ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.03.2018
DE Mury
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Hunedoara
ÎNSCRIS: 26.07.15
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 9 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Sankt Petersburg pe cont propriu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

E prima mea postare și vreu să fiţi îngăduitori cu mine. Am folosit foarte mult site-ul pentru programarea călătoriilor mele şi ar fi cazul să dau şi eu ceva înapoi. Am fost în excursii pe cont propriu adică o familie de 3 adulţi plecată hai hui prin lume. Alegem o destinaţie după care îmi revine mie sarcina documentării cu privire la tansport, cazare și obiective de vizitat. O experienţă interesantă pe care doresc să v-o înpărtăşesc. Este o excursie de 9 zile în luna iunie 2017 la St. Petersburg (ruşii spun simplu Peterburg fară s).

Mi-am dorit din tinereţe să văd St. Petersburgul şi am adunat tot felul de albume de artă şi de prezentare despre Ermitaj, Peterhof, Pavlovsk şi Palatul Ekaterina (de la dorinţă până la realizare sunt vreo 30 de ani)

Această excursie este o aventură. Am plecat în Rusia pe cont propriu fără să ştim nicicare un cuvânt sau literă rusească (chirilică) şi cu toate acestea ne-am descurcat aşa că-i încurajez şi pe alţii

Orice aventură începe cu documentarea şi în primul rând cu VIZA. Federaţia rusă nu face parte din Uniunea Europeană şi în consecinţă este necesară Viza. Veţi găsi toate datele necesare pentru obţinerea vizei pe site-ul Ambasada Federaţiei Ruse de la Bucuresti (vhs-romania.com). Vă dau câteva precizări de care şi eu m-am lovit şi pe care nu le-am înţeles de la inceput. Pentru viză nu este necesar să prezentaţi la ambasadă bilete de avion şi vouchere de cazare. Cel mai important lucru si cel mai greu de procurat dar nu imposibil este INVITAŢIA DE CALATORIE necesară obţinerii vizei.

Dacă vă cazaţi la un hotel de 3, 4, 5 stele acestea trimit gratis această invitatie (nu am testat)

Dacă mergeţi cu un grup organizat această parte nu vă interesează.

Dacă vă cazaţi la hoteluri mai ieftine sau la apartamente particulare ca mine va fi necesar să vă cumpăraţi o invitaţie de călătorie. Nu este foarte scumpă 20 – 30 de euro. Eu am cumpărat-o de aici(ivisaonline.com) (sunt şi altele – săpaţi pe net) şi după completarea datelor şi plata cu cardul am primit formularele instant. Atenţie la completare “nume si prenume” eu le-am inversat din neatenţie şi nu mi le-au aceptat la ambasadă. Am trimis un email la firma respectivă şi într-o oră (din timpul zilei) am primit formularul corectat cu urările de, călătorie placută, . Unele firme ruseşti au găsit în acest fel o oportunitate de afaceri prin a vinde aceste invitaţii. Sunt acceptate doar pentru vize, eu am prezentat una cumparată. Cei de la ambasadă sunt foarte binevoitori şi caută să te ajute nu să te încurce.

Mai este o variantă de a obţine Invitaţia de călătorie gratuit. Există un site din St. Petersburg (saint-petersburg.com) care spune că dacă reţii cazarea de pe acesta sau prin intermediul unui link de pe acest site poţi obţine de la ei o Invitaţie de călătorie gratis (au o secţiune unde poţi trimite datele tale pentru Invitaţie). Are şi multe informaţii despre St. Petersburg. Cererea de viză de pe siteul ambasadei dacă o greşiţi nu vă jenaţi să faceţi alta. Dacă aveţi nelămuriri nu vă jenaţi să sunaţi la ambasadă şi vă va răspunde un funcţionar în limba română de la care ve-ţi primi toate lămuririle. Important: toate taxele se plătesc la Sediul pentru vize in lei şi nu ve-ţi umbla pe la nicio bancă. Sediul pentru vize nu este în incinta ambasadei (adresa este pe situl ambasadei ruse) Viza de Rusia cu un drum la Bucuresti, Invitaţia cumparată si taxa de viză a costat aprox 100 euro/pers.

Chiar dacă nu aveţi nevoie de vaucher de cazare la ambasada primul lucru cu care trebuie să începe-ţi este cazarea deoarece în invitaţia de călătorie trebuie să treceţi locul de cazare. Este bine să reţineţi o cazare pe care ulterior să o puteţi anula dacă doamne fereşte nu primiţi viza. Atât despre viză.

Transport: după multe săpături, Air Moldova de departe cel mai ieftin. In luna ianuarie 2 bilete dus intors Bucuresti – St. Petersburg pentru luna iunie costau 430 euro dar le-am luat în luna aprilie cu 560 euro după ce am obţinut viza. Din acest punct de vedere puteţi căuta orice variantă care vi se potriveşte. Am căutat mult dar zbor direct din România la St Petersburg nu am găsit aşa că am făcut escală câteava ore la Chisinău. Am uitat să vă spun de ce cumpăr două bilete de avion dar mergem 3 persoane. A treia persoană, băiatul nostru locuieşte la Bruxeles şi ne întâlnim la locul de cazare sau în aeroport la sosire.

Cazare: am reţinut cu 6 luni înainte prin Booking.com un apartament cu 2 dormitoare, baie şi bucatărie aproape de Ploschad' Vosstaniya la 100 m lateral de Bulevardul Nevsky, 460 euro, 8 nopţi, 3 persoane. Preferăm locaţiile mai centrale chiar dacă sunt mai scumpe deoarece au multe avantaje de deplasare şi transport. Nu uitaţi în iunie mai poate fi frig, ne-am documentat şi trebuia să fie 17-18 grade şi în primele două zile au fost 4 grade noaptea şi 7 ziua şi încălzirea centralizată era oprită. Ne sculam dimineaţa luam peste pijama hainele de oraş şi porneam la drum. Ulterior după 2 zile temperatura şi-a revenit la normal. Toţi se plâng că nu le-a spus nimeni că în St. Petersburg plouă vara. Da plouă şi plouă des şi în plus bate și vântul, din 30 de zile în 18 plouă aşa că nu strică să aveţi o pelerină cât de simplă care se trage peste cap şi nu ocupă loc mult în bagaj vă va fi foarte utilă vă fereşte de vânt şi de ploaie. Unii s-ar putea să aibă noroc să nu-i plouă dar e bine să ştiţi la ce să vă aşteptaţi.

În Rusia toate plăţile se fac în ruble aşa că la sosire pe aeroport va trebui să schimba-ţi ceva bani in ruble pentru autobuz sau taxiu. Nu schimbaţi de cât un minim necesar (aprox 50 euro) cursul pe care-l practică în aeroport este jaf la drumul mare. În oraş cursul este aceptabil şi destul de corect (cu 20% mai mare ca în aeroport). Nu vă cere nimeni pasaport pentru schimb valutar.

Ve-ţi citi pe diferite siteuri de la calători care au vizitat St. Petersburgul cu mai mulţi ani în urmă că la aeroport trebuie să completaţi fel de fel de acte este vorba de Cererea de imigrare, s-a renunţat la a le complecta fiecare personal şi le complectează direct pe calculator funcţionarul unde se verifică paşaportul. La ghişeu când vi se returnează paşaportul veţi avea înăuntru această cerere de imigrare, trebuie păstrată ca ochii din cap. La plecare vi se va cere acest document şi fără el nu ieşiţi din Rusia.

Altă problemă importantă dacă staţi în Rusia mai mult de 7 zile trebuie să vă înregistraţi la poliţie. Acest lucru trebuie să-l facă gazda dumneavoastră pe baza paşaportului şi a Cererii de imigrare. Veţi primi un document necesar la aeroport la ieşirea din ţară. Gazda noastră cu toate că nu a mai avut un caz similar (străini care să stea mai mult de 7 zile) s-a dus la cererea noastră şi ne-a înregistrat la poliţie.

După ce aţi ajuns la St. Petresburg şi aţi ieşit din aeroport nu vă urcaţi în primul taxi pe care-l vede-ţi majoritatea sunt „piraţi”, există un chioşc pe peron prin intermediul căruia puteţi comanda un taxi dar trebuie să aşteptaţi sosirea acestuia. Dacă totuşi riscaţi negociaţi preţul înainte, dacă depăşiţi 15- 20 de euro e păcăleală. In Rusia privitor la transport este ca în România după revoluţie oricine are o maşină face taximetrie sau transport interurban cu microbuze.

Deci de la aeroport în oraş se poate merge cu taxiul sau combinaţie de autobuz şi metrou. Dacă cazarea dumneavoastră este aproape de o staţie de metrou există autobuze care duc calătorii de la aeroport până la staţia de metro Moskovskaya (linia M2 albastru) de unde poţi merge unde vrei schimbând câte metrouri vrei. Luaţi de pe net harta metroului vă va fi utilă.

Microbuzele particulare se numesc marshrutka şi fac traseuri fixe interurbane. Unele dublează traseele legale orăşeneşti. Nu vă faceţi probleme cu biletele pe autobuze, au taxator/taxatoare care vă dă bilet şi de la care puteţi cere informaţii. Biletele au un preţ acceptabil (aprox 0,70 euro). Dacă vedeţi un autobuz în staţie spuneţi doar unde mergeţi şi cineva vă va face semn să urcaţi sau nu. Traseele autobuzelor şi tot ce este legat de transport este scris doar cu litere chirilice. Numele staţiilor de metrou sunt scrise şi cu caractere latine.

Toate staţiile de metrou au caserii de unde cumpăraţi nişte fise pe care le introduceți intr-o fantă ca să puteți intra. Scările de la metrou au nişte lungimi impresionante în unele staţii chiar şi 90 m. Toate peroanele şi staţiile sunt foarte bine marcate şi cu litere latine. Peroanele sunt toate pe mijloc aşa că un tren merge întrun sens şi altul în celălalt pe fiecare tren este scrisă staţia finală. Dacă aţi greşit direcţia vă daţi jos şi vă urcaţi în sens invers. Toate staţiile de metrou sunt adevărate opere de artă. Nu rataţi metroul.

Oamenii pe stradă sunt binevoitori şi dornici să te ajute dar nici ei nu înţeleg ce întrebi şi nici tu ce răspund. Dacă găsiţi unul să vorbească engleza să ştiţi că este o raritate. Nici vânzătoarele de la casele de bilete de la muzee nu vorbesc engleză. În aeroport engleza nu mi-a folosit la nimic dar am ajuns acasă. Pixul şi hârtia nu mi-au lipsit din buzunar şi orice era legat de preţuri şi cifre scriam sau îl rugam pe interlocutor să scrie el.

Planificaţi de acasă pe zile ce vreţi să vedeţi şi cât timp vreţi să alocaţi unui obiectiv în funcţie de interesul dumneavoastră. Deoarece în prima zi era frig (6 grade) şi ploua am vizitat Ermitajul toată ziua. Cam de atât ai nevoi dacă vrei să spui că ai fost la Ermitaj. În toate muzeele în care am intrat era garderobă obligatorie pentru toată lumea, nimeni nu intra cu rucsac, poşetă sau geacă, interzis sticle de apă si mâncare. Existau în interior peste tot bufete de unde puteai cumpăra apă, suc şi sendviciuri. Nu mi-am propus să vă umplu şi eu capul cu ce am văzut la Ermitaj sunt destule postări care fac asta vreau să vă ajut să ajungeţi mai uşor acolo, restul depinde de fiecare ce vede ce pricepe şi ce înţelege. Dacă intenţionaţi să luaţi bilete de intrare pentru Ermitaj de pe internet ca să nu staţi la coadă la intrare, preţurile pentru acest obiectiv sunt aproape duble faţă de biletul luat de la casă. Intrările pentru persoane particulare şi grupuri diferă. De pe situl muzeului accesând meniul puteţi afla tot ce vă interesează despre Ermitaj program de vizitare si costul biletelor. (hermitagemuseum.org/wps/p ... /visitus?lng=en) Preţurile pentru ruşi şi pentru străini diferă în toate muzeele dar ei sunt cei care trebuie să prezinte acte doveditoare că sunt ruşi dacă solicită reducere.

A doua zi am mers la Peterhof unde se află palatul lui Petru şi grădinile inspirate după cele de la Versailles. Găsiţi pe site-ul palatului toate obiectivele care se află acolo cu istoric, program şi preţ de intrare. (en.peterhofmuseum.ru/plan-a-visit) Palatul şi grădinile sunt în afara oraşului şi pentru a ajunge acolo este suficient să ajungeţi în staţiile de metrou Avtovo, Leninsky Prospekt sau Prospekt Veteranov de pe linia M1 roşie de unde pleacă maxi-taxi (marshrutka) către Petrehof. După ce aţi ieşit din metrou în oricare din cele trei staţii întrebaţi doar de auto Peterhof sau Fontanka (fântâni) şi veţi fi îndrumat spre prima maşină care pleacă. Nu veţi aştepta mult fiecare maşină când se umple pleacă, nu este un program. În staţia Avtovo sunt mai multe maşini și traseul pâna la Peterhof este mai scurt. Pe toate maşinile scrie în ruseşte destinaţia. La întoarcere orice maxi-taxi pe care îl vedeţi întrebaţi doar dacă merge la metrou, vă vor face din cap că da sau nu. Nu contează în care staţie de metrou vă lasă deoarece sunteţi pe linia de metrou M1 roşie şi puteţi merge oriunde. Dacă sunteţi pe stradă şi vedeţi o maşină care merge în direcţia dorită de dumneavoastră faceţi cu mâna şi dacă are locuri va opri să vă ia. Preţul unui bilet este dublul biletului de la metrou (aprox 1,2 euro) şi plătiţi la şofer.

Dacă aţi ajuns până aici veţi găsi grădina de sus şi apoi casele de bilete pentru intrare in grădinile de jos. Primul bilet pe care îl veţi achiziţiona va fi doar să vă permită intrarea în parcul palatului unde pe lângă marele palat a lui Petru mai sunt vreo 10-12 obiective de vizitat fiecare cu casa lui de bilete şi cu programul de vizitare. Gasiţi pe site fiecare obiectiv cu isoric şi descriere, dumneavoastră hotărâţi ce veţi vizita. Am lăsat acolo cam 60 euro de persoană. Prin parc puteţi avea ghiozdan şi apă. În interior nu se permite nicio poză. Spre deosebire de palat unde cuvântul de bază este OPULENŢĂ obiectivele mai mici din parc sunt de o simplitate şi bun gust deosebit. Studiaţi cu atenţie programul la Marele Palat deoarece nu se vizitează toată ziua.

Parcul Peterhof şi Parcul Alexandria sunt separate de un gard. La intrarea în parcul Alexandria se plăteşte alt bilet şi nu poţi să te mai întorci înapoi. Obiectivele din parc le găsiţi pe site.

Dacă mai aveţi timp după ce ieşiţi din Parcul Alexandria treceţi peste drum de unde v-a lăsat maxi-taxi şi vedeţi Catedrala Petru şi Pavel (o veţi recunoaşte după turle) şi mai încolo pe aceeaşi parte veţi găsi INSULA cu Pavilioanele Țarinelor. O insulă făcută artificial unde sau construit două pavilioane şi două grădini special pentru recreerea ţarinelor. Mult bun gust.

Nu ştiu dacă vă ajunge o zi.

Palatul vechi a lui Petru care apare pe site se află inainte de Peterhof cu vreo 8 km la Strelna. Dacă vreţi să-l vizitaţi rugaţi soferul să vă lase acolo.

Tot la Strelna se află Palatul Konstantinovsky (konstantinpalace.ru/en/main) care a aparţinut prinţilor ruşi şi pe care Putin l-a transformat într-un Centru de Conferinţe şi reşedinţă prezidenţială care se poate vizita dacă nu sunt evenimente (conferinţe, congrese etc). Tot aici au mai fost construite hoteluri şi vile de 5 şi 7 stele pentru oaspeţi. Programul de vizitare este pe sit. Dacă spuneţi şoferului vă lasă la poartă. Intrarea e mult mai departe de poartă spre interior prin parc. Merită.

Vechiul palat a lui Petru şi Palatul Konstantinovsky sunt gard în gard dar intrările sunt pe aceeaşi parte a străzii la 1 km distanţă. De la Palatul Konstantinovsky mergi pe jos în direcţia Peterhof cam 1000 m si după o curbă îţi apare în faţă vechiul palat a lui Petru.

Tot pe situl Peterhof veţi găsi ORANIENBAUM (LOMONOSOV) o localitate mai departe de Peterhof cu 10 km unde există un parc de câteva sute de hectare şi unde veţi găsi o serie de palate ale nobililor ruşi si construcţii la care foarte puţină lume merge deoarece nu ştie de ele. Din staţiile de metrou sunt maxi-taxi care merg până la Oranienbaum Parc şi vă lasă la poarta parcului trebuie doar să întrebaţi dar scrie şi pe geam la maşină.

Într-o zi am vizitat Peterhof şi Parcul Alexandria şi a doua zi am vizitat Strelna apoi la Peterhof am văzut Catedrala Petru şi Pavel şi Insula cu Pavilioanele ţarinelor, după care am mers la Oranienbaum totul cu mijloace de transport în comun.

Palatul Ekaterina (eng.tzar.ru) se găseşte în localitatea Puşkin (înainte se numea Tsarskoye Selo) şi pentru a ajunge acolo trebuie să ajungeţi în staţia de metrou Moskovskaya de pe linia M2 albastră (de aici pleacă şi autobuzele spre aeroport). Din această staţie pleacă spre Puşkin atât autobuze de oraş care fac curse regulate cât şi marshrutka (maxi-taxi). Dacă spuneţi oricui din staţia de autobuz “Palatul Ekaterina” vă va arăta în care autobuz să urcaţi, este şi taxatoare şi puteţi întreba ca să nu greşiţi. Nu vă faceţi probleme toată lumea coboară la palat nu trebuie decât să mergeţi cu turma. Gasiţi pe site tot ce aveţi nevoie. Vreau doar să vă spun că Palatul şi Parcul Ekaterina şi Parcul şi Palatul Alexandru sunt despărţite de şoseaua pe care aţi venit de la staţia de autobuz aşa că după ce aţi vizitat Palatul şi Parcul Ekaterina ieşiţi afară pe poartă şi mergeţi încă 100 m pe şosea şi pe dreapta veţi găsi intrarea in Parcul Alexandru unde se găseşte şi Palatul Alexandru (era în renovare). Intrarea este liberă şi o plimbare prin parc este foarte frumoasă, mai sunt şi alte obiective pe care să le vizitaţi în parc. Alexandru este nepotul Ekaterinei, fiul lui Pavel.

Autobuze pentru aeroport din staţia de metrou Moskovskaya sunt şi noaptea şi un drum pâna la aeroport costă doar 0,6 euro. Tot în această staţie vă aduc autobuzele de la aeroport. Metroul nu circulă noaptea după ora 23.30

În St. Petersburg toate muzeele şi tot ce înseamnă magazin sau activitate lucrativă începe la ora10 şi ţine pâna la ora18. În perioada de iarnă ziua la St. Petersburg este doar de la 10 la 16 şi ei îşi păstrează programul de lucru chiar dacă ziua în lunile iunie-august este între orele 3 şi 22.

La 6 km mai încolo de Palatul Ekaterina se află Palatul Pavlovsk (en.pavlovskmuseum.ru) (Pavel – fiul Ekaterinei). Nu este foarte opulent şi are mai mult bun gust. Are un parc de peste 500 de hectare aşa că aveţi ce vedea. Din staţia de metrou Moskovskaya sunt autobuze care merg la Pavlovsk Parc şi vă lasă la poartă. Sau puteţi lua autobuzul din Puşkin de la Palatul Ekaterina pentru Pavlovsk parc. Este mai puţin aglomerat ca celelalte dar la fel de frumos.

Palatul Ekaterina şi Palatul Pavlovsk le- am vizitat în două zile diferite.

Nu uitaţi de fortăreaţa Petru şi Pavel (spbmuseum.ru) unde cel mai uşor se ajunge cu metroul M2 albastru până la staţia Gor'kovskaya după care veniţi înapoi câteva sute de metri. Vă orientaţi uşor după turla Catedralei Petru şi Pavel unde sunt înmormântaţi toţi ţarii ruşi de la Petru cel Mare încoace. Din păcate site-ul este numai în limba rusă dar veţi găsi pe AFA ce se poate vizita acolo. Vreau să vă atrag atenţia mai ales doamnelor să caute Muzeul Chihlimbarului (intrare gratuită) care de fapt este un atelier manufactură de prelucrare a chihlimbarului. Veţi vedea multe obiecte de artă şi bijuterii din chihlimbar. Expoziţia este cu vânzare.

Am mai vizitat Muzeul Faberge (fabergemuseum.ru) care este în apropiere podului cu cai de pe Bulevardul Nevsky. Se pot admira 10 ouă faberge originale şi multe expoziţii de bijuterii din aur şi argint. Nişte francezi au renovat un palat rusesc şi l-au transformat în muzeu. Puteţi căuta pe net cine a fost Faberge şi de ce numele lui este legat de St. Petrsburg.

Am fost la Palatul Yusupov (yusupov-palace.ru/en) locul unde afost omorât Rasputin mie personal mi-a plăcut. Dacă sunteţi amator puteţi vedea şi camera crimei. Palatul are şi un teatru foarte cochet. Palatul este aproape de Catedrala Sf. Isaac pe malul unui canal.

Din piaţa muzeului Ermitaj se vede turla Catedralei Sfântul Isaac cea mai mare din St. Petersburg şi dacă faceţi o plimbare pe Bulevardul Nevsky veţi vedea şi Biserica Icoanei din Kazan care seamănă ca aspect cu Catedrala Sf. Petru din Roma şi mai încolo Biserica Mântuitorului Pentru Sângele Vărsat, o veţi recunoaşte după turlele în formă de ceapă.

A rămas nevăzut din lipsă de timp Palatul Menshikov deşi era pe biletul pentru Ermitaj, Castelul Saint Michael, insula şi Palatul Ielagini, o gramadă de alte palate şi muzee şi nu ne-am plimbat cu vaporaşele pe Neva. Puteţi face plimbări cu vaporaşele pe Neva şi pe canale, ca la Amsterdam.


[fb]
---
Trimis de Mury in 17.03.18 17:34:30
Validat / Publicat: 18.03.18 12:07:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în RUSIA

VIZUALIZĂRI: 8015 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mury); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Intrarea în Palatul Yusupov
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.03.18 19:46:39]
»

@Mury: un debut foarte bun!

Bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

webmasterX
[18.03.18 12:07:32]
»

Cazare: am reţinut cu 6 luni înainte prin Booking.com un apartament cu 2 dormitoare

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

marius gaudi*
[18.03.18 12:22:38]
»

Un articol deosebit de util... pozele foarte clare, la mai multe astfel de articole. Felicitari!

webmaster
[18.03.18 17:59:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu
[18.03.18 19:32:20]
»

@Mury: Excelent acest review care numai de debut nu este sau nu pare! Foarte bine documentat, de actualitate, cu obiective de vizitat și mai ales cu indicații prețioase pentru cei ce vor să meargă pe cont propriu și nu numai.

Frumoase și deosebite și pozele!

Felicitări, citit cu mare plăcere!

webmaster13
[18.03.18 20:01:05]
»

coloana sonoră ataşată se poate şterge sau schimba!

DOINITA
[31.05.18 08:26:12]
»

Un debut excelent! Sper sa pot folosi informatiile extrem de explicite si utile pe care le-ai adus pe site-ul nostru.

Bun venit si felicitari pentru articol!

Rocsmar
[21.08.18 11:57:11]
»

@Mury: Excelent review-ul! Am folosit toate informatiile oferite pentru a-mi organiza excursia pe care am facut-o la Sankt Petersburg in luna aprilie a. c. Foarte utile detaliile privind deplasarea in si prin imprejurimile Sankt Petersbugului. Nu mi-au lipsit pixul si hartia, pe care le-am folosit cu succes!

Imi permit, cu voia dvs., sa adaug un singur lucru, si anume faptul ca mi-a fost de ajutor si aplicatia pentru telefon numita METRO (YANDEX) - funcioneaza si fara internet!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[21.08.18 15:13:14]
»

@Rocsmar:

Am folosit toate informatiile oferite pentru a-mi organiza excursia pe care am facut-o la Sankt Petersburg in luna aprilie a. c.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, marius gaudi*, mprofeanu, Rocsmar
Alte impresii din această RUBRICĂTurist în zona St. Petersburg (ex Leningrad) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20745015144348 sec
    ecranul dvs: 1 x 1