GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O particica din Casa Poporului
Am avut ocazia sa pasesc si eu in aceasta impresionanta, mareata si deosebita realizare a poporului nostru.
O constructie titanica cu finisaje, candelabre, covoare, draperii, mobilier de foarte buna calitate. Am vizitat salile: Ovidiu Sincai, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Balcescu si Nicolae Iorga. Din pacate in Sala Mare era sedinta si nu am putut intra. Pe traseu am trecut la inceput prin Holul Principal iar mai tarziu prin Galeria Tapiseriilor, unde erau expuse tapiserii si tablouri.
Totul m-a impresionat, pacat ca nu am avut ghid pentru explicatii de specialitate.
Recomand oricui sa viziteze aceasta constructie emblematica a Romaniei.
Trimis de dpavel in 18.05.12 17:25:15
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dpavel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.42745900 N, 26.08741100 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pentruca nu ai avut ghid, iata cateva date tehnice care ar trebui sa umple de mandrie orice roman si sa il faca sa viziteze palatul (mai ales bucurestenii care ajung foarte usor la el).
Constructia se incadreaza de trei ori la categoria " cea mai... "; este cea mai mare cladire administrativa din lume, cea mai grea cladire administrativa si cea mai scumpa cladire administrativa.
Cu ocazia unor seminarii desfasurate acolo (sunt cateva sali care se inchiriaza pentru astfel de evenimente) am avut ocazia sa vad palatul si in interior. (nu trebuie neaparat sa participati la evenimente; poate fi vizitat de oricine – in unele zone). De fiecare data m-a impresionat prin imensitate.
Palatul este inscris in Guiness Book la categoria cladiri administrative pe locul doi dupa Pentagonul american. Palatul este evaluat la peste 3 miliarde de Euro, in conditiile in care vorbim doar de valoarea cladirii, fara obiecte de arta cum au multe alte palate din intrega lume aflate in Top 10.
Toata lumea stie ca acest palat a fost construit la dorinta lui Ceausescu, care nu a apucat sa isi vada visul cu ochii, decat partial; cand am murit, palatul era treminat doar la exterior si inauntru doar cateva incaperi ar fi putut fi folosite; restul era inca un mare santier. Abia in 1997 a fost inaugurat si a primit numele oficial. Palatul este alcatuit din 21 de corpuri de cladiri care insumeaza peste 1100 de incaperi. Toate materiale de constructie folosite (si marmura) sunt romanesti.
Iata suficiente motive sa ii treceti pragul
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2022 În vizită la Palatul Parlamentului (Casa Poporului) — scris în 14.03.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Vizita la Palatul Parlamentului (Casa Poporului) — scris în 08.11.14 de diaspora* din SUA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Turism in Casa Poporului?! — scris în 15.06.14 de zaniah din MADRID
- Jun.2012 Palatul Parlamentului — scris în 11.09.12 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2011 A doua oară la Parlamentul României — scris în 29.05.11 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2010 O capodoperă a geniului românesc: Palatul Parlamentului — scris în 10.05.11 de mariana.olaru din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2010 'Porti deschise' la Palatul Parlamentului — scris în 03.05.10 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ