GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Transfer Aeroport Beauvais - Paris
În CMR-urile AFA au apărut de vreo trei ori în ultimul timp întrebări privind transferul de la aeroportul Beauvais către Paris. De asemenea, aceasta este o întrebare recurentă pe grupurile de turism pe care le urmăresc pe Fb. Mi-am zis să adun la un loc informațiile pe care le am, pentru a avea de unde să copiez răspunsurile la întrebările care vor mai tot veni. Zic asta pentru că am observat că mulți au alergie la link-uri: cum, să citesc atât de mult? eu aș dori un răspuns concret, la obiect!
În primul rând: la întrebarea „cum ajung de la Beauvais la Paris” , e la modă răspunsul: „de ce ar merge cineva la Beauvais? mai pui un ban și zbori pe Charles de Gaulle!” Ei bine, acest răspuns are logică atunci când vorbești cu un muntean sau cu un ardelean, însă un moldovean nu are cum zbura pe Charles de Gaulle (decât cu escală în Viena sau Frankfurt, cu Austrian sau Lufthansa, la prețuri astronomice. Nu că Wizz la Beauvais ar fi ieftin, la noi prețul dus-întors nu prea coboară sub 200 de euro - biletul chel, și este frecvent peste 300, vara sau de sărbători.)
Așadar: nu alegi tu aeroportul din Beauvais, el te alege pe tine.
Bun, avionul a aterizat în Beauvais. Este bine dacă ai loc în față sau în spate, pentru că poți coborî printre primii. Uneori, asta înseamnă o economie de o jumătate de oră: se fac cozi mari la controlul actelor de identitate (mai ales dacă vin 2-3 avioane de-odată), și nici măcar pașaportul electonic nu ajută, pentru că nu ai unde îl scana. Sunt cozi separate EU / nonEU, dar nici asta nu e de bine: cele nonEU au mers mai repede de fiecare dată când am ajuns eu pe acolo.
După care se intră în zona de preluare a bagajelor de cală (reținem momentul ????), iar de aici se iese într-o secțiune comună cu cea de plecări. Abia acum dăm de toalete, deci, dacă aveți de preluat bagaje (care trebuie așteptate, de cele mai multe ori), e bine să folosiți preventiv toaleta avionului înainte de aterizare.
Am ajuns în fața aeroportului. Putem pleca către Paris folosind două metode: 1. autobuz + tren către Gare du Nord sau 2. autocar + metrou. Avantaje și dezavantaje:
1. Trenul se ia din gara orașului Beauvais. Pentru a ajunge acolo, se parcurg circa 500 de metri până în stația de autobuz din Tillé, un sat de vreo mie de locuitori. De acolo se ia autobuzul local 6 (1 euro la șofer) și se merge cam un sfert de oră până la stația Brière SNCF. Gara e la doi pași: se cumpără de la automat bilet de tren pentru Paris (6 euro) și, după o călătorie de o oră și un sfert, se coboară în Gara de Nord.
[L. E. Am scris prețurile biletelor din memorie, eu folosind această variantă de transfer acum ceva mai mult timp. De obicei caut actualizările costurilor pe site-ul oficial; de data asta nu am făcut acest lucru - și rău am făcut. Trenul s-a scumpit foarte tare, acum un bilet costă 14,5 euro luat pe loc. Există posibilitatea de a-l cumpăra anticipat, pe net, și se iese mai bine. Mulțumesc @Angela19 pentru atenționare! ]
Este mai ieftin, dar:
i. este mai puțin intuitiv (locul de unde se ia autobuzul 6, cumpărarea biletelor de tren etc.) pentru cei „mai puțin umblați” ;
ii. timp mai mare de transfer: minimum două ore, dar pot fi lejer trei sau mai mult, pentru că trenurile circulă din oră în oră, dacă l-ai ratat pe unul ai de așteptat și, în plus, nu toate trenurile sunt directe, în unele cazuri se face o schimbare în Creil (se coboară dintr-un tren și se urcă în altul);
iii. ruta nu se poate folosi la întoarcere, dacă ai avion de dimineață.
[L. E. În lumina celor spuse mai sus - prețul a devenit comparabil cu cel al Aérobus-ului, vezi mai jos -, m-aș gândi de două ori dacă mai merg pe această variantă. Doar să am cazare fix în Gara de Nord. ]
2. Se merge cu Aérobus din aeroport la Porte Maillot (nu departe de Arcul de Triumf) și de acolo se continuă cu metroul, linia 1. Biletul costă 18 euro / sens sau 35 euro dus-întors. Se poate cumpăra de la cele trei automate aflate în sala de unde se preiau bagajele de cală (nu-i așa că țineți minte momentul?), fără coadă, dau de la o casierie aflată în autogară - dar cu coadă. Am observat că românii preferă varianta b.
Autocarele pleacă dintr-o stație aflată chiar la ieșirea din aeroport (se face puțin la dreapta și apoi se merge pe lângă un gard metalic înalt). Dacă ai deja bilet (online sau de la automat), te așezi direct la rândul pentru îmbarcare (dacă nu, întâi la cel de bilete, apoi la cel de îmbarcare). Autocarele nu au oră fixă de plecare, o iau din loc de îndată ce se umplu. În principiu, merg din sfert în sfert de oră. Sunt confortabile, poți asculta muzică franțuzească, iar în 75 de minute ești în Paris. Asta teoretic: dacă se pleacă la 8:30 din aeroport, abia pe la 10:30 se ajunge la destinație, din cauza traficului. Pe de altă parte, dimineața la ora 5 am făcut doar 50 de minute. În orice caz, se ajunge mai rapid decât cu trenul și cu mai puțin stres. Dar la alt preț, desigur.
Stația terminus a Aérobus se află peste drum de Le Palais des Congrès de Paris, un mall cam sărăcuț pentru cine a văzut la viața lui Palas-ul ieșean :); trebuie reținută locația, pentru a o găsi la întoarcere, mai ales dacă zborul este de dimineață (așadar autocarul trebuie luat pe întuneric, la ora 4:30-5). De aici ne îndreptăm către turnul impunător al Hyatt Regency Paris Étoil; cine își permite, poate lua cazarea chiar la acest hotel și termină lectura articolului acum. Sau cumpără o proprietate în Paris și își petrece în Franța restul zilelor.
Cine nu, mai are de aflat cum pleacă de la Porte Maillot și cum procedează să revină aici la întoarcerea în țară ????.
De la Porte Maillot se pleacă folosind metroul: Linia 1 merge pe sub Avenue des Champs-Élysées - Rue de Rivoli, principala axă vest-est a Parisului, și are conexiune cu toate celelalte linii de metrou ale orașului. Dar, înainte de a urca în metrou, trebuie cumpărat bilet.
De departe cea mai bună soluție este achiziționarea unui abonament Navigo Découverte iledefrance-mobilites.fr/ ... o-weekly-ticket. Costă 30 de euro + 5 euro suportul magnetic (refolosibil când ajungi din nou în Paris) + 10 euro fotografii tip buletin făcute pe loc (desigur, asta dacă nu ești prevăzător și nu vii cu una în portofel, fie ea și de acum 30 de ani, că oricum nu mai verifică nimeni această poză odată cardul cumpărat).
Abonamentul se ia de la ghișeu: fie din subteran (stația de metrou), fie din vechea gară, acum stație RER. Recomand a doua variantă, cozile sunt considerabil mai mici. Este valabil pe întreg teritoriul Île-de-France, timp de o săptămână, dar numai în intervalul luni-duminică (este deja rentabil începând cu cea de-a treia zi, singura situație neplăcută fiind dacă ai un sejur de genul sâmbătă până marți, atunci ieși mai bine cumpărând șomoiog de bilete).
Cum revenim la Porte Maillot pentru zborul de întoarcere? Dacă acesta este la o oră rezonabilă - cu metroul. Dacă nu (destul de probabil, de exemplu luni dimineață, pe la orele 8, decolează trei avioane de pe Beauvais: București, Iași, Cluj), cu taxiul (scuuump!) sau cu autobuz de noapte.
Stația Chatelet este principalul nod al rețelei de autobuze de noapte din Paris. Identificați un traseu care vă aduce aici (pe Google sau pe o hartă pe care o luați dintr-o stație de metrou, gratuit). Se pleacă de la hotel pe la 3:30-3:45, cu noaptea în cap. Atenție! autobuzele de noapte au obiceiul de a ajunge în stații cu 5-7 minute mai devreme decât ora programată. Ele merg din jumătate în jumătate de oră, deci trebuie atent calculați timpii.
Odată ajunși la Chatelet, de interes pentru discuția de față sunt liniile N11 sau N24, care merg fix pe deasupra traseului liniei 1 de metrou. Urcăm într-un astfel de autobuz și ne dăm jos la capăt de linie, la Porte Maillot. De acolo mai avem cam 2-300 de metri pe jos până în stația Aérobus. Sunt importante reperele luate la venire, se poate folosi și gps-ul, nu e așa de complicat. Mai ales că...
e destulă lume care merge la orele 3-4 dimineața la aeroport, nu suntem singuri pe lume (de Hector Malot - ha, ha, iar râd singur la „poantele” mele). În autobuzele N11-N24 e imposibil să nu auzim vorbindu-se românește, putem lega prietenii neașteptate!
Trimis de adso in 23.10.23 20:44:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Offf... Cum să zic, să nu se interpreteze? Mai ales în contextul acestor zile...
Zic doar atât: altius — (măcar) din punct de vedere al utilității.
Interesant și util articolul tău. Cum zici nu tu aleg aeroportul aeroportul te alege pe tine, și apoi trebuie să te adaptezi.
Și pe mine m-a ales aeroportul Beauvais, aveam experiența de la Charles du Gaulee cu un an în urmă, păi da, o diferență ca de la cer la pământ dar nu contează e bun și Beauvais, important că ești acolo în scopuri turistice.
Eu am mers cu bus până la Porte de Maillot iar de acolo luat un bilet de metrou pentru toate liniile și mi se pare și pentru tren distanțe scurte (Versailles de ex)
Am scris atunci și eu ceva asemănător despre metrourile din Paris, se poate citi aici :
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@adso: Eu apreciez articolele de genul ăsta. Informații moca, mură-n gură, fără linkuri, totul e să ai răbdare să citești și eventual să ai și-un Google Maps deschis ca să” aprofundezi” .
Acuma... mă bag și eu în vorbă. Colegii mei de serviciu sunt tineri, 30-35 de ani și practică la greu turismul de week-end. Aud pe la ei că-i mai ieftin dacă mergi la Bruxelles cu low-cost și apoi cu TGV până la Gare du Nord în Paris (ceva de genul o oră și-un sfert). Duce sub 200 de euro dus-întors (din București) dacă stai la vânătoare de oferte la avioane și evident, fără bagaj de cală.
Scuze de intervenție, nu e la obiect cu articolul. Doar sosirea (Gare du Nord) coincide .
@ghisor: Noțiunea de low-cost nu a juns până la Iași. Am avut și noi cândva zboruri ceva mai ieftine, când operau simultan Blue-Air, Tarom și Wizz-Air - adică înainte de 2017. Întâi s-a retras Tarom, iar soarta Blue-Air este binecunoscută.
În prezent, e jale. Aeroportul din Suceava a fost abandonat de Wizz, mai zboară doar Tarom-ul către București. La Bacău s-a ajuns în situația în care Consiliul Județean să dea o primă barosană către Wizz ca să nu se retragă definitiv, au păstrat vreo două zboruri. De când cu războiul din Ucraina, același Wizz s-a retras complet și de la Chișinău.
Ei bine, tot acest public (cca. 7 milioane de persoane) depinde de cursele unei singure companii (Wizz) pe un singur aeroport (Iași). Ghiciți ce se întâmplă cu prețul biletelor .
Cel mai puțin am dat 150 euro, dus-întors, într-un martie, către Germania. Dar media este către 300 de euro.
@ghisor: Bruxelles are două aeroporturi: Zaventem și Charleroi. Pe primul nu operează companii low-cost, din câte știu, ci doar cele de linie. Se poate, însă, să mă înșel.
Ideea este următoarea: din Zaventem se poate lua TGV, dar nu are zboruri low-cost. Charleroi are zboruri low-cost, dar faci o oră până în Bruxelles-Midi, să iei TGV-ul.
Care TGV este cam 100 de euro pe sens către Paris. Luat din timp, cu reduceri pentru dus-întors, alea-alea, o fi ceva mai ieftin - dar cât de ieftin poate ajunge? Mie îmi dă cu virgulă, dar sunt sigur că tinerii dvs colegi știu mai bine cum stă situația.
@AZE: V-am citit & votat vechiul articol!
Am văzut că, la vremea lui, a stârnit mult interes.
@adso: Un articol informativ super bun, Va multumesc mult. Voi urmari si solutiile aparute pe parcurs la altii si imi voi nota.
Acum o luna am facut tur-retur Iasi-Beauvais-Iasi. Vreau sa mentionez, ca busul 6 spre gara Beauvais pleaca chiar din airportul Beauvais si nu tre de mers 500 m pana la statia lui (statia bus 6 este chiar in spatele statiei navetelor airport Beauvais-Paris). Doar ca timpul de asteptare poate fi mare, pana la 1 ora chiar in zile de odihna.
Pentru avionul foarte matinal de plecare din France am preferat cazare 1 noapte in Tille si dimineata mers pe jos 10 min pana la airport.
@Angela19: Nu sunt 500 de metri, am verificat pe gps si spune ca, de fapt, sunt 350 .
Da, aveti dreptate, e relativ aproape, in spatele autogarii. Eu m-am invartit aiurea pe acolo, tot ocolind acele garduri, fara sa am vizibilitate dupa ele. Cred ca am facut mai mult de 500 de metri.
Mai e o problema cu autobuzul, afara de faptul ca merge rar: la unele ore nu ajunge pana in gara, ci are statia terminus la Primarie. De acolo mai e de mers aproape un kilometru pe jos pana la gara Beauvais.
Multumesc pentru incurajari!
@adso: Mulțumesc
Așa se vota pe vremuri, se ajungeau ușor la 30-40 voturi chiar și la peste 50V cum este articol meu cu metroul din Paris. La vremea aceea erau și ZB (zuperbonus de 75V) ce-i drept puține. Acum la 20V am povestit deja, desfac a doua bere sau torn al doilea pahar de vin????
@AZE: Da, am observat.
Acum se scriu ecouri, dar nu se mai voteaza
@adso: cine ajunge la navetele Beauvais-Paris, ajunge cu siguranta si la busul 6. A propos, pretul bus 6 Corolis e de 1 euro.
@Angela19: Da, aveti dreptate cu pretul. Am sa editez. Multumesc!
Aveti dreptate si cu Ryan. Cursele sunt introduse de foarte curand, dupa ce am fost eu ultima data acolo. Dar... am verificat niste preturi, tot nesimtit de mari, raportat la cursele similare din Cluj sau Bucuresti.
Se pare ca noi, moldovenii, suntem mai cu bani.
Foarte utile informațiile! Nu am mai ajuns la Paris datorită pandemiei, aveam bilete de avion cumpărate pentru martie 2020 dar nu am mai plecat pierzând și banii dați pe respectivele bilete.
Vacanțe frumoase!
@adso: Am verificat acum si pretul biletului tren gara Beauvais-Paris Nord: cumparat din gara Beauvais in ziua sosirii (sau din gara Paris Nord in ziua plecarii), va fi de la 14,50 euro in sus. Deci, pret traseu "airport Beauvais- Paris" cu bus 6 Corolis + tren va fi de la 15,50 euro.
In acest caz, eu precis nu astept busul 6 si plec cu naveta de 16,90 euro.
Doar ca se poate cumpara din timp biletul tren spre Paris cu 5 euro de pe site SNCF si atunci te costa traseul "airport Beauvais - Paris" 6 euro total. Atunci da, se merita.
Sorry de atatea detalii))
@adso: Domnule, ești atât de bine informat încât mă uimești! Parcă ai face „naveta” Iași-Paris cel puțin de două ori/lună!
În 2010, când am fost și eu la Paris, nu știam de AFA, m-am înscris aici în 2015, datorită lui @msnd (căruia, între timp i-am devenit consoartă Nu aveam atunci nici telefon „deștept” , a trebuit să bâjbâim - consultând o hartă luată de la hotel - cum să ne descurcăm prin orașul ăla mare. Metroul parisian mi-a lăsat un gust amar, cel bucureștean este „parfum” pe lângă el, cel puțin d. p. d. v. al curățeniei. Cât este de „întortocheat” nu mai spun! Dacă nu cunoști limba, ești „mâncat” , cu timp cu tot! Noroc cu liceul, unde am învățat franceza!
Dacă se va întâmpla să mai merg în Paris, în mod sigur am să consult acest articol!
Felicitări pentru precizia informațiilor! ????
@alinafulg: Mulțumesc mult pentru aprecieri!
Știu cum a fost cu pandemia, cu toții avem de povestit câte ceva (de rău) din perioada respectivă. Sper să vi se îndeplinească gândul de a vizita Parisul, niciodată nu e prea târziu!
Vacanțe frumoase!
@Angela19: Păi chiar nu aveți de ce să vă cereți scuze pentru că aduceți completări! Eu sunt cel care vă mulțumește; mi-am permis să editez articolul, adăugând informațiile pe care mi le-ați semnalat.
Am verificat și eu pe site-ul SNCF și aveți întru totul dreptate. De obicei fac aceste verificări în momentul în care scriu un review, de data asta am dat sumele din memorie. Care nu cred că mă trădează, dar... trenul s-a scumpit.
De fapt, îmi dau seama și de ce nu am verificat: ce țineam eu minte era în concordanță cu ceea ce spuseserăți dvs în primul răspuns de la CMR-ul @Ioana1966. Non idem est si duo dicunt idem, am zis și eu, ca poetul. Iaca, de data asta nu a fost așa.
Încă o dată, sincere mulțumiri pentru toată conversația purtată în ultimele 24 de ore, mi-a făcut plăcere!
L.E. Și Aerobus-ul s-a scumpit, dar mai puțin: nu mai este 16,99, ci 18 euro.
@doinafil: Sărut mâna, mulțumesc!
Informațiile mele nu mai erau, toate, de actualitate: trenul s-a scumpit. M-a corectat @Angela19. Dar sper că articolul va fi de folos celor care ajung acolo, și aceștia nu sunt puțini.
Aș vrea eu să merg la Paris de două ori pe lună . Nici vorbă de așa ceva, în total am fost de patru ori: o dată acum 12 ani (când am zburat din București cu Tarom, pe Charles de Gaulle) și de trei ori în ultimul timp (cu Wizz, din Iași la Beauvais).
Acum mă laud: ajuns în Paris după mai bine de zece ani, nu am avut nevoie de hartă pentru a naviga prin oraș. Atât ce pregătesc vacanțele și atât cât mă străduiesc la fața locului să înțeleg orașele / țările pe unde trec, încât aceste informații nu se mai șterg din mintea mea.
Acum câțiva ani am făcut un RMN, am stat închis o jumătate de oră în acel sicriu. Mulți m-au speriat că e greu de rezistat înăuntru. Ei bine, am refăcut în gând hărți și trasee turistice, nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul .
@adso: Foarte bun și de folos articolul tău! Nu știu dacă voi mai ajunge la Paris, a fost prima capitală europeană vestică văzută în vara anului 1990. Dau din casă... în inconștiența tinereții am mers cu metroul neplătind bilete, erau turnicheți atunci și îi săream, nu ne-a prins nașul niciodată...
Mi-a plăcut expresia șomoiog... și eu o folosesc... de fapt îmi aduce aminte de bunica mea... acum duc cuvântul mai departe nepoților mei...
O zi frumoasă! ????
@mprofeanu: Multumesc!
” Dau din casă... în inconștiența tinereții am mers cu metroul neplătind bilete, erau turnicheți atunci și îi săream, nu ne-a prins nașul niciodată...
O, da! In studentie, calatoria fara bilet cu tramvaiul era regula si nu m-a prins nimeni, niciodata.
De cand m-am angajat, nu am mai mers fara bilet / abonament. Cu toate astea, am platit de doua ori amenda: am ratacit biletul prin buzunar si l-am regasit abia acasa, respectiv uitasem abonamentul acasa si am realizat numai cand a venit controlul.
Am platit amenzile cu zambetul pe buze: nu le meritam, dar am zis ca mai decontez din vechile pacate .
@adso:
”Am platit amenzile cu zambetul pe buze: nu le meritam, dar am zis ca mai decontez din vechile pacate
Și eu am plătit o amendă cu zâmbetul pe buze în tinerețe! Nu am compostat biletul din graba prinderii unui loc pe scaun și a continuării cititului unei cărți bune! (aveam ceva de mers până la birou) Chiar n-am vrut să trișez, de data aceea. Daaaaar... mi-am scos „pârleala” , apoi! Cum?! (acum dau din casă, tot cu zâmbetul pe buze ) Falsificam abonamentul, eram atât de pricepută, că mă rugau colegii de birou să-i ajut și pe ei. E-he-he... era inconștiența tinereții! Acum n-aș mai face așa ceva să mă tai, mai ales că am partener un om care este corectitudinea întruchipată!!! N-ar trece strada „pe roșu” chiar dacă ar sta 1/2 h la stop, fără să treacă nici o mașină! (aici exagerez puțin!) Eu mai trec, câteodată!
@all: Stie cineva daca biletele cumparate online, autobuz sau tren, sunt valabile pentru oricare autobuz sau tren din ziua respectiva?
As cumpara biletele online, setez ora de imbarcare, dar daca avionul are intarziere, nu as vrea sa pierd biletele.
Apropo de vanatoarea de bilete si Beauvais. Eu am ales aeroportul Beauvais, 200 euro pentru doua persoane, cu tot cu locuri si bagaj de mana, fata de cca 200 euro/bilet pentru CDG. Daca nu alegeam locurile si le luam gratis cu 1 zi inainte de plecare, ar fi costat 120 euro/2 bilete. Pret bun, nu-i asa? M-a frapat pretul extraodinar de mare al locurilor, eu avand in minte preturile de cativa euro/loc. A fost alegerea noastra. Avantajul este imens, plecare dimineata devreme si intoarcere seara tarziu, asa ca am castigat doua zile: cea de plecare si cea de intoarcere.
@cosminp: cand cumparati on-line biletele de tren (direct pe site sncf), in procesul cumpararii va apare si daca biletul ales pe o zi/ora anume este rambursabil si cu cat. Deci, va orientati in procesul rezervarii pe site. Eu mi-am facut cont la acel site sncf, deoarece sunt mai des prin Franta. Biletul il descarcati pdf si il pastrati in telefon. E comod sa rezervati un tren, deoarece trenul e mai sigur, ca Flixbusul: francezii mai rar fac greve SNCF decat anuleaza biletele la Flixbus, am patit deja de 2 ori cu Flix. O alta optiune ar fi sa cumparati biletul la tren deja la gara de la automatele de acolo. A propos, ati putea cumpara biletul la tren chiar in airport, folosindu-va de wifi gratuit de acolo.
Biletele la tren cumparate pe site sncf au setata ora exacta si nu necesita compostare inainte de imbarcare. Dar sunt la acel tren anume.
Cu busul-naveta din airport nu am mers, nu cunosc. Am mers recent in iunie cu autobusul 6 (Corolis) din airport Beauvais la gara Beauvais si costa tot 1 euro, achitati direct la sofer.
@Angela19: Multumesc pentru detalii!
Cel mai tare bilet de tren a fost in Belgia, unde puteai merge cu orice tren din ziua respectiva, fara sa ai pretentii de loc.
@cosminp: francezii nu sunt prea generosi Chiar din curiozitate am intrat acum pe site sncf sa vad, cum pot schimba un bilet de tren tarif normal semiflex, cumparat in ajun: Biletul este schimbabil (ajustare la tariful curent) și rambursabil gratuit până cu o zi înainte de plecare. Apoi cu deducere de 50% (cu maximum 12€) până la plecarea trenului. Biletul neschimbabil, nerambursabil după plecarea trenului.
Pe scurt, daca va intarzie avionul, vedeti de va descurcati cumva, succes)) Cu un bilet ieftin as risca, cu unul mai scump de 9 euro - nu)
@Angela19: Multumesc!
Se pare ca nu-i nicio afacere cu biletele achizitionate inainte de plecare. trebuie sa le iei la fata locului.
Mai ramane sa aflu informatii despre biletele de autobuz.
@cosminp: eu am riscat si mi-am luat bilete la tren cu mult timp inainte. Beauvais - Paris Nord cu 5 euro (fata de 10-15 euro), Rouen - Paris St Lazare cu 9 euro (fata de 26 euro).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Transport de la și spre aeroportul Beauvais — scris în 05.02.24 de cosmin09 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Dans le ventre de Paris — scris în 22.11.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Paris - tips & tricks — scris în 26.08.16 de Madalina07 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Paris — scris în 05.07.16 de papi1954 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Ce ar trebui să știi dacă mergi prima dată la Paris — scris în 19.02.17 de iuliaen din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Paştele în Turnul Eiffel şi o aplicaţie utilă pentru călătorii — scris în 03.05.16 de iriss din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Excursie Paris — scris în 10.02.16 de rocpit* din PITEşTI - RECOMANDĂ