GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De cand a venit caldura ne-am propus ca cel putin doua week-end-uri pe luna sa iesim in natura, la o mica drumtie. Pana acum ne-a iesit. In luna mai am facut 3 drumetii, toate in locuri pe care nu le-am mai vazut pana acum. Una dintre ele o cunoasteti din povestile lui Dan deoarece am fost impreuna la narcisele din muntii Baiului, despre care nu am apucat inca sa scriu, dar sper sa o fac in curand.
Azi o sa va povestesc despre ziua de ieri, 27 mai 2018, o drumetie de o zi prin Muntii Bucegi.
Zilele trecute am vazut pe facebook cateva poze superbe. Din comentarii am aflat ca sunt facute pe Varful Bucsa din Muntii Leaota. Cum persoana din poze este una apropiata sotului l-am rugat sa afle mai multe detalii si sa mergem si noi duminica, ca vreau neaparat sa ajung acolo, ca in poze este superb. Pozele ca pozele, realitatea este de 10 ori mai surprinzatoare. Sotul a primit indicatii de la coleg, care ne-a recomandat urmatorul traseu:
- din Moieciu de Sus, din Valea Bangaleasa, mergi pana la cantonul parasit, apoi pe traseul 52 – triunghi rosu – pana in Varful Bucsa (1848 m).
- din Varful Bucsa, pe traseul 30 (banda rosie) pana la Refugiul Strunga
- de la Refugiul Strunga, continui pe traseul 27, tot banda rosie, pana la Cabana de vanatoare Bangaleasa.
- de la Cabana de vanatoare Bangaleasa mergi pe traseul 28 (triunghi rosu) pana la Valea Bangaleasa.
Total timp estimat 6 ore.
Drumetia noastra a cuprins o combinatie de trasee, sub forma de circuit. Echipa: 4 adulti si un copil de 7 ani.
Am mers cu masina pana la bariera de pe Valea Bangaleasa. Am gasit destul de greu un loc de parcare fiind zi de sarbatoare. Am trecut de bariera, ne-am intalnit cu un grup mare de copii si alti turisti. Am urmat drumul forestier pana la cantonul parasit. Drum forestier foarte bun, o plimbare foarte lejera. De la cantonul parasit pornesc doua trasee. Noi l-am ales pe cel din dreapta, triunghi rosu, pana pe Varful Bucsa. Am urcat vreo 2 ore pe un traseu cu pietre, cu o panta acceptabila, cu multe opriri pentru cei neexersati ca mine . Aproape de finalul primei parti din traseu ni s-au aratat culmile roz ale muntilor. Nu mai aveam rabdare parca. Nu dupa mult timp am ajuns in varf. Nu pot descrie in cuvinte frumusetea ce ni s-a aratat in fata ochilor. Toti muntii erau roz, acoperiti de bujorerii de munte (rhododendron) infloriti. Eram sus in varf, la limita muntilor Bucegi cu Leaota iar privelistea elimina stresul si bucura sufletul. Am spus de cateva ori “buna ziua” caci nu eram singuri, am facut poze si am cautat un loc mai ferit pentru a lua masa. Dupa ce am mancat, am plecat pe culme spre Refugiul Strunga. Ne-am intalnit cu doi caini mari si am zarit o limba de zapada. In apropiere de Saua Strungulita a inceput ploaia. Ne-am echipat corespunzator si am continuat traseul. Am trecut pe langa Refugiul Strunga dar nu ne-am oprit. Am continuat prin ploaie pentru inca vreo 10-15 minute, cand ploaia s-a oprit. Refugiul Strunga arata foarte bine de la distanta. La putin timp ne-am intersectat cu traseul 29 care coboara la cantonul parasit dar noi am continuat pe dunga rosie. Am ajuns la grohotis dar am trecut repede si usor de el. Ne-am oprit intr-un luminis din padure si am improvizat o masa din busteni si am mancat niste slanina, branza si ceapa, apoi am continuat. Am ajuns la o stana cu vaci, care pasteau linistite. De aici am putut admira Varful Bucsa cel de pe care veneam. Dupa vreo 20 de minute am intrat pe ultima bucata din traseu, pe triunghiul rosu. De aici doar am coborat pana in Valea Bangaleza, putin mai bine de o ora. Drumul destul de accidentat, cu pietre si destul de abrupt. Pe la ora 18 si putin eram inapoi la masina. In total drumetia noastra a durat vreo 8 ore.
A fost destul de solicitant, acum am febra musculara dar ma bucur ca am reusit si a meritat din plin. Nu este un traseu periculos si aveti nevoie de echipament special. Noi am avut ghinionul sa ne ploua dar a fost cumva previzibila, deoarece erau nori de dimineata. Ne-am asumat vremea si nu am regretat.
Sunt foarte multe trasee in aceasta zona si vom reveni cu siguranta aici.
Trimis de Denisa13 in 28.05.18 13:45:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Denisa13); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Denisa13: Multă lumină, culoare și bucurie în articolul tău!
Bujoreii sunt fabuloși, dar bucuria din sufletele voastre îi întrece!
Ploaia a spălat iarna și tristețea, iar voi v-ați colorat în rozul bucuriei unei drumeții frumoase.
Verdele parcă-i mai verde acolo sus, și, după ploaie e mai curat și mai pur!
sper să vă iasă ce v-ați propus cu drumețiile
@Denisa13:
Start vot! ????
Am facut si eu traseul plecand pe urmele slovelor tale. In realitate nu am fost pe Bucsa care e puntea dintre Bucegi si Leaota. Dar bucata de la Strunga incolo o stiu si e fain sa admiri Strungile Mari si Strungile Mici de la baza lor.
Felicitari pentru traseu. Sunteti niste campioni.
Cat despre rozul / rosul rhododendronului nu am cuvinte. Tablourile colorate si inflorate de mai sunt de exceptie si asa cum ai scris este greu sa descrii maretia si imensitatea lor in cuvinte. Cand esti acolo in marea de flori te simti deasupra tuturor celor lumesti cotidiene banale plictisitoare. Esti in alta dimensiune si merita sa urci la ea! Confirm!
Abia astept sa mergem impreuna in Ciucas. In curand! ????????????⛰????
@Zoazore: Multumesc Zozo de gandurile bune.
Asa este, acolo sus toate au alta dimensiune si oamenii sunt mai buni, mai curati.
Ploaia a avut farmecul ei.
Si noi speram sa ne iasa asta cu drumetiile si sa ne tina ani multi.
Cel mai mult ne bucura ca pitica noastra nu se da in laturi si tine pasul cu noi, mergand peste tot pe unde o purtam.
@Dan&Ema: Multumesc Dan. Te-am sunat cand eram in varf sa vad daca avem sanse sa ne facem cu mana ; nu aveai semnal. A fost o experienta unica, la fel cu cea din Muntii Baiului, unde ne-am lasat purtati de tine.
Sentimentele traita acolo sus sunt greu de descris in cuvinte sau de surprins in poze. Nu sunt un foarte bun fotograf dar parca nici o poza nu este suficient de frumoasa incat sa ilustreze frumosul descoperit de ochii mei.
Asteptam sa colindam impreuna prin Ciucas si sa ne revedem in formula completa.
@Denisa13: P06 - Flori de brad. N-am văzut niciodată ceva atât de frumos. Norocoși cei care au fost acolo!
@iulianic: Ma bucur ca v-au placut. Si eu am vazut prima data acum vreo 3 ani si inca mi se par fermacatoare.
Prima data le-am vazut jos, la poadele unei paduri din Moieciu. De fiecare data le-am vazut pe varfurile brazilor, la o inaltime considerabila. Ieri am avut parte de ei la nivelul ochilor.
@Denisa13: Frumoasa drumetie, minunate si pozele, dar recunosc cinstit ca P17 o declar ca fiind preferata mea .
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Multumesc Mishu pentru vizita si vot, dar mai ales pentru ecou. Ma bucur ca masa noastra a fost pe placul tau. A fost si pe placul nostru fiinca n-a mai ramas nimic.
Drumetia asta este nr 1 in topul personal.
Absolut fantastic! Pentru o astfel de priveliște, merită efortul! Cât poate fi de frumoasă această țară? Uite așa ne uimește, din nou și din nou, trebuie doar să o descoperim!
Felicitări!
@maryka: Multumesc de vizita si de ecou. Ai dreptate, tara noastra este superba, trebuie doar sa ne facem timp si sa deschidem ochii s-o vedem.
Efortul depus nu se compara cu frumusetea de care am avut parte. Am trait sentimente unice pe care vreau sa le repet.
Pe de alta parte tinerii de azi stau prea mult in casa cu gadgeturile in mana si uita sa priveasca in jur, sa se bucure de lucrurile simple dar frumoase, sa comunice si sa se descopere.
Imi doresc ca, copilul meu sa cunoasca si alta realitate si sa traiasca si alte experiente decat cele urbane. Sper sa reusim sa-i insuflam dragostea pentru natura. Pana acum este incantata si rade ca eu raman in urma si ea este in frunte.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 In vizită la balaurul din Bucegi — scris în 28.01.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor — scris în 08.08.22 de crismcl313 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Predeal - Bușteni pe sub Bucșoiu — scris în 23.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ