ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2023
DURATA: 1 zile
Business

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Țăranul Român

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Tot citeam despre muzeul țăranului român dar n-am crezut că-i un palat așa imens. La exterior are cărămidă roșie, are etaj cu coloane, imens, scări ample la intrare, spațiu verde larg, alee către intrare, de la trotuar, și bănci pe alee. Pe o bancă din asta ședea profesorul de la Arcul de Triumf care nu este departe. Nici nu știu dacă este actor sau istoric, un pletos.

La palatul ăsta cu ornamente, arcade și coloane e o poză imensă cu un Samurcaș, spre parc că are și parc pe stânga în care se intră trecând printr-o poartă metalică, verde, ce are și portar. De cealaltă parte, pe dreapta, se ajunge în curtea din spate, prin strada Monetăriei. În curtea asta se petrec fel de fel. Dacă în față avem perioada interbelică, ei bine, în spate avem perioada comunistă cu un mozaic imens, proletar, pe peretele exterior. Mai este și terasă, în curte, pentru vremurile calde dar și o cafenea cu fotolii confortabile la interior, în clădire. Tot în curtea din spate este instalată o biserică mică, din lemn, cu o turlă înaltă, ascuțită, cu 3 cruci din piatră în față și cu o inscripție pe care scrie că este biserica din Bejan, Hunedoara, de la sfârșitul secolului 18. Această biserică a fost strămutată în curtea muzeului în anul 1992. Prin curte sunt și două vase din lut, foarte mari, de peste un metru înălțime și o ancoră mare.

În față la biserică staționau niște travelleri cu rucsaci. Prin curte se învârteau câteva persoane și erau standuri cu ceva recoltă: mere, prune, miere de albine, cârnați și pastramă. Nu erau multe dar vroiau să puncteze momentul că e vremea recoltei și hai să prezentăm și noi ceva recoltă ca s-avem succes în viață.

Intrarea principală la Muzeul Țăranului Român se face din Bulevardul Kiseleff. În fața intrării, pe dreapta, pe un soclu înalt, îngust și albastru stă o pictură cu 3 personaje stilizate, destul de mici. Nu prea cadrează cu sobrietatea palatului. Par niște glume.

Savantul Alexandru Tzigara Samurcaș a fost primul director al muzeului, cu peste un secol în urmă. Familia Samurcaș avea origine aristocrată. Cum ziceam, un afiș imens cu imaginea savantului era expusă spre stradă când am fost eu la muzeu.

Muzeul a fost înființat la 13 iulie 1906, se spune că la inițiativa lui Spiru Haret. De-a lungul timpului și-a tot schimbat denumirea însă și-a păstrat specificul etnografic. Denumirea actuală a primit-o în anul 2007, ianuarie când a devenit muzeu de importanță națională. Se află sub patronajul Ministerului Culturii.

La locația unde se află muzeul acum a fost înainte monetăria statului. La 1912, regele Carol I semnează actul de începere a construcției care este, astăzi, sediul muzeului. Clădirea ce adăpostește muzeul a fost finalizată, ca și construcție, în anul 1941, fiind creată într-un stil de inspirație brâncovenească.

Cum este de așteptat, locația găzduiește numeroase expoziții etnografice, ceramică, lemn sau feronerie dar și numeroase evenimente. Astfel, deține cea mai bogată colecție de obiecte țărănești din România.


[fb]
---
Trimis de Mioritik in 23.11.23 00:46:47
Validat / Publicat: 23.11.23 06:51:56
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BUCUREȘTI

VIZUALIZĂRI: 230 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Muzeul Țăranului Român, București
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[23.11.23 00:59:30]
»

2 web add

https://m. youtube.com/watch?v=XIoKCW_YpZ8&t=458s

DOINITA
[23.11.23 08:09:57]
»

Start vot pentru frumoasa poveste prin casa taranului roman! Mi-a placut calatoria!

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[23.11.23 16:04:14]
»

@DOINITA: Mulțumesc frumos,

adsoPHONE
[23.11.23 16:30:49]
»

Este interzis fotografiatul in interior?

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[23.11.23 19:47:27]
»

@adso: care interior?

Nu-i destulă hrană afară?

E despre țăran nu despre muzeografi.

adso
[23.11.23 20:05:58]
»

@Mioritik: Ăla de afară e țăran altă dată, nu chiar acum. Nu acolo găsim țăranii, și nici măcar în Obor.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Mioritik
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Țăranului Român:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079147100448608 sec
    ecranul dvs: 1 x 1