ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Două tichete (norocoase!) către paradis: croaziera în insulele Lichadonisia

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După cum, probabil știți, grecilor le-au hărăzit zeii peste 3.000 insule, dintre care, în doar câteva sute, pământenii au ales să se așeze din varii motive, restul rămânând nelocuite. Insulele Lichadonisia ar fi unele dintre acestea dacă putem lua în seamă faptul că din întreg arhipelagul de cincisprezece, doar șapte sunt mai acătării și doar două au fost locuite până mai acum vreo 50 ani, de atunci fiind goale și părăsite, doar ocazional vizitate.

Dar ce sunt și unde se găsesc insulele Lichadonisia? Acestea formează un mic, chiar foarte mic, arhipelag ce este situat în golful Eubeean, între nord-vestul insulei Evia și regiunea Fthiotida de pe continent, localitățile din dreptul lor fiind faimoasa stațiune cu ape termale Kamena Vourla și Asproneri. Ca amplasare, insulele sunt situate, totuși, mult mai aproape de țărmul Eviei, de capul Kavos. Recunosc că am auzit prima dată de Lichadonisia de la colega @cris care scrisese un articol edificator și foarte frumos cu câteva luni înainte, de aceea vă invit și pe voi să-l citiți. Eu vă voi povesti doar despre excursia noastră și de ce biletele noastre au fost norocoase.

Din Loutra Edipsou, baza noastră nord-eviană, se organiza în ultima săptămână din august, când am fost și noi acolo, croazieră, aproape zilnic, către arhipelagul lichadonisian. Din prima seară, de cum am văzut pe stradă standul cu pliante și imagini pe monitor, soțul meu a fost cucerit definitiv de supranumitele Seychelles ale Greciei (sau Bahamas sau Maldive) , el necitind articolul de pe AFA, auzea în premieră de Lichadonisia. Văzându-ne interesați, ne-a abordat o tânără responsabilă cu promovarea, ne-a prezentat pliante, ne-a dat informații, invitându-ne să facem rezervare pentru următoarea zi (fără bani), însă noi am ezitat pe motiv că abia sosiserăm și aveam nevoie să ne familiarizăm cu stațiunea și cu rostul lucrurilor pe-acolo.

Cum ne-am trezit a doua zi dimineață, deodată amândoi ne-am răzgândit, spunându-ne că ce bine ar fi fost să fi mers în croazieră, dat fiind că vremea era prezentată la știri ca fiind superbă în acea zi, însă cu șanse să se schimbe în rău în zilele următoare, conform prognozei. După micul-dejun, soțul meu propune să meargă în port, la locul de plecare și să întrebe dacă e posibil să ne ia și pe noi, chiar dacă nu aveam rezervare. Zis și făcut, se întoarce victorios cu răspunsul pozitiv dat de un lucrător din port, repede facem bagaje și țuști! în port căci se apropia plecarea, stabilită la orele 10,00.

Numai că în port, la urcarea pe micul vas, surpriză! , ni se spune că numai dacă renunță cineva ne poate lua și pe noi, altfel nu, căci era musai cu rezervare. Și ne-am pus pe așteptat: 5,10,15 minute, timp în care veneau de peste tot turiști care se îmbarcau, soțul meu urmărind îndeaproape cu privirea gradul de ocupare al ambarcațiunii. În aceeași situație ca și noi, mai erau două cupluri de greci mai în vârstă, dar noi aveam avantajul că fuseserăm primii sosiți. Așteptarea a fost grea, dar a meritat, căci la final, norocul ne-a surâs și doar noi am fost invitați să ne alăturăm grupului de peste 50 de excursioniști deja îmbarcați. De aceea, am considerat că tichetele noastre au fost cu adevărat băftoase! Ah, să nu uit, excursia a costat 15 euro/persoană și promitea doritorilor o zi relaxantă petrecută în atmosferă paradisiacă!

Croaziera a debutat cu un mers exagerat de rapid al vasului, nemaiîntâlnit niciodată până acum, ca să vă imaginați cum era, vă spun că șapca, deși bine fixată, nu-mi stătea pe cap așa că am renunțat la ea, stropii de apă lăsați în urmă săreau în sus de-un metru, era atât de mult curent că nu auzeam nimic, totul vâjâia în jur că mă gândeam că mi se desprind cerceii din urechi! Ce-i drept, ne așezaserăm în partea cea mai de sus a vasului, pentru a beneficia de o bună vedere, chiar dacă eram în soare, n-am resimțit nimic. E clar, căpitanului îi plăcea schiul nautic! Compania de vase se numește Bros Vasilas.

Peisajul este uimitor, „se aleargă” de-a lungul țărmului pe lângă Kokinias, Agios Georgios, Kavos, cel mai atrăgător fiind Capul Kavos, extremitatea nord-vestică a insulei Evia ce iese din apele albastre ca o limbă uriaşă de nisip galben. De partea cealaltă, se zărește, fără prea mare efort, continentul cu Kamena Vourla, alt loc de referință cu izvoare termale în Grecia. Între Kamena Vourla și Kavos, în inima golfului se „desfășoară” insulele Lichadonisia, un arhipelag cu insule vulcanice relativ tinere, formate în 426 Î. C. în urma unei erupții vulcanice urmate de un cutremur major. Acestea sunt verzi, „năpădite” de pini și măslini, survolate de sute de păsări și mai presus de toate, nelocuite permanent în prezent. Ele sunt un habitat natural protejat pentru mai multe specii de plante și animale. În preajma lor, marea este limpede-cristal și schimbă câteva nuanțe de albastru închis, deschis, până la turcoaz și smarald. În ordinea mărimii, cele șapte mai răsărite, ar fi: Monolia (am văzut scris și Manolia, dar şi Magnolia în unele locuri), Megali Strongyli sau simplu, Strongyli, Mikri Strongyli, Steno, Vagia, Varias și Limani. Ar mai fi și un grup al altora mai mici, numit Pontikonisia.

Vasul și-a încetinit cursa nebunească de cum ne-am apropiat de insule, mai întâi am trecut pe lângă insula Strongyli, ceea ce înseamnă „rotund”. Pe insulă există o bisericuță abandonată, ceva de genul celor de pe drumurile din localitățile rurale din Grecia, cu hramul Agios Stefanos și un far şi cu rol de turn de observaţie, cel puţin aşa am înţeles din informaţiile de pe pliant, căci explicaţiile au fost spuse la megafon numai în greacă. Strongyli și Monolia au fost singurele locuite, ultima dată până în anul 1964. Unui turist grec mai în vârstă i se face milă și ne mai traduce și nouă în engleză câte ceva. Ne spune că insulele au mai multe plaje neamenajate, sălbatice, dar extrem de frumoase, cu ape cristaline, însă noi va trebui să alegem unde ne vom petrece ziua între cele două plaje amenajate din arhipelag: ori pe Monolia, ori pe Mikri Strongyli, ca să știe unde să ne lase vasul şi de unde să ne ia la final. Pe lângă cea de pe Mikri Strongyli tocmai trecuserăm şi văzuserăm că arată ok, dar nouă ne făcuse cu ochiul (din pliant;)) cea de pe Monolia că avea nisip alb şi apă turcoaz.

Până atunci, în trecere printre insule, pe lângă țărmul sudic al insulei Monolia, am observat casele abandonate cu peste 50 de ani în urmă, unul dintre motive fiind lipsa de electricitate și apă curentă. La biserica de pe Monolia, cu hramul Agios Georgios, mai vin uneori miri cu tot cu alai, nuntaşi şi preot pentru a-şi oficializa slujba de cununie pe insulă, unora părându-li-se inedit să se căsătorească în deplasare. Ceea ce mi-a atras atunci atenția în mod deosebit, a fost că în ciuda faptului că nu mă așteptam să văd pe cineva pe-acolo, pe lângă casele în ruină și copaci se plimbau în voie câțiva turiști, semn că alte vase sosiseră mai devreme, iar ocupanții acestora porniseră în explorare.

Apoi, vasul, care înainta foarte lent de-acum, „a vânat” apariția unei foci din familia Monachus Monachus (foci-călugăr) , singurele foci ce mai trăiesc în Marea Egee, specia fiind pe cale dispariție. Se pare că ar fi doar 5 exemplare ce-și duc zilele în arealul dintre insulele lichadonisiene. Și așteptarea a meritat din nou, căci o focă și-a făcut apariția pentru câteva secunde, de câteva ori, și pe care, din păcate, eu nu am reușit s-o prind în poză, soţul meu, în schimb, da.

Înainte să fim debarcați pe plajă, mai aveam un obiectiv în program, și anume acela de a vedea în apele mării, aflată la o adâncime de 9 metri, epava unui vas de război ce aparținea armatei germane, scufundat în 1943 de greci. Vasul de pe fundul mării se putea observa mai greu, era nevoie de ceva concentrare pentru asta.

Cel din urmă punct al excursiei: plaja Monolia de pe insula omonimă pe care aveam să ne petrecem câteva ore bune trândăvind pe şezlong într-un veritabil colţ de rai. Plaja, din nisip fin de culoare deschisă, se întinde pe cam 150-200 m, între două promontorii de pietre negre vulcanice, străjuită în spate de măslini şi pădurea de pini frumos mirositoare. Este amenajată cu şezlonguri (cam 200) şi umbrele de stuf, are toalete şi duşuri, o tavernă și un beach bar cu preţuri normale şi muzică la difuzoare. De pildă, şezlongul costa 4 euro, o porţie de kalamari 10 euro, una de caracatiţă, la fel 10 euro, una de gavroşi 8 euro, bere draught 2,50 euro/400 ml, frappe 2 euro, apă 0,5 euro/0,5 l, etc.

Apa mării, de o claritate uimitoare, de nuanţe incredibile de smarald şi peruzea, se adânceşte departe, în larg, fundul apei fiind tot din nisip, aşa încât toţi copiii se bălăceau în voie, fără teamă. E drept, plaja era destul de populată când ne-a debarcat şi pe noi vasul nostru, însă și în orele următoare alte ambarcaţiuni aduceau turişti în continuu, astfel că după orele prânzului devenise cam aglomerat, taverna făcând faţă mai greu tuturor solicitărilor.

Am rămas acolo până pe la orele 16,30 când același vas a venit să ne ridice, bucurându-ne de un răsfăț pe care nu știu dacă îl meritam, dar știu sigur că am fost norocoși că l-am ales.

La final, pot să afirm că a fost una dintre cele mai plăcute și mai relaxante zile de vacanță, că am avut impresia că am vizitat paradisul, peisajele fiind parcă desprinse din cataloagele cu ilustrate din destinații exotice. Dacă aveți ocazia să ajungeți să vizitați insulele Lichadonisia, fie că veniți dinspre nordul Eviei, fie că veniți dinspre continent, nu pregetați, veți vedea că merită să vă încântați ochii cu imagini de vis! Recomand!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=5OMYqhPcTTw

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 08.11.17 18:37:08
Validat / Publicat: 08.11.17 21:20:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4350 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Printre insulele Lichadonisia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[08.11.17 21:18:07]
»

Mutat în rubrica "'Opționale' din/prin Evia, EVIA [EUBEEA]" (nou-creată pe sait)

=

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

=

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[08.11.17 21:23:27]
»

@webmaster39: Mulţumesc foarte mult, mă simt onorată!

Dan&Ema
[08.11.17 21:23:36]
»

@irinad: paradisul din poze pentru cititori, din realitate pentru voi!

Start vot!

irinadAUTOR REVIEW
[08.11.17 21:48:44]
»

@Dan&Ema: Pot să-ţi spun că peisajele arată chiar mai bine în realitate decât în pozele mele, iar Evia (în mare parte) şi Lichadonisia sunt ca un colţ de rai!

Mulţumesc de vizită şi ecou, mă bucur că ai trecut pe la mine!

Rodel
[08.11.17 22:03:58]
»

Mi-ai readus în suflet Grecia. Mulțumesc!

irinadAUTOR REVIEW
[08.11.17 22:09:04]
»

@Rodel: Mulţumesc şi eu pentru un ecou atât de sensibil, pentru vizită!

Mă bucur că te-am luat cu mine în croazieră!

maryka
[08.11.17 22:22:07]
»

Am citit cu așa mare plăcere! Iar pozele splendide! Mă tot minunez, într-una... cum se pot aduna atâtea locuri frumoase, acolo, zeii le-au dat tot? Pentru că descoperim așa rând pe rând câte un colțișor de rai... Acum mă pot culca liniștită... sau nu? vreau și eu... Și atunci îmi pun din nou întrebarea? cum să le vezi pe toate (locurile) pe care le vrei într-o viață? Superb! La noapte voi visa frumos, cu siguranță...

irinadAUTOR REVIEW
[08.11.17 22:35:22]
»

@maryka: Mă bucur că ţi-au plăcut "liliputanele" lichadonisiene, într-adevăr sunt incredibil de frumoase, iar faptul că sunt nelocuite le conferă un plus de farmec.

Ce să zic, norocoşi mari grecii aştia cu atâtea insule, iar zeii au fost foarte darnici cu ei, pe de altă parte.

Nu, nicicând nu cred să putem vedea tot ce vrem, rămâne să selectăm (adică să tăiem şi iar să tăiem), până dăm de locurile pe care chiar le vom putea vizita, însă nimeni nu ne poate împiedica să visăm şi să sperăm la cât mai mult.

Noapte bună şi... vise frumoase!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[08.11.17 23:02:15]
»

@irinad: Minunat!!! Atât reviewul cât și pozele m-au făcut să mă zgârii pe ochi că n-am ajuns la insulițele astea si mai ales pe plaja Magnolia nici când am stat în Kamena Vourla și nici din Loutra Edipsou.

P12 -resortul din Gregolimano este al lui Club Med si are plajă cu nisip importat și facilitați pentru sporturi nautice.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[09.11.17 06:29:46]
»

@irinad: Norocoși? Da, sigur, după sufletul vostru a fost și va fi totul!

Felicitări, superbe locuri ai descris. Pozele sunt minunate!

irinadAUTOR REVIEW
[09.11.17 07:07:16]
»

@Carmen Ion: Mulţumesc mult pentru aprecieri, Carmen, văzusem că acel resort este ceva deosebit atât atunci de pe mare, dar şi de pe uscat, când am dat un tur cu maşina prin nordul insulei. Chiar am oprit şi i-am făcut câteva fotografii cu zoom-ul. Păi, dacă ai pierdut două ocazii de a vedea insuliţele, sunt sigură că pe cea de-a treia n-o vei ma rata!

Am ales să folosesc pentru plajă numele de Monolia, fiindcă aşa auzisem pe vas de la grecul care vorbea la megafon. Apoi, întrebându-l pe băiatul de la barul de pe plajă cum se numesc plaja şi insula unde ne aflam, acesta aşa a pronunţat, cu accent pe ultima silabă, acelaşi accent pe ultima silabă, punându-i şi cuvântului Lichadonisia. M-am mai uitat şi pe internet, de exemplu, pe wikipedia am găsit-o drept Manolia, iar aici: https://www.mysteriousgreece.com/travel-guides/islands/euboea/lihadonisia/, am regăsit tot Monolia.

Îmi pare bine că m-ai vizitat, vacanţe frumoase pe mai departe!

elviramvio
[09.11.17 07:13:21]
»

@maryka:

Marika, m-ai făcut să râd singură referitor la culcatul tău liniștit sau nu. Ca și tine, Irinad e bolnavă de Grecia așa că atunci când scrie despre țara asta, nu prea te mai culci liniștit dacă n-ai văzut deja locurile! Ca de altfel și după articolele tale! Că zeii apreciază iubirea asta, vezi bine ce băftoasă a fost, a reușit să se urce pe vas și a venit și cu ambii cercei acasă ????

irinadAUTOR REVIEW
[09.11.17 07:24:09]
»

@krisstinna: Mulţumesc frumos, mă gândeam eu că-ţi vor plăcea pozele, sunt încântată că ţi-au plăcut locurile şi povestea mea despre ele!

maryka
[09.11.17 10:12:31]
»

@elviramvio:

Da, norocoasă cu cerceii, cu călătoria, cu zeii!

Liniștită, eu, nu prea că sigur, vrem să vedem toate aceste frumuseți cu ochii noștri, dar pentru că nu putem ajunge chiar peste tot pe unde am vrea... ne mulțumim cu astfel de povestiri frumoase ale celor care Au Fost Acolo! Și cu minunatele poze! De asta mă bucur că am descoperit AFA!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.11.17 10:23:16]
»

@irinad: Scuze de eroarea cu numele plajei - ecoul l-am scris pe telefon, care m-a corectat, și l-am trmis fără a mai verifica textul.

irinadAUTOR REVIEW
[09.11.17 10:56:03]
»

@Carmen Ion: Draga mea, nu ai de ce să-ți ceri scuze, chiar am mai văzut scris și Magnolia, însă eu doar am vrut să precizez motivele pentru care am ales să-i spun Monolia. Aici discutăm pentru a lămuri anumite aspecte și chiar și atunci când am face-o în contradictoriu, important este tonul, știi doar vorba „Tonul face muzica! ”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianaglogo
[09.11.17 10:58:25]
»

@irinad: Votat, notat ca favorit, croaziera pusa pe lista pentru anul viitor.

Parca plec in Evia peste o saptamana, asa sunt de ambalata.

Si cat mai e pana la 1 sept 2018!!

irinadAUTOR REVIEW
[09.11.17 11:10:00]
»

@adrianaglogo: Așa pățesc și eu când aflu din ce în mai multe lucruri despre o anumită destinație: devin nerăbdătoare. Într-adevăr, mai este ceva până la anul în septembrie, dar timpul trece destul de repede, numai nouă ni se pare că se scurge prea încet când așteptăm ceva anume.

Croaziera aceasta este ieftină, frumoasă și, mai presus de toate, relaxantă, deci nu greșiți cu nimic dacă o veți face, dimpotrivă!

Mulțumesc mult pentru vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Pușcașu Marin
[10.11.17 06:40:35]
»

@irinad: Se spune ca atunci cand Dumnezeu a impartit Pamantul locuitorilor a uitat de greci. Si au venit astia cu jalba-n protap si-au zis... Doamne, de noi ai uitat?

Pffff am uitat de voi bai grecilor. Da' uite cum sta treaba... oprisem locul asta pentru mine. Insa vi-l dau voua si ma descurc eu cumva. Si-asa s-au ales grecii cu ceea ce au astazi

Eu cred ca nu-ti ajunge o viata sa vezi ce e de vazut in Grecia, asa ca articolul tau pe mine unul m-a cucerit.

Felicitari si spor la descoperit Elada, in continuare

irinadAUTOR REVIEW
[10.11.17 07:12:58]
»

@ghisor: Păi, atunci se explică de ce norocoşii ăştia de greci au minunăţiile acelea de insule cu pieisaje de vis!

Sunt de acord cu tine că îţi trebuie multă insistenţă şi mult timp să descoperi cât mai mult din Grecia, dar dacă-ţi place, devine un exerciţiu excelent.

Să ştii că te urmăresc îndeaproape în curajosul tău periplu sud-american (aştept cu interes următorul articol), însă eu nu sunt prea harnică la dat ecouri, dar asta nu înseamnă că nu te apreciez foarte mult!

Mulţumesc pentru ecou, vizită, cuvinte frumoase!

mishu
[10.11.17 22:15:09]
»

@irinad: Vad ca ai agitat spiritele rau e tot pe aici si pot spune ca arata minunat totul.

Felicitari, votat cu mare drag.

irinadAUTOR REVIEW
[11.11.17 07:26:49]
»

@mishu: Mă bucur că ţi-au plăcut şi ţie peisajele lichadonisiene, un amestec de sălbatic cu "amenajat", de locuri pustii cu plaje populate şi mai presus de toate, o minunată creaţie divină.

Mulţumesc pentru ecou, vizită, aprecieri!

crismis
[12.11.17 23:07:37]
»

@irinad: Am "descoperit" insulitele astea acum vreo 3 ani, cand proiectam o excursie Pelion - Evia - Sporade (ambitios proiect, prea ambitios pt momentul acela dificil; n-am renuntat la el, doar l-am amanat un pic). Pe urma, le-am redescoperit in frumoasa poveste spusa de @Cris si acum, a treia oara, in norocoasa voastra aventura!

Chiar sunt minunate, paradisul pe pamant, ce mai! Ati stat toata ziua la plaja sau ati si "explorat" un pic imprejurimile?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[12.11.17 23:20:20]
»

@crismis: Da, sunt paradisiace micuţele lichadonisiene, deşi, iniţial l-am bombănit pe soţul meu că a insistat foarte mult cu această croazieră, pe urmă i-am fost recunoscătoare cu această mişcare, fiindcă vremea s-a schimbat chiar din ziua următoare.

Ideea era că încă nu ne reveniserăm după două zile pe drum, dar plecarea în acea zi (prima întreagă din Evia) în excursie a fost cea mai bună alegere. Am mai explorat un pic şi insula luând la picior împrejurimile plajei, că nu prea aveam stare, dar şi trândăvitul la plajă pe şezlong ne-a prins tare bine, căci oboseala nu trecuse.

Mulţumesc pentru ecou, vizită aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, crismis, Dan&Ema, elviramvio, irinad, maryka, mishu, Pușcașu Marin, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din/prin Evia:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084306955337524 sec
    ecranul dvs: 1 x 1