ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Vara la Tășnad

TIPĂREȘTE

Motto:

“Du-ma mama la bai la Tășnad/Sa-mi gasesc si eu un partener/Inalt si frumos ca un brad/Si-apoi de barbat sa-l cer! ”

 

Tara noastra are o salba de statiuni termale de-a lungul granitei de Vest, vreo 30, de la Carei si pana la Timisoara. Multe si mici. Tasnad e cea mai populara dupa Felix. E de fapt un "mini-Felix". In urma cu 7-8 ani, era cvasi-necunoscuta. Acum e asaltata de multa, multa lume. Raintingul ei a crescut exponential, precum cel al saitului nostru turistic.

E-o statiune balneara minunata dar insuficienta, pentru cat popor ar dori sa-i treaca pragul. In vara anului trecut, din cele 2 bazine termale exterioare, unul era cam gol. In bazinul nr. 2, tocmai se schimba apa. Cel plin, "number"-one-ul, semana cu o imensa cutie cu sardele umane. Nici nu mai era nevoie de prea multa apa termala in el, ca te-ncalzeai de la pielea celui langa care stateai in apa, parca toti aveau febra. Om in om. Sold in sold, umar in umar, slip in slip.

Bazinul nr. 1 e dublu si are bancute subacvale, pe care poti sta la taifas cu vecinul sau vecina de baie. Cine zice ca romanii sunt un popor dezbinat si "caprovecinitofil", greseste! Ia veniti aici la Tasnad si-o sa vedeti cat de apropiati si plini de caldura sunt romanii, unul fata de celalalt. Si sa-i vezi cat de sociabili sunt, atat in apa cat si pe gazonul din jurul bazinelor, unde vezi o mare de cearceafuri si sezlonguri (mereu insuficiente). E greu sa treci printre ele si sa nu calci pe-un colt de cearceaf, moment in care incepe socializarea “Da mai uita-te omule pe unde-ti pui slapii uzi, in puii mei! ”.

Tasnadul periacvatic e-un loc al cautarii si gasirii unui loc cat mai bun de pus prosopul sau cearceaful de genul "Nu va trageti cearceaful un pic mai incolo, ca sa-mi intind si eu prosopul? ". Tasnadul acvatic e-un loc al socializarii de “intimitate”. Poti schimba usor, inca de la intrare in bazin, o vorba-doua cu cel de langa tine. Poti incepe o socializare mai repede si decat pe un sait de matrimonizare (unde mai si platesti ca sa stai de vorba cu cineva). In cutia de sardele mai auzi, ce-i drept, si cate-o apostrofare de genul: “Da du-te matale mai incolo, nu vezi c-ai ocupat doua locuri pe bancuta? Si n-ar strica sa mai tii si-un pic de dieta sau sa mergi la mare, acolo e loc destul!” sau “Va rog, mai inghesuiti-va-ti un pic doamna, ca sa incap si eu in apa”. “Aoleu, pai daca mai intri si matale, se lasa cu inundatie!”, (dar asta e valabil numai in cazul celor ce-au platit un singur bilet si dizloca un volum de apa cat pentru doua sau trei persoane). Cel mai adesea discutiile sunt amiabile si zambitoare: “Oh, dom'le, ma scuzati ca v-am atins cu sutienul peste urechi si cu genunchii-n burta, dar zau n-a fost nimic intentionat!”. Si-uite-asa se mai leaga cate-o idila care adeseori se sfarseste la starea civila. Nu degeaba suntem 22 de milioane de romani.

Sunt convins ca mutitudinea de statiuni balneare de pe la noi, au avut si ele un rol in stimularea natalitatii autohtone. Ce internet? Ce Facebook? Ce sait de matrimoniale? Ce hora a satului, discoteca sau camin cultural? Aici in bazin la Tasnad ai cele mai mari sanse, dupa o ora de balaceala, sa-ti gasesti perechea ideala si “fierbinte”, a visurilor tale. Sau “rezerva” la perechea ce-o ai acasa sau pe prosopul de pe gazon, dupa caz. Noi ne-am balacit si aici la strand, dar mai ales la piscina de la motelul Marissa.

Asadar, Baile Tasnad, vara si-n week-end mai ales, sunt o statiune cu efecte termale de socializare si chiar de matrimonizare.

Unde se afla Tasnadul?

Orasul Tasnad este situat la 45 Km de Satu Mare (pe E 81, pe soseaua Satu Mare-Beltiug-Tasnad-Marghita-Oradea) iar de la Cluj (trecand prin Zalau), sunt 144 Km. Baile Tasnad functioneaza pe intreaga perioada a anului. Apa termala de la Tasnad poate fi folosita in cure externe in afectiuni reumatice (coxartroze, gonartroze, reumatismul membrelor inferioare si superioare, spondiloza cervicala si dorasala, discopatii lombare, osteoporoza) sau pentru simpla relaxare.

O baza de tratament se afla in interiorul hotelului Alystra si alta la etajul unu al motelului unde ne-am cazat noi (prin rezervare telefonica, fara avans, doar pe “incredere”), la Motel Marissa. Dar, sa stiti ca pe la cabinetul medical si cel de masaj al acestui motel (poate ca era week-end), pe unde treceam zilnic, n-am vazut niciodata mai mult decat unul sau niciun pacient. (medie zilnica 0,5 pacienti), ceea ce-mi intareste convingerea ca, datorita standardului nostru ridicat de viata, avem un popor foarte sanatos.

Statiunea este folosita mai ales de satmareni si clujeni in week end. Dar mai vin aici si turisti sau pacienti din Oradea, Zalau, Simleul Silvaniei, Baia Mare, sau alte localitati. Temperatura apei, “la sursa”, adica la intrarea in bazine, este de 37-40 de grade Celsius. Dar ea se mai tempereaza in contact cu aerul, intotdeuna mai rece (doar 28-32 grade Celsius), asa ca rezultanta e tocmai propice imbaierii - 33-34 grade.

Cand am ajuns eu, pentru prima ora la aceste bai, cam totul se-nvartea in jurul hotelului Alystra, (2010), erau acolo doua bazine ovalare, (si unul mare, olimpic, in constructie), un bar exterior, un restaurant in hotel si o mica baza de tratament cu cabinete medicale de specialitate (balneofizioterapie)

Acum, in 2017 (iulie), lucrurile stau altfel. S-au obtinut bani europeni si s-au mai construit doua bazine termale mari, spatiul din jurul lor s-a marit, un lung spatiu culinar a rasarit “peste noapte" in perimetrul bailor, oferta e diversificata, au aparut asadar, terase, restaurante, snack-bar-uri sau “minuturi” si bine-nteles s-au mai construit si numeroase spatii de cazare. Cel mai bine e sa te cazezi la Motel Dora sau Marissa, aflate chiar langa bai, cobori din pat si intri in apa termala. Baile Tasnad sunt ca si pliculetele de cafea Ness "3 intr-unul", ai aici si cazarea si mancarea si baia, in acelasi loc.

Intre baile Baile Tasnad si Felix, e-o vesnica concurenta, pentru a atrage turisti din intreaga zona nord-vestica a tarii sau chiar din strainatate. Interesant e faptul ca dupa ce Baile Tasnad s-au modernizat si si-au marit capacitatea de absorbtie a turistilor, reactia oradenilor a fost prompta-de cativa ani, aici a aparut modernul complex termal “Lotus Therm Resort” din Oradea, care-ncearca sa incline talerul turistic spre el.

Cum ajungem la bai?

Venind dinspre Cluj-Zalau si urmarind indicatoarele rutiere, se ajunge usor la Tasnad. Tasnadul e-un orasel mic si linistit, in care nu stiu daca trenul opreste, dar care are tot ce e necesar (primarie, politie, banci, un Lidl, doua biserici, o alee centrala, cateva magazine “cu de toate” si multe locuinte. Aici e bine sa te retragi dupa ce-ai lucrat o viata intreaga in Canada, Alaska, Groenlanda, Valdivostok sau macar la Polul Nord si ti-a intrat frigul pana si in gandurile tale cele mai fierbinti. Odata ajuns in aceasta zona centrala, e usor sa gasesti indicatorul “Spre Statiune balneara Tasnad”, situata, fata de centrul orasului, la 2 Km, intr-o vale deschisa. Daca nu gasiti drumul, intrebati localnicii, toata lumea cunoaste directia spre principala atractie a localitatii.

Baile Tasnad

In ultimii 6-7 ani (din anul 2010), aici, in jurul bailor s-a investit “in prostie”, au aparut cel putin 4-5 hoteluri si moteluri noi si mai multe vile, plus un camping si cateva mini-marketuri, un bazar, terase, restaurante si parcari. Pe langa motelul Marissa si Dora, se afla cele doua intrari la bai. Dimineata la deschiderea bailor, intrarea principala e undeva intre o latura a motelului Marissa si un sir lung de baraci (bazar). La bilete, la intrare, e-un mare “codoi” (CO2) (vorba unui doctor-inginer-academician din vremi apuse), dar merge repede.

Nefiind in primele randuri, n-am mai prins “loc de cearceaf” langa bazine ci undeva mai la periferie, asa ca ne era un pic teama sa ne lasam cele cateva lucruri de valoare (chei de la camera, portmoneu, telefon mobil, chei de la camera, colier cu scoici din Thassos, etc), la distanta. Dar vecinii de cearceaf ne-au asigurat ca pe-aici pe la Tasnad, nu se fura. Pe-aici nu circula tineri cu oferte de genul “ia placintuta calda neamuleee”, sau “poftiti la namol de Techirghiol, doar 3 lei cutia!”, nu!

Dar degeaba, in prima zi am facut baie cu schimbul iar dintr-a doua zi, am lasat la hotel tot ce era de valoare.Dupa prima baie la strand, am asteptat sa vedem daca nu ne mananca pielea.N-a fost cazul. In iulie, apa din bazine, era foarte "aglomerata", mai ales la pranz, erau parca, mai multi oameni decat apa in bazin, dar era totusi o aglomeratie ordonata, linistita, civilizata, politicoasa.

Cand vezi atata lume, mintea iti fuge imediat la tot felul de bazdaganii ce plutesc printre oameni si care ti s-ar putea lipi de piele, gen microbi sau niscaiva ciuperci (macar cat pentru o pizza). Dar nu, nu va fie teama, atata timp cat administratia mai are rezerve de Clor, plus ca si ultravioletele solare mai au si ele un puternic efect ucigas asupra microbilor si ciupercilor de la suprafata apei, nu va fie teama. Datoria voastra e doar sa le aduceti pe toate, acolo, la suprafata apei.

A doua problema ce ti se incuibareste automat in cap, atunci cand incerci sa gesesti un loc liber in apa, e, ca in bazin ar mai putea fi si altceva, ce ne apartine. Stiti la ce ma gandesc. Nu e politicos, stiu. Dar toata lumea isi revarsa preaplinul in bazin, e una din putinele placeri ale vietii, e relaxant, mai ales la bai, in apa calda. Si-apoi, ai platit, pe banii tai, faci ce vrei! Plus ca evita drumurile pana la toaleta, (lucru stresant). Eu cred ca medicii sunt de vina, ei zic, ca tratamentul nu trebuie intrerupt nicicum, timp de o jumatate de ora. Dar si pacientii au partea lor de vina, ca nu prea dau pe la cabinetul medical si stau in apa cu orele. Si "a propos", cum credeti ca se mentine temperatura apei din bazin, in zilele mai reci din extrasezon, la 33-34 de grade, toata ziua?

Eu am luat in trusa medicala si doua tuburi cu Nidoflor (asta e-un unguent universal) care are in compozitie Nistatin (antimicotic), Doxiciclina (antibiotic) si Fluocinolon (antiinflamator, antialergic). E-un unguent drag mie, ce-mi produce aduceri aminte, nostalgie chiar, imi aduce aminte de vremile cand eram tanar medic in Botosani. Cand aveam de-a face cu-o boala de piele, care habar n-aveam ce-o fi vrut sa fie, prescriam Nidoflor si boala disparea ca prin minune (fie ca era o ciuperca, fie ca era o infectie, fie o iritatie sau toate la un loc). Dar sa stiti ca la Tasnad, n-am avut nevoie de acea crema, pentru ca am facut baie mai ales in cele doua bazinase “exclusiviste” ale motelului Marissa, unde erau mereu numai vreo 10-12 clienti. Mai multi nici nu incapeau.

La strand, am facut o vizita vechilor bai. La vreo 50 de metri mai incolo de marile bazine, sunt vechile bazine, de forma ovalara, pe care le vizitasem eu in urma cu 7 ani. Erau goale iar barul de langa ele, inchis. Intreaga activitate a bailor se mutase acum, in jurul celor doua bazine mari. In perimetrul interior al mega-strandului termal, exista o salba de spatii alimentare, cateva terase, restaurante, standuri cu racoritoare, cafea, placinte, sandviciuri calde, kurtosi-colaci, etc, unde, cand te razbate foamea, care, dupa atata balaceala, vine, vine, vine sub forma unei caraieli durerose prin stomac, n-ai decat sa iei loc la o masa si sa servesti ceva, mancare e buna si la preturi moderate.

"Baile Tasnad" e-o statiune foarte populara, e pentru toate varstele si buzunarele. Cine n-are bani de hotel sau motel, va avea de-o casuta din campingul de bungalow-uri sau macar de plantat un cort pe iarba, cine n-are bani de restaurant, va avea macar, pentru cate un sandvici si-un suc. Sau de-unul adus de-acasa, pentru ca pe-aici n-am vazut pe nicaieri scris ca “clientul nu poate sa vina cu mancare si bautura de-acasa”. Singura problema aici ramane lipsa confortului unui sezlong si-a unei umbrelute (insuficiente), care ar ocupa si loc mai putin decat un cearceaf. Mai ales ca reumaticii, se acomodeza mai greu cu “cearceaful”. Aduceti cu Dv. macar o saltea gonflabila, e mai comod.

Program de functionare

In plin sezon, in perioada Mai – Septembrie strandul este deschis zilnic între orele 8-22, in perioada Octombrie – Aprilie, doar o piscina, cea situata langa ”Pavilionul de Iarna” este deschisa de Luni pana Duminica de la ora 10.00 si pana la 19.00 cu exceptia zilei de Miercuri Taxa de intrare pentru adulti pentru intreaga zi este de 15 lei iar cea pentru copii, studenti, pensionari-10 lei/zi.

Exista aici la Tasnad, bazine cu o apa termala la o temperatura potrivita unei “balaceli indelungate”, nici prea calda nici prea rece. In afara de cele doua mari bazine pentru adulti, exista si un bazin pentru cei mici. Intrarea in bazine se face pe niste scari iar intr-unul din bazine exista bancute subacvale pentru odihna. In zilele verii ai placuta senzatie ca, a sta afara in bataia razelor soarelui, e tot atat de placut ca si cum ai sta in bazin. Poate ca lipsesc umbrelele si umbrarele, pentru zilele caniculare dar terasele de pe marginea bailor, au copertine si acolo poti servi racoritoare. Spatiul din jurul bazinelor e mare, (exista si-un teren de sport) daca nu te-a epuizat balaceala, mai poti face miscare si cura de teren (prin plimbare).

 

Concluzie

Baile Tasnad 2017, m-au surprins placut prin multitudinea de investitii balneare, culinare, amabilitatea personalului si diversitatea ofertelor pentru orice buzunar. Voi reveni. I'll be back.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 17.01.18 09:59:07
Validat / Publicat: 17.01.18 13:06:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TĂȘNAD. A mai fost în/la: cam peste tot

VIZUALIZĂRI: 6307 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Motelul Dora si Marissa. In fata lor aveti locurile de parcare, la parter, restaurante si terase iar in spatele lor, sunt baile termale.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[17.01.18 13:28:11]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinna
[17.01.18 13:41:57]
»

Dorgo, te rog frumos să îmi spui sincer dacă ești convins că acea apă face să crească cartilajul lipsă dintre oase. De unde să apară dacă e distrus, măcinat? Din apă?

M-ai amuzat cu “sutienul peste ureche”, așa aglomerație n-am văzut de mulți ani, de la Călimănești Căciulata. Eu nu văd rostul balacelilor înghesuite, mi se pare scârbos să mă atingă diverși oameni.

Mi-ai mai spus și de pp, de Nidoflor, ciuperci... Am pielea sensibilă, imediat încep sa ma scarpin dacă ceva nu e Ok.

Relaxant review, mulțumesc.

dorgoAUTOR REVIEW
[17.01.18 16:13:00]
»

@krisstinna: Cartilajul articular este alcatuit din celule numite condrocite, prinse intr-o matrice de colagen. Alcatuite si ele din proteoglicani, glucozamina, condroitin sulfat si altele. Complicat. Dar acestea NU exista in apa termala ci doar in medicamente anti-artozice (Artrostop, Artroflex, etc) si partial in circulatia sanguina. Prin miscarea articulatiei in apa termala, (si efectuarea concomitent a unui tratament indelungat medicamentos, eventual si infiltratii), se mobilizeaza substantele lipsa, inspre cartilaj si-l refac. O parte din sarurile minerale se absorb din apa termala, prin piele, o alta parte exista in corp, dar a te lasa doar in grija apei termala si a sarurilor ei, e insuficient pentru refacerea cartilajului. Apa termala ajuta pentru o vreme, artroza, spondiloza si alte boli reumatice dar nu le rezolva. Senzatia de "bine" din timpul si de dupa bai e data adesea prin binefacerile miscarii si cel relaxant al caldurii si de aportul in articulatiile suferinde de anumite substante ce exista in mod normal in corp, dar sunt "lenese", inactive, sedentare. Ele au rolul de a combate durerea si inflamatia articulatiilor. In timpul bailor, prin miscare, ele sunt trezite si vehiculate mai intens in zonele cu probleme.

Dan&Ema
[17.01.18 21:25:50]
»

@dorgo:

Anul trecut am vizitat unele din aceste bai termale intr-un periplu in judetele Salaj, Satu Mare si Bihor. Am trecut pe la Mihaieni vezi impresii, Baile Felix vezi impresii, Baile 1 Mai vezi impresii si Oradea. In drumul spre Oradea am traversat Baile Tasnad, unde am iesit de pe DN1F si am urmat un DJ spre Marghita.

Zona este impanazita cu ape termale, lacuri, bai si stranduri, multe din ele mici satesti, altele mari.

Pana anul trecut nu stiam ca acest gen de turism la baile termale poate fi totusi interesant. De efectele curative pentru anumite afectiuni nu ma indoiesc.

Felicitari pentru mediatizarea atat de profi a Bailor Tasnad!

Numai de bine! Si sanatate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[17.01.18 23:05:52]
»

@dorgo: Apropo de cartilajul articular. Ani de zile am luat Artrostop, Artroflex plus antiinflamatoare nesteroide plus fizioterapie plus discuri, magneţi plus injecţii intraarticulare cu Synvisc plus întâi baston, apoi două beţe de tracking ca să nu le spun cârje. Dacă nu luam hotărârea să ˝mă risc˝ cu două operaţii de protezare totală a genunchilor în 2011 nu mai apucam eu să fac atâtea excursii în ultimii şapte ani de când m-am operat. Voiam să spun că sunt adeptă a soluţiilor radicale gen ˝curaj găină că te tai˝

dorgoAUTOR REVIEW
[18.01.18 08:03:59]
»

@Michi: Protezarea genunchiului sau soldului se face doar cand s-au epuizat toate celelalte solutii terapeutice. Nu toata lumea agreaza o interventie chirurgicala dar uneori e necesara, desi e costisitoare. Uneori, ai noroc ca ea sa fie decontata de Casa jud. de Asigurari de sanatate. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare om, care ajunge la o varsta venerabila, va avea probleme cu cartilajul si tot ce e in jurul acestor articulatii portante (sold, genunchi). Asta e pretul pe care-l platim faptului ca ne-am ridicat in doua picioare, (ortostatism) pozitie ce ne confera prestanta, demnitate, autoritate: artroza de genunchi, sold, discopatia lombara si spondiloza.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
hopyk
[19.01.18 02:24:34]
»

Mã mir cum existã statiuni care au dat faliment in tara asta (sau mai bine zis au fost falimentate) când sunt atât de multi oameni care ar dori sa meargã la ştrand. Primãriile ar avea numai de câştigat dacã ar incuraja investitorii. In apropiere de Tãşnad mai sunt douã ştranduri, Mihãieni şi Acâş, si un altul la Carei, tot la fel de aglomerate, semn ca românilor le prieşte mult bãlãceala.

Frumos articol, felicitari! Am fost la Taşnad, dar sincer am preferat piscina rotundã cu apã rece, mai putin aglomeratã.

Votat cu drag!

Ps: Dacã mergeti la Tãşnad sã nu ratati celebrii Langoşi cu brânzã, un deliciu!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[22.01.18 13:51:46]
»

@dorgo: Turismul balnear (curativ sau de relaxare/distracție) a înflorit în ultimii ani. Și culmea, în stațiuni care acum 7-8 ani aproape că nu (mai) erau cunoscute de români, cum bine ai scris mai sus. Mă gândesc că investițiile pe perioade lungi, investiții de calitate, ar crește potențialul atâtor stațiuni mici.

Stațiunea Tășnad are „rădăcini” oficiale recente (2000) în comparație cu vechimea așezării, iar ștrandul termal datează de prin anii 1978. Dacă există cerere, ar trebui să se „făurească” și ofertă.

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[28.01.18 13:05:17]
»

@dorgo: Un articol placut si amuzant si cu ecouri la fel de placute si unele chiar cu informatii utile.

Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, dorgo, hopyk, Michi, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Băile Tășnad:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060158014297485 sec
    ecranul dvs: 1 x 1