ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Moieciu de Jos [BV]
ÎNSCRIS: 21.05.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 2 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Haihui prin Bucegi - Cabana Malaiesti si Brana Caprelor

Ilustrație video-muzicală
Amerindian Sounds - Fusion


TIPĂREȘTE

Pot spune fara ezitare ca este cabana cu cea mai frumoasa locatie la care am stat pe munte. Am stat aici 2 zile, in cadrul unui proiect care vizeaza promovarea celor mai frumosi 7 munti de la noi din tara.

Am plecat din Rasnov imbarcati in cateva masini care ne-au scapat de drumul infernal de pe Glajerie (spun infernal pentru ca este foarte lung, in jur de 12 km). Masinile au fost parcate la capatul Glajerie si au fost lasate acolo, de unde trebuia sa le luam ziua urmatoare. De aici am pornit pe urmele benzii albastre pe un traseu de 3-4 ore. Traseul trece in cea mai mare parte prin padure si desi este ceva de urcat, traseul este destul de usor. De jos trebuie sa va umpleti sticlele cu apa de la izvor peentru ca pana la cabana nu mai gasiti apa. Iar izvorasul de la cabana in cea mai mare parte a anului este secat. Cam pe la jumatea drumului, pe unde padurea incepe sa se mai rareasca, am dat de un luminis de unde se vedeau bine imprejurimile, insa aveti grija sa nu va avantati prea tare la poze pentru ca pe partea cealalta este prapastie. De aici se vede Rasnovul si putin mai in departare, Magura Codlei, care seamana cu Lonely Mountain din The Hobbit :)).

Fiindca plecasem pe la 4 dupa amiaza, pe la 7 eram deja la cabana. Cabana are o capacitate de 100 de locuri in camere de 3,4, 6,9 si 14 locuri, noi ocupand o camera de 9 si una de 6 persoane. Am mancat cate ceva in sala de mese a cabanei, dupa care am stat la bancutele de afara, am facut un foc de tabara si am petrecut restul serii povestit si razand.

A doua zi trebuia sa ajungem la Vf. Omu, iar grupul nostru s-a impartit in doua: unul a ales sa urmeze triunghiul albastru pe traseul Malaiesti (1720m) -Brana Caprelor-Creasta Bucsoiului Mare (2285m), care apoi se continua cu banda rosie pana la Omu. Celalalt grup a facut dreapta in valea Malaiesti si au urcat pe drumul de vara, traseul cel mai usor. Eu m-am bucurat sa fac parte din primul, traseul prin Brana Caprelor fiind unul din cele mai frumoase pe care am fost vreodata. De jos parea imposibil de urcat, cel putin pentru mine, insa pe masura ce urmai poteca serpuita, totul parea mai simplu si asa m-am trezit varf privind spre cabana de unde plecasem, un obiect minuscul in vale. Ajunsi pe Bucsoiu (2492m), Omu se vedea tare aproape, insa pentru a ajunge acolo a trebuit sa coboram in Saua Bucsoiului si sa urcam la loc pe un traseu destul de interesant. Pe drum ne tot intalnean cu alergatori care participau la Maraton 7500, unde la categoria de Elita se alearga 90 km prin Bucegi.

La Omu am stat cam o ora, am baut cate un ceai si am mancat cate ceva. Datorita maratonului era mare aglomeratie pe la cabana, atmosfera fiind una frumoasa.

La intoarcere a fost pe drumul de vara si am inceput coborarea spre Malaiesti, spre dreapta, in stanga intinzandu-se maiestuos valea Gaura. Desi drumul a fost mai plictisitir decat cel de ieri, astazi am vazut 2 capre negre.

La cabana am mai stat cam o jumate de ora dupa care am plecat pe acelasi drum pe care venisem, prin padure, pana la masini.

Prin locatia sa foarte buna, cabana Malaiesti poate fi perfecta pentru o excursie de vreo 5 zile, in care sa dormi la cabana iar in fiecare zi sa pleci si sa cutreieri alte si alte trasee. De mult am in plan acest lucru si sper sa il reusesc curand.


[fb]
---
Trimis de CosminZichil in 31.05.15 13:55:35
Validat / Publicat: 31.05.15 17:28:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.

VIZUALIZĂRI: 1663 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CosminZichil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.05.15 17:28:05]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Redescoperă Masivul Bucegi" (deja existentă pe sait)

===

cabana Malaiesti poate fi perfecta pentru o excursie de vreo 5 zile, in care sa dormi la cabana iar in fiecare zi sa pleci si sa cutreieri alte si alte trasee.

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

webmaster13
[31.05.15 20:08:53]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

buterfly*
[02.06.15 14:30:34]
»

Felicitari pentru articolele "montane". Imi amintesc de copilarie si de toate locurile pe unde umblam aproape in fiecare saptamana. Suntem vecini! Eu sunt tot din zona aia, doar ca acum locuiesc mai departe. Citind articolele tale imi mai ostoiesc dorul de casa! Sper sa nu te opresti aici...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
buterfly*
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073462009429932 sec
    ecranul dvs: 1 x 1