BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La terasa unui „restaurant cu ștaif”
Spuneam într-un ecou la review-ul” O seară agreabilă la Restaurantul HEAVEN' S” (vezi impresii), răspunzându-i prietenei @Zoazore, că după întâlnirea de la acel restaurant, va mai fi o ieșire, cam peste 3 zile (18 august), într-un alt loc, ocazionată de un eveniment special: ziua de naștere a soției (Mulți ani frumoși și buni să trăiască!).
Ca atare ne-am organizat și am ales localul: terasa restaurantului Carol.
Pusesem ochii mai demult pe locația asta, mai ales că acum 2 ani și ceva, la restaurantul Carol (vezi impresii) îmi serbasem eu ziua de naștere. Ne-am gândit la buna impresie ce ne-o lăsase acest local și bănuiam că nici terasa nu poate fi mai prejos. Și nu ne-am înșelat.
Ținând cont de faptul că terasa asta este tot timpul plină, am făcut o rezervare cu două zile înainte de eveniment.
Știind că, după ce veți citi acest review, veți da năvală acolo ca să vă” simteți” bine ????), să vă dau adresa: Piața Traian nr. 6, iar brăilenii (și poate nu numai ei) știu că locul este în centrul vechi al orașului, având drept repere și vecini importante obiective turistice brăilene: Piața Poligon, hotelul Traian, Muzeul Brăilei, simbolul orașului ceasul din Piața Traian și, nu în ultimul rând, Teatrul” Maria Filotti” .
Și sunt convins că dacă” a nimerit orbul Brăila” – cum bine zisa Anton Pann – sigur veți ajunge ușor aici indiferent cu ce ați sosit în această frumoasă urbe: auto personal, tren, autobuz, vapor ori per-pedes apostolorum.
Terasa este mare, având locuri la mese în exterior (ferite de razele soarelui și/sau intemperii de niște umbrele uriașe), în terasa acoperită sau în zona de bistro adiacentă acesteia din urmă.
Masa noastră a fost inițial pe terasa exterioară, însă niște picături de ploaie răzlețe, ne-au alungat în zona acoperită, ospătărița care ne-a servit, a fost extrem de amabilă găsindu-ne rapid o masă (????).
Așteptarea pentru lansarea comenzii, spre deosebire de restaurantul HEAVEN' S, n-a fost lungă, aș putea zice mai degrabă că ospătărița ne-a așteptat pe noi să ne hotărâm, iar modul de servire ne-a mulțumit în totalitate.
Și pentru că așa-i obiceiul la români, iar noi cei mai la prima tinerețe a vârstei a 3-a ținem la deprinderi, am început, doar noi bărbații, cu o mică tărie (să explic: în afară de obicei am ținut cont și de fapul că temperatura era un pic mai mică decât cea din zilele anterioare – +25 grd. – și ne frisona un vânticel răcoros).
Pofta fiind deschisă am trecut la devorarea produselor comandate:
a fost de trei ori ceafă de porc Provance (Provance scrie pe meniu, Provance scriu și eu), 36,50 lei/porția, gustul foarte bun dat de ingredientele sale: ceafă de porc, bacon, cașcaval afumat, sos (ușor) picant, cartofi rustici și salată verde. Ceafa era făcută pe grătar (electric) și apoi puse peste ea felii de cașcaval afumat și de bacon și totul băgat la cuptor. Ne-a plăcut faptul că preparatul ne-a fost adus fierbinte, așa cum e normal, ceea ce ne-a ajutat să-i simțim mai bine mirosul și amestecul de gusturi; preparatul a fost bun, tipsiile le-am predat curate;
alt produs comandat a fost o tochitură, 29,50 lei/porția, având în componență: ceafă de porc, cârnați tărănești, brânză telemea, ou, garnitură de mămăligă friptă. De data asta mușteriul care a comandat-o nu a fost foarte mulțumit, mămăliguța fiind foarte sărată – probabil de la telemea -, iar gustul nu era chiar cel mai grozav, cel cunoscut al tochiturii moldovenești pe care o știm bine;
am mâncat pe îndelete, fără a ne grăbi, și am udat totul cu bere rece Heineken, 8 lei sticluța de 330 ml;
desertul, care nu putea să lipsească, a fost alcătuit din înghețată asortată (înghețată ciocolată Madagascar + înghețată fructe de pădure + înghețată de vanilie), preț 12 lei, cu care prietena noastră Maria s-a delectat îndelung; noi ceilalți trei am cerut lava cake, desert cu ciocolată și înghețată de vanilie – a fost foarte interesantă senzația dată de amestecul acela de ciocolată caldă și înghețată rece – servit pe niște platouri întinse (în glumă i-am cerut unei domnișoare, practicantă în restaurant, niște pâine ca să adun sosul de ciocolată ????; s-a uitat la mine mirată și când s-a prins că glumesc a râs - nu a zâmbit, a râs! - și ea).
De data asta, fiind noi cei ce am invitat, știm și prețul consumației: 304 lei, lăsându-i și ospătăriței care ne-a servit frumos și profesionist, un bacșiș (ciubuc n-a fost, că ăsta îl dai pe la slujbașii angajați de stat, care-ar trebui să fie de fapt slujbașii noștri).
Asta am mâncat noi. Ca orișice local care se respectă, varietatea produselor oferite clienților este destul de largă, pe gustul/aproape pe gustul fiecăruia: produse din categoria starter, salate, preparate din porc, vită, pui, pește, fructe de mare, desert, băuturi (apă, răcoritoare, vin, bere, tării, etc.).
Prețurile produselor sunt măricele (comparativ cu cele din alte locații).
Acum, dacă mai aveți răbdare să citiți o scurtă prezentare a localului. Spuneam că terasa este mare, având zone cu flori (un șir lung de hortensii străjuiește gardul), verdeață, pomi și un spațiu de joacă pentru copii, bine amenajat și întreținut (o bucurie pentru părinții care vin acolo cu odraslele lor). Jardiniere cu diferite flori sunt plasate peste tot, întregind spațiul de verdeață întru bucuria retinei. În partea din spate a terasei, lângă locul de joacă pentru copii, este o frumoasă oază verde, cu arbuști ornamentali, alei cu piatră decorativă pentru grădină albă.
Toaleta din interior (mai este una și afară) este curată, însă cam îngrămădită, intrarea este comună, însă există cabine separate (cum ar fi” political correct” să zic: pentru femei și pentru bărbați sau pentru genul ăla și ălălalt?). Dintre dotări lipseau prosoapele de hârtie pentru mâini (uscătoarele funcționau), un dozator de săpun, din 3, nu avea produs.
Iarăși ne-am simțit bine, a fost o seară plăcută, distractivă.
La bună revedere!
despre SERVICII
personalul amabil, de la intrare, unde ne-a întâmpinat șeful de tură care a verificat rezervarea noastră, până la ospătărița care ne-a servit.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
produsele foarte bune, calitatea tochiturii a scăzut nota aprecierii
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
amplasament în centrul istoric al orașului, în apropierea unor importante obiective turistice brăilene
Trimis de Mitica49 in 21.08.21 12:50:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Mitica49: la mulți ani și săru' mâna doamnei! Să vă bucurați ani mulți împreună!
Eram puși în gardă de la Heaven' s, că urma să vă sărbă (u) toriți, să vă fie de bine!
Cu tochitura e problemă grea, nu orice stomăcel poate dovedi amalgamul de ingrediente. Am avut un deja-vu citind aci despre tochitură, pârdalnicul fel mestecat într-o vară, la marea noastră neagră.
Mă regăseam în ultima zi a sejurului la Eforie Sud, în urmă cu ceva ani. Seara, la cină, Ucigă-l toaca mi-a șoptit pervers la urechea bleagă, să mă destrăbălez culinar taman cu tochitură dobrogeană, asezonată cu tot pomelnicul cela de ingrediente pe care le-ai pomenit și dumneata. Parcă nefiind de ajuns o victimă, soțioara mea a cerut la fel ca mine. Am concasat creștinește, convinși că fiind seara de final, o facem lată, la terasa Paradox (culmea, cu un an înainte, tot aici mâncam și chiar foarte mulțumit). Și lată s-a făcut... cu febră 39, grețuri, decartări cu degajări... astea în camera de la vilă, noaptea. A doua zi, ca niște schimnici în devenire, am luat copiii, bagajele și calea chinuitoare spre casa, cca. 500km. Când am ajuns acasă, am zăcut 4 zile, cu tratament adecvat, și totul datorită unei banale și afurisite de tochituri. De atunci să nu mai văd asemenea "delicatesă", chiar dacă bucătarul mi-o prepară sub ochi, cu ingredientele proaspete, fie ouate, sacrificate sau culese pe loc... Aferim doamne de tochitură!!!
@zapacitu: S-o luăm temeinic, mai întâi cu mulțumirile ca la Oscar:
- mulțumiri pentru urările de bine făcute soaței (și mie implicit) !
- mulțumesc pentru vot!
Apoi.
D-le dumneata ești o tolbă plină cu povești hazoase, rău e că-s pățite pe pielea ta (a voastră de astă dată). Dacă mai ai de-astea poți scoate un volum umoristic: texte sunt, haz ai, creion și papirus îți mai trebuie și imboldul să te apuci de trebă. ????
Acuma peste tot sunt numai chefi, bucătar adevărat nu mai e neam.
@Mitica49:
Să vă fie de bine şi mulţi ani fericiţi consoartei!
Aşteptam articolul şi intuiam că despre acest restaurant va fi vorba
”Știind că, după ce veți citi acest review, veți da năvală acolo ca să vă” simteți” bine, să vă dau adresa: Piața Traian nr. 6, iar brăilenii (și poate nu numai ei) știu că locul este în centrul vechi al orașului, având drept repere și vecini importante obiective turistice brăilene: Piața Poligon, hotelul Traian, Muzeul Brăilei, simbolul orașului ceasul din Piața Traian și, nu în ultimul rând, Teatrul” Maria Filotti” .
Nu sunt brăileancă, dar ŞTIU unde este Carol, am şi eu poze cu terasa ziua făcute din stradă, acum ştiu şi restul obiectivelor enumerate mai sus. Am vizitat Brăila foarte recent în urmă cu doar trei săptămâni şi, fără să mă laud, am avut parte de un ghid de nădejde
Mâncarea arată foarte bine. Lava cake m-ar fi tentat şi pe mine.
Mulţumesc pentru recomandare, este de reţinut.
Data trecută am ales Heavens a cărui terasă mai umbroasă ca aceasta mi s-a părut mai răcoroasă şi mai potrivită într-o zi caniculară, dar data viitoare... ne putem reorienta
@nicole33: Mulțumesc pentru lectură și vot!
Bănuiesc cine este ghidul, și-l știu dornic/ă de întâlniri cu prieteni prin locuri cu recomandare bună.
Pentru că cele două vizite (Heaven”s și terasa Carol) au fost la mică distanță, în timp, una de alta, pot aprecia (eu) că serviciile la cel de-al doilea local sunt mai bune. Noi am fost mulțumiți și mă așteptam să fie așa după vizita de acum 2 ani de la restaurantul Carol.
Azi ne-am întâlnit cu niște prieteni la o altă terasă (doar o apă și-o cafea - nu-i numic de scris -, însă poate va veni o vizită mai lungă) care aveau o părere proastă despre terasa Carol. Drept e că noi am fost în mijlocul săptămânii iar ei într-o sâmbătă, foarte aglomerată.
@Mitica49: La mulți ani Mândruței! Să fiți sănătoși!
Eu știu localul ăsta încă de pe vremea când era Cofetăria CORSO, singura din Brăila unde frișca era din smântână cinstită. Apoi, o vreme, a fost sediu de nuș-ce asociațe, și acum iar local.
Și terasa o știu. Bine, când am fost eu acolo nu era așa frumoasă, și era și mai mică. Acum e foarte frumoasă.
Că prețurile-s măricele... Deh, crâșmă de centru,” cu ștaif” cum zisăși.
Dar totul e bine când se distează lumea și, din câte vă cunosc, voi ați făcut asta din plin!
Să vă fie de bine!
@Zoazore: Mulțumesc mult pentru urări și vot!
Este adevărat că ne-am simțit bine acolo, iar serviciul bun și mâncarea bună (cu mici excepții) au contribuit la starea asta.
Toate bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Heaven’s] Restaurant Heavens Braila — scris în 31.08.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Cherhanaua Peștele Dunării] Am mâncat pește sau o piramida de cartofi prajiți? — scris în 29.08.24 de Yolanda din PITESTI - nu recomandă
- Nov.2023 [Restaurant All Saints] Pe toți Sfinții că este bine! -- RESTAURANT ALL SAINTS BRĂILA — scris în 10.11.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Cabana Stejarilor] Experienta culinara neasteptat de buna — scris în 06.11.23 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- May.2023 [Restaurant Continental] Restaurant Continental Brăila – o junglă haioasă — scris în 05.06.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie After Dark] After Dark, joy follows — scris în 17.12.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Heaven’s] Din nou in Rai—Heaven’s, Raiul din Orasul cu salcami — scris în 22.10.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ