GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul pensiunii Ghiocelul: meniu diversificat - preţuri decente
De regulă, atunci când plecăm la un drum mai lung, de cel puţin 4-5 ore, luăm la noi câte ceva de mâncare. Doar că la plecarea către Porumbacu de Sus, am uitat să mai facem acest lucru, ocupaţi fiind cu alte activităţi, cum ar fi : încarcă aparatul foto, nu uita să iei laptop-ul, ai pus fierul de călcat? vezi nu uita şi de uscătorul de păr, aoleu! n-am spălat maşina, care este tare murdară, şi nu în ultimul rând umbrela, doar nu credeaţi că am scăpat de ploaie! Vineri dimineaţa, la plecare, ploua mocăneşte.
După ce am trecut de Căciulata, au început întrebările: mai avem mult de mers? ştii că nouă ni s-a făcut foame? unde găsim un restaurant?
Nu le-am răspuns alor mei, dar în mintea mea ticluisem un plan, şi fiindcă tot ne apropiam de Avrig, mi-am amintit că în anul 2011, într-o frumoasă zi de toamnă, am luat masa la restaurantul pensiunii Ghiocelul, pe Valea Avrigului. Din ce-mi aminteam eu, aveau mâncare bună, preţuri bune... Aşa că le-am propus soţiei şi fiului meu să-i duc acolo, propunere acceptată imediat, şi în drumul spre Casa de Oaspeţi Porumbacu 295 am făcut o escală la restaurantul pensiunii Ghiocelul.
Din Avrig se ajunge destul de uşor la pensiune, în centrul localităţii existând un indicator cu distanţa până acolo, de 8 km. Parcurgem repede drumul pe Valea Avrigului, o zonă foarte frumoasă, trecem pe lângă 3-4 pensiuni, şi ajungem la Ghiocelul, situată pe partea dreaptă a drumului. În parcarea din faţa pensiunii erau 5-6 maşini, semn ca aveau oareşce activitate.
Intrăm în restaurant, şi întrebăm de salonul de nefumători, poate nu ştiaţi, legea privind interzicerea fumatului în locurile publice intră în vigoare din 17 martie a. c. ! Suntem conduşi în salon, mai mic decât cel de fumători, curăţenie, ne aşezăm la o masă, şi aşteptăm să vină cineva să pentru a lua comanda. În spatele nostru, un grup de 6-7 persoane, care discutau suficient de tare cât să auzim tot. Doamneeee! era o doamnă din acest grup, o secundă nu i-a tăcut guriţa! Am avut noroc cu ospătarul, care a venit destul de repede la masa noastră şi ne-a luat comanda. Ce am comandat? Soţioara mea, care este obsedată de menţinerea siluetei, a cerut o ciorbă de văcuţa, din care am gustat şi eu, cu multă carne, foarte bună. Al meu junior a comandat crochete de pui, cu cartofi prăjiţi, cu două feluri de sos, dulce şi picant, la garnitură optând pentru o salată de varză. Eu am comandat ceva ce-mi place foarte mult, tochitură ardelenească, iar de băut, fiind responsabil cu volanul, am cerut o bere fără alcool. Sincer, ne-a plăcut ce am comandat, mâncărurile au fost gustoase, consistente, la preţuri bune, toată consumaţia ajungând la suma de 57,5 lei, însă nu-mi cereţi să vă arăt bonul, că nu-l mai am!
După cum am mai precizat, preţurile sunt rezonabile, şi vă dau câteva exemple în acest sens: ciorbele, de la 5 lei cea de legume, la 12 lei supa cremă de broccoli, cu pâine prăjită. Preparatele din carne de pasăre, de la 6,50 lei/100 gr. pulpele de pui dezosate la cuptor, la 19,50 lei pieptul de pui cu gorgonzola. La preparatele din carne de vită preţurile sunt un pic mai mari, însă nu se compară cu cele din Bran, de exemplu, unde sunt exagerat de mari! La preparatele din carne de porc, preţurile pornesc de la 6,50 lei/100 gr. ciolanul de porc cu fasole, iar peştele se poate comanda de la 8,50 lei/100 gr. pentru păstrăv. Se pot comanda şi specialităţile casei sau ale bucătarului, cu preţuri între 16,5 lei şi 169 lei.
După cum veţi vedea şi din fotografiile cu paginile din meniu, acesta este diversificat, cu reţete tradiţionale româneşti dar şi internaţionale. Să nu mă certaţi, dar la paginile cu băuturi, cafea şi deserturi nu am făcut fotografii, dar nu vă speriaţi, preţurile sunt mai mult decât convenabile, parol! Ospătarul care ne-a servit s-a mişcat repede, a fost drăguţ cu noi, chiar ne-a recomandat să nu luăm două feluri de mâncare, deoarece nu putem consuma tot, porţiile fiind destul de mari.
Nouă ne-a plăcut la restaurantul pensiunii Ghiocelul, iar dacă ajungeţi aici, nu ezitaţi să intraţi!
Trimis de Safta Radu in 10.02.16 20:57:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AVRIG.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Apetisant ce sa zic, dar cel mai mult parca m-a atras tochitura ????
@Safta Radu - Confirm și eu că mâncarea de la Ghiocelul este foarte bună. Am stat de multe ori la pensiunea Balada, un pic mai sus de Ghiocelul și cum nu erau prea multe variante de mâncare pe vale, acolo ne rezolvam problema. Acolo am văzut cea mai mare porție de fasole cu ciolan din viața noastră.
Trebuie să le mai spunem eventualilor doritori că la Ghiocelul este superb vara cand se deschide terasa. Au o curte frumoasă, plină de verdeață, în care sunt așezate mesele și câteva jucării pentru copii. În plus, locația dispune și de locuri de cazare.
Dar cel mai mult mie îmi place valea. M-aș duce la Ghiocelul, sau oriunde pe Valea Avrigului doar pentru cei vreo 15 km de vale, până la cabana Poiana Neamțului. S-a făcut click când am ajuns prima dată la Balada și cand ni se întâmplă asta trebuie să repetăm experiența că altfel ne stă gândul numai acolo. Și cum Valea Avrigului este oarecum la îndemână față de București, mergem vara chiar și de dimineață până seara, fără cazare. Așa că dacă nu ați ajuns pe Valea Avrigului vă recomand și eu să n-o ocoliți.
@mishu - Au mâncare bună, proaspătă, timpul de aşteptare este scurt, sunt ,,operativi''. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.
@Aurici - La pensiunile Ghiocelul şi Balada am încercat şi eu de câteva ori să fac rezervare, dar de fiecare dată ambele pensiuni aveau ocupate toate camerele. Despre mâncarea de la Ghiocelul nu am decât cuvinte de laudă, cei de acolo au experienţă în domeniul culinar. Iar despre Valea Avrigului, ce să spun? este splendidă. Mulţumesc pentru completări şi pentru vot.
@Safta Radu -Poți să mă boscorodești (deși știu sigur că n-o vei face!), dar pe mine farfuria lui Octav mă tentează!
Asta-i pentru papanașii buclucași?
Savuroase tare impresiile tale. Din toate punctele de vedere!
@Zoazore - Sincer să fiu, cam ai dreptate, farfuria lui Octav arată cel mai bine.
Mulţumesc pentru aprecieri, drăguţă ca întotdeauna!
@Safta Radu - La Ghiocelul merg și eu ca orice muritor, dar la Balada merg la prieteni. Pe care îi aveam înainte de a-și deschide pensiunea. Așa că dacă vreodată vrei să mergi la Balada poți să-mi dai un semn ca să vorbim cu proprietarii. Dar, într-adevăr, sunt destul de solicitați, nu se poate de azi pe mâine.
Bun si ieftin cum place calatorului, o locatie ce merita tinuta minte... se pare ca ajung in zona cat de curand.
@roth - Aşa este, o locaţie unde se mănâncă bine, la preţuri rezonabile. Dacă ajungeţi în zonă, e păcat să nu o bifaţi. Mulţumesc pentru vizită şi pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2017 [Oranjerie Palatul Brukenthal [Avrig]] Nesimtire la Oranjerie Avrig Brukenthal — scris în 02.08.17 de toni alaci din PANCIU - nu recomandă
- Sep.2011 [Restaurant Cabana Ghiocelul] Restaurantul Cabanei Ghiocelul - Superb — scris în 02.06.14 de alex_baiasu10 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ