GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In sfirsit a venit si caldura si prin Lunca Dunarii si ce putem face ca sa fugim de caldura fuga la padureee. Astazi am ales padurea din Statiune Lacu Sarat.
Asa ca scaunele in portbagaj si cap compas Lacul Sarat, statiunea Lacu Sarat sau ce a mai ramas din ea.
Acesta este situat în zona de câmpie, la numai 5 kilometri distanta de Municipiul Braila, este o statiune deschisa in toate anotimpurile anului.
Aici se pot trata afectiuni (si chiar cu succes) afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni postraumatice, afectiuni reumatismale articulare in general afectiuni ale aparatului locomotor.
Propietatile lacului sarat:
-apa lacului este sulfatată, clorurată, sodică, magneziană cu o mineralizare de 83, 955 mg/l;
-nămol sapropelic (conţinând 41% substanţe minerale şi 39 % substanţe organice), bogat în hidrogen sulfurat; (date tehnice culese de pe siteuri).
Lacul, are o salinitate crescută, adolescent fiind cind ma scaldam in acest lac gaseam pe fundul lacului bucati mari de sare care nu se putea dizolva.
Aici sa vrei si nu poti sa te inneci pentru ca apa fiind asa de sarata te tine la suprafata fara sa depui nici un efort, adâncimea apei variază între 0, 6m şi 1, 80 m, dar 1. 80 cred ca nu a mai avut de vreo 10 ani.
Anul trecut credeam ca va seca complet, mai ramasese doar o mica pata de apa in milocul lacului.
Dar iarna trecuta si ploile de pina acum au refacut luciul de apa acum fiind la cotele normale.
Dar pe linga problema apei din lac statiunea arata ca dupa un bombardamet (foto).
Cladiri incepute innainte de 89 si neterminate, asfaltul cu gropile nelipsite, gardul care imprejmuia lacul pe anumite locuri degradat.
Se gasesc si lucruri bune facute, terase cu gratare si bere, restaurante reconditionate pentru a gazdui nunti.
Dar placut surprins plaja a fost un pic cosmetizata adica sau facut alei din pavele, a fost tunsa iarba (plaja nu este din nisip ci din iarba) si se gasesc cosuri de gunoi dar bineinteles prea mici pentru plaja existenta.
Ce s-a mai renovat este si fosta tabara de elevi care acum se numeste Centru de Agrement unde se poate organiza diferite evenimente.
Tot in statiune se mai afla si o manastire “Manastirea Lacu Sarat” care exista din 27 iulie 1996.
Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, ea fiind o oaza de liniste si verdeata, unde cei aflati la tratament, poposesc pe bancile aflate pe aleile manastiri.
Ca sa revin la efectul benefic pe care namolul il are, in statiune se gasesc doua hoteluri care dispun de baza de tratament:
Hotel Flora cotat cu 2 stele
Hotel Perla cotat tot cu 2 stele
Aceste doua hoteluri sunt folosite cu preponderenta de pensionari dar nu numai.
In statiune mai sunt locuri de cazare dar la care nu puteti face tratament,
Vila Nufarul (recent renovata) aici gasiti pagina vilei: http: //www. vilanufarul. ro/ si Complex Lacu Sarat care este format din casute si locuri de campare.
La Statiune se poate ajunge din oras cu o linie de tramvai si autobuz sau cu auto personal.
Sau daca veniti din alta localitate dinspre Slobozia sau A2 pe DE584, sau de la Buzau pe DN2B la iesire din localitatea Lacu Sarat se vireaza la dreapta.
Epilog:
Daca aveti probleme cu sistemul locomotor nu ezitati sa treceti in agenda si aceasta Statiune (la conditii de cazare nu cred ca trebuie sa sperati decit la un minim necesar)
Trimis de dannek in 05.06.10 23:49:33
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am fost si eu inainte de '90 aici...Deci mai exista si statiunea asta...
Presupun ca nu iunie 2010 e data la care ai fost!
puteam sa jur ca s-a desfiintat!
Din fericire mai exista dar cu greu
Acum daca se pare ca nu mai se dau bilete de tratament pentru pensionari nu stiu cine o sa mai vina la tratament!
Pacat de binefacerile pe care le face namolul.
Nu stim sa apreciem resursele naturale.
Sper sa se valideze si fotografiile
daca se poate atasa
http://www.youtube.com/watch?v=s7JgKwqWCMQ
multumesc!
bine ca n-am apucat sa merg acolo cand era in "voga", pe timpul impuscatului.
Noroc cu ninsoarea si ploaia, ca altfel ar fi trebuit sa vina lumea cu apa de acasa. Oricum, lumea tot la padure o sa traga si nu la asa-zisa plaja care nu se difera de padure decat prin dusuri. Dar namolul ramane cel mai bun punct de atractie in zona. Buna idee sa amintesti de aceasta "statiune".
Noroc ca a mai amenajat primaria in spatele lacului ceva ca totul era ruinat si sapase si niste santuri sa nu poti intra cu masina.
Acum pare mai civilizat cu pubele de gunoi cu persoane care fac curat.
Am fost in statiunea lacul sarat acum cca 15 ani , cateva zile la plaja si pentru namol . Vad ca nu s-a schimbat nimic ca nici atunci nu statea prea bine , doar apa extraordinara si cu proprrietati miraculoase ( mi-am vindecat total un inceput de reumatism la genunchi ) .
Aprecieri pentru descriere si SB.
@dannek:
am trecut in urma cu cateva zile pe drumul de langa lac, apa este foarte mare, aspect mentionat astazi si intr-un articol dintr-un cotidian local (in unele locuri se pare ca depaseste 2 metri adancime, aviz amatorilor).
Tot in acelasi articol se mentiona faptul ca namolul nu si-a pierdut calitatile curative, sper sa nu fie doar de dragul publicitatii si a atragerii turistilor...
In 2010, biletele de tratament pentru pensionari nu se dau doar in lunile iulie-august, in rest se dau. Statiunea, asa demodata cum pare dpdv al cazarii, ofera cel mai bun tratament pentru afectiunile locomotorii, iar daca si nivelul lacului a crescut atunci totul este ok. Parcul in care se afla manastirea (Sf.Pantelimom, parca) este o oaza de recreere benefica celor trecuti de prima tinerete. Cu oarece eforturi Lacul Sarat ar fi puta deveni un adevarat Balaton romanesc, insa, ce pacat, nu intra in vederea mai marilor zilei.
@ savin 512
Am un amic la Budapesta, si la Balaton si-a construit o cabana de vacanta in partea de sud est a lacului, pretul terenului era foarte bun...majoritatea locatiilor turistice sunt in partea de nord a lacului care n-are mai mult de 3-4 metri adancime...si amicul meu acum regreta pentru ca, curentii de aer au o directie Nord-Vest spre Sud-Est, adica exact inspre cabana lui, iar in week-end, daca amicul meu se plimba pe mal, stie cam tot ce-au consumat turistii...cand si-a dat seama de ce a fost terenul atat de ieftin, era prea tarziu, cabana era construita...asadar, Statiunea Lacul Sarat ar fi bine sa devina doar un semi-Balaton.
Doamna Udrea vrea cam asa....reabilitarea Borsecului, investitii in salina Praid, refacerea Parcului din Amara, transformarea Bucurestilor intr-o statiune balneara,dar...apa sulfuroasa subterana e insuficienta si ski in Parang, care nu e deloc o idee rea...acolo avem 7 luni pe an zapada,iar la mare avem dor 3 luni soare.
@divio
am practicat impachetari cu namol sapropelic (cum e cel de la Techirghiol si unele lacuri sarate din Campia romana-Amara,Lacul Sarat,Movila Miresii, Caineni Bai, etc) si mineral, aflat pe fundul multor lacuril sarate concentrate de pe langa saline in special, se unge ceva mai greu, (nu are componenta organica)...primul are si materii organice, are o plasticitate mai buna si se unge mai usor. Namolul, mamaliga si parafina au cam aceleasi proprietati...cedeaza foarte greu caldura...in aprox 30-40minute. deci toata tevatura asta cu "cel mai bun namol" este semi-publicitate, e o procedura pregatitoare de preincalzire a organismului in vederea baii care urmeaza, (daca pacientul le suporta pe amandoua...)
Asadar cam toate namolurile din tara sunt bune...si nimeni inca n-a facut un clasament al lor...nici nu s-ar putea, exista peste 200 de surse de namol in Romania.Cine s-ar murdari cu asta? Cine ar avea posibilitatea sa efectueze 200 de analize de namol,in a carui componenta intra multe elemente anorganice si uneori organice.
Egiptenii aveau ei cea mai eficienta metoda...ungere cu namol doar in zonele dureroase!...stat la soare...baie...dat jos namol, apoi totul se repeta de 2-3 ori...
Tanti Udrea a mai vrut si ceva terenuri de golf insa a sarit lumea ca arsa. Nu-i nimc ca au facut bulgarii si s-au umplut de englezi care vin sa joace. Iata diferenta dintre turismul romanesc si cel bulgar. Referitor la Lacul Sarat si sferto-Balaton ar fi super.
P.S. Scuze pt. off-topic
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Călător prin țara mea. Merită să vezi? Lacul Sărat-Brăila — scris în 26.07.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jul.2011 O mizerie puturoasa fara nici un amenajament! — scris în 09.08.11 de ciocarloiu din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- Jul.2011 Mizerie, furt si nesimtire — scris în 02.08.11 de GHL din TULCEA - nu recomandă
- Oct.2010 O alta statiune balneo din Romania — scris în 08.12.10 de valimi din SLOBOZIA - RECOMANDĂ
- Jun.2009 Comoara din noroi de la Movila Miresii — scris în 15.08.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ