GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nota: Trebuia sa fi scris asta cu 6 luni in urma. Dar am uitat/avut alte treburi. De fapt am scris la mine in "jurnal".
Hotelul e de cinci stele pe bune. Nu, nu e luxury and shiny, cum ai gasi prin europa la ceva Radisson Blue, Marriott, sau Hilton, dar e curat spatios cu servicii de calitate.
Daca incepi de la receptie, oamenii sunt amabili foc. La un moment dat erau deranjant de amabili. Gen, cum treci pe langa unu, cum “Jambo, everything ok? ”. Ah, si da, vorbesc engleza. Cam toti. Macar un pic acolo stie si ala care-ti face curat. Fiind venit cu [...], erau multi nemti in hotel. Eh, aveau personal care vorbea si germana. Nu cred ca toti, dar erau ceva. Si italiana. Hotelul – “un lant” Kenyan, insa managementul de aici era indian. Prin urmare e lesne de inteles cum e cu servirea si spiritul serviabil. Si specificul aducea pe alocuri a indian. In fapt insula are influente Indiene si Arabesti (Oman) atat in arhitectura cat si in bucatarie. Pentru ca, istoric, intracolo se vindeau sclavii. Da, da, ce nu credeti ca si indienii aveau sclavi?
Pe principiul fiecare negru cu negrul lui.
Continui. Cel mai impresionant lucru este poate gradina/curtea hotelului. Imensa si bine intretinuta. Bineinteles ca e cu vegetatie exotica, doar n-o sa fie lalele si zambile. Nu. Plante de aloe cat nevasta-mea de mari, Limba soacrei cat soacra de mare, palmieri de mai multe feluri, aproape de plaja – mangrove, niste pomi frumosi cu flori rosii, alti pomi frumosi cu flori albe, niste pomi cu fructe care nu stiam ce sunt, niste…
Legat de pomii cu flori albe si intretinerea lor. Apareau mereu cateva noi flori. Vedeam mereu ingrijitori care taiau florile “in exces” incat parea ca sunt mereu cam acelasi numar de flori si de doua ori am vazut pe cineva cum aranja pe jos florile taiate in jurul pomului sa para ca au picat ele asa…
Na, daca nici asta nu te face sa iti dai seama ce inseamna la astia munca si intretinere …
Pomii cresteau foarte repede si tundeau aia intruna-intruna. Era unul caruia atunci cand am ajuns la hotel ii ajungea coroana pana la marginea aleii, iar cand am plecat nu prea mai aveam loc sa trecem de el. Gen, am stat 7 nopti. Piscinele suficient de mari, apa curata.
Bauturile erau de calitate si foarte multe naturale. Da, aveau astia la ALL Inclusive inclusiv whisky Red Label, si Jack, si Chivas, al caror fan nu sunt. Dar ei aveau. Cola imbuteliat la sticla, nu chimicale cu apa la dozator TEC. Fireste ca astea-s chimicale oricum, dar impresia conteaza.
Continuand, la astia sucul de mango era chiar de mango, de kiwi si de pepene (rosu) la fel- din fructele cu pricina. Si atunci ce sa nu iti placa?
Mai mult despre conceptul All Inclusive
Ati fost voi la turci, la bulgari, sau la greci si ati mancat si ati baut bine? V-ati intors cu 5 kile in plus si credeti ca a fost vacanta perfecta? Uitati de toate astea.
Eu m-am intors cu relativ aceeasi greutate, cred ca mai slab putin dar alta e ideea. Nu ati vazut asa ceva. Ma indoiesc ca ati vazut in tarile astea de mai sus un All inclusive fie el si ultra-hyper-mega, care sa aiba mai mult de 80 % mancare gatita, nu semipreparata. Adica sa nu fie baza facuta din mezeluri 2 -3 branze margarina si cartofi prajiti. La dracu’ nici nu imi amintesc sa fi vazut cartfi prajiti la astia. Nu ca as manca, dar ca idee.
Si bufet, ca bufet, dar imediat ce te asezai la masa, venea un chelner care te intreba ce vrei de baut. Da, da, cu maniere europene, cu asezat in partea dreapta, cu de toate. Se mai incurcau ei, dar e oarecum pardonabil, cand te gandesti ca esti in Tanzania.
La orice masa gaseai fructe si legume. Proaspete. Pe bune ca chestia asta imi lasa impresia ca aici trebuie sa ma mut. Si fructe de mare. Aici, s-au intamplat mai multe lucruri. Eu de fel sunt ca un evreu la faza asta, nu mananc fructe de mare de frica sa nu ma manance ele pe mine, dar am zis hai frate ca n-o fi foc. Si am facut oaresce combinatii de salata de fructe de mare cu sucuri naturale cu mancare indiana cu draci baltati (nu cantitati mari, ci amestecate aiurea) incat am platit scump. Gen cu furazolidon si smecta.
Bine, stomacul meu nu e de referinta. Mi se “rupe apa” din orice.
In camera. In general la hotelurile AI de la mare, nu-ti mai umplu aia si minibarul si nu cred ca e din lenea de a-l umple, cat din lenea de a face curat dupa tine daca bei / rontai in camera. Eh, astia nu sunt asa. De toate.
Camera
Mare, vreo 50 de metri patrati cu tot cu baie, care era si ea tot mare. Baia, avea un concept interesant. Era separata de camera cu doua usi glisante contruite din grilaje de lemn. Intimitate si nu prea :). Ehm, obiceiurile locului. Daar, avea doua chiuvete cu ditai spatiul de pus chestii. De bun gust.
Podeaua era acoperita cu ceva lut smaltuit si in general constructiile incercau sa conserve întrucâtva stilul local. De apreciat, zic. Erau vile-vile, de cate sase camere in fiecare.
Aer conditional era functional si necesar. Nu atat pentru temperatura cat pentru umiditatea ridicata. Aveau seif si atunci cand nu uitam imi si puneam lucrurile acolo. Oamenii aia nu-ti lasau impresia ca ar fura ceva, dar, na… Europeni prudenti.
Patul, ca in poza, mare cu acoperis (stiu e un baldachin) si cu plasa de tantari. Apropo de tantari, veneau zilnic unii de dadeau cu ceva toxicoase de tantari. Dar nu mai toxicoase decat alea cu care dadea nevasta-mea de aproape ma rapuneau pe mine.
Restaurante
Au 3 restaurante a la carte. Unu’ indian, unu’ italian si unu’ nu stiu de care, ca daca m-am defectat la aparatul de rumegat n-am mai ajuns sa il testez si pe ala. Mancarea a fost buna la toate, dar, cum am zis, mancand numai dubiosenii, am cam suferit. Nevasta a parut multumita.
In plus fata de toate astea, oamenii aia sunt organizati. Foarte bine organizati. Si hotelul, si reprezentantii agentia cu care am venit si agentiile care ofera excursii. Foarte bine. Se suna intre ei, te asteapta, te proceseaza, te bibilesc, nu simti ca pierzi timpul aiurea asteptand decizii sau sincronizari.
Pachetul a costat 2200 EUR /EUR cu zbor din Germania (Frankfurt) cu compania Condor si transfer Aeroport - Hotel si retur incluse.
Trimis de catalinx in 18.01.16 10:57:24
- A fost prima sa vizită/vacanță în AFRICA [alte locuri]
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (catalinx); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: -5.93194400 S, 39.36027800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@catalinx - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@catalinx - Ufff, n-am să ajung niciodată in destinații d-astea. Că abia am început și eu să zbor dar nu mai mult de 2-3 ore. În fine... nu asta voiam să zic.
Am un nepot care a fost tot de curând în Zanzibar și după ce ne-a povestit cu lux de amănunte de am avut impresia că am fost și noi acolo, ne-a spus că nici un gust al fructelor exotice pe care le mâncase în România nu semăna cu ce știa, nici măcar al bananelor ceea ce ni s-a părut cam ciudat. Voiam să te întreb dacă ai avut aceeași senzație. El a insistat mult pe asta și dacă la celelalte fructe mi se părea plauzibil, la banana nu prea am înțeles. Sau cine știe ce naiba mâncăm noi pe aici.
Altfel, felicitări pentru vacanță și la mai multe.
Frumoasa destinatie, cum ati zburat? pe ce ruta? si cum era vremea?
@Aurici - Diferenta nu e fantastica, insa da. E ceva de genul diferenta intre rosiile "de sera" si cele "de la tara".
Desi cred ca gustul e influentat de mai multe lucruri, umiditate, temperatura, starea psihica (de vacanta), combinatia de arome.
@Noha - Am zburat pe Ruta Frankfurt - Mombassa (Kenya) - Zanzibar (si retur la fel), cu compania Condor (asa era in pachet).
Pana la Frankfurt am calatorit cu Lufthansa (cca 450 EUR/ 2 pers. rezervat cu o luna inainte). Eu aveam mile si a fost gratis, altfel, gasesti pret mai bun cu Tarom, pana la Frankfurt.
Atentie mare la numarul portii. Eu am facut checkin dimineata, pe urma am plecat prin Frankfurt, pe urma, seara nu am ai trecut pe la checkin sa intreb poarta (era afisata zona D - parca - cu 2h inainte de decolare). Am facut controlul de securitate gandind ca se va afisa poarta, ceea ce nu s-a intamplat. Am sunat la Condor si nu au stiut sa imi spuna, m-au sfatuit sa ies la checkin si sa intreb, lucru imposibil la ora aia. Am gasit-o singur, dar e bine sa stii asta inainte sa mergi la security.
Vremea a fost ploioasa la sfarsit de Mai (sfarsit de sezon umed). Nu recomand neaparat perioada asta, la mine a fost o chestiune de convenienta sa merg atunci. 3 zile din 7 a plouat din greu. Apa oceanului insa e cea mai calda in perioada asta - cca 28 grade.
@catalinx - Cu tot respectul pentru cele două reviewuri grozave despre Zanzibar, însă cred că remarca despre mâncarea de la UAI pe care am mâncat-o noi, restul, e deplasată.
Bineînțeles că există hoteluri unde mănânci numai semipreparate și un grătar, însă turcii (în fapt, nemții investitori) au standarde ridicate la capitolul mâncare și băutură în resorturile de lux.
Mi-au placut impresiile postate de tine, pare o destinatie mirifica si chiar daca a plouat tot cred ca v-ati simtit bine. Ziceai ceva de excursii organizate de hotel. Daca ai mers in vreuna ne poti povesti? In rest felicitari si votat cu placere.
@cloverina - Aceeasi macare de UAI am gustat si eu in Turcia si Grecia (nu m-a impresionat, desi da e superb, daca o compari cu ce gasesti in RO, dar acasa la mine mananc mai bine si mai sanatos, sa zicem), iar remarca ce ti se pare deplasata e probabil pentru ca ai inteles ca eu ma laud ca uite unde merg eu, in timp ce voi mergeti in Turcia si Grecia. Merg si eu acolo si posibil ca voi merge mai des in vacantele in care includ copiii, ca nu-s multumit de conditiile din Romania si probabil anul trecut a fost ultimul in care am mers la noi.
Era un mod exuberant de a spune ca e foarte diferit si nu are rost sa incercati sa faceti comparatii deoarece am experimentat si eu si vorbesc in cunostinta de cauza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2013 Experienta unica — scris în 15.07.13 de JustFla din CLUJ - RECOMANDĂ