ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Vizită la stadionul Santiago Bernabéu prin ochii unei nemicrobiste

TIPĂREȘTE URM de aici

Deși nu cred că sunt chiar persoana potrivită care să scrie despre un asemenea subiect, voi încerca să creionez un mic articol, eu fiind responsabila cu „scrisul” la noi în casă, mai cu seamă că am promis s-o fac. Sincer, la un moment dat chiar am crezut că nu voi fi în stare, nefiind de mine o așa temă, dar mi-am zis că trebuie să povestesc exact cum au decurs lucrurile și ce am simțit eu și poate nu voi da greș.

Mai înainte de toate, fac precizarea, pentru cei așa ca mine, neaveniți într-ale fotbalului, că stadionul Santiago Bernabéu aparține clubului de fotbal Real Madrid, unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din lume. Ba chiar, a fost desemnat de Federația Internațională de Fotbal drept „Cel mai bun club al secolului XX-lea” . Firește că, și din punct de vedere financiar, situația sa excelează de cele mai multe ori. Nu voi aduce în discuție amănunte tehnice și descriptive despre club și istoria sa bogată, dacă încă nu le cunoașteți, găsiți suficiente informații aici realmadrid.com/en.

Voi spune doar că stadionul poartă numele omului de fotbal (complet Santiago Bernabéu Yesté) cel mai important pentru club, președinte al acestuia pentru 35 ani, până în 1978 când a părăsit această lume. Lui i se datorează gloria clubului, el și-a dedicat toată viața și ființa sa echipei și clubului, fiind pe rând jucător, antrenor, președinte, nerespirând nimic altceva decât Real Madrid.

Fiindcă vorbim de clubul cel mai și cel mai, trebuie să spunem că și stadionul său trebuie să fie pe măsură, așa încât tot timpul se află în atenție pentru a-și meține calitățile de foarte modern, foarte dichisit, până la urmă o minune a tehnicii în domeniu. De aceea, permanent i se aduc cele mai novative lucrări, însă acum mai abitir decât oricând se dorește ca stadionul să fie un proiect ambițios care să conțină, printre altele, și un hotel ale cărui camere vor avea vedere la teren, un acoperiş retractabil care se va închide sau se va deschide în doar 12 minute, o tabelă de ultimă generație, care va ocupa întregul diametru al terenului si va oferi imagini în timp real, chiar și la 360 de grade.

Revenind la oile noastre, cu cât se apropia mai tare călătoria la Madrid, cu atât soțul meu, fan declarat dintotdeauna al fotbalului, era mai hotărât să nu-i scape o incursiune pe marele stadion, așa că am accesat website-ul propriu al clubului realmadrid.com/en/santiag ... ernabeu-stadium să ne orientăm asupra unei vizite turistice, așa cum se practică pe stadioanele marilor cluburi din lume.

Am găsit printre rubricile saitului aşa-numitul Tour Bernabéu în două variante (Clasic și Fexibil), adică exact ce căutam, am văzut că erau reduceri semnificative aplicate preţului de bază la amândouă. M-am lămurit că, fiind în lucrări de modernizare/reconstrucţie care se desfăşurau concomitent cu celelalte activităţi, cu excepţia meciurilor, tururile nu se mai puteau ţine chiar ca la carte, de cele mai multe ori fiind ştirbite de coborârea pe gazon a vizitatorilor, dar și de sala conferințelor de presă, vestiare, tunelul de acces spre teren. Însă, pentru fani rămâneau suficiente atracții, chiar să și pășească în incinta stadionului și să aibă o privire panoramică asupra lui constituiau momente magnetizante.

Diferența dintre cele două tipuri de bilete era că cel Flexibil nu conținea o dată fixă de vizitare, ci aceasta se putea face până la o dată limită, la cel Clasic trebuia să te prezinți fix în ziua și la ora stabiltă, pentru care primeai confirmare.

Am ales turul Clasic şi am rezervat, evident, într-una dintre zilele disponibile, în care nu se disputa niciun meci: 24 septembrie 2021, orele 13,00, preț 25 €/persoană (redus 15 €/persoană), o bagatelă pentru împătimiţii sportului cu piciorul cu balonul rotund. Am primit imediat confirmarea şi biletele pe email, precum şi instrucţiunile necesare pentru a ajunge acolo.

Stadionul Santiago Bernabéu (Estadio Santiago Bernabéu) se află în nordul Madridului, pe Paseo de la Castellana, în districtul Chamartín, nume purtat inițial de stadion atunci când „părintele său” a cumpărat terenul pentru a fi ridicat. Are propria stație de metrou ce-l deservește, pe linia numărul 10, cea albastră, una dintre cele 12 linii ale metropolei.

Așadar, în ziua stabilită, după ce studiaserăm cum să ajungem la stadion, ne-am îndreptat pe la prânz spre stația de metrou Opera de unde aveam să luăm metroul două stații până la Noviciado pe linia 2, roșie, apoi am schimbat și ne-am lansat pe linia albastră încă cinci stații. Stadionul este în reconstrucție și pe exterior, lucru sesizat de cum am ieșit de la metrou.

Am sosit cu o jumătate de oră înainte, dar, la poarta de acces pentru tururi ne-au lăsat să intrăm mai devreme după ce am arătat biletele și am urcat cu ascensorul până la nivelul trei. Deși nu era prea aglomerat, am identificat foarte mulți fani, dar și vizitatori ca mine, practic însoțitori. Și un lucru care m-a uimit tare a fost că am întâlnit foarte multe persoane de sex feminin, nu-mi închipuiam că ar putea exista atâtea admiratoare.

Am fost întâmpinați cu vorbe calde de bun-venit de către niște tinere foarte drăguțe care ne-au invitat să ne pozăm cu fotografiile în mărime naturală ale lui Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema, adevărate simboluri ale echipei, plasate chiar lângă turnicheți.

Apoi, am fost poftiți spre intrarea în stadionul propriu-zis, eram cumva la nivelurile superioare, la tribuna de sus. Priveliștea de acolo îți taie respirația: o panoramă pe care nu ai cum s-o uiți. Culorile albastru ale scaunelor din tribune și verdele impecabil al gazonului se întipăresc adânc pe retină. Desi, lucrările erau în toi, desfășurându-se în paralel, putând fi observate cu ușurință și de noi, vizitatorii, Stadionul nu este doar imens, este fabulos. Puțin peste 80.000 de spectatori pot încăpea pe scaune într-o asemenea minune arhitectonică.

Nimerisem lângă un tânăr brazilian care vorbea tare și precipitat cu prietenii săi de acasă, de dincolo de ocean prin apel video. Era de-a dreptul exaltat, dar și amicii la fel, chit că erau la mii de kilometri distanță, nu-i venea să creadă că trăiește pe viu această experiență.

Ne-am foit nițel printre scaune, am fotografiat și răsfotografiat în continuu, după care ne-am desprins și ne-am îndreptat spre muzeu și sala trofeelor unde, pe un culoar lung, de-o parte și de alta, sunt expuse în vitrine numeroasele cupe câștigate în decursul timpului, documentele de înființare ale clubului, actele de cumpărare ale terenului unde se va fi construit stadionul, etc. Mai sunt etalate echipamentele jucătorilor, baloanele de joc de la începuturile clubului și până în prezent. Am mai văzut ghete, multe ghete atât simbolic ca şi trofee, cât și la propriu, ca parte a echipamentului jucătorilor. De asemenea, la loc de cinste, se află și multe poze ale jucătorilor din toate timpurile, de la Real Madrid, echipa „regală” .

Mai multe ecrane video prezintă clipuri din marile meciuri din trecut, iar montajul video și foto cu jucătorii sunt excelent realizate, puse delicat în evidență de o lumină difuză, și a fost emoționant să-l admirăm și pe Gheorghe Hagi al nostru care a jucat la Real în intervalul 1990-1992. Se derulau pe monitoare generoase și imagini cu reconstrucția stadionului, cum se estimează că ar arăta la finele procesului de modernizare și peste toate muzica ambientală: clasică și nu numai, îți făcea pielea de găină. Era clar, eram la clubul galacticilor!

După ce am admirat îndelung trofee, echipamente, fotografii, documente vechi, imagini pe ecrane, imortalizându-le cât am putut în memoria telefoanelor sau ale camerei foto, ne-am lansat către ultimul punct disponibil în traseu: magazinul oficial, de unde fiecare-și poate cumpăra ce dorește: de la un mic suvenir, până la lucruri mai mari, echipament, etc. Doar că, din ce am observat eu, nimic nu este prea ieftin cu excepția unor magneți. Însă, e bine de reținut că fanii înfocați își pot achiziționa măcar un tricou, deși în afara stadionului erau vânzători neautorizați care dădeau tricourile (ce păreau originale) la jumătate de preț.

La o oră și jumătate de când intraserăm, ne-am sfârșit turul, într-o notă de satisfacție generală regăsită în special pe chipul soțului care s-a declarat încântat că a călcat pe marele stadion, la propriu și la figurat, și a văzut pe viu ce înseamnă să fii suporter adevărat al Realului.

Dacă mi-a plăcut? Da, sigur că da, deși n-aș fi crezut, mai ales pentru atmosfera vibrantă creată atât de organizatori, cât și de vizitatori care-și arată entuziasmul așa cum pot ei mai bine. Pentru mine a fost un început, aveam să repetăm figura peste nici o lună în altă capitală europeană, chiar de două ori, la alte două stadioane vestite. Prinsesem și eu gustul arenelor celebre chiar aici pe Santiago Bernabéu și debutul s-a dovedit o reușită.

În concluzie, aș vrea să redau cuvintele lui Florentino Pérez, președintele actual al clubului, despre ce va însemna marele stadion ulterior modernizării din această etapă: „Un decor plin de emoții care va defini viitorul lui Real Madrid, cel mai mare stadion din lume” și să vă adresez îndemnul pentru a-l vizita printre picături dacă vă aflați în Madrid. Faceți-i loc printre muzee, monumente, evenimente, e posibil să vă contaminați de la microbul numit fotbal, asta dacă nu sunteți încă atinși, și n-o să vă pară rău. Garantez!

 

Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 26.02.22 07:18:48
Validat / Publicat: 26.02.22 08:22:58
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 3640 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Stadionul Santiago Bernabéu în lucru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[26.02.22 08:26:04]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[26.02.22 09:38:42]
»

@webmaster: Mulţumesc foarte mult!

maryka
[26.02.22 10:11:38]
»

Să știi că în toate există un început... așa este și pentru articolele mai aparte, în cazul acesta despre stadioane. Și ai făcut-o foarte bine, ai ilustrat-o perfect, ne-ai introdus acolo pe arena de la Real Madrid. Este cu adevărat impresionant, o experiență unică și nu mă mir că soțul tău a fost foarte fericit!

Aproape, aproape am făcut și noi același lucru la Barcelona la Camp Nou, doar că totuși nu ne-a ajuns timpul, cedând în favoarea castelului de la Montjuic.

Felicitări, aștept să ne scrii și despre celelalte locuri frumoase din capitala Spaniei!

irinadAUTOR REVIEW
[26.02.22 11:26:08]
»

@maryka: Da, aşa este, există un punct de început în orice vrei să faci. Nu mă vedeam pe stadion, de fapt am mai avut ocazii (dar şi solicitări) pentru a vizita alte stadioane celebre pe când ne aflam în oraşe mari în city breack-uri, dar am găsit "eschivă" mereu. Îmi dau seama că merita, dar timpul întotdeauna ne era potrivnic. De data asta, stând cinci zile, am putut să-i facem loc printre celelalte obiective vizate. Ştii cum e vorba aceea: niciodată nu e prea târziu.

... aștept să ne scrii și despre celelalte locuri frumoase din capitala Spaniei!

Voi mai scrie câte ceva, doar că de data asta am avut o altă ordine de scris în privinţa a ceea ce am vizitat/făcut, ideile şi inspiraţia venind diferit.

Mulţumesc pentru vizită, ecou, vorbe frumoase!

Mika
[27.02.22 11:49:20]
»

@irinad: Mare nebunie cu acest club Real Madrid! Băieții mei sunt fani ai acestui club, nu știu de unde și până unde. De câte ori am fost prin Spania a trebuit să vin cu câte un tricou sau alte insemne ale clubului. Cand am fost in Madrid nu am știut că se poate vizita stadionul, nici prin cap nu mi-a trecut să mă interesz. Dar cred că dacă ar fi știut soțul meu de o asemena posibilitate, sigur nu am fi ratat (deși el ține cu Barca). Mie mi-ar fi plăcut să merg la un meci pe acel stadion, cred că trebuie să fie o atmosferă de neuitat. Felicitări!

krisstinnaPHONE
[27.02.22 16:24:07]
»

@irinad: O vizită la stadion aș face și eu, îmi plac stadioanele, îmi amintesc de tinerețe, de antrenamentele de pe stadionul Republicii.

E drept că sunt și microbista spre deosebire de soțul meu care habar nu are de sportul cu balonul rotund.

Bine ai făcut că ne-ai povestit, eram curioasă să văd stadionul gol cu toate că mi-aș dori să simt adrenalina de altădată, când mergeam la meciuri pe stadioane.

Si nu, prețurile nu-s mari, sunt normale pentru fani, pentru microbiști.

Bravo, felucitari!

irinadAUTOR REVIEW
[27.02.22 17:35:55]
»

@Mika: Într-adevăr, cam mare nebunie cu Real Madrid, sincer nu prea înţelegeam nici eu ce şi cum. M-am învoit să vizităm stadionul dintr-un soi de reciprocitate şi pentru că n-am mai rămas imună la insistenţe.

... nu am știut că se poate vizita stadionul...

Am aflat şi eu cu mai mult timp în urmă că aproape toate stadioanele mari şi faimoase se vizitează de cele mai multe ori în tururi ghidate, aparţinând unor echipe titrate care au cu ce să se laude.

Ideea este că atunci când nu eşti fan înfocat şi poţi privi oarecum detaşat lucrurile, aproape neutru, să vizitezi un asemenea stadion este chiar un lucru bun, o ocazie să vezi cum arată şi ce se întâmplă pe acolo. Precizez că aici era vorba despre mine. Cât despre soţ, lucrurile arată un pic diferit, din câte ştiu eu, el este dintotdeauna fan fotbal de orice fel, mai ales când se pune problema unui fotbal jucat la nivel înalt. În plus, este atras de orice fel de mare arenă ca şi construcţie (deh, formaţia profesională e de vină), începând cu amfiteatrele antice romane sau greceşti, până la aceste minuni ale tehnicii din zilele noastre.

Mulţumesc pentru ecou, vizită, vot! Te salut cu drag!

irinadAUTOR REVIEW
[27.02.22 17:54:01]
»

@krisstinna: Până acum ceva vreme refuzam orice aluzie, orice intenţie de a vizita vreun stadion, aproape că mi se părea că e pierdere de timp. După vizita aceasta mi-am mai schimbat părerea fiindcă mie mi s-a părut relaxant să observi evoluţia unui club, a unei echipe foarte mari, detalii de organizare din spatele meciurilor de fotbal. În plus, mai afli lucruri de tot felul.

Eu nu sunt microbistă, în schimb soţul meu este destul de tare, aşa încât la medie stăm bine. Practic, din curiozitate m-am învoit şi eu să vizităm, mai ales că ştiam că Real Madrid este unul dintre cele mai galonate cluburi din lume, deci şi stadionul trebuia să fie pe măsură. La meci nu aş merge, nu cred că aş avea răbdare să stau, dar ca obiectiv turistic mi-a plăcut să văd stadionul şi să simt atmosfera din Sala Trofeelor.

Si nu, prețurile nu-s mari, sunt normale pentru fani, pentru microbiști.

Ştii că pentru fani nu prea contează cât de scump e un lucru legat de fotbal, pasiunea cu cheltuială se ţine. Dar, aici a fost rezonabil, chiar modest!

Mulţumesc pentru vizită, ecou, vorbe frumoase! Te îmbrăţişez cu drag!

adso
[27.02.22 18:36:56]
»

@irinad:

Am aflat şi eu cu mai timp în urmă că aproape toate stadioanele mari şi faimoase se vizitează de cele mai multe ori în tururi ghidate, aparţinând unor echipe titrate care au cu ce să se laude.

Așa e, aveți dreptate. Și toți ghizii insistă pe camera trofeelor. La capitolul ăsta, Real Madrid e regină, e cea mai titrată echipă din lume. Nu degeaba sunt supranumiți „galacticii” (care duc lupte grele cu „extratereștrii”: dcnews.ro/extraterestrii- ... -1-1_54507.html ).

Am avut parte, însă, de unele experiențe inedite fără bilet & ghid, pe care le recomand și altora - dacă li se ivește ocazia.

1. Mă plimbam prin Park Prater, în Leopoldstadt, Viena. Coborâserăm din roată și încercam să pierdem cumva o oră, să se facă vremea mesei - deci era în jur de 12:30. Și, bântuind pe alei... am găsit deschise porțile Ernst Happel Stadium, iar niște oameni care se nimeriseră și ei pe acolo și-au făcut curaj și au intrat. Am pășit pe urmele lor. Din câte am înțeles, nu era interzis: angajații făceau curat sau, mă rog, fiecare era cu treaba lui, dar ne-au tratat prietenește, ne-au zâmbit, ne-au indicat pe unde să intrăm către tribune etc.

Bineînțeles, nu am vizitat muzeul sau magazinul cu tricouri și fulare personalizate, dar a fost fain! Mai ales că a fost o chestie cu totul neplanificată și neașteptată.

2. După vreo doi ani, la Bruxelles, am coborât din metrou în stația Heysel, pentru a vizita MiniEurope și Atomium. Chiar la ieșiere am văzut indicatoare către Stade Roi Boudoin. În capul meu, numele Heysel avea o anumită semnificație, care îmi scăpa pe moment, dar pe care mi-am reamintit-o după câteva minute: en.wikipedia.org/wiki/Hey ... tadium_disaster, una dintre marile tragedii din istoria fotbalului.

Am convins fetele să facem un mic ocol, să văd stadionul măcar de afară. Dar... și aici erau deschise porțile, și aici erau paznici prietenoși, iarăși am avut șansa unei experiențe memorabile.

3. Dacă ce am povestit mai sus s-a datorat întâmplării, a treia vizită a fost planificată. În spatele Palau Nacional de Montjuic din Barcelona se află Lluís Companys - Stadionul Olimpic, a nu se confunda cu Camp Nou (unde joacă F. C. Barcelona) - pe Olimpic joacă Espanyol, cealaltă echipă a orașului.

Citisem că poarta monumentală este, de obicei, deschisă, iar intrarea este gratuită. Așa e, am verificat în două ocazii. Ba, chiar, o dată erau spectatori în tribune, iar în arenă se desfășurau niște competiții pentru copii; am înțeles că asemenea evenimente sunt frecvente acolo. Și am găsit deschis și magazinul oficial.

Museu Olímpic i de l' Esport Joan Antoni Samaranch este obiectiv aparte, în el se intră din partea opusă, iar acolo se plătește bilet.

L.E. Există diferențe între o vizită plătită și una gratuită. Bine, o primă diferență e 25 de euro . Dar este evident că sunt mult mai multe de văzut cu bilet.

irinadAUTOR REVIEW
[27.02.22 19:19:14]
»

@adso: Wow, mulţumesc pentru ecou, recomandări şi sfaturi, mă bucur să aflu că vizitarea stadioanelor îi preocupă şi pe alţii atunci când se află în vacanţă! Deci, se poate şi neoficial să vizitezi stadioane, depinde cum, unde, pe cine găseşti şi în preajma cui te nimereşti!

Cert este că această vizită la Real Madrid, pe Santiago Bernabeu, a reprezentat pentru mine un început, am creat un precedent, aşa că sper că voi mai avea ocazia să povestesc şi alte experienţe similare.

Îmi pare bine că ne-aţi povestit şi nouă despre propriile dvs. experienţe, uite aşa mai aflăm despre cum s-ar putea vizita alte stadioane europene! Seară bună!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adso
[27.02.22 21:53:37]
»

@irinad: Nu demult am avut pe aici o discuție pe tema asta:

amfostacolo.ro/goto_impr_ ... 6525&eid=699460

Am noroc de soție înțelegătoare, care se ține după mine. Evident, există reciprocitate

„Mă laud” că am vizitat Wimbledon (complexul de tenis), Stade de France, San Siro, Camp Nou și vreo două trambuline în Germania, pe lângă vizitele moca de care am povestit mai sus. Și da, cred că sunt experiențe care trebuie trăite - inclusiv de către doamne .

OK, tot mai bine se simte atmosfera cu ocazia unui meci. Dar: 1. biletele se găsesc foarte greu; 2. sunt extrem de scumpe; 3. eu nu îmi pot lua concediu decât vara, când sezonul e închis; 4. soția e înțelegătoare, dar cu limite .

adso
[27.02.22 22:13:59]
»

@irinad: Apropo, în P30 nu este Cupa UEFA (denumirea actuală: UEFA Europa League), ci Cupa Campionilor Europeni (denumirea actuală: Champions League).

Are o alură inconfundabilă, i se spune „Urecheata” .

Cupa UEFA este o competiție de mâna a doua pentru un club ca Real Madrid. Un suporter al acestei echipe s-ar revolta foarte tare din cauza unei asemenea „scăpări” .

nicole33
[27.02.22 22:30:12]
»

@adso:

Apropo, în P30 nu este Cupa UEFA, ci Cupa Campionilor Europeni

Observaţia ta este corectă

Cupa UEFA este o competiție de mâna a doua pentru un club ca Real Madrid. Un suporter al acestei echipe s-ar revolta foarte tare din cauza unei asemenea „scăpări”

S-ar revolta doar cineva care nu a urmărit finala de la Lisabona din 24 mai 2014. Ori ăla nu este fan şi nici măcar microbist

irinadAUTOR REVIEW
[28.02.22 08:06:47]
»

@adso: Mulţumesc pentru observaţie! Am modificat textul explicaţiei de la P30. Mea culpa!

adsoPHONE
[28.02.22 11:40:14]
»

@irinad: Pai nu ati gresit cu nimic! Ati precizat inca din titlu ca nu sunteti microbista .

Toate cele bune!

adsoPHONE
[28.02.22 11:44:07]
»

@nicole33: Ei, s-ar revolta si unul care cunoaste adevarul. Incercati sa ii spuneti unui stelist ca in 86 au castigat Cupa UEFA, sa vedeti reactie. Eu am testat ????.

Desi... in ziua de azi e mai greu de gasit stelisti. Prietenii stiu de ce .

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adso, irinad, maryka, Mika
Alte impresii din această RUBRICĂStadioanele Madridului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097960948944092 sec
    ecranul dvs: 1 x 1