GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sarova Salt Lick Game Lodge [Tsavo](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Spectaculosul Sarova Salt Lick Lodge
... si nu numai, e vorba despre cateva cazari diferite din parcul national Tsavo East (vezi impresii), dar in principal impresiile se refera la Sarova.
Continui, desi initial imi propusesem sa impart Kenya in doua parti, din mai multe motive: in primul rand, am omis sa pun si poze de la lodge-ul unde am stat in safari, desi l-am pomenit indelung in review-ul respectiv (si chiar ca acesta merita un statut aparte, data fiind spectaculozitatea lui), in al doilea rand stiu cat de mult tin web-ii sa nu amestecam impresiile de calatorie cu cele de cazare, asa ca o sa scriu cateva randuri despre Sarova Salt Lick si apoi o sa las fotografiile sa vorbeasca de la sine.
Dupa cum am mai spus, lodge-ul unde am dormit cate o noapte atat prima oara, in dec 2012, cat si in iunie 2013 si care m-a impresionat foarte tare este unul din categoria mid-range intre lodge-urile din Tsavo East si se numeste Sarova Salt Lick. Unicitatea lui (sau poate n-o fi unic, dar pe mine m-a lasat cu gura cascata) consta in faptul ca e alcatuit din niste casute ca niste stupi circulari, cocotati pe niste catalige de beton inalte de cativa metri, grupate cate 3-4 si unite prin niste podete. Acestea fiind camerele propriuzise, cate doua in fiecare „stup” (una peste cealalta), iar in corpul principal intins pe trei niveluri, se afla un lobby cu semineu circular, care chiar ne-a folosit in iunie (ne-a fost destul de frig seara), restaurantul la nivelul doi, parca, cu un view extraordinar, un bar aflat la etajul unu unde de asemenea era un loc de observatie senzational; tot din corpul principal pornea un tunel (f bine amenajat si luminat) care conducea spre un loc de observatie catre lacul unde veneau seara sa se adape pasari si animale.
Partea interesanta (bine, una din ele, ca erau mai multe) era faptul ca langa lodge exista un lac unde seara veneau sa se adape, pe rand, animalele; initial pasarile, apoi maimute, dupa aceea girafe si zebre, urmate de bivoli si la final, dum-dum, turma de elefanti- am pus poze de la acest „ritual la drum de seara” in review-ul din safari. Dupa cum am mai precizat, nu stiu daca lacul a fost initial si hotelul a fost construit aici tocmai datorita existentei acestui lac, sau daca lacul a fost creat artificial tocmai pentru a avea turistii ce sa admire. Inclin totusi spre prima varianta.
Alt lucru extrem de palpitant pt noi a fost faptul ca turmele de animale, in special cele de bivoli si elefanti treceau pe sub casutele noastre si mie mi se parea tare interesant sa stau pe podet si sa vad elefantii cum trec pe dedesubt.
Foarte aproape de barul-terasa exista un sant, de data asta evident construit de mana omului, plin cu apa, unde de asemenea seara veneau sa bea apa elefantii. Era de-a dreptul fascinant sa vezi elefantii atat de aproape de tine, din pacate deseori erau alungati de turisti nepasatori (asta ca sa ma exprim elegant) care ignorau afisele care ii rugau sa nu foloseasca blitzul, lucru care evident ii deranja pe elefanti.
Masa-foarte buna, atat micul dejun, cat si masa de seara. Bufet, dar variata, proaspata, personal bine vorbitor de engleza si incredibil de calificat pt o locatie aflata la propriu in the middle of nowthere, mi-a placut mai mult decat resortul de la plaja din punct de vedere al mesei si al serviciilor. Am baut si un vin sudafrican la cina, apoi inca ceva pe terasa, sa vedem cum vine noaptea peste savana, totul mi-a placut foarte tare.
Temperatura-extrem de placuta seara in decembrie, rece in iunie. Atunci ne-am ajutat cu focul din semineu si cu un cognac dupa cina. De fapt, si inainte :)
Magazin de suveniruri cu o gramada de prostii (magneti, haine de safari, artizanat, carti, albume de fotografie, ah, margeluuute... :))) foarte tentante.
Camera – un pic ciudata, pt ca era ovala, dar cu tot ce trebuie, mare, curata, baie impecabila. Ferestre mici, cu plasa de sarma, probabil sa nu intre maimutele, care umblau fara nici o jena pe acoperis. In ciuda temerilor mele, tantari am vazut mai putini decat la noi la mare.
Bodyguarzi la intrare, care si-au dovedit utilitatea: in ultima zi, inainte de plecare, copiii ne asteptau in fata intrarii aruncand unor pasari ceva firimituri de chifla de la micul dejun. Si deodata apare tagadam-tagadam un babuin mai inalt ca ei, tintind foarte probabil mancarea pe care se presupunea ca o au copiii (nu degeaba ni se tot spune: nu hraniti animalele!!). Intr-o secunda copiii au sters-o in hotel, babuinul dupa ei si mai multe nu, iar bodyguarzii au aparut intr-o clipita, alungandu-l pe impostor.
Mai am de rememorat un singur lucru, chiar cu riscul sa ma repet... Seara, la apus de soare si dupa, stand pe terasa si ascultand zgomotele savanei in mijlocul naturii primordiale, senzatia pe care o ai nu poate fi descrisa in cuvinte...
P. S. Am adaugat si cateva fotografii de la Voi Safari Lodge, unde in cele doua excursii am luat pranzul - intre intrarea in parc si cazarea din Sarova - foarte frumos lodge. Un lobby impresionant, piscina, o gradina frumoasa, conditii foarte bune-dar nu se compara cu al nostru.
De asemenea, in safari-ul din iunie stand doua nopti, am crezut ca fac o smecherie sa cer alt hotel, am vrut sa vedem si cum e in alta parte si smecherul de Bruno mi-a spus „ok, mergem la Manyatta, e in mijlocul naturii, o sa vezi, o sa-ti placa”, dar ne-am cam tzepuit, pt ca nu se ridica la nivelul lui Sarova. E adevarat ca avea piscina si avea de asemenea si niste corturi private, cu piscinuca proprie, camera din corpul principal de hotel mare si curata, baie dotata, dar masa si serviciile nu la acelasi nivel si cred ca totusi era de preferat sa alegem tot Sarova (deh, mai binele e dusmanul binelui!). Oricum ar fi fost, si din punct de vedere al cazarilor si meselor, safari-ul a fost o experienta la inaltime.
Ultimele poze sunt de la restaurantul unde am mancat pe drumul de intoarcere, in afara parcului, unde va povesteam in review-ul anterior (vezi impresii) ca n-am putut sa ma spal pe maini ca in chiveta era o gaina instalata la... clocit :)
Sper sa va placa!!
Trimis de cristina65 in 31.01.15 19:54:50
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: -3.54783800 S, 38.21722900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster21 - Am marit cat s-a putut si nu se vede nimic, dar da, astea trebuie sa fie coordonatele, nu are cum sa fie alt Sarova.
Multumesc!
@johnnyredlabel - Multam! Dau un Johnnie Red Label pe chestia asta :-) !
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@cristina65 -
”Seara, la apus de soare si dupa, stand pe terasa si ascultand zgomotele savanei in mijlocul naturii primordiale, senzatia pe care o ai nu poate fi descrisa in cuvinte...
Senzația nu poate fi descrisă în cuvinte, categoric, dar pozele reușesc să ne ajute să ne facem o idee. Sunt absolut superbe!
Să privești pe geam și să vezi o mamă elefant cum se plimbă agale alături de puiul ei, este o experiență extraordinară, care îți umple sufletul de frumusețe și bucurie.
Nu mă mir că ai dorit să te reîntorci în Kenya, pentru a-i oferi și fiicei tale ocazia să aibă parte de această experiență absolut senzațională, pe care, deși e micuță, nu cred că o va uita vreodată.
@cristina65: Mulțumim că te-ai gândit să ne împărtășești aceste aventuri minunate în care mulți din noi nu pot ajunge decât cu gândul. Dar chiar și așa este nevoie de cineva să ne călăuzească pașii imaginari, așa că ești un ghid perfect, cel puțin pentru mine.
Iar pozele sunt o adevărată desfătare...
Cris, azi-noapte pe la 1.00 am intrat să mai citesc una alta. Recunosc, review-ul ăsta l-am văzut/citit/votat de atunci. (trebuie să-mi fac abonament la tine, clar, dar mi-e că iar dispari subit în ceață de pe meleagurile AFA... ). Apoi m-am dus repede să caut pe booking. Știi cât mi-a dat o simulare pentru 3 nopți?? 732 de euro o dublă!!! Pfoai... i-am dat refresh să mă asigur...
În concluzie, nu-mi rămâne decât să mă uit la pozele tale, să suspin și să-mi doresc să ajung și eu acolo cândva. Eh, poate o răsări soarele și pe strada mea odată și-odată... Superbă experiență ai trăit. Sper că o să ne mai povestești și altele. Așa cum zicea jumătatul meu... 2 ani și 9 luni de absență... păi cred că ai o tonă de povestit! Aștept
@pacurarcris - Nu, nu le privesti pe geam, ci de pe terasa! Fara geam!... Deci in plus, ai parte si de zgomote, mirosuri... Pachetul complet :-) 3 in 1!
@ariciu - Daca vrei. iti pun o pila la Bruno :-))))
Poate faci un gheseft!!
Cat de curand iti cer ""cartea de vizita "" a lui Bruno, dar si alte sfaturi...
Ce faine sunt casutele rotunde sau ovale!
Sarut mana Cristina pentru aceste review-uri imbold pentru mine.
Ma fac auzit "soon"", dar totusi... pole pole ca bugetul pe anul asta are alta destinatie.
@Dabator- Multumesc din suflet! M-am straduit :-)
Constat ca imi ies mult mai bine review-urile de impresii decat cele de cazare (culmea, m-ai laudat la unul de cazare :-)), cred ca nu am sufficient simt al observatiei sau nu dau foarte multa importanta detaliilor, dar imi iese mult mai usor sa descriu o senzatie, o impresie, o poveste...
@Dan&Ema - Razi tu razi, dar sa stii ca am cartea de vizita a lui Bruno :-) !
Chiar m-a rugat sa scriu despre el pe tripadvisor :-))
Dar eu ii fac o reclama si mai mare, am scris pe AFA!!
"Dujmanco", am sa dau "save in memory " la "mai binele e dusmanul binelui". Tare de tot!
@cristina65: sa fii sigura ca apelez la tine cand plec in Kenya si am sanse sa ajung astfel pe mana lui Bruno. Deja am planificat Kenya pt sfarsitul lui 2016 sau undeva in 2017. Stiu ca vor mai curge multe articole pe AFA pana atunci dar am motivele mele. Sa mai creasca leutii.
@Dan&Ema - Cu mare drag, eu va tin pumnii! Dupa cum iti ziceam, preferabil e sa mergeti iarna. Fara dubii. Si ti-o spune Stan Patitu' :-), deci nu la a 3-a mana.
Leuta mica o sa aiba cel putin 6 ani, deci cred ca e ok atunci.
Fac ce fac si nu stiu cum ma invart pe AFA de ma tot intorc la review-urile tale din Kenya! Macar virtual si tot apuc sa o vizitez, daca nu in realitate...
@luciaoradea - Poate si in realitate, de ce nu? Eu iti tin pumnii! Acum ai sfatuitori cu experienta :-)
@cristina65 - Sfatuitori la citit sau la vizitat? Ca... cam sughit!
@cristina65 -
Da, si in realitate, sper... deocamdata avem alte planuri pentru viitorul apropiat
@adri-nico: Și, și ????
Te bagi?! Aș mai da o tura????
Just kiddin'!
@luciaoradea: Păi... multa baftă in ce privește planurile din viitorul apropiat ????
Ținem pumnii!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 De poveste — scris în 08.09.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2015 Hotelurile Sarova - la poarta salbaticiei — scris în 10.03.15 de Kyandra din BUCURESTI - RECOMANDĂ