ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Plajele din sudul Insulei Tenerife

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Prima zi pe coasta sud-vestică a insulei Tenerife... Și acum încotro? Cum încotro?! La vânătoare de plaje! Și... de ce-o mai cădea în bătaia puștii noastre... turistice!

Conștiincioasă, am pus încă de acasă câte un steguleț verde („vreau să ajung aici”) pe harta virtuală, iar acum arunc o ultimă privire... Hmm, cam multe stegulețe! Nu-i nimic, de mult am învățat să nu ne mai crizăm, vedem cât se poate, stăm cât avem chef pe unde avem chef. Nu contează dacă nu le-om bifa pe toate!

Ca strategie, ne gândim să începem cu punctul cel mai îndepărtat, până la care să ajungem pe drumul cel mai scurt, adică pe autostradă; de acolo ne vom întoarce pe șoseaua de coastă, de unde ne vom abate periodic spre punctele de interes.

În cazul nostru, punctul cel mai îndepărtat se cheamă El Medano, una din variantele pe care le luasem cândva în calcul ca posibil loc de cazare. Citisem că zona e mai puțin aglomerată decât media și că deține două superbe plaje sălbatice de fiecare parte a unui munticel, totul fiind desemnat rezervație naturală – o zonă semideșertică, tranzitată (și locuită temporar) de numeroase specii de păsări migratoare. Am renunțat doar când am aflat că pe aici se cam întretaie vântoasele, plajele acestea fiind, din acest motiv, preferatele practicanților de sporturi de apă (nu prea e cazul nostru).

Autostrada ne poartă ca vântul (că tot veni vorba) și ca gândul, puțin mai mult de jumătate de oră ne ia să ajungem din Puerto Santiago până în capătul sudic al orașului El Medano. Lăsăm mașina în mica parcare a unui hotel și ieșim să facem câțiva pași. Într-adevăr, vântul face ca temperatura ambientală să pară mai mică decât e în realitate, chestia asta nu prea ne dă ghes să ne luăm echipamentul de plajă din portbagaj, mai degrabă puloverele/gecile.

După doar câțiva pași, ne întâmpină Playa del Medano. Wow! Nisip ondulat cât vezi cu ochii în dreapta, până departe, la poalele micuțului masiv vulcanic Montana Roja... Zeci de parapante colorate arcuindu-se pe cer, deasupra mării, omuleții ancorați de ele sunt niște puncte negre, ce se întrezăresc când și când printre valurile înspumate sau niște linii înfipte în țărmul îndepărtat... Alături, un panou ne informează (în 3 limbi: spaniolă, engleză și germană) că ne aflăm în plină Rezervație Naturală Montana Roja, avem și o hartă desenată și câteva pictograme foarte sugestive în legătură cu ceea ce se cade sau nu să făptuim prin zonă.

În partea stângă, privirile ni se opresc într-un conglomerat de gresii și nisip, înalt de vreo 15-20 m; mă înnebunesc să privesc lumea de la înălțime și mă cocoț voinicește, cu Paul pe urmele mele (Tati și Milena au luat-o înainte, pe plajă). Priveliștea de sus merită cu prisosință efortul scurtei ascensiuni, dar mai ales pe cel ce suntem nevoiți să-l facem pentru a ne împotrivi vântului, care aici suflă cu și mai mare spor! Spre stânga, descoperim încă o bucată serioasă de plajă, mărginită pe partea dinspre oraș de o salbă de gresii asemănătoare celei pe care ne aflăm; pe fundal, clădirile albe ale orașului, dincolo de golful albastru, tivit cu guler de spumă.

Coborâm și, cu cât înaintăm spre ocean, cu atât se întețește vântul, așa că ideea pe care o avusesem în primă etapă, de a aborda orașul pe plajă, devine absolut masochistă. Ne întoarcem la mașină și setăm pe GPS o zonă ce pare buricul târgului, după câteva minute parcăm iar, pe o stradă cu clădiri de locuințe de-o parte și de alta. Strada ne conduce la o plajă mică, așa se și cheamă: Playa Chica. Bine, nu-i o plajă de stat pe nisip și făcut baie, doar o punte subțire ce leagă orașul de ocean – un praf negricios cu pietricele, care, pe măsură ce se apropie de apă, se metamorfozează într-un fel de șvaițer rugos, parțial acoperit de alge.

Înaintăm pe o punte de lemn, un fel de faleză amenajată pe lângă țărm, tot admirând acest tablou spectaculos – golful de un albastru ireal (și în mod ciudat destul de liniștit), cocoașa Muntelui Roșu pe fundal, profilul alb al orașului în dreapta. Din loc în loc sunt niște sculpturi ciudate, nu prea avem răbdare, și nici dispoziție să aflăm „ce-a vrut să zică artistul”. Mai interesante ni se par informațiile pe care le culegem de pe alt panou, despre flora și fauna zonei, despre cele peste 100 de specii de păsări migratoare ce-și găsesc sălaș provizoriu prin ochiurile de lavă întărită. Îmi place foarte mult cum sunt numite acestea: „turiști înaripați”! :)

Ne-am cam făcut o idee despre El Medano, mai avem multe de văzut, așa că decidem să ne întoarcem la mașină. Mă felicit că n-am luat cazare aici – recunosc că locul are un anumit farmec, dar vântul e, cu adevărat, destul de enervant.

Următorul popas îl facem de partea cealaltă a Muntelui Roșu, la Playa de la Tejita. Din parcarea aferentă, amenajată cu materiale eco (nisip, pietriș și lemn), se face o cărare ce ne conduce, după câteva minute, până la întinderea uriașă de nisip maroniu. Vântul continuă să ne strice bucuria; nouă, căci alții au găsit soluții salvatoare, un fel de adăposturi pe care și le-au făcut din pietre. Departe, la umbra muntelui, se zărește și o zonă amenajată cu șezlonguri; brrr!...

Totuși, în sălbăticia lui, locul ăsta îmi place foarte mult!... Probabil că în sezonul cald devine chiar mai prietenos cu turiștii. Cochetăm un pic cu valurile (de la oarece distanță), facem câteva poze și ne întoarcem. Pentru cei care decid să aloce mai mult timp zonei, e bine de știut că se poate urca pe munticel, văd însemnate pe hartă 2 puncte de belvedere (mirador) și, pe versantul sudic, se poate coborî la o plăjuță.

... Pe cai și mai departe!... Ei, am cam merita să lâncezim și noi pe o plajă adevărată, cu nisip și cu soare și fără vânt! Mergem la sigur de data asta – Los Cristianos! Ne cocoțăm din nou pe autostradă, ocolim o peninsulă stâncoasă, Montana Grande pe numele ei, apoi ne abatem câțiva kilometri spre stânga. Ne bâlbâim puțin, indicatoarele ne confuzează, dar ne redresăm rapid și nimerim într-o parcare subterană, pe mai multe niveluri, lux de lux. De data asta ne înarmăm cu prosoape și tot ce mai trebuie și ne scurgem pe o alee colorată, printre leandri, palmieri și zeci de turiști zumzăitori, în direcția plajei.

Orice treabă se începe cu o pauză, așa zice o vorbă din bătrâni, deci poposim pentru o cafea revigorantă la o terasă, la soare, chiar pe faleză. În stânga și în dreapta se întind standuri cu prostioare de vânzare, apoi zona de promenadă, frumos aranjată cu plante și băncuțe. Un panou informativ susține că am ajuns exact unde am vrut, la vestita Playa de Los Cristianos, decorată cu calificativul „blue flag” (urmează explicații despre ce-i asta, pretutindeni învățăm câte ceva! :)). Plaja coafează un golfuleț, în dreapta se află portul, în stânga – fundalul dramatic reprezentat de coama roșcată și cheală a Muntelui Mare, cel pe care l-am ocolit mai devreme.

Ne instalăm și noi prosoapele pe nisipul auriu (probabil adus din Sahara); îmi place că nu văd șezlonguri prin zonă, fiecare a venit cu harnașamentul propriu, mai simplu sau mai elaborat, aspectul general e colorat și vesel. Ne apropiem de prânz, soarele își cam arată mușchii, ceea ce pe noi ne umple de încântare, doar asta am și vrut, un ton mai închis în epidermă. Oceanul vălurește ușor, dar apa e destul de rece, ne înmuiem totuși, să bifăm și activitatea asta, ieșim repede și ne întindem din nou la soare.

Când ne răzbește foamea, ne ridicăm și pornim în căutarea unei mâncătorii. Ce-i drept, n-ar fi deloc nevoie să căutăm prea mult, zona abundă în așa ceva, aproape una lângă alta stau terasele la soare, dar zicem să mai schimbăm și peisajul cu ocazia asta. O luăm în partea opusă, trecem printr-un tunel, pe sub șosea, către următoarea vastă întindere de nisip, Playa de Las Vistas. Chiar deasupra ei, prima pe faleză, ne oprim la mâncătoria Chill Out – deasupra ei par a fi vreo 2 etaje de camere de închiriat. Nu mai găsim locuri pe terasa semi-acoperită, înăuntru găsim însă pe alese. Oferta bate spre genul fast-food, prețurile nu sunt mari, fiecare găsește ceva pe gustul lui. Mă remarc prin alegerea healthy, sardine pe pat de legume; desigur, alături n-au cum să lipsească vestiții „cartofi zbârciți” și câte o mostră de mojo rojo și mojo verde! :) O porție de mâncare 6-9 euro, o apă mică 2,25, un pahar de bere Amstel 2,75. Cosmopolită și renumită aria asta, dar iată că nu ia totuși chelea de pe bietul turistul...

După-o masă copioasă... un pic de relache pe plajă, normal! După care, revigorați, ne mai foim un pic pe faleză, apoi ne întoarcem spre parcare, tăind zona pe străduțele pline de cafenele, restaurante și magazine de suveniruri.

Următorul popas îl facem nu departe și nu pentru mult timp. Playa de Las Americas, un loc la fel de celebru, totuși eu îl percep mai sălbatic și mai puțin pretabil băilor de soare (nisipul lipsește, practic ar trebui să stai pe o suprafață dură, prăfoasă) și de mare (genul acela de șvaițer de rocă, amestecat cu pietricele, la intrarea în apă). Facilitățile turistice abundă, dar plaja... Poate n-am ajuns noi unde trebuie, ce să zic?! Plaja pare să se întindă pe kilometri buni înspre nord.

Ne continuăm peripluul, străbatem bulevarde largi, flancate de câte un rând de palmieri, de-o parte și de alta se etalează complexuri hoteliere, care de care mai arătoase. Într-un fel, înțeleg de ce zona Los Cristianos – Costa Adeje e considerată cea mai atractivă din punct de vedere turistic, ai totul la doi pași – cazare, mâncare, piscină, plajă... Plus că totul e minunat decorat, spații verzi impecabil îngrijite... Tot la câțiva kilometri – centre comerciale sau de divertisment: Siam Park (acvatic), Aqualand, Aqua Club Termal, Jungle Park, Monkey Park, se găsesc toate cam tot pe-aici. În fine, nu-s chiar genul nostru...

O cotim iar spre stânga, sunt curioasă cum arată alte 2 plaje alăturate, despre care am citit că ar concura pentru Top10: Playa de Torviscas și Playa de Fanabe. Găsim o parcare cu plată chiar la joncțiunea dintre ele și coborâm să facem câțiva pași. Ajungem pe un fel de faleză suspendată, care ne oferă vederi de ansamblu asupra ambelor plaje. Sub noi, bubuie muzica de la un beach-bar, gașca se bălăcește în piscinele azurii... Tati e vrăjit de peisaj, zice că pe-aici i-ar fi plăcut să stea (hmm... îmi amintesc de complexul ăla cu piscină încălzită... cum am ratat ultima vilișoară la mustață!; cam pe-aici era, dar nu-i mai zic, să nu-l oftic).

Ambele plaje sunt acoperite cu nisip auriu-maroniu, au zone amenajate cu șezlonguri și umbrele de stuf, dar și zone libere. Ne plimbăm un pic pe faleză, rezistăm tentației de a intra prin magazine, în schimb adăstăm câteva minute în fața unei soluții de hidratare, sub razele călduțe încă, pe terasa unei mici cafenele. În parcare, în timp ce Tati se duce la casă să plătească (singurul loc unde a fost nevoie de cash!), noi ceilalți ne amuzăm ascultând prestațiile unor seniori ce par să se distreze copios într-un bar de karaoke, în vecinătate! Respect!

Ziua nu mai are multă putere, soarele dă și el semne de oboseală. Ce loc mai potrivit pentru un apus pe cinste decât tot o plajă?! Una celebră-celebră?! Playa Del Duque! De data asta găsim o parcare (gratis) chiar pe marginea șoselei, traversăm și coborâm spre ocean pe o alee plină de bougainvillea multicoloră, pe stânga avem un luxos complex hotelier, pe dreapta un șir de vile private. Ajungem pe o altă faleză de promenadă, desupra plajei, în punctul numit Mirador Javier Perez Ramos, de fapt un monument înfățișând un bărbat îmbrăcat doar în slip, scrutând depărtările cu mâna pusă streașină deasupra ochilor. Dau o căutare pe net și aflu că tipul ăsta și-a pierdut viața salvând de la înec pe altcineva. Mă întristez pentru soarta lui și mă bucur că semenii nu i-au uitat eroismul. Un monument dedicat unui om obișnuit, cu inimă mare...

Îmi place plaja asta mai mult decât celelalte și în primă fază nu știu de ce! Curând, înțeleg: pentru că e așa cum a făcut-o Bunul Dumnezeu, ne-oxigenată ca celelalte. Contrastul dintre nisipul brun-roșcat și albastrul profund al oceanului mi se pare absolut minunat, nu mă mai satur să-l privesc!... Și aici avem zone amenajate și zone libere, plaja e aproape pustie, băncile de pe faleză încep rând pe rând să se ocupe cu turiști romantici ca și noi, în așteptarea spectaculosului apus. Liniștea e aproape deplină, aerul călduț și plin de miresme, culorile se metamorfozează rapid sub penelul celui mai desăvârșit pictor... E magic!

După ce ne rupem din visare, ne mai foim un pic pe faleză, de fapt încercăm să ajungem la mașină pe altă cale, ocolind pe partea cealaltă complexul de mai devreme. Nimerim o zonă cu restaurante cochete, care deja începe să se anime, nimerim și un centru comercial luxos, până la urmă nimerim și mașina. Până ajungem în Puerto Santiago, noaptea înstelată devine stăpână absolută peste insula Tenerife! Mă uit pe hartă – hmm, n-am bifat nici jumătate din stegulețele verzi! :) Nu-i nimic, mai sunt zile în calendar!...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 18.04.20 14:14:06
Validat / Publicat: 18.04.20 15:52:57
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 2194 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Playa de la Tejita
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44800 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

crismisAUTOR REVIEW
[18.04.20 14:58:23]
»

Rog web a atașa următorul filmuleț:  https://www.youtube.com/watch?v=f4b86TB0OSg

webmasterX
[18.04.20 15:12:58]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[18.04.20 15:20:17]
»

@webmasterX:  Mulțumesc mult!  

webmasterX
[18.04.20 15:51:53]
»

Mutat în rubrica "Plaje în Tenerife, TENERIFE" (nou-creată pe sait)

webmaster
[18.04.20 16:01:15]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[18.04.20 16:03:01]
»

@crismis:  Recunosc ca imi place cand anumite " munci" le face altcineva, asa ca daca o sa ajung pe acolo voi sti cam ce plaje sa bantui.

Si asa este, " orice treaba ​se incepe cu o pauza" alt elan ai dupa aia .

Unele plaje chiar mi-au placut, altele mai putin, insa apusul de soare este superb, iar bucatele voastre, ca nu pot sa nu le pomenesc​, arata intr-un mare fel.

Felicitari, votat cu mare drag si Sarbatori Fericite! ​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[18.04.20 16:11:40]
»

@mishu:  Știi, și eu gândesc la fel când citesc un articol care-mi lămurește unele angoase: ce bine, nu mai trebuie să studiez zile la rând, să-mi asum apoi responsabilitatea pentru alegerea făcută; dacă o dau în bară?! Uite, am aici toate răspunsurile! (În fond, acesta este rostul site-ului, nu?!). Mă simt un pic ușurată, cel puțin pe moment... Bine, că la o adică, dacă se pune problema să ajungem în locurile respective, oricum iau net-ul la puricat... (Și ce-mi place!... Și ce-mi lipsește acest lucru în perioada asta păcătoasă!...)

Cât despre plaje... Toate au avut farmecul lor, cu siguranță n-am știut eu să-l redau de fiecare dată, prin cuvinte sau imagini. E drept, și mie mi-au plăcut unele mai mult decât altele, e normal să fie așa!

Mulțumesc pentru vizită și ecou, te pup din nou!

@webmaster: Mulțumesc frumos!

nicole33
[18.04.20 21:03:50]
»

@crismis:  

Relaxantă plimbarea virtuală pe atâtea plaje, unele deja cunoscute, altele la prima vedere. Ştiam eu că trebuie să revin în Tenerife .

Cât despre plaje... Toate au avut farmecul lor, cu siguranță n-am știut eu să-l redau de fiecare dată, prin cuvinte sau imagini. E drept, și mie mi-au plăcut unele mai mult decât altele, e normal să fie așa! ​​

Într-adevăr, este o chesiune de gust care plajă este mai frumoasă şi de ce. Noi doi nu am reuşit să ajungem la un consens, fiecare având preferinţe diferite.

Ai fost foarte aproape şi totuşi ai ratat două plaje care mie mi-au plăcut foarte mult.

În continuarea plajei de las Vistas spre dreapta mergând spre Playa de las Americas găseai o plajă tot " blondă​​​" , micuţă, destul de îngustă, dar care îţi oferea mai multă intimitate - Playa del Camison, cu apa care se adânceşte lent, fără valuri şi ceva mai caldă decât în alte părţi datorită faptului că este protejată ca într-un golf. În apropierea acestei plaje intenţionez să mă cazez data viitoare, ochind deja şi câteva hoteluri.  

O altă plajă pe care ai ratat-o deşi ajunseseşi foarte aproape de ea la câteva sute de metri distanţă când ai vizitat Playa de las Americas este Playa Troya​ - preferata mea, aflată şi cel mai aproape de hotel. Ambele sunt plaje naturale, vulcanice, necosmetizate, însă dacă prima este destinată aproape exclusiv surferilor, a doua este perfectă pentru amatorii de plajă şi de baie în ocean, fiind exclusiv cu nisip negru vulcanic extraordinar de fin, atât pe plajă cât şi în apă.

nicole33
[18.04.20 21:14:43]
»

@crismis:  

Ne instalăm și noi prosoapele pe nisipul auriu (probabil adus din Sahara); îmi place că nu văd șezlonguri prin zonă, fiecare a venit cu harnașamentul propriu, mai simplu sau mai elaborat, aspectul general e colorat și vesel.  

Din câte îmi amintesc eu, ambele plaje din Los Cristianos sunt amenajate cu umbrele şi şezlonguri, cel puţin aşa erau la data vizitei mele într-un septembrie din urmă cu mulţi ani. Probabil că fiind abia februarie nu apucaseră să le aranjeze. Oricum doritori nu erau nici atunci foarte mulţi, cei mai mulţi preferând, ca şi mine, prosopul şi umbrela din dotare.

Îmi place plaja asta mai mult decât celelalte și în primă fază nu știu de ce! Curând, înțeleg: pentru că e așa cum a făcut-o Bunul Dumnezeu, ne-oxigenată ca celelalte. Contrastul dintre nisipul brun-roșcat și albastrul profund al oceanului mi se pare absolut minunat, nu mă mai satur să-l privesc!...  

Sinceră să fiu, nu sunt convinsă că era tocmai naturală, dacă nu era neagră-neagră, cum era cea de la Los Gigantes, de exemplu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[19.04.20 09:08:59]
»

Hristos a Inviat!

Cum încotro?! La vânătoare de plaje! Și... de ce-o mai cădea în bătaia puștii noastre... turistice! ​

Vanatoreaso de plaje! Si obiective tuirsitice!

Bravos, acum pe vantul asta de afara, ne scrii de " playa" aia, " playa" ailalta... Si nu oricare, nu " playa" d​e Galati sau de la Dunare.

Chiar mi-e dor de faleza din Galati, chiar ieri mi-am imginat o iesire p-acolo cuplata cu Culmea Pricopanului din Muntii Macin si cu o zi la Mamaia.

Incep sa concept tot felul de iesiri pentru dupa restrictii si se umple lista tot mai mult...

Felicitari pentru plimbarea din Tenerife, un articol care m-a facut sa ma simt bine!

Numai bine! Sa ne revedem sanatosi! ​​​​​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 09:28:02]
»

@nicole33:  Vorba ta: " Știam eu că trebuie să revin în Tenerife! " Am reținut cele 2 plaje, data viitoare nu le mai ratez! Și câte n-or mai fi fost...

Cât despre Playa del Duque... Nu te contrazic, dar am remarcat că nu peste tot pământul /nisipul /pietricelele sunt​ negre. Pe alocuri am întâlnit tonuri roșcate, gri sau chiar alte nuanțe. În fine, poate mi-a plăcut mai mult pentru că era pustie și aurită sub razele apusului...

Mulțumesc pentru vizită și comentarii! Sărbători cu liniște și sănătate! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 09:46:24]
»

@Dan& Ema:  Ce să facem, stăm și visăm deocamdată, la vacanțe trecute sau viitoare!... Și noi aveam în plan Munții Măcinului în primăvara asta, chiar vorbeam că n-am mai fost de mult, plănuisem o întâlnire cu bujorii sălbatici, dar se pare că va trebui s-o amânăm din nou.

Cât despre plaje... Acum trebuia să fiu pe una din cele mai frumoase plaje ale Ciprului... La asta încerc să nu mă gândesc.

Mulțumesc pentru vizită și ecou, toate cele bune! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[19.04.20 10:10:47]
»

@crismis:  

Nu am văzut personal Playa del Duque, zona de sud vest fiind abordată de noi exclusiv pietonal, în plimbare​, iar lipsa mea de antrenament şi-a spus cuvântul. A fost o simplă presupunere bazată pe comparaţie şi pe cele observate referitor la multele plaje văzute de noi în cele două săptămâni petrecute pe această insulă minunată.

​Nuanţe de gri, chiar gri metalic ale solului am întâlnit şi eu în drumul spre Teide, unde regretul de a nu fi putut urca pe vulcan cu telecabina care nu a funcţionat din cauza vântului puternic a fost atenuat de bucuria plimbării prin acel peisaj superb parcă selenar.

Profit de ocazie pentru a aminti aici şi de cea mai frumoasă plajă în opinia soţului meu, adesea avem gusturi diferite , preferata lui fiind Playa de las Teresitas, frumoasă, lată, cu nisip auriu adus din Sahara, ​cu intrare lină în ocean, aflată puţin mai la nord de Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei. Ştiu că nu face subiectul prezentului articol, aici fiind vorba de plajele din sud, sud est şi sud vest, dar este o plajă de neratat pentru oricine vizitează Tenerife.

Încă dinainte de sfârşitul acelei vacanţe am decis că trebuie să revin cândva în Tenerife pentru un sejur mai mult de relaxare, dar după ce voi fi bifat înainte şi alte insule din arhipelag şi ar mai fi vreo cinci​ .

Dan&EmaPHONE
[19.04.20 10:23:23]
»

@crismis

Daca e vorba de Ayia Napa, sa nu o ratati cu proxima ocazie. Noua ne-a pkacut mult! ????????????????

Cat despre Muntii Macinului daca va tenteaza o drumetie comuna, spune si cand vine la rand, va anunt! ????​​

Puten strange un grupulet de 5 - 8 persoane de toate varstele..

Pana atunci sanatosi sa fim!

Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 10:24:51]
»

@nicole33:  Ai dreptate, Playa de las Teresitas e neapărat de bifat, dacă nu de aprofundat! Depinde de cât timp ai la dispoziție și de... anotimp, desigur. Noi am abordat-o în ultima zi (urmează să povestesc), după o frumoasă excursie cu mașina prin munții din zonă. Aveam de gând să ne petrecem toată dupăamiaza acolo, eram convinși că vom face și băi repetate, dar vântul ne-a cam dat de furcă, iar apa a fost mai rece decât am sperat. În tot cazul, și noi ne-am propus să revenim cândva în Tenerife pentru o vacanță... activ-pasivă , dar avem în vizor și celelalte insule din arhipelag... Și alte insule din alte arhipelaguri... Nu știu care va fi ordinea, câteodată n-aduce anul cât aduce ceasul (chestie care se poate aplica, din păcate, și situației de față).

Of... Să ne revedem sănătoși!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONEAUTOR REVIEW
[19.04.20 10:28:05]
»

@Dan& Ema:  Nu era vorba de Ayia Napa, ci de Coral Bay, dar deja nu mai contează... Sănătoși să fim!

Cât despre Munții Măcinului... Dă ​de veste când organizezi, ne băgăm cu drag! Doamne ajută!  

Dan&EmaPHONE
[19.04.20 11:16:22]
»

@crismis:  ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în Tenerife:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069700956344604 sec
    ecranul dvs: 1 x 1