ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 07.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 0 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Prin padure, pe carare... 2 in 1

TIPĂREȘTE

Dupa ce te-ai saturat de Urlatoare (traseu incepatori) poate e timpul sa faci si un traseu ceva mai dificil... daca esti in Busteni. Nu, nu vorbesc de Jepii mici (4h), ci ceva mai soft, nici prea prea- nici foarte-foarte.

Avem la dispozitie doua trasee:1) Traseu plecare- gara Busteni- Cabana Gura Diham. si 2) Traseu Cabana Gura Diham- Cabana Diham.

Si ca sa impacam si capra si varza am mers cu masina pana aproape de cabana Gura Diham. Din Busteni urcam in forta pe strada Viitorului si apoi pe Marasesti si oprim. Mai incolo e o bariera. Se taxeaza cu 10 lei intrarea.

Deci pentru 10 lei veti primi urmatoarele:

- intrare cu masina pe Valea Cerbului (avantaj- poti merge cu geamurile inchise pana la Cabana Gura Diham, scapi de praf)

- Scutire de zgomot de manele, populare si ce se mai aud prin diverse boxe.

- Aer conditionat daca tineti geamurile inchise

- bon fiscal

Cum am dorit sa fac putina miscare si nu am banuit ca drumul e asa lung pana la cabana Gura Diham am beneficiat din plin de aerul curat de pe Valea Cerbului, amestecat fifty -fifty cu praf... cine naiba a avut ideea sa pietruiasca drumul? Adidasii mei negri au devenit albi. Ce mi-au auzit urechile: manele, populare, disco... sarbe, Paleru... miros de mici, frigarui, etc.

Masinile treceau in viteza (aveau bon fiscal, eee...). Turistii la pas erau prafuiti, corturile erau prafuite, rulotele la fel, fripturile, micii, copiii...

Steagurile fluturau in vant... Tricolorul flutura in vant...

Pe masura ce ne apropiam de Gura Diham era din ce in ce mai greu sa gasesti loc de parcare- campare. Lumea deja avea un spirit de proprietate dezvoltat. Fiecare rulota/ grup de rulote era imprejmuit cu gard. Ce fel de gard? Natural- din lemne, artificial, din fier, combinat- cu sarma ghimpata, plasa de la metro, fiecare dupa buget... Acum, ca si nivel de "lacomie" fiecare isi luasera cata 1mp, 10mp sau 100mp, dupa cum l-a lasat inima sau dupa cat o sta pe acolo - sa cultive grau, porumb sau sa creasca ceva oratanii...

Peisajul era superb daca erai... surd... aerul era super curat daca aveai filtru de particule, cerul era senin daca putea sa vezi prin fum si drumul era scurt daca mai puteai sa mergi.

Toata lumea era fericita si hipiotii plantasera floricele in curtile lor. In acest peisaj idilic perturbat din cand in cand de nori de praf se auzea din 5 in 5 minute... mai e mult?

Am ajuns si la Gura Diham. Cand toata lumea credea ca s-a sfarsit, cosmarul era la inceput: aici incepea traseul spre cabana Diham. Chiote, vaite si alte scuze mi-au auzit urechile dar nu m-am lasat induplecat: mergem la Diham.

Cum citisem asa, pe scurt, ca prima jumatate de ora e mai grea aveam o misiune dificila in a tine moralul ridicat echipei. Mai ales ca din cand in cand erau afise cu " Atentie ursi in zona", "Nu parasiti traseele marcate, ursi".

Si o mica paranteza - daca stau pe poteca ursul nu o sa ma pape pentru ca circul regulamentar?

Drumul urca pieptis mai bine de o jumatate de ora, incepe din spatele cabanei Gura Diham si are traseu comun cam 500-700m (30 min daca vreti). Apoi o ia traseul la dreapta si noi o "luam in barba", ca nu mai merge nimeni in dreapta. Stati linistiti ca nici in stanga sau sus nu merge nimeni, dar parca mai am vazut pe acolo vreo 2-3 persoane - adica traseul e "populat".

Si cum suntem singuri pe traseu fluieram cu cintec inainte mars... sa speriem ursii si sa nu mai aud "Cat ma e?" "Cat fuge un iepure pana crapa"

Mai urcam inca o juma de ora si ne intalnim si cu primii muritori, pe traseul zmeului (ursului). Mai e? Mai e, ne raspund.

Dupa lupte seculare, poteca o ia si ea pe orizontala ca daca mai tinea mult asa dadeam fliment. Iesim la lumina. Soarele-i sus pe cer. Incepe sa se vada ceva peisaj. Mai mergem putin si ajungem la 2 antene. Antenele sunt 2 stalpi imensi pe care stau niste emitatoare de Vodafone sau Orange sau...

In spate e o cabana in constructie. (Nu e Diham, mai avem 1,5 km pana la ea).

Cei 2 se hotarasc sa hotarasca ca asta e cabana Diham. Eu le spun ca nu e si purcedem mai departe. Si mai in spate e un peisaj superb. Din loc in loc mai apar din senin si niste motoscutere in viteza. Apoi si niste motociclisti in viteza. Apoi si niste cai in viteza... Bine ca nu apar si niste ursi in viteza. Ursii nu apar pentru ca suntem pe traseu...

Poteca s-a stransformat in drum forestier pietruit... inca o juma de ora si dupa o curba la stanga ajungem la un peisaj de vis: Munti inzapeziti, masini, oameni...

Concluzia:

Astia au ajuns la cabana cu masina si tu ne-ai adus pe jos!


[fb]
---
Trimis de mugur007 in 11.06.15 09:56:20
Validat / Publicat: 11.06.15 14:42:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 1125 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mugur007); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Vedere mai la vale
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[11.06.15 14:41:47]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă Masivul Bucegi" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046916007995605 sec
    ecranul dvs: 1 x 1