GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Balta Solacolu - din ciclul “da’ drumul ăsta unde duce? ”
Vă spuneam că suntem înnebuniți să ne abatem din drum în călătoriile noastre, după indicatoare care sugerează ceva sau pur și simplu să o luăm pe drumuri doar ca să vedem unde duc. Facem asta nu numai în concedii ci și când mergem undeva cu treabă și nu ne afectează o întârziere mică. Am descoperit așa tot felul de sate, biserici, mănăstiri, peisaje, dar nu mi-am propus să scriu vreodată despre astfel de locuri pentru că nu aveam ce să spun decât că pe noi ne-a uns la suflet cine știe ce locușor uitat de lume, sau uliță, sau potecuțe care te duc pe câmpuri sau în păduri. De data asta scriu pentru că luând-o pe un astfel de drum, cu câteva zile înainte de sfârșitul anului 2015, am descoperit un loc despre care aș vrea să vă povestesc.
Pe o vreme nefiresc de frumoasă pentru data din calendar (27 decembrie) am zis că avem nevoie de o plimbare în stilul caracteristic și ne-am adus aminte de Fundulea, o localitate la 35 de km de București, unde ajungi mergând pe autostrada A2 către mare și unde noi avem treabă destul de des. Ne-am adus aminte și de indicatorul către Nana, știți voi, localitatea cu terenurile celebre și pentru că am zis de câteva ori că o să mergem pe drumul acela de 19 km să vedem și noi Nana asta, uite că acum, în lipsă de altceva i-a venit rândul.
Am plecat din București pe autostrada A2, am iesit la Fundulea și am urmat indicatorul de Nana pe un drum de țară, pietruit. Fără asfalt, bărăgan cât vezi cu ochii, câmp în stânga și în dreapta, pădure ici-colo, o fermă undeva în plan îndepărtat, o rulotă undeva pe câmp și o zonă destul de mare cu panouri solare. Cam ăsta a fost peisajul preț de vreo 8,5 km. Apoi am intrat într-un sat, Solacolu. Uitat de lume, încremenit în timp, acolo în câmp, un sat tradițional românesc cu case vechi, cu cârduri de păsări lăsate libere prin sat și destul de mic după cum se vedea. Străbătut de o șosea principală, cea pe care eram noi și două ulițe, stânga-dreapta, care porneau de undeva din mijlocul satului.
Fiind o zi de sărbătoare (Sfântul Ștefan), erau destui oameni pe la porți, preponderent bătrâni și mi-au atras atenția bărbații cu mustăți lungi și bogate ca în filmele istorice. Am traversat satul până am ajuns în centru la o asociație familiară, unde erau adunați bărbații satului, la un pahar, iar vis-a-vis am văzut o troiță și clubul satului, cu sigla „Cătă mafiotu’” (așa scria, așa vă spun și eu). Am mers până în capătul satului, ne-am întors în centru și am luat-o pe ulița din dreapta, lăsând-o la sfârșit pe cea din stânga, unde se vedea biserica, pe care o consideram un obiectiv.
Ulițele erau asfaltate proaspăt și am concluzionat noi că ar fi din cauza bisericii. Cum biserica era însă închisă, am mers în continuare pe drumul asfaltat ca să ne luăm de-o grijă că am bifat satul în toate direcțiile.
Am coborât pe un drum în pantă și ne-a apărut în fața ochilor o baltă. Am mers spre ea și am văzut o proprietate împrejmuită frumos, curat de jur-împrejur, pe unul din maluri se vedeau niște căsuțe așezate în linie, dar și pescari în exercițiul funcțiunii. Hopa! Eu înnebunită să intrăm, soțul nu, că poate ne împușcă cineva. Are el niște teorii cu proprietățile nesemnalizate că ar fi publice, pentru că nu am văzut nici un indicator pe drum, pe lângă baltă și nici la intrare. Dar pentru că pe baltă se vedeau pescari și aleea de acces nu avea o poartă închisă sau o barieră am zis fie ce-o fi, am intrat cu mașina și am mers până am ajuns la un loc de parcare unde ne-am oprit și am plecat să cercetăm.
Așadar am uitat de Nana, am descoperit acest loc și despre balta aceasta vreau să vă spun. Pescarii poate o știu, eu n-am auzit de ea, nici soțul, un pescar pârât. Am căutat pe AFA și n-am dat de nici o informație și am zis că poate merită să spun eu câteva cuvinte pentru că este un loc care nouă ne-a plăcut atât de mult încât l-am pus pe listă pentru viitorul foarte apropiat. Solacolu aparține de comuna Sărulești, județul Călărași și la baltă ajungi așa cum am ajuns noi, prin sat, dar și făcând la stânga înainte de intrarea în sat.
Informațiile le-am aflat de la un domn care ne-a invitat într-un fel de receptie unde avea o vitrină cu momeală pentru pești, una cu băuturi, iar pe birou erau monitoare cu camere de luat vederi care supravegheau întreaga zonă.
Balta Solacolu este o investiție privată băgată în circuitul turistic de cățiva ani. Inițial a fost doar balta pentru satisfacerea pescarilor amatori sau înrăiți, apoi ei au început să vină cu familia și să doarmă pe malul apei și așa a apărut necesitatea unor locuri de cazare. În timp au avut tot mai multe cereri, astfel încât astăzi nu duc lipsă de clienți, ba chiar îi triază, ești obligat să semnezi un regulament la venire și nu o dată au fost nevoiți să ia măsuri împotriva celor care l-au încălcat. Când nu se mai descurcă apelează la poliție și au avut chiar dosare penale întocmite pentru clienți care semnau regulamentul dar nu mai respectau regulile.
Balta are o suprafata de aprox 8 ha de luciu de apă și o adâncime cuprinsă între 1 și 4.5 m. Se exploatează din anul 2007, este o baltă unde se prinde crap și unde au loc concursuri și nu scade pentru că este formată din izvoare. Sunt amenajate 37 standuri de pescuit, toate semnalizate cu indicatoare iar pe unul din maluri sunt 8 căsuțe și cu toate că ele par aproape identice sunt puțin diferite: căsuțele mari, cu 2 dormitoare (pentru 4 persoane), medii pentru o familie cu copil și mici pentru 2 persoane.
Prețurile la această dată erau (pentru 24 de h): căsuțele mari – 160 lei, cele mici – 120 lei iar cele medii 140 lei. Ni s-a spus că toate căsuțele sunt exemplar dotate pentru autogospodărire pentru că cel puțin deocamdată nu ai alte posibilități de masă, ai veselă și tot ce trebuie într-o casă, căldură centralizată dar și aer condiționat.
Părea că toate căsuțele erau ocupate (și vorbim de perioada Crăciunului!) și nu mi-am permis să cer să văd una, dar căt stăteam de vorbă la recepție a venit o doamnă care era cazată acolo cu familia și ne-a spus că ei descoperiseră balta în vară și acum erau acolo pentru a patra oară. Ne-a confirmat ce ne spusese deja domnul, că este foarte curat, căsuțele au tot ce le trebuie pentru autogospodărire, că ultima dată au plecat cu 14 kg de pește pe care l-au prins (după ce l-au achitat) și că sunt foarte încântați de baltă și de condițiile de cazare.
Regimul de masă este cu autogospodărire, cum spuneam, dar în perioada de vară funcționează „La căruta cu bucate”, un gen de rulotă, pe care o s-o vedeți în poze, unde se poate găsi un grătar cu garnituri și câteva feluri de mîncare rapide dar și băuturi.
Ce am mai reținut? Odată cu acceptarea regulamentului se plătește o taxă de pescuit, de zi sau/și de noapte, se primește bon fiscal iar banii nu mai pot fi returnați. Există camere de luat vederi în zonă și personal care se plimbă printre pescari, care au dreptul să controleze și să cântărească peștele capturat de pescari, inclusiv în autovehicule. Nu permit manele, muzică, injurii, chefuri și în general tot ce ar putea deranja pescarii. Nu la fel stau lucrurile dacă toate căsuțele sunt închiriate de un singur grup și el vrea să petreacă în loc să pescuiască. Exprimarea domnului a fost „dincolo de drum și balustradă spațiul este al dvs și faceți ce doriți, în limita bunului simț”.
Nu se face focul pe iarbă ci se folosesc grătare cu cutie și picioare, se lasă curățenie la standurile de pescuit, nu gălăgie exagerată, se pleacă cu pește atât cât este prevăzut în regulament pentru taxa plătită (5 kg), iar ce este în plus se va elibera sau se păstrează contra sumei de 20 lei/kg. Peștele sub 1 kg și peste 4 kg se eliberează.
Au o listă neagră cu clienții recalcitranți sau care au încercat să sustragă pește fără să-l achite, sau... diverse și se gândesc de 2 ori când aceștia sună pentru rezervare sau chiar au refuzat să-i primească.
Există locuri de parcare pe drumul pietruit de acces, în dreptul fiecărui loc de pescuit, sau fiecărei căsuțe.
Sunt și o mulțime de reguli pentru pescari, prea tehnice ca să le rețin, legate de unde pescuiești, cu câte scule, ce trebuie să aibă pescarii în dotare, etc
Și ceea ce n-aș fi crezut că este posibil în ținutul acesta uitat de lume: există internet wireless pe baltă.
Zona este exemplară din punct de vedere al curățeniei, sunt și câteva foișoare în fața căsuțelor (cred că insuficiente vara), dar cred că malul plin de iarbă este de preferat.
Investiția inițială a fost făcută cu bani privați dar incepând din această vară vor funcționa 2 piscine făcute cu fonduri europene, care la acest moment erau finalizate și este în construcție un restaurant.
Am mai descoperit prin curtea imensă un mic spațiu de joacă pentru copii, tot felul de aranjamente din baloți de paie și dovleci dar și roți de căruță, o mulțime de pomi plantați care va schimba zona în viitor și cu toate că este un șantier acolo legat de construcția restaurantului, toată proprietatea este în ordine.
Nu știu cum vi se par toate astea. Inițial, eu mi-am spus că nu este un loc în care mi-aș dori să ajung, cu atâtea îngrădiri, dar pe măsură ce vorbeam cu omul acela mi-am dat seama că așa ar trebui să facă toți oamenii care lucrează în turism și poate altfel ar sta lucrurile.
Mie mi-a plăcut ce am găsit acolo. Mi-a plăcut balta, curățenia de peste tot, regulile casei, omul care ne-a povestit și chiar dacă nu pescuiesc voi ajunge acolo măcar ca să croșetez așa cum făceam în tinerețe când ne însoțeam (mai des), soții la pescuit și ca să mă bucur de liniștea și peisajul din zonă.
Balta Solacolu are sait de unde puteți afla mai multe dar sper că v-ați făcut o idee iar pozele o să vă ajute în plus.
Nana rămâne pe altădată. Dar, pescarilor sau celor dornici de liniște și de un loc curat și plăcut le recomand să încerce Balta Solacolu, așa cum și noi ne-am propus.
La mulți ani tuturor, multă sănătate că-i mai bună decât toate, vouă și celor apropiați și călătorii fără număr în 2016.
Trimis de Aurici in 06.01.16 23:24:29
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
32 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
32 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Ce se poate vizita în împrejurimile Bucureştiului?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
Intersantă locația și foarte frumos descrisă. Am trecut-o în agenda mea turistică. Un an nou plin de realizări!
N-am mai aşteptat al paisprezecelea vot. Oricum, am pus o cărămidă la el.
@traian. leuca - Cred că locul se va transforma frumos și va deveni foarte căutat iar o dovadă este faptul că în perioada Crăciunului căsuțele erau ocupate. Proprietarii mi s-au părut pretențioși în trierea clienților ceea ce nu este un lucru rău pentru turismul nostru. Și despre piscine spuneau că se gândesc cum să facă iar exprimarea a fost de genul „n-o să permitem oricui îi este cald și are bani de intrare să se arunce în piscină”. Sper ca aceste pretenții să nu se piardă pe drum și când piscinele și restaurantul vor funcționa, când pomii care erau acum puieți se vor face mari să găsim un loc de care să ne bucurăm pentru că așa cum se conturează nu va fi doar pentru pescari.
Numai bine și dvs în noul an.
@Michi - Săru'mâna. Mă bucur și dacă știu că citiți, este mai important pentru mine.
La mulți ani cu sănătate alături de toți dragi.
Am vrut sa te intreb de tantari dar mi-a trecut
Oricum, esti foarte tare, auzi la ea " ia sa vedem unde duce drumul asta... "
Da' sa nu uiti de Nana, cu grija insa sa nu aveti nevoie sa iesiti cu girofar de pe-acolo...
An Nou plin de descoperiri!
@Eugenia55 - Uite că la țânțari nu m-am mai gândit. Și i-am luat ditamai interviul bietului om. Poate o să simt pe pielea mea pentru că am povestit găștii și s-a pus balta asta pe listă.
Oooo, și ce-mi place să văd unde duc drumurile! Trebuie să recunosc că cel mai mult ne-am dus după indicațiile unor bennere uriașe în care se face reclamă că la 3-5-10 km este nu știu ce roua zorilor, laguna lagunelor..., și de câte ori ne-am abătut am găsit ceva: un loc, un peisaj, o cârciumă deosebită. Se și glumește pe seama noastră. Când ne sună prietenii nu ne întreabă “ce mai faci”, ci „pe ce drumuri sunteți: europene, județene, forestiere? ”.
Ajung eu și la Nana aia. Și nu ne facem griji, girofarele sunt antamate de ăia cu coloanele, nu strică ei orzul pe gâște.
Numai bine și ție și să ai un an cu cât de multe călătorii îți dorești.
@Aurici - Casutele de la Solacolu sunt de doua dimensiuni : Primele trei (1,2, 3, ) sunt cu doua camere, celelalte cu una. Cele cu doua camere sunt astfel : cum intri, este un hol care duce in living. pe stanga este un dormitor iar pe dreapta, baia.
Dormitorul, cu pat matrimonial, dressing, un alt dulap cu sertare si un fel de comoda intre ele, cu un covor mitos si foarte gros, are cele mai bune perne si cea mai "tare" saltea pe care le-am gasit undeva in viata mea! L-am rugat pe Cristi, administratorul, sa-mi aduca si mie o perna!
Baia e foarte spatioasa si foarte moderna, cu cabina de dus .
Livingul ca si restul casei , parchetat, are pe un perete o bucatarie stil american, din care nu lipseste absolut nimic, are un frigider destul de incapator, filtru de cafea, cuptor cu microunde, plita electrica moderna, absolut to ce inseamna tacamuri, vesela, cratiti, oale, pahare pentru vin, apa, si aperitive, sare, piper, cani pt cea isi cesti pentru cafea. Exista o canapea extensibila, mobilier modern, lcd cu canale prin satelit (dolce), masuta, comoda, si cam atat. Ma mir sa aflu ca erau ocupate toate, pentru ca de regula acest loc este uzitat mai mult vara... Eu, care merg acolo de cativa ani (sculele de pescuit acolo le am), nu-mi aduc aminte sa fi vazut ca are calorifere, doar in dormitor am observat amplasata o aeroterma iar la temperaturi scazute s-ar putea sa fie foarte frig, pentru ca livingul (iar la casutele mai mici, camera in sine) are doua ferestre mari, una catre balta si una laterala.
Mai este o veranda care da din living in spate, spre apa, unde gasesti o masa si doua scaune, iar la coborarea scarilor, un gratar. Vara o casuta costa 120 lei/noapte, indiferent ca sunt doua sau patru persoane, insa poti sa faci un card si vei plati 105 lei. Pretul pentru o partida de pescut este 50 lei in sistem catch & release, sau 100 lei cu posibilitate de retinere 5 kg de crap. Se poate pescui cu 4 lansete. La mal insa daca folosesti o undita, afara de faptul ca poti nimeri si crap mare, in cateva ore poti prinde peste 5 kg de carasel, cam cat palma. Se poate retine in orice cantitate.
Sfat : e recomandabil sa mergi in timpul saptamanii, e mai liber si mai placut. In week-end e mai aglomerat.
Si uite asa, am facut aproape un review despre o balta!
@iulian68 - Păi dacă știai despre baltă de ce nu ne-ai spus și nouă până acum? Că nu mi se pare a fi doar pentru pescari. Doamna cu care am vorbit mai era cu o familie iar doamnele nu pescuiau. Nici eu nu pescuiesc dar mi-ar plăcea să-mi spăl creierii acolo 2-3 zile. Dacă vor fi date și piscinele și restaurantul în funcțiune este tot ce-mi doresc pentru o evadare. Iar soțul și-ar mai aduce aminte de când pescuia și el. Nouă ne-a plăcut mult.
Mulțumesc pentru completări în ceea ce privește dotarea căsuțelor. Totuși prețurile pe care ni le-a dat, probabil Cristi (nu l-am întrebat cum îl cheamă cu toate că am vorbit mult), sunt diferențiate iar el ne-a spus de 3 tipuri de căsuțe. Cele cu canapea în living, chiar dacă au tot un dormitor sunt la altă categorie și ca preț și ca număr de persoane care o pot ocupa și sunt destinate familiilor cu copii. În fine, nu cred că asta are importanță. Mă bucur că ai confirmat ceea ce spunea el, chiar mă găndeam dacă chiar așa e.
În legătură cu căldura chiar am insistat cu discuția dacă nu se face cald cu ajutorul aerului condiționat și ne-a spus că nu, există căldură centralizată. Doamna cu care am vorbit a confirmat asta, acuma nu știu dac au calorifere sau vreo încălzire prin pardoseală...
Și te mai rog să-mi spui dacă așa e cu regulile pentru că aici am avut eu îndoieli. Dar până la proba contrarie credem ce am auzit.
Primele 5 căsuțe de la recepție erau ocupate sigur. Ultimile 3 păreau pustii în sensul că nu aveau pescari în dreptul lor și când am plecat am mers pe malul apei și am urcat pe veranda uneia ca să mă uit și eu mai de aproape și să văd dacă zăresc ceva pe geam. Și surpriză, a ieșit de acolo o doamnă care se odihnea și care se speriase de mine, săraca. De aceea am zis că aproape toate erau ocupate. La ultimile 2 n-am mai încercat de teamă să nu mai sperii pe cineva.
@iulian68 - Și poate ne lămurești și cu țânțarii că este important.
@Aurici: De al treilea tip de căsuțe nu știu, cea descrisa de mine este cea mare. Eu rezerv maxim pt doua zile pentru ca nopțile sunt foarte liniștite, iar înainte de culcare sa stai un pic pe veranda cu lumina stinsa privind cerul înstelat face toți banii. Probabil ca au centrala pentru ca e în permanenta apa fiarta. Cu țânțarii în casa nu prea e problema pentru ca toate ușile și ferestrele au plase. Eu însă am avut totdeauna aparat în interior și Autan la exterior. De stat mai mult nu știu ce sa zic? am văzut o data o familie din Rm Vâlcea care a rezervat pt o săptămână... Nu am scris despre asta pt ca mi s-a părut interesanta doar pt pescari... Scuze! ????
PS Preturile sunt diferențiate, da, căsuțele mai mici sunt ma ieftine dar nu mai știu prețul, asa cum am spus eu am folosit doar căsuțele mari. De regula casa 1 o țin dar am mai mers și la 2.
@iulian68 - Toate informațiile pe care le-am prezentat eu sunt de la omul de acolo cu care am stat de vorbă destul de mult, inclusiv prețurile la căsuțe la data aceasta.
Altfel, nu, nici eu nu aș sta mai mult de o noapte pe o baltă, hai 2 când va apărea în peisaj piscina și restaurantul și dacă suntem în gașcă așa cum mergem de obicei în escapadele scurte. Noi ne folosim de locații de genul acesta și pentru socializare pentru că nu o mai facem prin casele noastre și din când în când ne strângem pe undeva unde mai îmbinăm utilul cu plăcutul. Așa că, dacă mai cunoști bălți care să ofere și un mic confort pentru nevestele nepescărese (!) poți să ni le spui aici, pe AFA.
Oricum mulțumesc încă o dată pentru toate completările.
@iulian68 - foarte util ecoul vine cu un plus de informatie la postare si ca atare l-am votat cu mare placere
Mi-a placut aceasta postare si cred ca la "reclama" facuta o sa facem programari cu un an de zile inainte. E bine de stiut ca langa Bucuresti poti gasi un loc linistit. Nu ma omor cu pescuitul nic eu si nici sotul, dar linistea e utila in orice moment.
@mishu - Nici eu nu pescuiesc dar o să mă reapuc de croșetat așa cum făceam când eram mai tineri și mergeam pe baltă mai des. Și mai nou avem și alte preocupări în timp ce bărbații noștri pescuiesc. Am găsit niște cărți de colorat pentru adulți, antistres, tari de tot. Cred că pe baltă ar fi cel mai potrivit să facem asta. Eu, una, abia aștept.
Și da, mie mi s-a părut un loc bun. Poate și unde era vremea aia așa de frumoasă! În orice caz, drumul o să vă placă mai puțin.
@Aurici: nu ai pt ce, ma bucur ca ai scris și ca am putut sa mai completez și eu... Ce îmi mai place acolo este porțiunea dintre căsuța și apa, toată numai iarba. Acolo îmi permit sa stau o zi întreagă desculț în iarbă! Și ar mai trebui totuși sa iei o umbrela de soare, poate vrei sa stai pe iarba și nu pe veranda.
@mishu: ma bucur ca împreună cu colega mea v-am făcut cunoscut acest loc. Este într-adevăr foarte aproape, chiar dacă nu ești pescar te poți distra cu o undita la pești mici sau, cu norocul începătorului... cine știe? Eu am mâncat pestele cel mai proaspăt posibil acolo: scos din apa, curățat și pus pe grătar!
Buna seara!
Va rog sa mi spune-ți cum pot face o rezervare la căsuțe, stand, ... BaltaSolacolu?
Deoarece am încercat sa iau legătura cu ei prin e mail, telefon dar nu am reușit.
@Costel86preda: Auoleuuuu, m-ai pierdut. Am luat un pliant de la ei dar cred că l-am pus bine Dar dacă arde, sâmbătă mă duc la Fundulea și trag o fugă până acolo.
Mâine voi posta un articol 'La cald ' De la balta. Inclusiv poze cu căsuța, capture si balta... ????????????
@iulian68: Aaaa, super, ne-ai salvat
Au devenit cumva cu circuit închis? Pentru că în sensul ăsta vorbeau atunci când am fost noi și cam asta rezultă din ce zice colegul care nu dă de ei.
@Costel86preda: exista, scuze ca u am apucat sa scriu review ul... Săpt care vine il vei citi, cu toate detaliile pozele si date de contact.
@Costel86preda: maine voi publica articolul destinat baltii Solacolu. Ultima vizita acolo a fost... ieri! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Restaurant Velveto, sala Rondă, masa de Paste oferită de Fundaţia Niciodată singur — scris în 12.05.24 de Michi din BUCURESTI
- Sep.2023 Calibru 9.ro, poligon de tragere — scris în 17.09.23 de Michi din BUCURESTI
- Mar.2022 O experiență unică la muzeul... simțurilor. — scris în 26.03.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- Aug.2021 Stand-Up la Comics Club — scris în 30.08.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- Apr.2021 Jurassic Park de București — scris în 25.04.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Relaxare cu caluti la HOBBY LAND RANCH - Club de Echitatie in Comuna Ganeasa, Ilfov — scris în 04.02.21 de brutulica din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Distracție în vremea pandemiei la Arena Tei — scris în 14.07.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ