ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.10.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Absoluti incantati de „Mugur de Fluier”

TIPĂREȘTE

Abia intorsi din Bucovina am zis ca trebuie neaparat sa scriu un review despre pensiunea unde am fost cazati si care merita toate laudele.

La „Mugur de Fluier” am ajuns dupa lungi cautari pe net dupa o pensiune bucovineana. Ne-am dorit o pensiune care sa ne ofere tot confortul, toate mesele, cu ceva facilitati de petrecere a timpului liber, mai retrasa, ca sa ne putem odihni dupa 8 zile relativ obositoare petrecute pe litoral si aflata cumva in proximitatea manastirilor.

Dupa un drum lung si obositor (cam 6 ore din Bucuresti), am ajuns in Gura Humorului si de acolo prin orasul Frasin, in comuna Vama. Am gasit pensiunea destul de usor, fiindca pe site era descris foarte bine traseul, de pe drumul E576, dreapta pe malul paraului Doabra, loc marcat cu banner, apoi inca 1.5 km pe drum pietruit pana la pensiune.

Cand am ajuns noi, in jur de ora 4 dupa amiaza, parcarea era aproape goala, asa ca am tras cat mai aproape de pensiune. Am fost intampinati de o domnisoara draguta, care ne-a facut check-inn-ul. Platisem in avans o camera cu pat matrimonial pentru 4 nopti de cazare. Asa ca am fost foarte surprinsi cand am fost condusi intr-un apartament. Ni s-a explicat ca din cauza unor rezervari precedente, toate camerele cu pat dublu sau matrimonial erau ocupate asa ca ne-au cazat intr-un apartament, la aceeasi bani. Normal ca nu aveam ce sa obiectam, apartamentul era mare, cu o camera care avea o canapea extensibila si una cu pat dublu, cu baie si balcon mare. Mobilier din lemn masiv, televizor in fiecare camera, mocheta, foarte curat, prosoape cu numele pensiunii, pe scurt pensiunea isi merita cele 4 margarete in privinta camerelor.

Despre cazare:

Pensiunea are 2 astfel de apartamente, unde se pot caza familii cu 2 copii mai mari, sau chiar 2 familii cu copii mai mici si 8 camere cu pat matrimonial si a fost tot timpul cat am stat noi acolo plina ochi. Este foarte curat iar prosoapele se schimba zilnic. Fiecare camera are balcon, al nostru dadea chiar spre fata pensiunii, la inceput ne-am gandit ca va fi galagie de la terasa restaurantului sau de la parcare, plus ca in curtea pensiunii se si construia un alt corp de cladire, dar ingrijorarea noastra nu a avut obiect fiindca a fost multa multa liniste si am dormit fara probleme. Cu geamurile inchise era o liniste deplina, cu geamurile deschise sau pe oscilo se auzea foarte frumos paraul care curgea pe langa pensiune si somnul era mult mai linistitor. Nu am avut nici un fel de nemultumire/obiectie legata de cazare, totul a fost perfect.

Despre masa:

In salonul de la parter se afla restaurantul cu o capacitate de aprox. 30 de locuri, dar cred ca pot lua masa acolo si mai multe persoane. Salonul dispune si de 2 televizoare, sistem audio, laptop conectat la internet si era decorat foarte frumos. Din salon se iesea pe o terasa nu foarte mare, noi am preferat sa luam acolo masa seara. Ca si regula generala, in pensiune nu se fumeaza, noi nefiind fumatori nu am avut probleme, dar am observat ca unii fumatorii au avut obiectii asupra faptului ca in restaurant nu se fuma, chiar daca se putea iesi pe terasa. Tinand cont ca in pensiune erau cazati si copii (inclusiv baietelul nostru) si in plus ca fumul deranjeaza pe nefumatori, mie mi s-a parut de bun simt politica pensiunii si nu am inteles obiectiilor acelor oaspeti, dar deh... unii sunt mai greu de multumit!

Ca si preturi, micul dejun costa 25 lei, dejunul 45 lei iar cina 35 lei. Dar nu sfatuiesc pe nimeni sa opteze pentru meniurile standard decat daca sunt foarte gurmanzi si au un stomac incapator. Portiile sunt foarte mari si noi clar nu ne-am putut atinge de tot ce ne-a fost pus in fata.

De exemplu, un mic dejun standard de 25 lei consta din: 2-3 oua ochi sau o ditamai omleta, un platou cu 2-3 feluri branzeturi, sunca, chiftelute sau carnaciori, legume, masline, un platou dovlecei pane sau alt fel mancare calda, 2 feluri de dulceata, miere, unt, o ditamai stacana de lapte, iaurt, cereale, un bol de zacusca si un platou cu dulciuri: prajiturele, gogosi sau chec. Toate in cantitati mari. Cafeaua nu este inclusa si costa 4 lei. Noi nu am luat meniul standard decat pentru dejun, fiindca luam la pachet prajiturile pe care nu le mai puteam manca si baietelul nostru se servea din ele mai tarziu, dar in schimb, pentru dejun si pentru cina am preferat sa le spunem cu jumatate de ora inainte cam ce voiam sa mancam si am platit la final stric ceea ce consumasem.

Trebuie sa spun ca mancarea este foarte foarte buna, gustoasa, excelent gatita si totul cu produse naturale si foarte proaspete, din gospodaria proprie sau din cele din zona. Adica laptele era proaspat muls, iaurtul abia prins, branza in nenumarate sortimente era productie proprie, painea si toate dulciurile facute in casa cu maxim o zi inainte, pastravul proaspat prins din rau, iar carafa de apa era de la izvor. Ca si specialitati enumar pentru exemplificare doar cateva: borsul de hribi dres cu smantana si cu ardei iuti, pastravul cu mujdei si mamaliguta, tochitura sau sarmalutele cu carne de porc, cartofii la cuptor cu unt si branza de oaie sau mamaliguta cu branza si smantana. Ma opresc fiindca numai cat imi amintesc imi lasa deja gura apa, dar subliniez ca bucataresele casei va pot gati tot ceea ce va doriti.

Mai mentionez afinata si visinata sau tuica, servite inainte de masa, de care noi am fost absoluti incantati sau vinurile casei, mai tari sau mai slabe, seci, demiseci sau dulci, dupa gust. Bineinteles ca erau disponibile multe bauturi, inclusiv din import, dar noua ni s-a parut aiurea sa ajungem in creierii Bucovinei si sa nu profitam de mancarea si bauturile locale, mai degraba decat sa servim cafea italieneasca, bere din import sau sucuri la cutie, de care suntem satui.

Mai trebuie spus ca masa se poate lua atat in restaurant cat si pe terasa sau afara in curte, in foisor sau la una din nenumaratele mese de lemn raspandite prin curte.

Facilitati/Servicii:

Personalul pensiunii a fost foarte amabil si serviabil, aproape ghicindu-ne dorintele si intotdeauna cu zambetul de buze. Proprietarii pensiunii si ei pun mana la absolut orice este nevoie ca sa asigure confortul oaspetilor lor si se vede ca pun si foarte mult suflet in tot ceea ce au facut sau fac acolo si merita dati de exemplu.

Pe holul de la intrare in pensiune si in salon exista masute cu pliante si harti, un mic punct de informare turistica despre obiectivele zonei, care noua ne-a fost extrem de util in circuitul nostru facut pe la manastiri. Iar daca pliantele sau hartile nu te lamuresc, atunci poti apela cu incredere la proprietari, care sunt mai mult decat bucurosi sa-ti dea lamuririle sau sfaturile cele mai bune.

In curtea pensiunii sunt disponibile: un foisor mare, acoperit, cu o capacitate de aprox. 30-40 persoane. Aici este si un televizor asa ca poti sa-ti petreci dupa-amiaza la un gratar, servind un vin si urmarind un meci de fotbal, asa cum a preferat sotul meu. Lipit de foisor este gratarul, utilat cu tot ce-i trebuie, ca sa nu trebuiasca sa faci drumuri in pensiune si inapoi dupa cele trebuincioase.

O tree-hause, o casuta in copac micuta si cocheta, care este construita chiar deasupra paraului, copilul meu a fost absolut incantat de ea.

Exista multe mese din lemn cu bani, unele din ele acoperite cu pavilioane din panza impermeabila, sau buturugi care tin loc de mase si scaune, dara preferi stilul rustic, curtea pensiunii fiind foarte mare asa incat afara pot sta mai multe familii sau grupuri, fara sa se deranjeze reciproc.

Pentru copii: o piscinuta, 2 locuri de joaca cu nisip pentru copiii foarte mici, leagan si o mini casuta buna de catarat in ea, un balansoar si un leagan cumpana, toate din lemn. Pe langa piscina erau si cateva sezlonguri de facut plaja, din lemn, noi nu le-am folosit insa, fiind abia intorsi de pe litoral.

Mai sunt si o masa de tenis de ping-pong, si un loc amenajat cu fileu unde se poate juca tenis. Acolo intr-o dupa amiaza s-a organizat un meci de fotbal intre domnii cazati la pensiune iar eu cu sotul, intr-o alta zi, am preferat sa jucam badminton.

Insa ceea ce m-a delectat cel mai mult au fost hamacele atarnate in pomii de pe malul paraului, unde am „zacut” aproape in toate dupa-amiezile, cu o carte in mana, servind o limonada adusa pe tava de fetele de la pensiune ca nu care cumva sa ma deranjez in vreun fel si unde, de cateva ori, am si adormit de la susurul paraului, aerul tare si curat si de la linistea absoluta.

Fiind atat de frumos si relaxant am preferat ca, in toate cele 5 zile cat am stat la pensiune, sa ne petrecem dupa amiaza in curte, in timp ce baietelul nostru dormea, iar diminetile sa mergem si sa vedem manastirile.

Doar 2 aspecte au fost oarecum deranjante referitoare la „Mugur de Fluier”: faptul ca nu am avut receptie la telefon, receptie existand doar pentru abonatii Cosmote si faptul ca drumul de acces pana la pensiune, mai ales cand ploua, e ceva mai greu, nefiind asfaltat.

Ca si concluzii: un sejur absolut reusit, la o pensiune unde ne-am simtit ca in sanul lui Avram, pe care o sa o recomandam tuturor prietenilor nostrii si unde sigur o sa ne intoarcem cu o deosebita placere.


[fb]
---
Trimis de danutza in 01.08.11 11:45:27
Validat / Publicat: 01.08.11 12:48:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2817 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

ovy2k5
[01.08.11 13:51:26]
»

Arata foarte bine, iar cadrul natural este deosebit.

dorgo
[01.08.11 18:15:08]
»

@danutza... bine scris, lipsesc doar cateva imagini si poate, melodia formatiei Phoenix, "Mugur de fluier", ca fond sonor. Ce zici?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, ovy2k5
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mugur de Fluier:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.033758878707886 sec
    ecranul dvs: 1 x 1