GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Era o dimineata insorita de noiembrie (si de weekend) si vroiam sa iesim putin din casa sa facem putina miscare, sa profitam de acea zi luminoasa de toamna, pentru ca nu se stia cate vom mai avea in acel an!!
Dupa ce fiecare membru al familiei si-a dat cu parerea, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa ne urcam cat mai repede in masina si sa fugim spre Sinaia pentru a face putina miscare acolo si a respira macar pentru o zi aerul acela tare de la Cota 2000.
Drumul pe DN1 a fost relativ bun, nu foarte aglomerat. si in scurt timp am ajuns in Sinaia. Mi-a placut intotdeauna peisajul montan inspre Sinaia, in ciuda faptului ca de obicei la sfarsitul saptamanii este foarte aglomerat. Ne placea sa zabovim pe la tarabele care vand articole de artizanat, lucrate manual din lemn sau din piele de oaie, sau sa mai oprim la vreo cafea si sa uitam sa mai plecam!
Si cum altitudinea crestea, vegetatia se schimba si aerul devenea mai curat. Vremea era foarte frumoasa pentru aceasta perioada, adica mijlocul lunii noiembrie. Un cer senin, un soare darnic, dar totusi nu ne-am riscat sa ne lasam hainele groase la masina, le-am luat cu noi, pentru ca la munte, totul e relativ!
Am pornim spre cota 1400, unde am lasat masina. Pana acolo soseaua serpuieste si e plina de turisti care fac gratar. Eu nu m-as risca, pentru ca nu as vrea sa-mi impart pranzul cu vreun urmas de-a lui Mos Martin!
Pormin spre telecabina pentru a urca la cota 2000. Destul de aglomerat si pretul piperat, cum numai la noi in Romania se poate asa. Sus, soarele ne incalzea destul de bine, si cand am ajuns la Cota 2000 a trebuit sa renunt la geaca pe care o aveam pe mine si sa raman doar in pulover!!!
Ajunsi la Cota 2000 si dornici de a face miscare si de a-i arata fiului meu, baiat mare, un traseu foarte usor (la prima vedere), o pornim spre Babele! Dupa indicator aveam de mers cam 2-2,30 ore, nu era foarte mult de mers, dar trebuia sa tinem cont de urmatoarele aspecte:
-ultima telecabina care cobora spre Sinaia Cota 1400 era la ora 16
-masina ne astepta la cota 1400 in Sinaia,
- am cumparat bilete dus-ntors la telecabina de la Cota 2000,
O pornim cu o mare dorinta de a face miscare spre Cabana Piatra Arsa-Babele. Frumusetea locului nu o pot descrie in cuvinte! Muntii Bucegi i-am iubit intotdeauna si nu am ratat niciodata o ocazie in care sa nu vin sa cutreier cararile lor. Am fost foarte mandru cand intalneam mereu turisti straini care ne viziteaza locurile noastre si uneori, chiar rusinat ca numarul lor il depasea, uneori pe cel al romanilor!
Dupa circa 60 min. ajungem la Cabana Piatra Arsa. Vreau sa spun ca am tras putin de noi, dupa ce ne-am odihnim putin aici, si am luat o gura de apa, ne-amcontinuat traseul, un peisaj absolut mirific deasupra Bucegilor, iar soarele continua sa arda foarte tare pentru acea perioada, eu aproape ca imi venea sa raman in tricou! Totusi, in unele zone, am gasit si cateva locuri mici in care apa era inghetata, urmarea faptului ca noaptea temperatura acolo coboara sub zero grade. Culoarea aceea ruginie, de la iarba arsa, care acoperea totul, este cu adevarat o incantare!
Privelistea ce se deschide de sus, catre oras si catre satele din jur este una absolut fantastica. Am zarit Crucea Eroilor de pe Varful Caraiman. Apoi celebrele formatiuni pe care natura le-a format: Sfinxul si Babele, unde toata lumea se fotografiaza.
Niste ciobani se odihneau si ei langa mioarele lor. Ciobanestii Carpatini sunt simpatici si sunt obisnuiti cu turistii, fac deja parte din peisaj! As fi ramas mai mult timp acolo, daca timpul mi-ar fi permis! Dar a trebuit sa ne intoarcem, din cauza ca eram conta timp si nu ne riscam sa ramanem sus. Poate alta data!
Drumul de intoarcere ni s-a parut mai scurt, ca la dus, cu toate ca oboseala incepea sa se faca simtita si lipsa suficienta de antrenament, dupa viata sedentara din oras!
Am prins telecabina pe ultima suta de metri, ultima, sa stiti, am fost norocosi. Baiatul meu era cu imbujorat din cauza aerului tare de la munte. I-a placut si lui si vom mai repeat experienta, cand vom mai avea prilejul. Ne-am recuperat masina si am ajuns din nou in Sinaia, o statiune pe care o indragim foarte mult. Aici am constatat ca ne era foarte foame la toti si pe loc am venit eu cu idea de manca o ciorbita la Complexul Militar din Sinaia, imediat am setat ca principala directie locatia amintita mai sus si in nici 5 min eram in Restaurantul Complexului, unde in prima faza eu si sotia mancat cate o ciorbita de vacuta foarte buna, si apoi trecand toti trei la felul doi, fiul meu este inamicul ciorbelor! Dupa un ospat la care nu ne mai venea sa ne ridicam de la masa, a trebuit sa ne ridicam incetisorrr si cu pasi marunti san e indreptam catre masina, constatand ca ne dureau putin picioarele
De acolo…pe acelasi drum, spre casa, dulce casa, dar de data aceasta am avut parte de o sosea putin mai aglomerata aglomerata.
Dupa o asemenea zi petrecuta in mijlocul naturii, cu cei dragi alturi, dupa ce plamanii ti i-ai umplut de aer curat, parca lunea ai alt chef de dus la lucru!
Trimis de raduu1972 in 30.08.10 08:11:09
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raduu1972); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
o descriere frumoasa a unui mod de a-ti petrece timpul liber cu familia,felicitari!
Acelasi traseu am vrut si noi sa il facem acum cativa ani! Am ajuns la cota 2000 si in fata noastra ni se arata o adevarata splendoare. Ne-am intrebat atunci daca nu putem sa o luam hai hui pe platouri, totul parea atat de simplu!
Nu ne-am incumetat, fiind singuri, ne-a fost un pic de teama. Cum sa o luam asa pe creste??
Dupa ce ai descris aceasta experienta se pare ca merita, ideea e sa venim de dimineata sa ne si putem intoarce!
rog un webmaster sa-mi ataseze aceasta melodie
http://www.trilulilu.ro/gicapantiru/c65883fab8e69e
multumesc anticipat
Frumoasa descriere si pozele la fel, mai ales p20 (zambesc), probabil ca aerul de munte este devina.
Ce bine este vara la racoare!
Dar acum iarna deja si-a trimis solii!
@sanziana m, abia astept sa cresca pitica noastra putin sa putem face iar trasee montane
Bucegiul cel frumos, mai putin salbatic dar mult mai interesant. Felicitari
@magdalena, acest traseu l-am mai facut si acum vre-o 15 ani iar atunci de obositi ce eram ))) s-a lasat cu proiectul primul copil, deh tarre aerul acolo ))
@mariana, poza 20 ne arata ca indiferent de inaltime, dragostea existaa ))), multumesc pt apreciere
@catalinalupu, traseul nu este foarte obositor, cred ca este unul dintre cele mai usoare doar ca noi eram putin contratimp, a fost un pariu cu noi ca il putem face in timpul pe care il aveam, un pic de ambitie personala
@dannek, nu mai era demult vara atunci, a doua zi a nins foarte puternic in zona, deci a fost poate ultima zi de toamna
@pepsi70ro, va multumesc. Bucegiul are mereu de oferit ceva frumos, un loc care este la indemna (pt cei din bucuresti) oricui chiar. multumesc
Sunt de acord cu tine... dar cand nu mai ai antrenamentul necesar... e obositor... oricum e minunat!
Frumos povestit! Eu am fost o data la Cota 2000 iarna, dar era un frig si un viscol ca nu se putea sta acolo! In alte perioade e altfel!
Foarte frumoasa melodie si descriere a unui tablou de toamna... ca tot se intoarce poimaine!
Cat au costat biletele pt telecabina?
Nu am mai fost de cativa ani!
pozele sunt de artist ...; se vede ca iubesti muntele ; citindu-ti review-ul am urcat din nou la Babele unde am fost ultima data in sept . anul trecut .....; felicitari radu.
da! frumos, dom'le! si pozele pe masura (da' cu cainii ce ai avut? )
personal mie mi-a placut P 19, descrie cel mai bine locul.
Frumos rw! Mi-am adus aminte de calatoriile noastre din studentie!
Cand o sa am mai mult timp o sa mai postez si eu un rw despre Bucegi si in special platoul Bucegilor!
Mă bucur că apar tot mai multe impresii despre munte... Şi mie tot coborârea mi se pare mai uşoară, mai ales dacă mă întorc pe acelaşi drum. Am citit cu plăcere aceste rânduri. Felicitări!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 In vizită la balaurul din Bucegi — scris în 28.01.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor — scris în 08.08.22 de crismcl313 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Predeal - Bușteni pe sub Bucșoiu — scris în 23.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ