GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La... Indigo!
E duminica si chiar nu ai chef sa gatesti, sa pui masa, sa strangi masa si atunci alternativa este sa mananci la vecini. Vecinii, sunt doua strazi mai sus de noi si stim ca gatesc bine si au si „casa noua”. Restaurantul „Indigo”, este parte a unui complex de sali de evenimente, terasa si hotel numit”Casa Lux” ce se afla in Botosani pe una dintre strazile importante ale orasului, Calea Nationala.
Restaurantul, se afla in cladirea veche ”Casa Lux”, acolo unde este si hotelul, dar a fost recent renovat si botezat si cu un nume nou, ”Indigo”.
Intrarea este comuna cu cea pentru hotel. Pe stanga se afla receptia hotelului, pe dreapta toaletele, iar in fata se intra in restaurant, prin doua usi din sticla mata ce asigura intimitatea celor aflati la masa. Sala de restaurant este spatioasa, luminoasa, cu mobilier modern si un semineu decorativ chiar in zona centrala, pe peretele opus intrarii. In stanga se afla un perete fals construit doar din elemente decorative ce delimiteaza un spatiu ce da impresia de intimitate, fiind mai putine mese decat in prima incapere si oarecum creaza o atmosfera mai tihnita.
De cum am intrat ne gandeam sa cautam o masa in asa zisul separeu si chiar am fost indrumati de ospatara sa ocupam o masa acolo unde ne doream.
Separeul, are pe trei laturi canapele tapisate in tonuri placute si potrivite decorului din incapere. Mesele sunt dispuse in asa fel incat sa se stea pe canapele pe o latura a mesei si pe scaune in rest. Ne asezam si imediat primim si meniurile. Rasfoim „cartea cu bunatati „ si cu greu ne putem sa ne hotaram, dar o facem. Eu, aleg un „Salau mediteranian”, iar sotul, ”Purcel caramelizat”. Mai cerem o apa plata la 750ml si o inghetata de casa (nu cred ca e vorba de casa lor!)
Restaurantul destul de plin, multe mese organizate, asa ca asteptam vreo 45 de minute pana primim mancarea, dar nu suntem dezamagiti. Pestele meu e insotit de un sos cu smantana, legume trase la tigaie (ardei gras, fasole verde, ) si un mot de spuma alba drept decor, alaturi de un sos dulce acrisor ce mi-a „murdarit” farfuria. Dupa ce v-am descris asa cum m-am priceput, pot sa va spun ca a fost gustos si daca veniti la Botosani si vi se face foame si mai si ajungeti la „Indigo” poate fi o alegere.
„Purcelul caramelizat” cerut de sotul meu, arata foarte bine, dar spune cel ce l-a mancat ca avea nevoie de” sare si piper”, adica ii mai lipsea ceva. Nu stiu ce-i mai lipsea ca avea de toate, avea orez, avea legume, avea sos si isi mai luase si o salata de ardei copti. In final dupa ce a mai adaugat ce spunea ca-i lipseste s-a declarat multumit!
Una peste alta nu a fost rau. Pestele meu chiar era bun (carcotasii ar spune ca pestele e peste si atat!), iar purcelusul caramelizat a mai primit si sare si piper si iar piper si a fost bun!
Despre inghetata nu prea am ce sa spun ca doar am gustat, dar apartinatorul de drept a zis ca merge, dar nu este de casa!
Pentru ca simteam ca mai lipseste ceva am facut o plimbare pe jos pana in centrul vechi al orasului, avand ca tel sa bem o cafea de specialitate la o micuta cafenea. Pentru cei care mai stiu cate ceva despre Botosani si stiu grupul statuar din centrul vechi, daca va uitati la directia in care indreapta pistolul unul dintre soldati, veti vedea cafeneaua „Nod”. E un loc simplu, dar placut, un loc unde vin multi tineri, dar si cei ca noi pot intra nefiind limita de varsta... :))
Aici, veti putea savura o cafea buna, o cafea excelenta, pentru cei care apreciaza cafeaua de specilitate.
Ce este „cafeaua de specialitate”?
Termenul a fost folosit pentru prima data in1974 de Erna Kusten intr-un numar al Revistei Comerciale de Ceai si Cafea, pentru cafeaua obtinuta in conditii de microclimat special. Cele mai cunoscute tari producatoare de asemenea cafea sunt:Etiopia, Kenya, Vietnam, Columbia, Brazilia, Indonezia si Nicaragua.
Consumul de cafea de specialitate se afla mai la inceput in Romania si mai ales in orasele mici ca Botosani, da gustul consumatorului se educa si sigur va creste numarul celor ce vor cauta o asemea cafea. Noi am baut pentru prima data in urma cu 2 ani, la o degustare de... cafea. Ne-a placut si am cautat-o. Acum o gasim si bem cu placere, dar nu in fiecare zi. Pentru cafeaua zilnica ramane cea pe care o stim de mult.
Revenind la cafeneaua „Nod”, aici veti putea bea o cafea buna, dar si alte bauturi calde, capucino, ciocolata calda, ceai si bauturi reci (apa, sucuri, coktail). Pe langa bauturi puteti comanda si ceva de mancare ce va fi adus de un curier. Pentru noi nu era cazul sa fie adusa mancarea, dar cafeaua a prins tare bine!
In loc de concluzie va spun ca daca sunteti in Botosani puteti manca la „Indigo” si bea o cafea la „Nod”.
Sa aveti vacante frumoase!
Trimis de DOINITA in 20.01.20 16:35:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BOTOȘANI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA: Mda, nu arata rau pestele tau! Ba chiar apetisant! Purcelusul... e chiar purcelus. Adica putin si mic. Nu ma-ncanta dulce+sarat si piperat, dar, daca zice " apartinatorul din dotare" ca e bine, il cred! Inghetata cu ce a fost? Acum...si eu, acasa, mai fac inghetata cu prafuri, dar e "de casa", ca fac putina!
Si cand mai trageti un Indigo? Cu Nod, fireste!
Sa ne vedem sanatosi!
@Zoazore: Dulce si sarat nu mergea nici la mine, dar de un timp mai indraznesc si asa ceva si chiar merge.
De tras un Indigo nu e greu caci e peste deal de noi.
Multumesc, Zanuta!
@DOINITA: Neah! Am incercat! Nu se " pupa" ! Dar la muschiul de vita cu gorgonzola (P13) m-as cam baga!
Sa va fie de bine!
@Zoazore: Daca vii, tot gasesti tu ceva pe plac.
Eu sunt convinsa ca gusturile pot fi educate, trebuie doar sa vrei sa incerci si altceva decat mancarurile traditionale.
Trebuie sa-ti calci pe vechile principii alimentare si sa incerci!
Nu stiu daca ai mancat vreodata placinta din aluat de cozonac cu branza sarata si dulce. E o nebunie! In Moldova, facem si asa ceva.
@DOINITA:
Arată bine și locul și preparatele care, te cred pe cuvânt că au fost și gustoase, cu supliment de sare și piper!
Văzând, însă, prețurile din poză, cred că este un restaurant mai scump decât multe din București! (nu mă refer la cele din centru, desigur!)
Daaaaar, dacă voi v-ați simțit bine, asta-i cel mai important lucru, motiv pentru care, poate, o veți mai „comite” și altă dată „La Indigo”!
Abia aștept să ne revedem în martie, la Sâmbăta!
@doinafil: Multumesc pentru timpul acordat!
Este un restaurant mai scump, dar nu de cel de " fite" . Botosani, nu are asa ceva, daravem 2-3 restaurante mai bunisoare. Preturile sunt intradevar mai mari,
dar omul trebuie sa-si recupereze cheltuiele facute pentru renovare si reamenajare.
Sa-l intelegem si pe el
Sa ne vedem cu bine!
@DOINITA: Bune recomandări! Cunoști dacă au renovat și camerele din pensiune? Am avut de câteva ori în vedere o cazare în această unitate.
Centrul Vechi al Botoșaniului arată binișor, dar mai sunt multe clădiri de restaurat. Pe vremuri în jurul statuii era un spațiu verde, acum s-a așezat piatră cubică peste tot. Monumentul realizat de sculptorul Horia Miclescu poartă numele complet de Compania de mitraliere maior Ignat „în atac”. Povestea de eroism a căpitanului Grigore Ignat desfășurată în august 1917 pe frontul Mărășeștilor e impresionantă (luceafarul.net/botosani-m ... l-grigore-ignat).
Mulțumim pentru cele două prezentări din Botoșani. Numai bine!
@tata123: Da asa este, memoria maiorului Grigore Ignat este cinstita in Botosani prin existenta unei strazi ce ii poarta numele. Nu am precizat numele grupului statuar pentru ca sunt prea putini care ajung in Botosani si mai putini care ajung in centrul vechi. O parte dintre cladiri arata binisor si se pare ca, incet, incepe sa se revigoreze zona, prin deschiderea de cafenele, saloane de cosmetica (nu ca din astea nu ar fi prin toate zonele), " mancatorii " citez pe " crismis"
E pacat ca, intradevar, a disparut zona verde din jurul grupului statuar. Acolo era chiar un parculet cu aleii si banci pe care, in copilaria mea, stateau pensionarii greci cu matanile, numite in greaca " komboloi" si multi evrei. Acum nu mai avem parc, dar nici greci sau evrei...
Am inceput cu finalul, dar era mai aproape de sufletul meu. Camerele de la " Casa Lux" sunt si ele renovate. Intreaga cladire a capatat o haina noua.
Daca mai veniti la " Casa Lux" si va uitati din spatele cladirii peste deal, veti vede casa mea
Vacante frumoase si multumesc frumos!
@DOINITA: Si uite asa ati facut " Nod" la " Indigo" . Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Multumesc frumos, Mishulica! Vino la Botosani si te duc si pe tine sa faci " Nod la indigo" .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2019 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Cucorani - locul unde se mananca ca la mama acasa — scris în 25.03.19 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 [[Mini]Restaurant Symphony of Food] O simfonie culinara — scris în 01.12.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant Cherry By Casa Lux] Duminica la Cherry — scris în 18.04.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Toamna la Popas turistic Cucorăni-Botoșani — scris în 27.10.17 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Bistro Toscana] Bistro Toscana, Botosani — scris în 31.08.16 de Andrey0099 din IAşI - RECOMANDĂ
- May.2016 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Popas Cucorani - Ce-i al lor e al lor!! — scris în 30.05.16 de R-I-R din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Mar.2015 [Restaurant popas turistic Cucorăni] Popas Cucorani - daca sunteti in zona de NE a Moldovei nu ocoliti Popasul Cucorani — scris în 11.03.15 de vtphoto din SUCEAVA - RECOMANDĂ