ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
FEB-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hai la Târg, la Turism, neamule!

TIPĂREȘTE

Iaca că se desfășoară la acest sfârșit de săptămână în București Târgul de Turism al României, ediția de primăvară cumva. Cum s-a făcut strigarea mi-am propus să vizitez târgul care se desfășoară în complexul Romexpo, în pavilionul B2. Vineri după-masă am pornit neamule la târg, fără cățel, fără purcel. Intrarea a fost gratuită, ca de obicei la ultimele ediții.

Am pătruns în universul turistic găzduit de pavilionul modern, printre oameni veseli și preocupați în a-și aranja o vacanță de vis. Perimetrul târgului e bine delimitat, dar, deși are o întindere destul de mare nu reușește să ocupe întreg pavilionul de expoziție. Dar asta e, la fiecare ediție apar noi expozanți, dispar unii mai vechi, agențiile s-au mai triat etc. De altfel, în ultimii ani multe operațiuni s-au mutat în online; chiar și acum ofertele prezente în târg sunt disponibile și pe site-urile agențiilor.

La ediția de primăvară participă câteva agenții de turism mari din România, cu standuri mari, cu multe desk-uri pentru rezervări. Între țările de tradiție care participă cu standuri naționale, foarte întinse, se numără Grecia și Bulgaria. Multe regiuni și hoteluri din cele două țări se prezintă prin materiale turistice din abundență și informații live. Mai avem ca țări cu standuri distincte Marocul (cu o fântână drăguță), Malta, Israelul, Republica Moldova (cu nelipsitele vinuri).

Despre reprezentanții României, ce să vă povestesc? Mai întâi Ministerul Turismului încearcă să promoveze geoparcurile românești, de acolo și originea hărții României – conturul din pietre, imagine atât de comentată în media de două zile. Oficialii spun că fiecare piatră spune o poveste pe care o poți afla dacă stai de vorbă cu reprezentanții Ținutului Buzăului, Țării Hațegului (destinații acreditate UNESCO), Oltenia de sub Munte, Carpaterra (Brașov) (destinații aspirante) și inițiativa Dobrogea Chimerică (Tulcea). Destul de tern standul, același mobilier de ani de zile, doar câteva exponate aparte: un trovant, o machetă a vulcanilor norocoși.

Nici celelalte destinații românești nu s-au „înghesuit” cu standuri spectaculoase. Mi-au sărit în ochi cei de la Vama Buzăului (cu zimbrii și punctele gastrolocale), Ardudul (cu o armură expusă și promovarea cetății restaurate Ardud), Sulina (cu o expoziție foarte frumoasă). Bineînțeles nu lipsesc regiunile mari: Maramureșul, Bucovina, Banatul Montan – parcă mai nou apărut. La standul orașului Alba Iulia un gladiator făcea spectacol, la cel al Sucevei erai invitat să stai efectiv pe tronul Moldovei, Botoșaniul te îmbia cu produse tradiționale, ca mulți alții de altfel. Timișoara mi s-a părut slab promovată deși e Capitală Culturală Europeană anul acesta.

Oferte există, după preferințe, interese și portofele. Chiar dacă nu ai de gând să arvunești o vacanță la târg mi se pare importantă o vizită aici pentru o viitoare planificare ori pur și simplu pentru socializare în acest domeniu. Cunoști oameni, descoperi destinații, aduni materiale informative și hărți.

De asemenea este interesant să stai la discuții direct cu proprietari de unități de cazare, cu ghizi specializați (apropo, pe 21 februarie a fost Ziua Internațională a Ghidului de Turism) ori reprezentanți ai centrelor de informare turistică. Îmi plac foarte mult aceste convorbiri în care afli lucruri noi despre zona turistică vizată sau completări recente despre obiectivele deja vizitate. Am fost captivat de cunoștințele unui domn care prezenta obiectivele din Banatul Montan, am vorbit jumătate în română, jumătate în engleză cu patronul unei pensiuni din Pelion – Grecia (căsătorit cu o româncă), am fost îndemnat să merg în frumoasa insulă Ammouliani – Halkidiki, Grecia, am purtat o discuție fructuoasă cu un ghid specializat din zona Buzăului.

Sunt multe de spus despre Târgul de Turism și ceea ce poți afla ori vedea acolo. Mie îmi place să merg la târg, să simt zumzetul turismului, să văd efervescența turiștilor, să descopăr destinații. Neamule, vă invit să îi treceți pragul!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 25.02.23 20:31:23
Validat / Publicat: 25.02.23 21:21:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 528 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Măiestrie gastronomică.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28550 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

DOINITAPHONE
[25.02.23 21:57:38]
»

Păcat ca încă nu am învățat sa ne prezentam locurile minunate și sa atragem turiștii. Sunt tari care au mai puțin de arătat dar știu sa-si " vândă " marfa... " neamule"! ????

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[27.02.23 15:07:47]
»

@DOINITA: Totuși sunt locuri și obiective în România care știu să își valorifice bine imaginea turistică, cu ajutorul sau fără implicarea autorităților de orice fel. Promovare turistică fac mulți, dar nu e de ajuns. Contează foarte mult și infrastructura care sprijină turismul (starea drumurilor, existența unităților de cazare și a restaurantelor, amenajări turistice - indicatoare, panouri, căi de acces etc.).

Încă avem multe de descoperit prin România! Călătorii frumoase! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂTârguri şi expoziţii turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090159893035889 sec
    ecranul dvs: 1 x 1