GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
'Mugur de Fluier' - o pensiune in mijlocul naturii
Salutare
Revin dupa ceva timp cu un review despre Pensiunea “Mugur de Fluier” situata intr-o zona foarte frumoasa si pitoreasca din Bucovina.
Daca e sa o cautati pe booking.com sa stiti ca nu o veti gasi, proprietarii nu sunt foarte interesati de aceasta maniera de a-si gasi clienti. Prefera sa se ocupe de clientii deja formati sau de cei care au curiozitatea sa exploreze (ca si mine) site-uri romanesti.
Deoarece nu am vazut nici un review recent pe amfostacolo.ro m-am hotarat sa fac eu unul mai proaspat pentru cei care vor sa stie cum se prezinta pensiunea in anul 2014.
Am fost cazati doar doua nopti, dar ne-am fi dorit foarte mult sa putem prelungi mini-vacanta. Un criteriu important pentru noi in alegerea acestei Pensiuni a fost faptul ca amplasarea ei nu este la drumul principal (la o distanta de 1,5km de E 576), ci intr-o zona linistita, unde seara poti auzi susurul apei care curge prin fata pensiunii. Aceasta este inconjurata de verdeata, la poalele unui deal si dispune de o curte generoasa.
In curtea pensiunii este un loc de parcare maricel, loc de joaca pentru copii cu topogan, teren de sport (tenis, volei, fotbal), balansoar, bancute cu masa de lemn, o mini cascada si doua foisoare. Cel mare are un loc separat pentru gratar si pentru pregatirea meselor cu chiuveta, banci cu mese si un mini televizor. Nu stim in ce conditii te lasa sa folosesti gratarul deoarece noi nu am avut timp pentru asa ceva, in plus mancarea oferita de ei a fost foarte buna.
Ca tot a venit vorba de mancare, unul din punctele forte, Pensiunea asigura in pretul cazarii micul-dejun in stil bufet suedez, iar amiaza sau cina ti le poti comanda contra cost. La micul dejun aveai de ales dintr-o varietate de produse majoritatea de casa: unt de casa, dulceturi (afine, zmeura, fragute, cirese amare, visine), muschiluet afumat, omleta, diferite rulade, urda sau branza, iaurt de casa, legume. Ceaiul, cafeaua, laptele si apa nu lipseau, intr-o dimineata au avut si compot de cirese. Mancarea era mereu completata si nu se terminau niciodata platourile. Celelalte mese le puteai servi in restaurantul lor sau pe terasa (noi am stat de fiecare data acolo si a fost relaxant). De obicei acestia pregateau trei feluri de supa, fel principal si desert din care aveai posibilitatea sa iti alegi. Durata putin pana era servita mancarea deoarece acestia pregateau totul proaspat. Un atu al pensiunii reprezinta pastravaria proprie aflata in apropiere, pe dealul din spatele pensiunii profitand de parau ce curge in apropierea ei. Asadar la cina, am putut servi un pastrav proaspat, gatit in malai, tochitura cu mamaliga, branza de burduf, ochi si muraturi; pui la ceaun cu mamaliguta (gainile era tot asa crescute pe dealul din spatele pensiunii). Desertul a fost absolut fabulos. Am mancat papansi de casa cu dulceata de afine si zmeura, tarta cu fructe de padure (mure, afine, zmeura) si frisca de casa sau celebrele poale in brau cu branza dulce. Dulceturile erau facute tot de gazde.
Camerele erau spatioase si foarte ingrijite. Unele bai erau dotate cu cada, iar altele cu cabina de dus. Prosoapele erau curate, iar in a doua zi de sedere au schimbat prosoapele si au facut curat in camera. Toate camerele aveau mini frigider si televizoare cu tub (dar asta nu ne-a deranjat). Mobilierul era nou, dulapul spatios, iar in interiorul lui gaseai trusa de cusut, perie de pantofi, umerae, trei plapume, patura. Patul era matrimonial, mare, salteaua confortabila fiind incadrat de doua noptiere cu sertat si o veioza. Camerele aveau aparat de aer conditionat. De asemenea un alt punct forte al acestei Pensiuni este faptul ca toate camerele avea un balcon generos, cu scaun si masuta.
In zona Pensiunii ca si in majoritatea zonelor din Bucovina semnalul Orange lipseste sau e foarte slab, bucurandu-se de telefonie cei cu Cosmote. Nu stim Vodafonul ce semnal avea sau daca avea. Pe noi faptul ca nu am avut semnal in Pensiune nu ne-a deranjat deoarece a compensat wireless-ul, erau doua retele: una la parter si alta la etajul 2.
In timpul liber te puteai bucura de plimbari in jurul Pensiunii, pe langa parau, aveau si ceva biciclete la pensiune sau puteai sta pur si simplu linistit pe una din bancutele sau leaganele amplasate in curte ori in hamac. In curtea Pensiunii era amenajata si o casuta rustica intr-un copac.
Personalul cat si proprietarii Pensiunii au fost foarte amabili, prietenosi si dornici sa te ajute sa te indrume cu informatii pentru a descoperi Bucovina. Pe noi ne-au ajutat cu informatii despre Mocanita care pleaca in fiecare Sambata si Duminica din Vatra Moldovitei, de la orele 11 si 15.
Cu siguranta vom mai alege Pensiunea “Mugur de Fluier”.
Trimis de Rusalka in 14.08.14 21:06:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rusalka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.58673900 N, 25.72223100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Rusalka: Bine ai revenit pe AmFostAcolo după o pauză îndelungată, te mai aşteptăm şi cu alte impresii, cu siguranţă mai ai poveşti prin tolbă!
-
Şi un pic de "ceartă" administrativă, fără bai din partea ta, sperăm: îţi reamintim că, pe AmFostAcolo, referirile la agenţii şi alte entităţi din România care funcţionează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt Interzise. Acestea pot fi însă detaliate prin mesaj privat adresat oricărui user.
Mulţumim!
@Rusalka: Un articol bine punctat si real. Si noi am fost la aceasta pensiune in perioada 02-08 august 2014, intentionam sa scriu pe AFA, dar mi-ati luat-o inainte.
Completari/precizari: in cele 7 zile, cat am fost cazati in aceasta pensiune, prosoapele au fost schimbate zilnic, curatenie a fost facuta zilnic, iar lenjeria a fost schimbata in a patra zi de sedere.
Semnal la telefonie nu exista nici la Vodafone, nici la Orange, cum ati spus si dvs.
Mocanita Hutulca (Moldovita-Argel = 12 km. si inapoi) functioneaza inclusiv in vacantele scolare (luni-vineri, ora 11) sau in zilele de sarbatoare. Circula in doua variante: locomotiva diesel, daca sunt facute cel putin 10 rezervari in ziua precedenta sau locomotiva cu abur daca se fac cel putin 40 rezervari in ziua precedenta. Noi am avut norocul sa calatorim miercuri, 6 august, cu locomotiva cu abur, pentru ca erau foarte multi turisti (majoritatea copii, in tabara banuiesc).
Ne-am facut si aprovizionarea din camara de la aceasta pensiune (contra cost, bineinteles), pentru ca proprietarii, oameni gospodari, aveau de toate (dulceturi, sirop, afinata, zmeurata, zacusca, muraturi, hribi - toate pregatite in casa).
@dariac: poate, totuși, ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@dariac: Multumesc pentru completarile faute de tine. DIn pacate, noi am stat doar doua nopti la aceasta pensiune si ne-ar fi placut foarte mult sa prelungim sederea, dar nu s-a putut. Cu siguranta, vom reveni si alta data in acest loc.
De Mocanita nu stiam ca au program si in timpul saptamanii in perioada vacantelor. Ca si tine, si noi am prins tot locomotiva cu aburi.
Vacante frumoase si la fel de bune ca si aceasta.
@dorgo: Eu sunt total de acord. Sa vedem daca sunt de acord moderatorii. Hai ca le fac o propunere
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)
noi am stat pe aceeasi vale izolata si linistita niste sute de metri mai inspre munte la Casa Vero. puteti vedea impresiile noastre de acum si de acum 2 ani...
Stiai ca administratorii de la Mugur de Fluier si Casa Vero sunt cei care asigura practicabilitatea drumului de acces si intretinrea lui in conditiile pe care de altfel le-am vazut amandoi?
De laudat
@Dan&Ema: Si noi am vrut sa mergem la Casa Vero, dar pe booking nu mai erau locuri. Foarte tarziu ne-am decis sa facem excursia in Bucovina. Sincer, acum nu regretam ca am ales Mugur de Fluier. Am vazut Pensiunea Casa Vero cand, intr-o dupa amiaza, ne-am plimbat pe langa padure si am cules zmeura.
Toata stima pentru acesti propiretari care ne ofera un colt de rai in acea zona. Nu stiu daca ati remarcat dar in fata Ocolului SIlvic, chiar la intrarea pe acel drum de tara, erau cele mai mari gropi
Vacante frumoase!
@Rusalka - Dorim sa petrecem si noi un sejur la aceasta pensiune si va rog sa imi spuneti daca se pot plati cu card serviciile de cazare si masa si daca la baie aveau sapun si dusgel?
Imi puteti spune, daca ati vizitat mamastirile din zona si alte obiective, care erau distantele - ce manastiri sunt mai aproape?
Multumesc.
@redmari108 - Noi am fost in august 2014 si am platit numerar. Detaliile referitoare la plata le discutati cu proprietara, iar despre sapun la baie nu imi amintesc... E bine sa aveti la voi, macar de rezerva. Cea mai apropiata manastire eu stiu ca este Voronetul, la intrare in Gura Humorului dinspre Vama pe dreapta, aprox. 15 km. si Manastirea Humor, din centrul GH spre stanga, tot cam 15 km. de la pensiune. In Gura Humorului in centru nu ratati Muzeul Obiceiurilor Populare. In Vama aveti Muzeul Oului, cu tot felul de oua incondeiate din toata lumea. Este pacat insa sa nu vedeti si Moldovita, la aprox. 20 km. de pensiune prin localitatea Vama, acolo aveti si Mocanita, apoi Manastirea Sucevita la alti 30 km. fata de Moldovita. Mai sunt de vazut Putna, Chilia lui Daniil Sihastru, Dragomirna, Agapia, Varatec, Neamt si lista continua. Vacanta placuta si vreme buna!!
@redmari108: Se pare ca dariac a atins cam tot ce era de spus. Nu stiu daca se poate achita cu cardul. Si eu zic ca trebuie intrebata doamna, care e de o super amabilitate. De gel de dus nu imi amintesc, dar nu cred ca era. Eu zic sa mergeti cu cosmeticele de acasa. Daca va intereseaza era un frigider mic in camera cei drept cam zgomotos. Legat de manastiri daric a atins tot. Cred ca veti gasi jos, la receptie harta. O vacanta minunata sa aveti cu mult soare!
@dariac -
” Noi am fost in august 2014
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@dariac - Multumesc pentru raspuns, informatiile cu ce merita vazut chiar ne sunt de folos. Distantele nu sunt mari si vom merge sa vedem cat mai multe.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Bucovina, cu suflet — scris în 03.09.23 de sixtyniner din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Mugur de fluier - Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai! — scris în 06.08.17 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Un loc minunat unde revii mereu cu placere — scris în 02.05.17 de light_constant din BUZAU - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Mâncare sănătoasă într-un amplasament de excepție — scris în 16.01.16 de light_constant din BUZAU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cea mai buna pensiune din Bucovina — scris în 27.09.15 de redmari108 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Bucovina pitoreasca — scris în 23.09.11 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Absoluti incantati de „Mugur de Fluier” — scris în 01.08.11 de danutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ