GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Peştera Muierilor se află în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj si are o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusă în 4 niveluri.
Nivelul inferior constituie rezervaţia speologica împartita in doua sectoare: sectorul de nord (1.500m) şi sectorul de sud (880m). La 40 de metri inălţime se alfa etajul superior amenajat pentru turişti cu o lungime de 573 m.
Numele de Pestera Muierilor provine din faptul ca, in timpuri stravechi, bantuite de razboaie pe cand barbatii plecau la lupta impotriva celor care le incalcau tara, femeile si copii se ascundeau in aceasta pestera.
Am ajuns la intrarea în peşteră, după ce am urcat câteva zeci de scări, unde a trebuit sa asteptam vreo 35 de minute pentru ca se intra numai la ore fixe (atentie cum va planificati timpul) 09; 10; 11; 12; ... se intra cu ghid iar pretul este de 10 lei pentru adulti si 7 lei pentru copii, elevi si pensionari.
Intrarea se face pe aici iar iesirea pe la capatul celalalt al pesterii iar intoarcerea se face pe drumul asfaltat pe care am venit in paralel cu raul Galbenul circa 15-20 de minute.
Temperatura în peşteră este de doar 9 grade Celsius (aveti grija sa va luati haine groase) pe alocuri înălţimea în peşteră se reduce la 1 m sau chiar sub 1 m si exista chiar si o camera a liliecilor dar in aceasta perioada erau situaţi la un nivel inferior celui pe care noi l-am vizitat.
Pestera este electrificata si se parcurge pe etape cand se ajunge in urmatoarea sala se stinge lumina inapoi si se aprinde in fata.
Ghidul ne-a explicat, pe parcurs, despre îmbinarea armonioasă a stalactitelor cu stalagmitele care se unesc şi formează coloane dar si despre principalele atractii ale pesterii: Domul Mic, Domul Mare, Sala Altarului, Amvonul, Sala Turcului, Moş Crăciun şi Cadâna sau Stânca însângerată si am aflat ca in pestera s-au filmat diferite filme printre care si ''Ciresarii''.
Pot sa va spun ca am ramas impresionat de pestera, dar si de peisajele care sint de jur-imprejurul localitatii Baia de Fier si cred ca noi romanii sintem foarte norocosi ca avem asa ceva.
Trimis de draglucturbo in 13.09.12 23:45:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (draglucturbo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.19213800 N, 23.75368900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Prin subteranele județului Gorj – Peștera Muierilor — scris în 17.09.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Pestera Muierilor – locul sacru unde femeile sterpe infloresc — scris în 23.10.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Peștera Muierilor, pe repede înainte!!! — scris în 10.11.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Peştera Muierilor — scris în 03.08.16 de zolfred din MIERCUREA-CIUC - RECOMANDĂ
- May.2016 Pestera Muierilor — scris în 31.05.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pestera fetelor paleolitice (muieri) — scris în 18.06.15 de mugur007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 La cele mai vizitate Muieri din Baia de Fier — scris în 07.08.13 de andr2eea din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ