părţi sunt mulţumite. Blazarea afişată eu nu o prea înţeleg şi nu mi se pare în regulă.

Sunt recenzii despre Roata Norocului în care clienții reclamă faptul că ospătarii au strâmbat din nas și au refuzat să ia bacșișul oferit, motivând că suma e prea mică, ce să facă ei cu 10 lei?

Oh, de ce nu mi-a făcut mie vreunul o fază din asta că eu nu ştiu multe?

Retrăgeam imediat banii oferiţi, motivând că am greşit şi i-am oferit oricum mult mai mult decât ar fi meritat pentru comportamentul său.

Nu știu cum aș reacționa dacă mi s-ar aduce bonul fiscal cu bacșiș cu tot trecut pe el, așa cum ai pățit tu la Curtea de Argeș, cum să treci direct pe bon cât vrei tu, poate eu nu vreau să-ți las bacșiș, că nu mi-a plăcut cum ai vorbit, sau poate pur și simplu nu-mi place fața ta!

Faza aceea m-a cam enervat, aşa cum mă enervează mereu obrăznicia celor din jur. Îşi trecuse singur parcă 10% din valoarea notei, ceea ce însemna mai puţin decât voiam să-i las eu, nu pentru că fusesem impresionată de servire, una normală şi fără reproş până la faza cu nota de plată, ci pentru că nu aveam bani mai mărunţi în portofel.

Paguba a fost a lui, pentru că a primit mai puţini bani, din care a fost reţinut şi impozitul datorat statului.

Puteam să refuz să plătesc acel bacşiş impus, puteam să-l pun să anuleze bonul fiscal, puteam să-l reclam, dar nu aveam chef să mă mai enervez. Oricum pe mine m-a pierdut de clientă, pentru că sunt convinsă că asta era o practică frecventă, nicidecum o greşeală sau o întâmplare. Păcat, mâncarea fusese bună, servirea bună, preţurile bune, dar finalul a fost dezamăgitor

Pe lângă obrăznicia gestului de a se auto-premia, eu cred că mai este o şmecherie aici, de fapt o încercare a trage bani de la client de două ori pentru acelaşi lucru. Mulţi dintre cunoscuţii mei, nu neapărat mai avuţi ca mine , nu citesc niciodată nota de plată, ci doar totalul acesteia, plătesc şi plusează în funcţie de gradul de satisfacţie, dar şi de nivelul restaurantului.

Omul plăteşte, cash sau card, plusează de obicei cash şi habar nu are că a dat bacşiş de două ori, primul fiind inclus pe nota pe care nu s-a ostenit să o citească, al doilea fiind oferit de el benevol.

Legea îţi permite să nu laşi niciun fel de bacşiş, acesta fiind opţional şi nu obligatoriu. Recunosc că nu mi s-a întâmplat să nu las, dar am lăsat şi când nu ar fi meritat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin, Yersinia Pestis, zapacitu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brașov și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093616008758545 sec
    ecranul dvs: 1 x 1