GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Este situata in satul cu acelasi nume, din judetul Suceava.
Atentie daca veniti dinspre Gura Humorului… sunt 2 indicatoare care s-ar putea sa va deruteze, pentru ca este unul spre stanga pe care scrie mina Cacica 1 km, si inca unul spre dreapta pe care scrie Salina Cacica 2 km. Am luat-o spre stanga si la intrare am intrebat pe domnul de la bilete, care ne-a zis ca spre dreapta este Fabrica de Sare de la Cacica, care nu poate fi vizitata.
Desi programul era pana la ora 17.00, iar noi am ajuns pe la 16.55, ni s-a mai permis accesul in mina, si au intrat vizitatori chiar si la momentul cand noi ieseam, dupa turul de forta, adica peste o ora si vreo 20 min. Adevarul este ca, daca vii departe, asa cum am facut si noi, n-ai vrea sa o ratezi din cauza programului (oricum in interior este noapte mereu :)!).
Este foarte interesanta si merita vizitata, dar luati in calcul ca este mai mult mina decat salina, si ca mirosul aici este mult mai tare decat in alte saline, si s-ar putea sa nu-l puteti suporta, iar iluminatul este mai slab, ceea ce o face mai misterioasa, dar si mai periculoasa.
Se coboara in prima faza 195 de trepte (le-am numarat la urcare… m-au lasat un pic fara suflu !), apoi are tunele lungi, insotite de alte trepte, care duc pe nivele de adancime catre diverse obiective: Capela Sfintei Varvara la 27 m, Lacul sarat la 38 m, Grota Piticilor (era inchisa), Sala de dans (de bal) si Sala de sport, toate la 44 m adancime.
Treptele sunt umede, asa ca asigurati-va ca aveti incaltari potrivite, care sa nu alunece, sa nu aveti accidente pe traseu. Nu lasati copii sa pipaie aici peretii, ca eu i-am luat pe ai mei cu mainile negre :)!
Sala de sport este ultima si tot acolo sunt si toaletele, dar drumul pana acolo este un sport in sine, pentru ca se coboara pana la 44 m adancime. Terenul este gol, amenajat pe lemn, exista doar 2 porti de fotbal si nicio alta facilitate, deci daca nu aveti nevoie la baie, sau nu vreti sa faceti un pic de sport, puteti sa nu mergeti.
Capela Sfintei Varvara este la 29 m adancime, amenajata in prima camera a exploatarii, incepandu-se cioplirea ei, manual, in anul 1803, si sfintindu-se 100 de ani mai tarziu!!! Interesant este ca cele trei culte, romano-catolic, greco-catolic si orthodox, fac o slujba comuna in fiecare 4 decembrie inchinata Sfintei Varvara, protectoarea minerilor. La intrarea in capela sunt sculptatate in sare reprezentari ale fecioarei cu pruncul, Adam si Eva si altele.
Lacul de saramura si Sala de bal sunt situate conform plancardei la 42 m adancime, desi afara scrie 44m. Pe lac inca exista pluta cu care se plimbau tinerii indragostiti in prag de casatorie prin anul 1902, cristalizata toata, iar in sala de bal putem vedea candelabrele impodobite cu cristale de sare.
Mai este si un muzeu al sarii, realizat in 2011, unde regasim documente, imagini si utilaje folosite in minerit.
Merita vazuta!
Trimis de vulpe mihaela in 09.06.17 14:14:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CACICA [SV].
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vulpe mihaela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.63557300 N, 25.89810400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@vulpe mihaela: Se pare că am fost în Moldova în aceeaşi perioadă de Rusalii.
Am citit şi votat despre cazările pe care le-aţi avut, dar despre ce aţi vizitat ai scris doar aici.
Noi am stat în Voroneţ şi ne-am plimbat în zonă.
Felicitări pentru plimbare dar şi pentru că ţi-ai făcut timp să scrii.
O zi bună.
@ANILU: Va dati seama ca scriu printre picaturi de la serviciu ! Urmeaza si impresiile de vizitare, am facut chiar si un tabel cu preturile de intrare, pentru ca eu nu am gasit nicaieri informatiile astea centralizate cand am incercat sa stabilesc bugetul. Ce pacat ca nu am stiut, sa ne fi vazut pe acolo!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 O excursie sănătoasă — scris în 16.08.24 de Brigitte Focșa din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Salina Cacica - o mare dezamagire! — scris în 05.09.23 de ux130668 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2023 Toxica — scris în 08.08.23 de ux130192 din BâRLAD [VS]
- Jun.2019 Cacica - credință și sare — scris în 29.05.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Salina Cacica – singuri în subteranele de sare — scris în 06.06.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Atmosfera nesanatoasa — scris în 31.03.17 de Stef_1000 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Sep.2015 Ba da, recomandat! — scris în 15.01.16 de RoF* din BLAJ - RECOMANDĂ