GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Petronas Towers – Impresionant in cele mai inalte turnuri gemene din lume
Accesul in turnuri se face la adresa Kuala Lumpur City Center, cod postal 50088, Wilayah Persekutuan, prin Mall-ul numit Suria. Obiectivul are nota 4,6 din 5 pe Google.
La capitolul “Cum ajungem? ” este un amanunt wow, care trebuie povestit aici. De la hotel aveam de parcurs 1,5 km. Sunt cateva variante cum sa ajungi.
Unii apeleaza la autobuzul etajat care te descarca la statia 5 langa turnuri. Noi am fost de 3 ori la Petronas pentru ca ne-au placut mult, o data insa le-am si vizitat.
Mergem pe Lorong Ceylon la vale pana da in Jalan Nagasari, urmam la stanga pentru 30 metri aceasta strada si ne gasim in artera principala Jalan Raja Chulan pe unde trece si Monorel-ul. Imediat in dreapta traversam pe la semafor si tinem strada principala, traversam din nou o intersectie ramanand pe aceasta strada pana apare pe mana stanga Jalan Pinang. De aici pietonii au cale de acces dedicata, care traverseaza un mall si continua apoi printr-un tunel suspendat pana la KLCC (KL Convention Center), cladirea lipita de Petronas Towers.
De ce este wow? Pentru ca ai scapat de traficul auto, pentru ca este o scurtatura, pentru ca in tunel este aer conditionat. Tunelul are mai multe ramificatii catre Monorel, catre arterele pe care le traverseaza, catre 2 mall-uri, catre o strada cu mici si multe restaurante, caile de acces insumand circa 1,5 km de tunel racoros. Nu lipsesc la coboriri nici benzile rulante, iar indicatoare sunt peste tot. Tunelul este deschis publicul pedestru gratuit pana la orele 23.
Pentru mine, pentru noi a nemaiintalnit pana acum!!!
Din KLCC urmati tot indicatoarele care va scot la Aquaria KLCC si in parcul din fata turnurilor gemene.
Parcul KL
Este un loc in care oamenii se odihnesc, admira turnurile, alearga, se joaca. Se poate face un rond lejer de parc, acesta masoara circa 1 km. Admiram vegetatia specifica zonei ecuatoriale cu palmieri, copaci cu multe radacini rasfirate lemnoase la suprafata, liane. Aleile sunt asfaltate si pavate si au pista de biciclete si alergari. Turistii cauta locurile cela mai potrivite pentru a captura in imagini imensele turnuri. In parc sunt multe panouri indicatoare care te lamuresc unde te gasesti, ce poti vedea in jur, care sunt cele mai apropiate mijloace de transport. In mijlocul parcului este un lac superb. In zona mai departata de turnuri sunt amenajae niste cascade si locuri de joaca pentru copii. Cei mici pot intra intr-o zona delimitata in apa sa se joace (apa e pana la glezne).
High light-ul parcului sunt insa fantanile muzicale si cinetice. Jeturi de apa sunt dirijate pe guri care isi schimba pozitia, facand ca apa aruncata pe gurile fanatanilor sa danseze superb in ritmul muzicii. Lumea sta cu gura cascata si se fotografiaza sau filmeaza spectacolul oferit de fantani. Seara acestea sunt luminate si un fond sonor asigura spectacolul total.
Va recomand sa cumparati bilete de la casele de bilete de la fata locului. Eu am cumparat online si m-am tepuit platind dublu! Biletele costa la casa 80 ringgit (1 ringgit = 1 leu) de persoana pentru adulti. Programul de vizitare este zilnic intre orele 9 si 21, vinerea la pranz se ia o pauza de o ora jumatate.
De pe saitul urmator http://www.petronastwintowers.com. my/en puteti afla informatii interesante si utile despre acest obiectiv simbol al KL si al Malaysiei.
Intram in imensul mall de la baza turnurilor, care se numeste Suria. Urmam indicatoarele si coborim cu lifturile de partea opusa catre calea de acces la turnuri. Vizitarea turnurilor se face numai in baza biletelor emise local (!) pe care este imprimata data si ora de vizitare. Se intra in grupuri si numai cu insotitor. Chiar daca sunt 2 randuri de asteptare, un skip the line si unul clasic, asteptarea este la fel de scurta la oricare dintre ele, pentru ca este relevanta ora de pe bilet. La “check-in” trebuie sa te prezinti cu 15 minute inainte de ora de vizitare.
Exista un security check ca la aeroport, unde nu se fac compromisuri, dupa care se mai valideaza o data biletele si intri intr-un lobby cu imagini si informatii despre turnuri. Cand vine randul grupului nostru, ghidul ne atrage atentia sa ne uitam intr-un loc anume unde avea sa se proiecteze pe o perdea de fum o imagine holografica cu ghidul care prezinta notiunile introductive.
Apoi suntem invitati la liftul care ne urca pentru inceput la nivelul 41. Aici se gaseste celebra pasarela, ”The Bridge”, care uneste constructiv cele 2 turnuri gemene.
Ni se explica tehnologia si etapele de construire a “bridge-ului”. Peretii sunt inveliti la capatul pasarelei in aluminiu. Pe distanta “bridge-ului” sunt ferestre mari de o parte si de alta oferind o imagine panoramica. Primim un ragaz de parca 15 minute in care putem sa ne plimbam pe pasarela pana in capatul ei, dar fara iesire in celalalt turn.
Noi am tinut mortis sa vizitam turnurile cat mai tarziu seara pentru a avea in fata ochilor superbul oras iluminat la picioarele noastre. Este o imagine care iti taie rasuflarea de la inaltimea de 379 metri unde ne aflam. Jos fantanile danseaza si se unduiesc colorat pe note muzicale.
Se da semnalul sa parasim locul, caci trebuie sa vina urmatorul grup. Liftul ne ridica la nivelul 83. Dupa vizitarea acestui etaj, mai urcam putin si pana la etajul 86. De la aceste inaltimi este spectaculos turnul ingemanat de langa noi. Bineintels ca si perspectiva cu luminitele orasului fascineaza. Un binoclu cu bani te ajuta sa focalizezi imaginile dorite.
Alt obiectiv de urmarit de la aceste cote ametitoare este KL Tower sau Menara Tower, turnul singular de televiziune, cu care Petronas este parca intr-o batalie pentru suprematia pe verticala.
Avem parte de alte informatii despre istoricul ridicarii turnurilor. Pozam machete cu turnurile si ne jucam cu niste imagini holografice care integreaza persoanele noastre in diferite cadre.
Ianuarie 1992 start proiectare
Martie 1993 start lucrari fundatie
Aprilie 1994 construirea suprastructurii
Iulie 1995 integrarea Skybridge
1996 imbracarea interiorului
1997 popularea partiala a turnurilor
1999 inaugurarea oficiala de catre Yab Dato Seri Dr Mahatir Mohamad (al 4-lea prim ministru la tarii)
Pe holurile de la lift sunt proiectate imaginele celor mai inalte cladiri din lume. Lider este Burj Khalifa din Dubai (828 m!!!), urmat de Makkah Royal Clock Tower Hotel din Mecca cu 601 si One World Trade Center din NY cu 511. Petronas Towers masoara 452 metri si sunt singurele turnuri gemene ramase in lume. Cel mai inalt etaj se situeaza la o inaltime de 375 m, iar acoperisul la 378,6 m.
La iesire se traverseaza Gift shop-ul unde gasesti ce vrei si ce nu vrei la preturi din cele mai variate si pentru toate buzunarele. Noi il recomandam.
La iesirea din mall-ul Suria, hostesse te invita in Time Capsule, un muzeu la gentilor si posetelor.
E timpul contemplariii fantanilor colorate si a turnurilor de data asta de jos in sus si din afara.
Petronas Towers sunt cele mai inalte turnuri gemene din lume. Perspectiva de la baza turnurilor vs cea de la inaltime din interior concureaza pentru suprematie, invingatoare iesind imaginea de pe Sky Bridge. Fantanile sunt superbe. Vizitati turnurile pe inserat!
Noi am fost de trei ori in acest loc, o data am vizitat turnurile, alta data acvariul si alta data sa ne luam la revedere in ultima zi de la Petronas Twin Towers – simbolul Malaysiei si KL. NU cred ca exista turist al capitalei malaysiene care sa nu fi vizitat Turnurile Petronas.
Am lasat acest articol despre cel mai cel obiectiv malaysian la sfarsitul realtarilor mele de pe acest taram indepartat si fascinant, de care ne-am indragostit! Nu degeaba am revenit in ultima zi la poalele lui sa ii spunem “La revedere! ”
Numai de bine si calatorii minunate tuturor!
Trimis de Dan&Ema in 09.02.20 18:59:28
- A fost prima sa vizită/vacanță în ASIA - ALTE LOCURI
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dan&Ema:
Felicitări pentru experienţă şi pentru articol!
”Pe holurile de la lift sunt proiectate imaginele celor mai inalte cladiri din lume. Lider este Burj Khalifa din Dubai (828 m!!!), urmat de Makkah Royal Clock Tower Hotel din Mecca cu 601 si One World Trade Center din NY cu 511. Petronas Towers masoara 452 metri si sunt singurele turnuri gemene ramase in lume. Cel mai inalt etaj se situeaza la o inaltime de 375 m, iar acoperisul la 378,6 m.
La Turnurile Petronas nu am fost şi nici nu cred că voi ajunge prea curând, dar tare mi-s mândră că am urcat în Burj Khalifa, ce-i drept doar până la etajele 124-125. Mi-a fost tare frică şi am fost la un pas să renunţ, dar a fost ok, iar priveliştea fantastică a făcut toţi banii.
@nicole33:
Perspectiva larga care se deschide la aceste inaltimi ametitoare este impresionanta.
Tu ai fost la 800 si de metri de sol si noi "abia" la 452 metri deasupra pamantului.
Cred ca si mie mi-ar fi putin... as avea putin mai multa emotie in Burj...
Pesemne ca vezi " punctele" de la sol de 2 ori mai mici de la acea cota.
Iti urez sa ajungi si la KL, la Petronas Twin Towers.
Stii cum se spune: niciodata sa nu spui niciodata. Eu nu credeam in vaecul vecilor sa ajung vreodata in Malaysia!
Si ... a fost... de vis!
Numai de bine! Multumesc de lectura si ecou!
@Dan&Ema: Woow! 375 m! Pai rechinul, ursul polar, aruncatorul de cutite si glassbox-ul palesc pe langa experienta asta! Tu ca tu, ca esti baiat mare, dar pe Emi l-ai calit in frica de inaltime...
Superbe imagini, superba priveliste, superba experienta!
Frumos vis ti-ai implinit! La cat mai multe! (mi-e si teama sa te-ntreb care e urmatorul!)
@Zoazore:
” pe Emi l-ai calit in frica de inaltime...
Nu ai nimerit-o, Zozo! Emi e cel care m-a tras prin anumite “ ameteli “ dupa el. De dragul lui paseam si eu dupa ce ma asigura ca n-are ce sa ma “ ameteasca “!!! ????
Experienta malaysiana ramane pana acum cea mai excentrica si mai speciala din toate calatoriile (poate la “ mustata “ sau la egalitate cu New York-ul).
Mi-e clar insa ca nu este usor si nici la indemana sa ajung (em) prin asemenea departari, dar merita.
“Pregatirea” pentru o “excentrica” dureaza 2-3 ani minim in cazul posibilitatilor noastre.
” (mi-e si teama sa te-ntreb care e urmatorul!)
De cand am revenit din KL si de cand povestim cu gura plina de experientele noastre si Emi dar mai ales Denisa dar si Ema intreaba cand mergem cu totii la... KL?
” Frumos vis ti-ai implinit! La cat mai multe!
Doamne ajuta!
Multumesc de lecturi, ecouri si voturi, numai de bine si foarte bine! Pe curand! ????
@Dan&Ema:
Să vă fie de bine această frumoasă și interesantă aventură, Dane, și la cât mai multe de acest fel! (cine știe , poate și un Burj Kalifa, ca Nicole33, sau un NY?!)
Eu îți urez să ai buzunarele doldora pentru amândouă!
Mulțumesc pentru toate aceste review-uri malayeziene, așa am fost și „puțin” cu voi, acolo!
La cât mai multe plimbări depărtate, împreună și cu fetele tale!
@doinafil:
Multumesc de lectura si de urarile cu “doldora”. ????
Trebuie sa mai fim in plus si in forma, adica sanatosi, nu in forma de cozonac. Nu e usor cu zborurile lungi! ????
Despre Burj... cred ca e senzational dar sincer nu ma tenteaza zona araba deloc. Dar niciodata sa...
Nebunia asta malaysiana nu avea cum sa nu iasa la superlativ pentru ca a fost cadoul pentru reusita lui Emi, pentru ca a fost pregatita peste 1 an, documentata, ne-am imaginat-o inainte sa ajungem acolo, ne-am transpus in punea de acolo, am fost atat de pozitivi ca nu putea fi decat o mare implinire.
Multumesc, numai de bine si abia astept nebunia austriaco - italiano - sloveno - croato - timisoreano! ????
@Dan&Ema: Fain ce ai scris, faine pozele, amintiri de neuitat! Când pregătești câte o ieșire mai specială, știu cum este,... sau așa îmi imaginez eu,... ai vrea să nu pierzi nimic când ajungi acolo, să vezi ce este mai bun...
@mprofeanu:
Multumesc de lectura si de gandurile de apreciere. A fost intr-adevar o iesire “mai speciala”.
Am incercat sa vedem cat mai multe. Daca am fi putut am fi preungit cateva zile pe insula Langkawi sa vedem si cateva plaje albe si neaglomerate dar si peisajul salbatic al insulei cu un celebru pod suspendat.
Sau am fi intrat in inima Malaysiei, sau af fi plecat spre Borneo sau Singapore, idei ar fi fost. Ne-am limitat la ce ne-am propus si ne-am bucurat 200% de ce am descoperit in KL.
Mai ales fascinanta lume malaysiana toleranta, simpla si fericita.
Numai de bine! ????
@Dan&Ema: Felicitari pentru articol si pentru o experienta deosebita. Fotografiile ne arata niste imagini spectaculoase!
@Yolanda:
Multumesc de lectura si pentru complimente! ????
A fost o experienta pe care nu o voi (vom) uita.
Am lasat articolul despre Turnurile Petronas ca sa inchid cu highlight Malaysiei si al capitalei Kuala Lumpur.
Ne-au placut mult turnurile. Au o arhitectura foarte interesanta pe care eu nu am mai vazut-o nicaieri din punct de vedere al designului exterior.
Este fascinant ce au putut sa construiasca in KL atat privind aceste turnuri cat si alte blocuri turn care rasar ca ciupercile cu pasaje suspendate intre cladiri etc.
Spectaculos!
Multumesc si numai bine! ????
@Dan& Ema:
”Exista un security check ca la aeroport, unde nu se fac compromisuri,
adica ce ar fi fost interzis?
Acum la finalul calatoriei tale in Malaezia parca si eu simt acea tristete ca ramane doar o amintire, insa o amintire minunata.
Si pentru mine Malaezia, atat cat a fost, ramane un loc minunat, si m-as intoarce oricand acolo.
Merita sa inchei cu un astfel de simbol pe care il recunoaste oricine oricand.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ma intreb cum se viziteaza acum Turnurile Petronas, daca se respecta distanta sociala?
Bine si cand am fost noi cred ca nu intrau grupuri mai mari de 15 persoane, poate chiar 12. Urmatorii dupa 15 minute. Si totul cu insotitori si timpi calculati alocati " pit stop" urilor.
Ce sa verifice la security check? De exemplu mutrele noastre sau chiar daca avem sprayuri, cutite sau bombe! ????????????????
Multumesc de vizita, numai bine! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2011 Kuala Lumpur. Super. O surpriza — scris în 08.09.11 de station5* din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2009 Emblema capitalei Kuala Lumpur — scris în 27.08.10 de annaga din IASI - RECOMANDĂ
- Jun.2008 Kuala Lumpur, un milion de posibilitati de distractie — scris în 30.05.11 de mariarosa din TARGU MURES - RECOMANDĂ