GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant cu specific bavarez Schwaben Hof Gasthaus, sat Isla, Jud. Mures, cu specialitati savuroase
Cum am serbat Ziua Îndrăgostiților? Cu o plimbare în Sovata și mâncare delicioasă la un restaurant cu specific german. Interesant, nu știam la ce să mă aștept, mai ales că nu am mai savurat mâncare făcută de o persoană familiarizată cu bucătăria germană.
Sâmbăta aceasta am ajuns la restaurantul Schwaben Hof din localitatea sat Isla, nr. 1A, com. Hodoșa, jud. Mureș. Localul se afla la 23 km. de Tg Mureș.
După ce am făcut o plimbare în jurul lacurilor din Sovata, ne-am gândit unde am putea merge să mâncăm ceva special, parcă nu aveam chef de pește cu usuroi, specialitatea de la Câmpu Cetății. Vroiam ceva nou și deosebit, special.
Soțul meu și amintit despre acest local la care a fost în urmă cu mulți ani.
Nu aveam rezervare, dar am avut noroc. Mi s-a spus că trebuie să fac rezervare ca să fiu sigură data viitoare că prind o masă liberă. Într-adevăr pe multe mese era așezată inscripția: rezervat.
Programul
Restaurantul este deschis de joi - duminică între orele 12:00 - 22:00.
În zilele de luni, marți și miercuri este închis.
Localul este unul micuț, intim, foarte plăcut și cald, atât la propriu cât și la figurat.
Restaurantul funcționează din anul 2005, atmosfera creată în interior este una specifică culturii bavareze. Muzica ambientala este în limba germană, dată la un volum mic, plăcut.
Meniul de asemenea este în limba germană, română și maghiară. Preparatele sunt speciale, unice, nu le regăsim în bucataria românească, dar mai ales sunt foarte gustoase și concentrate, sățioase. Prețurile nu mi se par mari în comparație cu ceea ce se oferă, adică calitate. Prezentarea preparatelor este deosebită. Deserturile sunt excepționale, nu am mai mâncat asa ceva! În legătură cu desertul, am auzit un domn care a intrat în restaurant spunând că vin de la Câmpu Cetății, după ce au mâncat acolo, ca să mănânce desertul aici, la Isla... interesant! De acum încolo vom trece pe aici să gustăm deserturile, în fiecare sapamana este ceva nou, așa ne-a spus chelnerul.
Localul este semnalizat la șosea de un panou publicitar cu numele acestuia.
De la șosea se intră într-o curte mare, pe un deal este amplasată terasa și restaurantul, iar la baza pantei este parcarea.
Calea spre restaurant se face urcând mai multe trepte, care sunt luminate cu lampadare. Acum vegetația este în repaus și uscată, dar vara cred că e minunat, cand totul este, cu flori colorate, arbuști ornamentali, brazi, pietre.
Terasa nu funcționează iarna, dar se observă că are alocată o suprafață generoasă de unde se pot admira dealurile din localitate. Lângă restaurant, sub acoperiș sunt câteva mese cu scaune, probabil pentru fumători.
Restaurantul
Este o clădire din lemn, îmbrăcat aproape în totalitate pe interior cu lambriuri, păstrându-se lemnul ca element central al decorurilor.
Două sobe amplasate de o parte și cealaltă a încăperii, încălzesc și relaxează consumatorii, cu căldura și jocul facinant al flăcărilor care se observă prin geamul transparent al sobei.
Banchetele capitonate, perdelutele de la geamuri, aplicele, pernele în ton cu fața de masă si perdelele, creează o atmosferă caldă, relaxanta, ai senzația că ești în locul perfect pentru a savura ceva deosebit.
Pe fiecare masă sunt mini trandafiri așezați în mici stropitori decorative și o lumânare roșie.
Am observat și scaune speciale pentru mâncat, pentru copiii mici.
Baia este foarte curată, frumos amenajată și decorată. Este și o încăpere separată pentru persoanele cu handicap și loc de schimbat scutecele copiilor. Nu mă așteptam la așa ceva, acolo, la țară.
Mie mi-a plăcut atenția deosebită pentru detalii, atmosfera plăcută, amabilitatea chelnerului, care jovial ne-a oferit toate detaliile legate de mâncare, înainte să o comandăm.
Mancarea
Am comandat la început o limonadă de casă cu sirop de căpșuni, la un litru, excelentă (25 lei).
Noi am mâncat: Fâșii din piept de curcan în sos de vin alb cu struguri, cu crochete de cartofi (34,50 lei), Piept de curcan cu sos de ardei Kapia, cu crochete de cartofi (34,50 lei), delicioase ambele preparate. Salata de sfeclă roșie murată, nu am mai mâncat niciodată, dar nu trebuie ratată dacă veți alege o salată, pentru că este foarte bună.
La desert eu am optat pentru desertul săptămânii: prăjitură cu cremă de vanilie și zmeură, excepțională, porție mare, iar soțul meu a comandat: parfait de vanilie cu nuci crocante si sos de caramel (16,50 lei), foarte bun, este ca o înghețată și foarte sățios din cauza nucilor.
Porțiile sunt suficent de mari, sunt sățioase și foarte gustoase. Am cerut permisiunea consumatorilor de la masa vecină să mă lase să fotografiez ceea ce au comandat ei, pentru că arătau foarte bine preparatale.
Am întrebat ce este în farfurii și mi-au spus că au comandat: Șnițel la cuptor cu șuncă, roșii si cașcaval Emmentailer; Șnițel vânătoresc, cu sos de ciuperci si garnitura de spatzle; Ciolan feliat cu garnitură de varză roșie și spatzle; paste cu sos de smântână dulce,rosii și parmezan.
Aici găsiți cinci sortimente de bere specială, preparate după rețete tradiționale germane, din produse naturale atent selecționate, care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate. Așa scrie în prezentare, noi nu am consumat pentru că eram cu mașina, așa că, nu pot să vă spun cum este.
De asemenea sunt mai multe sortimente de înghețată de casă, preparate cu: zmeură, căpșuni, ciocolată, frișcă, nuci. Sună foarte tentant, dar mai așteptăm puțin ca să vină căldura, și apoi le vom savura... cred că îmi voi face abonament la acest restaurant, la câte bunătăți are.
Servirea se face cu mare amabilitate, rapid și cu bucurie.
Este semnal Wifi fără parolă.
Recomandarea
Vă recomand acest restaurant deosebit, din toate punctele de vedere: ospitalitate, calitate, savoare iar vara cred că e minunat sa mănânci pe terasă și să admiri peisajul.
Trimis de Dana2008 in 19.02.19 13:52:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dana2008: pe mine m-ai cucerit cu deserturile... arata tare bine, zmeura parfumeaza si da o savoare in plus... eu cumpar dulceata de zmeura si amestec in creme.
@Yolanda: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Desertul este "mancarea" preferată de familia mea.
Zmeura, fragutele și capsunele parfumeaza și înnobilează orice desert.
La acest restaurant, nu numai deserturile sunt speciale, ci și preparatele de origine bavareza sunt deosebite.
P. s. Eu fac dulceață și sirop crud de zmeură, culeasă din munți. Aceasta este foarte aromata, în comparație cu zmeura de grădină cu bob mare.
Călătorii plăcute!
Pe curând!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2020 [Restaurant La Rivierre [Iernut]] “La Riviere” , Iernut – o surpriza placuta — scris în 17.08.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ