ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: UM01065
ÎNSCRIS: 18.11.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2024
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 44
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 44 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Scarlett Boutique Hotel - păcat că a fost doar pentru o noapte

TIPĂREȘTE URM de aici

În Hue am stat doar o noapte, așa că tot ce m-a interesat a fost un hotel situat cât mai aproape de Palatul Imperial. Ghinion! Pe Booking.com n-am găsit nimic, iar pe alte platforme mi-a fost lene să caut. Dac-ar fi fost vorba de mai multe nopți, da, m-aș fi mobilizat. Am insistat pe Booking.com și până la urmă m-am oprit la Scarlett Boutique Hotel.

Păi de ce? Să vedem. Întâi și-ntâi prețul. La aceeași distanță de Palatul Imperial față de alte hoteluri, a costat 44 de euro pentru o noapte de cazare. Apoi, are o notă excelentă, anume 9,2 din peste 800 de reviewuri. Mic dejun inclus și a fost singurul hotel din Vietnam cu cadăăăă, adică răsfăț cu spumă și visat cai verzi pe pereți preț de o jumătate de oră.

Am ajuns în Hue cu trenul, gara aflându-se la vreo doi kilometri de hotel. Un Grab de la gară până la hotel face vreo 10 minute și costă 30,000 de dongi – cam 6 lei. I-am arătat șoferului adresa, a băgat-o pe navigație și ne-a lăsat undeva pe o stradă aglomerată, cu un trafic infernal, ceea ce m-a mirat în primă fază, pentru că eu citisem că zona e liniștită. Ne-a arătat un indicator pe care scria numele hotelului și am înțeles. Trebuia să trecem printr-un gang și apoi intram într-o curte interioară a unui cvartal de blocuri, dintre care unul era hotelul. Fiind înconjurat de clădiri mai înalte care dădeau în strada principală, zgomotul se estompa considerabil, astfel că pot spune și eu că zona e liniștită.  

Hotelul are patru etaje, fațada este îngrijită și la intrare foarte multă verdeață. Astfel prima impresie a fost foarte bună. Impresia s-a transformat în și mai bună după ce-am intrat în recepție. Domnișoara de la recepție... engleză BBC, lucru foarte rar în Vietnam. În timp ce colegul ei făcea copii după pașapoarte și moșmondea habar n-am ce prin calculator, ea a scos dosarul meu personal!! , unde era toată corespondența mea cu hotelul prin care îi rugasem să mă ajute cu o mașină pentru a vizita a doua zi obiectivele turistice din Hue și cu altă mașină (care a fost până la urmă aceeași) pentru transfer, după amiază, către următoarea noastră destinație, Da Nang. Tot din dosar a scos o hartă cu obiectivele turistice de vizitat în Hue și tot pe harta aia erau marcate și locuri recomandate de ei pentru a servi prânzul sau cina. Frumos, ce să zic!

Am plătit, ca peste tot în Vietnam la check-in, am vrut să-i dau și echivalentul pentru cei 90 de dolari cât m-a costat închirierea mașinilor cu șofer și mi-a zis că banii ăia îi dau direct șoferului (nu șoferilor?) pentru că am avut până la urmă o singură mașină cu care ne-am rezolvat ambele treburi.

Absorbit de conversația cu domnișoara (s-a recomandat, dar i-am uitat numele), de profesionalismul ei și nu numai de aceste calități (om bătrân, minte puțină), când mi-a înmânat cartela de la cameră și-am dat să m-apuc de trolere... hait, unde sunt trolerele meleeee? Aoleuuuu, magneții mei de la Hanoi și de la Sapa. Nici n-am simțit când plecase băiatul cu bagajele la  cameră.

-           Păi de unde știa el la ce cameră o să stau?  

-          Domnu’ … era singura Scarlett Suite liberă, așa că i-am zis io, da’ matale erai cu ochii pe... pereți și-n plus ești cam retard ca să știi vietnameză.

 Mă rog, n-a zis-o chiar așa, dar cam ăsta a fost mesajul. Băiatul ne aștepta la cameră, chipurile să-mi arate de unde se dă drumul la apa caldă și că balconul e cu ușa pe dreapta. Am înțeles mesajul, am marcat bacșișul și ne-a lăsat în plata noastră.

Frate, mișto camera. Păcat c-am stat numai o noapte aici. Mobilier bengos, lemn masiv. Patul matrimonial mare, aranjat dichisit, cu petale de trandafir pe el, de zici că urma noaptea nunții. Aveam să constat că și salteaua e pe gustul meu, adică mai tare, cât să mi se-ndrepte puțin oasele peste noapte. Două perne, una moale, una tare, așa că-i dai posibilitatea calotei craniene să-și aleagă dacă să turtească sau nu creierul.

Un platou cu fructe, așa... de bun venit. Dacă de fructul dragonului și de banană aveam habar, o chestie roșie care am aflat ulterior că se numește rose apple m-a tentat și imediat după fotografia de rigoare a aflat drumul către stomacul meu. Aspect de măr, gust mai de pară aș zice, dar bun.

Baia, baie că doar nu era să fie pivniță. Cu de toate cele trebuincioase omului și cu... perete de sticlă spre cameră. Luasem contact cu genul ăsta de” compartimentare” anul trecut în Cambodgia, așa că nu ne-am mai hlizit unul la altul, ni s-a părut ceva banal, de parcă mamele noastre ne-au născut în băi cu geam de sticlă către sala de neonatologie. Ah... și cu cadă, dar despre asta am spus mai la-nceput, că n-am putut să mă abțin.

Mini frigiderul era și el pe-acolo cu niște doze prin el. Să mor dacă m-a interesat. Aer condiționat este și funcționează că pe-ăsta l-am lăsat peste noapte să ne răcorească la tălpi. Parcă mai era și-un birou și încă o masă cu TV pe ea. Ce mi-a plăcut mult, în sertarele mesei pe care era televizorul. Set de pahare și set de cești plus o trusă de desfăcut sticle de vin care avea inclusiv pietre de-alea de granit de se bagă la congelator și-apoi le pui în pahar să-ți răcească vinul, fără însă a-l dilua. Problema e că n-am avut vin.  

Desigur, era și balcon, că altfel nu mă cunoștea Scarlett Boutique Hotel pe mine și nici eu pe el. Nu prea mare, dar suficient cât să stai acolo să fumezi. Scrumieră mi-am făcut eu dintr-un pet de juma’ de litru.  

De  obicei pe mine mă cam doare la bască de culori asortate în camerele de hotel, de perdele și draperii și alte chestii de-astea care țin de simțul estetic. Eu mă duc acolo să dorm nu să fac analize cromatice și nici nu umblu cu carnețelul cu nuanțe de culori la mine. Eu deosebesc roșul de verde, cât să n-am probleme cu daltonismul și cu vizita medicală la reînnoirea permisului de conducere. Eh, aici n-am avut cum să nu observ că cineva și-a dat silința să-i facă și pe-ăștia ca mine să țoșcăie din buze, semn de admirație la unul de genul meu.

Ziceam c-am avut și micul dejun inclus. Bun, nimic de zis. N-ai cum să pleci de-acolo și să zici că n-ai avut ce mânca. În afară de ceva mezeluri, legume, fructe, unt, gem de portocale sau de căpșuni, patiserie, ceai, cafea, poți comanda omlete, ochiuri, supele vietnameze de-acum bine cunoscute Pho Ga sau Pho Bo, orez prăjit (cel puțin așa traduc eu fried rice) cu carne de pui, asta ce-mi amintesc eu acum. OK, mâncarea bună, nimic de zis, dar și mai mult mi-a plăcut sala de mic dejun, vis-a-vis de recepție, micuță, cu câteva mese, dar aranjată în așa fel încât să creeze o atmosferă intimă, cu o muzică aproape în surdină, cu niște cărți aruncate parcă la mișto pe un raft... ce să mai... frumos.

Acum, despre hotel am vorbit (cam mult după părerea mea). Cum pe mine mă interesează și împrejurimile atunci când citesc despre un hotel, mă gândesc c-ar fi frumos să spun și eu una-alta despre asta. O să încep cu dezavantajul, anume este destul de departe de Palatul Imperial și de Piața Dong Ba, principalele atracții turistice din Hue. Adică vreo doi kilometri. În rest, doar de bine. La 50 de metri de hotel este o cafenea Cong Caphe. Și cum știam conceptul și calitatea cafelei, n-am băut cafeaua la hotel, la micul dejun, ci acolo la Cong, mai ales că acolo se și fumează pe terasă. Tot la 50 de metri de hotel se află un restaurant bun, Quan Hanh se numește, unde am mâncat Nem Lui, mâncare tradițională în zona centrală a Vietnamului. Ți se aduc la masă: carne de porc fiartă în mirodenii,” înfiptă” pe o tulpină de lemon grass, foițe de orez, verdeață și legume. Ți le prepari singur, în sensul că pe foița de orez pui carnea smulsă din tulpina de lemon grass, adaugi ce verdeață vrei și câte legume vrei, înfășori și apoi inmoi în sos de arahide. Un deliciu. Tot aici am mâncat Banh Loc, adică niște turte de manioc umplute cu crevete și porc, înfășurate în frunze de banan și fierte câteva minute. Noroc c-am văzut că frunza de banană nu se mănâncă, că mă făceam de râs. Hai c-am dat-o în” Unde mâncăm la Hue” , dar ce să fac? Nu mă pot abține :).

La vreo 400 de metri de hotel se află debarcaderul de unde poți lua Dragon Boat, o barcă tradițională în Vietnam, cu care poți face o plimbare pe Râul Parfumat până la Thien Mu Pagoda, sau chiar mai în amonte, până la mormintele imperiale.  

Pe strada principală, unde ne-a lăsat taxiul, o grămadă de magazine cu îmbrăcăminte, încălțăminte, suveniruri, alte restaurante, patiserii.

Ne-a plăcut Scarlett Boutique Hotel, chiar dacă și numai pentru o noapte. Eu nu prea am obiceiul să recomand un loc de cazare, pentru că suntem diferiți și asta zic eu că e bine. Poate mie-mi place hotelul, altcuiva nu. Dacă eu recomand hotelul și celui care merge pe mâna mea nu-i place, îmi bate obrazul. Așa că luați cele de mai sus ca pe niște comentarii făcute după gusturile noastre, atât de obiectiv pe cât îmi doresc eu să fiu. Sper ca cele câteva fotografii pe care le voi atașa să fie mai edificatoare decât câmpii pe care i-am bătut eu aici.

Vacanțe frumoase cu zile liniștite și nopți romantice vă doresc tuturor.   

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Pușcașu Marin in 16.09.24 08:07:09
Validat / Publicat: 16.09.24 08:45:57

VIZUALIZĂRI: 305 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 ... aveam unde să-l pun la rece
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35800 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 44.10 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [16.09.24 08:44:52]
    »

    Mutat în rubrica "The Scarlett Boutique Hotel, HUE" (nou-creată pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [16.09.24 08:51:58]
    »

    @webmasterX: Ai pus bine luneta pe el, acolo e . Mulțumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterPHONE
    [16.09.24 10:46:40]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    doinafil
    [16.09.24 13:22:28]
    »

    @Pușcașu Marin:

    Mi-a plăcut această cazare, este un loc elegant, plăcut ochiului și... stomacului , după cum ai scris. Este pentru prima dată când am văzut cum arată o foiță de orez!

    Fotoliile alea din P01 sunt ciudate ca aspect, nu am mai văzut niciunde asemenea forme. Erau comode?!

    Nici prețul plătit nu mi se pare mare, dacă te gândești că la noi - și nu numai - prețul unui MD a sărit de 40 de lei/pers.

    Felicitări pentru alegere!... și mulți

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [16.09.24 13:37:54]
    »

    @doinafil: Fotoliile erau foarte comode. Chiar râdeam cu soția mea și ziceam... iete doi țărani care au ajuns să stea în fotolii împărătești - fotolii de genul ăsta am văzut prin Palatul Imperial din Hue.

    Foițe de orez se găsesc și la noi. Eu am luat din Carrefour și am încercat să fac pachețele de primăvară cu legume și creveți, așa cum am mâncat în Vietnam. N-are nicio treabă ce-am făcut eu cu ce-am mâncat acolo. Dar nu ingredientele au fot de vină, ci bucătarul .

    Da, prețurile la cazările de-acolo au fost neașpteptat de accesibile, comparativ cu ce văd prin partea asta de lume. Iar aici, la Scarlett Boutique a fost un preț mare, comparativ cu alte hoteluri din Vietnam.

    Mulțumesc pentru ecou.

    elenaadinaPHONE
    [17.09.24 16:30:08]
    »

    Și mie mi-a plăcut cazarea voastră și în special descrierea ta...

    Ai un stil funny de a povesti, care mă binedispune, ceea ce e grozav!

    Mă gândeam de ce nu am mers până acum eu și soțul în circuite pe cont propriu și doar în sejururi?

    DE CE?

    Păi pentru că nu știm nici o limbă străină ca lumea!

    Iar pe circuit, să stai cu telefonul în mână pe google translate mi se pare stresant și pierdere de timp... (cel puțin pentru interlocutori... .

    Așa că felicitări că poți conversa cu personalul hotelului!

    La noi, n-ai să vezi!

    Am fost o dată în Dubai intr-un magazin tradițional, unde vânzătorul a observat că soțul se uită la niște pumnale și imediat a început să turuie și să-l bată la cap...

    Culmea e că soțul (care știe mai puțină engleză decât mine cu un cuvânt...), era foarte atent și tot aproba din cap, că până la urmă nu am mai răbdat și l-am întrebat ce-i explică vânzătorul?

    La care soțul mi-a răspuns candid:

    "Nu știu!... Am vrut să fiu politicos! "

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [17.09.24 17:15:45]
    »

    @elenaadina: Hi, hi, hi, tare de tot.

    Mulțumec frumos pentru ecou.

    Să știi că nu-i bai cu limbile străine, dacă mă-ntrebi pe mine. Eu cu spaniola... zero barat. Soția mea la fel. Și totuși în America de Sud n-am avut decât o singură problemă. Ne dureau mâinile de cât” vorbeam” .

    Și n-am murit de foame, n-am murit de sete, n-aveam nici cartele pentru net ca să folosim translate-ul lui Google. Mă-mprieteneam cu ei numaidecât. Eu băgam la greu” Hermana embarasada” , ei râdeau de se tăvăleau... telenovelas, telenovelas și gata... făceam treaba de care aveam nevoie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    doinafil, elenaadina

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063153982162476 sec
    ecranul dvs: 1 x 1