ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Monastir în două ore

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Mi-am dorit încă de anul trecut să ajung în acest oraș tunisian. Acest important centru turistic are câte ceva de arătat și celor care nu doresc doar să lenevească la mare și plajă.

Despre Monastir și unde se află

Monastir se află la malul mării Mediteraneene în zona golfului Monastir în jumătatea nordică a țării, pe o peninsulă cu numele de Ras Dimmas.

Autostrada A1 care străbate Tunisia din nord în sud nu ajunge la localitate dar există drumurile de legătură C100e direct din A1 și drumul național P1 care este construită pe malul mării și de pe acesta se ajunge la aeroport, în orașul Sousse sau alte stațiuni turistice.

Între peninsula pe care se află Monastirul și continent se află un lac Lac de Monastir Sahline iar între lac și marea Mediterană o limbă de pământ. Pe această limbă de pământ se află drumul P1 și aeroportul internațional Monastir (MIR)

Intrând în oraș dinspre El Djem și A1 am trecut pe drumul construit peste lac. Mi-au atras atenția sutele chiar miile de păsări flamingo care își duc traiul pe acest lac.

Ca și alternative de acces în afară de cele rutiere și aeriene ar fi calea ferată (SNCFT și Sahel metro) și cea pe apă Monastirul avânt atât un port comercial cât și unul turistic (Marina Monastir)

Până la capitala Tunis sînt 162 km, până în Sousse cca 20 km.

La recensământul din 2014 avea o populație de 93000 locuitori, iar suprafața Monastirului total ar fi 46 kmp. Clima este fierbinte-aridă vara poate ajunge la 48 grC, dar media ar fi undeva la 35grC. În iulie. Iarna temperatura poate coborâ la 0 gr C și un record în minus care a fost cândva ne arată -2grC.

Istoria Monastir

Monastirul se află printre primele orașe arăbești înființate aici. Acum 2000 de ani a existat orașul fenician-roman Ruspina. Pe ruinele acestuia s-a construit Monastirul. În anul 796 Califul Harun Al Rashid din Bagdad a decis să se construiască ribatul o cetate arăbească cu rol defensiv ca și protecție împotriva flotelor bizantine. Acesta a și fost pus în aplicare la ordinul direct al guvernatorului de atunci din Monastir.

Orașul s-a dezvoltat datorită poziționării la malul mării, s-a putut dezvolta comerțul și a devenit și punct de legătură între calea maritimă și cea terestră celor care doreau să meargă de exemplu spre Kairouan sau alte așezări importante din Tunisia.

În prezent Monastirul este un important oraș turistic, universitar și important nod rutier. Ca și industrie putem enumera turismul, comerțul, agricultura.

Obiective turistice Monastir

Ribatul din Monastir

Fortificația islamică defensivă s-a construit în 796 la ordinul guvernatorului de atunci Harthama Ibn A, yan . Ribatul în formă pătrată s-a păstrat intact până în prezent, diferite turnuri de apărare s-au mai construit alipindu-se de construcție în secolele XI, XIII, XVII. Este cel mai vechi ribat din Tunisia. În interiorul ribatului se află și un mic muzeu cu exponate și artefacte specifice. Curtea ribatului este folosit și pentru concerte sau diferite alte evenimente.

Adresa este QRGM+F6M, Rte de la Falaise, Monastir, Tunisia orarul de vizitare luni-vineri 8.00-19.00 sâmbătă și duminică 8.00-17.00. Iarna orarul este 8.30-17.30. Taxa 12 tnd.

Monastir Marina

Nu departe de ribat se află cea mai apropiată plajă (sub ribat) și puțin la stânga portul turistic. Acesta este amenajat modern, dispunde de un dig de apărare pentru vreme rea și este raiul navigatorilor dar și al clienților care doresc o excursie fie pe o ambarcațiune mică fie pe una mai mare. Nu lipsesc magazinele, restaurantele și locurile de cazare. Este un loc atractiv și pentru cei care doresc doar o plimbare aici și să intre oarecum în această atmosferă... marină.

Mauzoleul Habib Bourguiba

Mauzoleul se află la stânga de ribat dinspre oraș și la dreapta dinspre mare. Din depărtare se văd cele două turnuri de 25 m ale muzoleului. Ca să se ajungă acolo se va trece pe o alee lungă și lată mărginită de zonă verde și bănci de stat pe jos. Atât la stânga cât și la dreapta de alee se află cimitirul arăbesc.

Mauzoleul a fost construit la ordinul fostului președinte la Tunisiei Habib Bourguiba părintele independenței Tunisiei. Construcția a durat din 1963 până în 1978 când s-a deschis publicului. Arhitectul Olivier Clement Cacoub a proiectat clădirea cu dimensiunile de 20x30m și 25 m înălțime (minaretele). Curtea este mult mai mare ca suprafață. Stilul arhitectural folosit este cel islamic (arab-muslim style). După moartea fostului președinte în anul 2000 clădirea a devenit mauzoleul Habib Bourguiba. Înăuntru se pot vedea mormântul, biroul fostului președinte, obiecte personale, tablouri, etc.

Orarul de vizitare este 9.00-17.30 iarna 9.00-16.00 există control de securitate, intrarea este liberă.

Marea moschee din Monastir

Lângă ribat la malul mării față în față cu intrarea în cetate se află moscheea fotogenică construită. Este de formă pătrată iar minaretul nu prea înalt este la fel pătrat. La fel ca orice clădire a suferit adăugiri în decursul timpului în secolele XI și XVIII.

Moscheea datează din secolul IX, în decursul timpului a suferit modificări, adăugiri mărirea suprafaței sălii de rugăciune, fațada, etc.

Moscheea Bourguiba din Monastir

După ce venim dinspre ribat și marina vom străbate un parc încăpător îngrijit de municipalitate, există o vegetație frumoasă compusă din palmieri și cactuși dar în privința gazonului se vede că s-a încercat dar nu s-a reușit. Degeaba, clima este prea aridă pentru iarbă, gazon. Parcul se numește Place du President Burguiba.

După ce trecem de parc și traversăm o arteră de circulație prima clădire importantă întâlnită este moscheea Hanafi.

Moscheea este compusă din sală de rugăciune și un minaret înalt. Nu există o curte interioară deoarece ne aflăm în medina destul de aglomerată cu clădiri și străduțe.

Moscheea este destul de nouă datează din 1963 și a fost construită în cinstea primului președinte al Tunisiei Habib Buourgoiba. Intrarea principală se află dinspre bulevardul Avenue Trimeche și o intrare secundară dinspre strada de acces către medina de Monastir cu numele de L, Independence.

Lângă moschee la bulevardul unde se află intrarea principală se află palatul de justiție (Palace de Justice Monastir)

Medina de Monastir

În dreptul străzilor Avenue Trimeche, Avenue Habib Bourguiba, Rue Mohammed Slim și Avenue de la Republique există zidul fizic a medinei de Monastir. Medina de Monastir nu este atât de atractivă ca medina de Sousse dar este suficient de interesantă cât să parcurgem toate străzile, străduțele sale. Există mai multe intrări dinspre exterior, unele străduțe le-am găsit mai pitorești, altele așa și așa. Am savurat mixul care este compus din clădiri, infrastructură, localnici, marfa expusă, zgomotul medinei. Toate astea sînt interesante pentru un european. Iar prețurile a orice negociabile și atractive.

Am reușit să mai ajung și în afara medinei și observat peisajul urban tunisian. Dacă străbatem medina toată vom ajunge la gara centrală Monastir. Ar mai fi de văzut multe, alte moschee, muzee. Pentru mine atât a fost. Rog WM să atașeze la început :

https://www.youtube.com/watch?v=3aIW9Csyo7w&pp=ygUUYWVyaWFsIHZpZXcgbW9uYXN0aXI%3D


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Monastir se află într-un loc foarte frumos pe o penisulă. Cea mai frumoasă stradă este cea a Falezei, șerpuiește între marea Mediterană și vilele, hotelurile de la malul mării. Cel mai frumos este în zona Marinei Monastir și Ribatului. Se spune că Monastir este un oraș mai curat decît celellate orașe tunisiene. Văzut, observat dar cu mici obiecții: nu peste tot am găsit mizerie și acolo și chiar într-un loc central.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Monastir merită de exploatat și pe cont propriu. Este mai mult timp se pot vedea mai multe. După vizita celor mai importante obiective turistul se poate distra, bălăci în mare, sta pe o terasă ori alături de tunisieni în medina ori alături de alți turiști în marina. Se poate urca pe o ambarcațiune și să sinte vacanța.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 17.08.23 21:05:51
Validat / Publicat: 17.08.23 21:49:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.

VIZUALIZĂRI: 3254 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 Flamingo pe lacul dela Monastir
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.08.23 21:48:26]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Opționale' din Sousse & PEK, SOUSSE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[17.08.23 23:08:14]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

nicole33
[20.08.23 01:04:04]
»

@AZE:

Am ajuns şi la acest articol curioasă fiind în legătură cu excursia ta.

Am fost şi eu acolo în urmă cu doi ani, pe cont propriu, cu taxiul care ne-a aşteptat pe durata plimbării noastre. În fotografiile postate de tine am recunoscut locurile văzute şi de noi.

Conform titlului, declari că ai petrecut două ore în Monastir. Nu am înţeles dacă a fost vorba de o vizită ghidată sau doar de timp liber la dispoziţie pentru a explora fiecare pe cont propriu ceea ce îl interesează.

Constat că în doar doi ani s-a scumpit cu 50% taxa de vizitare a Ribatului din Monastir. Noi am plătit doar 8 dinari tunisieni în 2021. La voi bănuiesc că biletul de intrare a fost inclus în preţul excursiei.

Mă surprinde totuşi lipsa fotografiilor din Ribat şi din muzeul găzduit de acesta, precum şi cele din interiorul Mausoleului.

Am rămas cu regretul că nu am putut intra şi în Marea Moschee, deşi mă îmbrăcasem corespunzător tocmai în acest scop, dar am găsit-o închisă, presupun că din cauza pandemiei.

Felicitări pentru excursie şi pentru articol!

doinafil
[20.08.23 16:20:06]
»

Citindu-ți articolul și văzându-ți pozele atașate, mi-am amintit că:

-atunci când aveam 19 ani, în 1968, l-am văzut pe președintele Tunisiei de la acea vreme, Habib Bourguiba. Venise în vizită în România, era luna iulie și o căldură ce depășea 25 grade. Avea mașina descoperită, și l-am putut vedea bine. (acum, când clima Terrei s-a schimbat și căldurile estivale tind să se apropie de 40 grade, parcă duc dorul acelor temperaturi mai „scăzute”! )

Eram scoși din școli sau de la locul de muncă și eram obligați să stăm - înșiruiți - pe traseul dintre aeroportul Băneasa și centrul capitalei, ca să aplaudăm trecerea invitatului tunisian. Toată „aventura” dura câteva ore, în miezul zilei, nu aveam voie să ne abatem de la traseu, n-aveam apă sau posibilitatea de a ne procura câte ceva de băut. Mergeam pe jos până spre „Casa Scânteii” - azi a „Presei ” - și ne opream unde era marcat locul nostru - între stâlpii numerotați anume pentru astfel de evenimente.

Se pare că a fost iubit de poporul său, care a și căpătat independența sub conducerea lui, nemai fiind colonie franceză. De aceea, cred, îi poartă numele și Moscheea și Piața din Monastir. A condus Tunisia timp de 30 de ani, între 1957 și 1987 (mai mult decât Ceașcă al nostru), și a murit la vârsta de 97 de ani, în 2000.

Felicitări pentru articol și poze!

adrianbogdan
[20.08.23 16:53:53]
»

Bună! Frumoasă plimbarea.

Personal aș fi vrut să aflu mai multe despre cum ai ajuns acolo, ceva despre mijloacele de transport folosite sau dacă ai folosit transport local sau ai cumparat un pachet excursionistic și prezinți excursia pe bucăti... știu că mă repet ca și întrebare... vezi mai sus Nicole33.

Numai de bine!

nicole33
[20.08.23 18:00:58]
»

@doinafil:

atunci când aveam 19 ani, în 1968, l-am văzut pe președintele Tunisiei de la acea vreme, Habib Bourguiba. Venise în vizită în România, era luna iulie și o căldură ce depășea 25 grade. Avea mașina descoperită, și l-am putut vedea bine.

Doamne, Doina, ce amintiri şi ce memorie ai! Eu nici nu eram născută atunci.

Se pare că a fost iubit de poporul său, care a și căpătat independența sub conducerea lui, nemai fiind colonie franceză. De aceea, cred, îi poartă numele și Moscheea și Piața din Monastir. A condus Tunisia timp de 30 de ani, între 1957 și 1987 (mai mult decât Ceașcă al nostru), și a murit la vârsta de 97 de ani, în 2000.

Corect! Cu observaţia că tunisienilor nu le place să le spui că au fost "colonie franceză", preferând formularea de "protectorat francez" şi că, deşi nu recunosc, influenţa franceză şi "protecţia" persistă încă, din punct de vedere economic şi nu numai.

Tot în piaţa din centrul oraşului Monastir găseşti la loc de cinste şi bustul primului preşedinte.

AZEAUTOR REVIEW
[20.08.23 21:46:12]
»

@nicole33: Bună seara. Mă bucur că ești interesată despre ce scriu în legătură cu Tunisia (doar în legătură cu cazarea/resortul nu am nici un feedback de la tine până acum, de și știu că ești destul de inetersată și de acest aspect și de obicei comentezi mult, comentarii care și ajută la o adică, mă refer la criticile constructive ????)

Deci în legătură cu excursia din acest an: conform program excursii tour-operator (TTS în parteneriat cu AmFost Acolo Travel) existau excursii de 1/2 zi. Băiatul meu până în acest an nu era interesat de nimic extra în afară de resort și ceva distracție, alta decît excursii. Este semn bun că anul acesta și-ar fi dorit ceva să vadă altceva chiar și ruine romane dar să nu fie pe durată mare. A venit agenta de la TTS (o localnică de origine berberă dar cu multe cunoștințe turistice) și mi-a prezentat ce are. Se pare că am fost în toate destinațiile în afară de excursia de acest an, iar una de 1/2 zi nu avea. Băiatul a zis pas afară erau 46 grade, o zi întreagă a zis că mai bine stă în mare.

Astfel am achiziționat excursia de o zi (12 ore) 55 euro care a cuprins Kairouan, El Djem și Monastir.

Și acum răspunsul la întrebarea ta: în cele două ore am vizitat extern cele descrise dar pentru a intra în ribat nu mai era timp și era și ora la care se închide. Iar Marea Moschee era închisă și acum. Văzând ribatul din Sousse anul trecut mi-am zis că pierd nevăzând acesta din Monastir dar nu pierd atât de mult văzând cel din Sousse. Timpul am folosit explorând foarte mult localitatea și am ieșit mult în afara medinei. Orele petrecute în Monastir erau 16.30-18.30. La 19.00 și ceva am ajuns înapoi în resort și am dat pe gât așa instant 2 beri și m-am băgat în mare????

AZEAUTOR REVIEW
[20.08.23 21:56:08]
»

@doinafil: Sărut mâna. Aveți o memorie excelentă. Cît despre Bourguiba ghidul berber de anul trecut a povestit mult despre el, și așa mi-am dat seama că era oarecum iubit de popor. Semăna foarte mult cu Ceaușescu al nostru asta privind obiectivele mari pe care le-a construit (autostrada A1 din nord până în sud integral și în prezent se află în stare bună, aeroportul care îi poartă numele și unde am aterizat anul trecut este absolut modern foarte încăpător și are multe facilități, și a mai enumerat câteva obiective)

Se pare că Bourguiba era oarecum iubit de popor deoarece nu a golit complet magazinele alimentare. Pe pariu că dacă Ceaușescu nu priva poporul de la această necesitate elemnetară adică hrana trăia și astăzi????Deci să nu umbli la mâncarea poporului altfel iasă urât????

Pe urmă ghidul de anul trecut povestea mult despre corupție la nivel înalt. Zicea că corupția în prezent e cît casa că nu s-a mai construit nimic deosebit de când a murit Bourguiba. Într-un fel am înțeles de ce sînt atâtea construite în amintirea lui, doar în Monastir mauzoleul și moscheea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[20.08.23 21:59:21]
»

@adrianbogdan: Bună, răspunsul meu se află în ecourile de mai sus. În excursie am vizitat trei locuri. Doar acesta Monastir se poate vizita pe cont propriu chiar și dacă turistul se cazează în zona Sousse taxi este atît de ieftin în Tunisia încât merită. Iar la o excursie pe cont propriu clar se pot vedea mai multe nu te grăbește nimeni și poți vedea ce îți dorește inima și cam ce oferă orașul.

Vacanțe faine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doinafil
[21.08.23 07:25:30]
»

Memorie bună mai am - încă - Slavă Domnului! Se pare că ce ni se întâmplă în anii tinereții reținem mai ușor decât alte lucruri, care vin în viața noastră după ce începem să mergem pe panta descendentă a ei!

Se pare că Bourguiba era oarecum iubit de popor deoarece nu a golit complet magazinele alimentare. Pe pariu că dacă Ceaușescu nu priva poporul de la această necesitate elemnetară adică hrana trăia și astăzi????Deci să nu umbli la mâncarea poporului altfel iasă urât????

La fel cred și eu și am mai auzit și alte voci, din anturajul meu, spunând acest lucru. Frica noastră era atât de mare de-a ne revolta că am îndurat cu stoicism cei 9 ani de privațiuni (frig în case - și în oase - la birouri și în școli, teatre, lumină stinsă seara, program TV de 2 ore, dintre care 1,5 ore alocate Șefului Statului și - mai presus de orice - lipsa alimentelor din magazine și chiar din piețe). Chiar m-a dus gândul în timpul revoltei din decembrie 89, la finalul poeziei lui Coșbuc „Noi vrem pământ”:

Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,

Să vrem noi sânge, nu pământ!

Când nu vom mai putea răbda,

Când foamea ne va răscula,

Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa

Nici în mormânt!

Așa-i omul „construit” : el singur, adult, poate răbda o vreme de foame, dar când nu mai are de unde să procure de mâncare pentru copiii săi, își schimbă automat comportamentul, mai ales dacă unul mai curajos decăt el se revoltă primul! Prinde și el curaj și-l urmează pe acesta, cu toate riscurile ce derivă de aici! (la fel s-a întâmplat și în Polonia, la Gdansk, cu sindicatul „frumosului nebun” Walewska, care avea opt copii)

Cât despre Bourguiba și iubirea poporului pentru el, cred că a fost iubit! La noi - din păcate - și acum sunt nostalgici pentru perioada lui Ceașcă! Nu m-ar mira dacă - peste niște ani - ne-am trezi cu statui ale lui ridicate prin țară! (Doamne, ferește-ne de-așa ceva!!!)

balan nicolae
[26.09.23 03:50:10]
»

Am fost la Monastir intre 17-23.09.2023, sejur la hotel Regency prin agentia [...]. Totul a fost extraordinar, cazare excelenta, toate camerele au vedere la mare, curatenie si schimbat prosoape, cearceafuri, zilnic, (daca nu doresti, afisezi anunt pe clanta usii). Mancarea foarte diversificata, mai putin carne de porc, desert bogat, fructe multe, expresor de cafea, bauturi racoritoare de multe feluri, la pranz si cina sunt vinuri diverse. Chelneri amabili, deservire excelenta. Exista 2 baruri, interior si la piscina, cu bauturi foarte diverse, bere, dupa ora 11.00 si servire prompta, de cate ori doresti. Plaja si apa marii este extraordinar de frumoasa, curata, sezlonguri si umbrele pt. toti. Piscina e mare si are nenumarate sezlonguri si umbrele. Exista echipe de animatie si spectacole si dans, karaoke, divertisment in fiecare seara si ziua. In imediata apropiere a hotelului este Mausoleul Habib Bourghiba, Ribatul (cetatea), Moschea si aproape Bazarul. Se organizeaza excursii 2 zile in Sahara, 1 zi la Tunis si Cartagina, contra cost. Problema urata a fost ca agentia [...] ne-a micsorat sejurul, trebuia sa plecam la Buc. Otop. cu avion seara la ora 21.00, dar au schimbat la ora 11.00, astfel am plecat la ora 08.00 la aeroport, pierzand astfel aproape o zi de plaja.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[26.09.23 07:17:47]
»

@balan nicolae:

Am fost la Monastir intre 17-23.09.2023, sejur la hotel Regency prin agentia [... ]. Totul a fost extraordinar, cazare excelenta[... ]

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI @ Hotel Regency

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, AZE, balan nicolae, doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din Sousse & PEK:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056793928146362 sec
    ecranul dvs: 1 x 1