EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plimbare pe la cabanele din zona Predealului
Primele zile din luna august ne-au găsit la Predeal. Cunoscuta stațiune de pe Valea Prahovei este una dintre destinațiile noastre preferate de vacanță, așa că nu am ratat nici în această vară ocazia de a petrece câteva zile acolo.
Ca de fiecare dată, ne-am propus să vizităm câte ceva; de această dată, am ales să ne plimbăm pe la câteva dintre cabanele aflate în zonă. Sâmbătă dimineața am pornit spre Susai, o cabană la care nu mai fusesem niciodată.
 
Cabana Susai se află la 1380 de metri altitudine, într-o frumoasă poiană înconjurată de brazi falnici. La această cabană se poate ajunge atât pe poteca turistică (urmând marcajul” bandă roșie” ), dar și cu mașina, pe un drum forestier. Noi am ales a doua variantă, întrucât aveam planuri de plimbare și pentru după-amiază. Din zona Cioplea, drumul asfaltat intră în pădure și după câteva sute de metri se transformă în drum forestier. Până la cabană am parcurs cam 5 kilometri, iar drumul forestier este pe alocuri denivelat, dar cu grijă poate fi străbătut și cu mașini de oraș.
Când am ajuns la cabană (pe la ora 10.30), în parcare erau numai două mașini, dar la coborâre ne-am întâlnit cu alte câteva autovehicole ce atunci urcau.
Noi ne-am plimbat prin pădure pe potecile din apropiere, am găsit fragi și am admirat Bucegii care se zăreau printre brazii din jur (munții erau învăluiți în ceață). De acolo pleacă trasee spre vârful Clăbucetul Azugii și mai departe către păstrăvăria Azuga (bandă albastră), ori spre cabana Trifoi din Valea Azugii (pe triunghi albastru).
Am aruncat apoi o privire pe la terasa cabanei și ne-a plăcut faptul că meniul era afișat la intrare. Prețurile păreau rezonabile; de exemplu: ciorbe - 15 lei; tochitură Susai - 35 de lei sau papanași cu dulceață de vișine - 17 lei.
Ce nu ne-a plăcut a fost faptul că mare parte din această frumoasă poiană este înconjurată de gardul ce delimitează o proprietate privată.
După vreo oră petrecută în zona Susai, am revenit în stațiune.
După-amiază a venit momentul pentru o altă plimbare. De data aceasta am mers la Trei Brazi.
 
Cabana Trei Brazi se află la 1130 de metri altitudine, iar de pe pajiștea din apropiere poți admira abruptul Bucegilor. Era aglomerație la această cabană, dar noi venisem pentru o plimbare spre Poiana Secuilor.
Cu o zi înainte interacționasem cu cei de la cabana Trei Brazi. A fost una dintre opțiunile noastre de cazare. Am mers la recepție, dar nu ne-a convenit ceea ce aveau disponibil, respectiv o cameră cu vedere către spatele cabanei, fără balcon. Pentru această cameră ar fi trebuit să achităm 180 de lei pe noapte, dar principalul inconvenient a fost lipsa balconului, așa că nu am rămas acolo.
Am lăsat mașina pe marginea șoselei și am plecat la plimbare. Am trecut pe lângă Fun Park” Trei Brazi” , apoi am continuat pe drumul forestier până în punctul de belvedere aflat în apropiere. De acolo se deschidea o priveliște grozavă către masivele Postăvaru și Piatra Mare. Erau mulți oameni aflați la plimbare, majoritatea preferau poteca din poiană deoarece pe drumul forestier mașinile ridicau colbul în mod repetat.
 
Cabana Poiana Secuilor se află la 1070 de metri altitudine, la circa un kilometru distanță de zona Trei Brazi. Am ajuns acolo în 25 de minute de plimbare lejeră, este un loc unde revenim aproape de fiecare dată când vizităm Predealul.
Cabana Poiana Secuilor a fost cea mai aglomerată dintre cele trei cabane vizitate în acea zi. Pe terasa exterioară aproape toate mesele erau ocupate. În plus, pe pajiștile din jur, alți oameni profitau de o zi frumoasă de picnic.
Întrucât soția dorea papanași, am ocupat o masă liberă. Am avut astfel ocazia să aruncăm o privire prin meniu; prețurile sunt destul de mari. Exemple: Borcanul bunicii - 42 de lei; bulz ciobănesc - 25 de lei; mix grill - 32 de lei; mușchi vită la grătar 150 de grame - 50 de lei; păstrăv în folie - 16 lei/100 grame; limonadă 250 ml. - 12 lei; Ciuc Radler - 12 lei.
Papanașii cu smântână și dulceață au fost foarte buni. Soția a fost mulțumită de ei.
După o jumătate de oră petrecută la Poiana Secuilor, am plecat înapoi către cabana Trei Brazi. Se mai răcorise puțin, a fost foarte plăcută plimbarea. Ne-am mai oprit de vreo două ori, am observat și marcajul spre Cheile Râșnoavei (triunghi albastru, timp estimat - o oră și 30 de minute).
Pe la ora 18.30 am coborât din nou în stațiune. Ne-am plimbat puțin prin zona centrală, apoi am mers la vila unde eram cazați. Încheiasem o zi frumoasă la Predeal, vizitând câteva dintre cabanele din jurul stațiunii.
 
Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 07.08.20 07:57:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PREDEAL.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ce la timp ai postat! In mai putin de 24 de ore intr-acolo pornim! ????
Tot de la Susai mai trebuie sa fie si drumul spre Stana Pietricica ce continua fie spre Muntii Piatra Mare fie coteste catre Varful Andir si Lacul Rosu sau Gavan si o alta varianta catre Valea Azugii. Iar Vika Trifou e fosta cabana de vanatoare a lui nea Nicu si drumul care duce la ea se chema Drumul lui Ceausescu.
Numai bine! ????????
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Crazy_Mouse: Frumoasa plimbare! Si nu foarte solicitanta!
Cabana Poiana Secuilor a fost cea mai aglomerată dintre cele trei cabane vizitate în acea zi.
Adevarat, cabana Poiana Secuilor e mai frumoasa, dar nici Trei Brazi nu se lasa! Iar peisajul din jur e de poveste.
Sunt locuri frumoase care merita vazute si revazute!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2023 O experienta placuta plimbarea cu telescaunul la Predeal — scris în 19.03.23 de Nicola67 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 La Predeal, cu trenul — scris în 07.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena - minunea din Valea Prahovei — scris în 22.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Predeal – locul in care iti incarci bateriile — scris în 06.09.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2022 La 3 Brazi, bulgăreala de februarie — scris în 07.02.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Drumeție lejeră la final de noiembrie — scris în 30.12.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Mini-Circuit pe Valea Prahovei — Poiana Secuilor — scris în 17.08.21 de Mihnea-Alexandru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ