GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pestera Muierilor, un obiectiv minunat
Am vizitat Pestera Muierilor venind de la Ranca, in Novaci urmand indicatoarele catre Baia de Fier si de aici la stanga spre cheile Galbenului.
Coordonatele GPS N: 45.193020, E: 23.755662 sunt pentru parcarea de la intrarea in pestera. Parcarea este gratis.
Din parcare, pe centru este o poarta care duce spre o alee cu trepte, iar la capatul acestora este intrarea. Pestera era inchisa cu o poarta din zabrele metalice, incuiata si accesul este din ora in ora, la ora fixa cu seria de vizitatori.
Intrarea este 10 lei/persoana (minorii si pensionarii tarif la jumatate), iar fotografiatul este permis doar dupa ce achiti o taxa tot de 10 lei... Dupa ce incaseaza banii de la toti turistii suntem condusi de ghid. Deplasarea in pestera este de aproximativ o jumatate de ora si pe portiuni, cu opriri in care ghidul ne spune detalii despre ce intalnim si aprinde lumina pe portiunea urmatoare. Tronsonul accesibil publicului pentru vizitare este de 640 metri, este electrificat din anii 1957-1958, iar din 1978 este reelectrificat.
Numele pesterii provine de la faptul ca in timpul razboaielor, femeile, copiii si batranii se refugiau aici de teama invadatorilor.
In interiorul pesterii apa a modelat stanca pe parcursul miilor de ani si a faurit diferite forme, fiind denumite de speologi: Sala Boltilor, Domul Mare, Domul Mic, Cascada Impietrita, Bazinele Mari si Mici, Mos Craciun, Orga, Sala Turcului, Turcul. Acestea sunt denumirile date diverselor sali si formatiuni. Intr-una din sali se pot vedea oasele unui schelet de urs de pestera, iar in ultima sala, Sala cu Guano, pe cupola, se pot vedea urmele unei vechi colonii de lilieci si pe jos escrementele acestora - guano.
Iesirea din pestera se face prin capatul celalalt al pesterii, cam la 1 km. de parcare.
Ca recomandari:
- temperatura in pestera fiind constanta tot timpul anului de 9 grade celsius, vara cand este foarte cald afara trebuie sa avem la noi pantaloni lungi si un pulover
- incaltamintea sa fie cat mai comoda, deoarece sunt portiuni denivelate si alunecoase din cauza umiditatii
- atentie la cap pe portiunile cu tavanele foarte joase
Recomand celor pasionati si nu numai.
Trimis de dpavel in 30.08.11 18:00:58
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dpavel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.19213800 N, 23.75368900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Prin subteranele județului Gorj – Peștera Muierilor — scris în 17.09.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Pestera Muierilor – locul sacru unde femeile sterpe infloresc — scris în 23.10.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Peștera Muierilor, pe repede înainte!!! — scris în 10.11.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Peştera Muierilor — scris în 03.08.16 de zolfred din MIERCUREA-CIUC - RECOMANDĂ
- May.2016 Pestera Muierilor — scris în 31.05.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pestera fetelor paleolitice (muieri) — scris în 18.06.15 de mugur007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 La cele mai vizitate Muieri din Baia de Fier — scris în 07.08.13 de andr2eea din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ