ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.06.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi & Expozitia temporara “Mit, fictiune si realitate” a Muzeului Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg

TIPĂREȘTE

Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi este situat in Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia fiind o sectiune a Muzeului Judetean de Stiinte ale Naturii din Prahova infiintata in anul 1976.

Il aveam pe lista pentru ca plecand pe trasee din Sinaia traversam de multe ori parcul. La dus sotul meu zicea ca nu vrea sa dea nas in nas cu ursul, asa de dimineata, iar la coborare muzeul era inchis sau noi eram prea obositi. Sambata am traversat parcul la coborare, la o ora rezonabila si nu prea obositi, facand un traseu usor pentru ca se anuntase cod de ploi si furtuni. Am fost refuzata categoric si credeam ca iar am ratat ocazia. In Predeal unde eram cazati a plouat aproape tot weekendul asa ca duminica eram iar in Sinaia, singura statiune ce aparea cu soare pe siturile meteo. De data asta am pus piciorul in prag “Vreau sa dau nas in nas cu ursul, sa-l privesc, sa-l fotografiez fara sa-mi fie teama, hai ca e dincolo de vitrina si mai e si impaiat” asa ca iata-ma la muzeu. Am dat o tura prin parc pana sa-l gasim pentru ca n-am vazut niciun indicator spre muzeu.

Muzeul este amenajat intr-o cladire mica ce a fost renovata si repusa in circuitul turistic in anul 1993. Intram pe usa si dam nas in nas pe partea stanga cu cativa cerbi iar pe partea dreapta, prin fanta usii unei incaperi improvizate, am vazut ceva ce m-a facut sa-i spun sotului meu “zi repede ora, data si locul in care ne aflam”, “de ce? ”, “l-am vazut pe Eisten iar Putin imi face cu ochiul”. Stia ca ma bucur ca vad Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi dar chiar sa o iau razna nu se astepta, asa ca se indreapta spre locul de unde se cumpara bilete si cere doua. "Vreti sa vedeti doar expozitia rezervatiei naturale sau tot, adica si cele doua expozitii temporare cea cinegetica si cea a figurilor de ceara? " – intreaba doamna. “Tot” a raspunsul sotul si cu un zambet larg se uita spre mine semn ca e multumit ca sotia ii e intreaga la minte.

Expozitia permanenta a Rezervatiei Naturale Bucegi este amenajata la subsolul cladirii si cuprinde exemplare din flora si fauna Bucegilor, specii rare, protejate de lege, pe cale de disparitie. Este o expozitie deosebita prin unicitatea exponatelor sale. Se coboara pe o scara ai carei pereti sunt imbracati in piatra, parca ai intra intr-o grota. Spatiul nu este foarte mare dar este astfel amenajat incat sa poata incapea cat mai mult din flora si fauna muntilor Bucegi. Eram bucuroasa pentru ca pe multe le recunosteam si eu dar erau destule exponate pe cale le stiam dupa nume dar nu si ca aspect si invers. Le-am admirat si fotografiat apoi ca sa le mai pot studia acasa pentru a-mi ramane mai bine intiparite in minte pentru ture.

Pe langa expozitia permanenta, muzeul adaposteste o sala de expozitii temporare, printre care: de goblen, cochilii, reptile vii, pietre mineralologice, trofee cinegetice si altele care implica un spatiu mai mic caci spatiul nu este prea generos.

Acum erau doua expozitii temporare una de trofee cinegetice si una a figurilor de ceara.

Exponatele figurilor de ceara prezentate la Sinaia fac parte dintr-o colectie de cateva zeci de lucrari apartinad Muzeului Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg, ce ocupa locul II în lume dupa Muzeul „Madam Tussaud” din Londra, specializat în expozitii itinerante, împartind toata colectia în 40 de expozitii mobile, fiecare cuprinzand maxim 30 de lucrari care se expun in diferite regiuni ale lumii. Colectia adusa in Romania reprezentand personaje din mitologia universala, personaje celebre din lumea filmului, personaje istorice, dar si personaje reale contemporane, este impartita in doua, cealalta jumatate fiind prezentata acum la Mangalia. Prinţesa Cleopatra, Nefertiti, fostul presedinte al Rusiei Vladimir Putin si actualul presedinte Dmitri Medvedev, scriitoarea Agatha Christie, marele pictor Salvador Dali, Jack Sparrow din Piraţii din Caraibe, actorii Charlie Chaplin si Danny DeVito, marele savant Albert Einstein, un grup de patru personaje ciudate (ce aduc aminte de pasiunea tarului Petru al Rusiei pentru ciudatenii) cum ar fi omul cu 4 ochi sau cel cu dou fete jucand carti la o masa, sunt personaje prezentate in aceasta expozitie. Sunt foarte reusite, părul cu care este împodobit capul figurilor este natural iar ochii şi dinţii personajelor din ceară sunt proteze similare cu cele folosite de oameni. Din trei în trei ani, după un „turneu” prin lume, statuile revin la Sankt-Petersburg pentru „revizie”.

Program muzeu: Marti – Duminica - 09.00-17.00

Tarife: Expozitia permanenta Rezervatia Naturala Bucegi

3lei/adulti

2 lei/pensionari, elevi si studenti

Expozitiile temporare (prezente acum)

5lei/adulti

4lei/pensionari, elevi si studenti

Aparat foto - 10lei

Desi de afara n-ai zice ca acolo e un muzeu, mi-a placut tot ce am vazut si am scapat si ieftin avand in vedere ca am facut o tura prin Bucegi, o calatorie in timp, una in Caraibe...


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 27.06.11 17:35:49
Validat / Publicat: 27.06.11 19:04:48
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6405 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

RobertCodescu
[27.06.11 20:53:11]
»

WOW!!! Felicitări chiar ai reuşit să scri un review întreg despre camera aceea care este de fapt un muzeu. Mie nu mi-a ieşit mai mult de-o jumătate de pagină, oricât m-am chinuit, aşa că cele 900 PMA sunt mai mult decât binemeritate!!!

Poate dacă îl cuplam cu drumul Ploieşti - Sinaia reuşeam să scriu atâta dar până la proba contrarie meritul este al tău !!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[27.06.11 21:09:14]
»

O intrebare: ai idee cat tine expozitia temporara? M-ar interesa sa imi duc copiii acolo sa vada si ei exponatele.

RobertCodescu
[27.06.11 21:12:11]
»

Magdalena NU vreau să fiu răutăcios dar expoziţia permanentă ţine permanent fiindcă de aceea i se zice expoziţie permanentă fiind "baza" patrimoniului muzeului respectiv.

Sau cel puţin aşa văd eu lucrurile, dacă mă înşel rog să fiu corectat imediat şi negreşit !!!

Oooooooops văd că între timp ai corectat acolo BRAVO !!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lumis66AUTOR REVIEW
[27.06.11 22:07:26]
»

@RobertCodescu

Iti multumesc pentru vot dar nu sunt acord cu tine ca nu poti scrie un review despre camera aceea cum ii spui tu. Poti scrie, asa cum spune dorgo despre nimic si nimicuri, caci sigur unele nimicuri pentru unii sunt lucruri interesante pentru altii.

Petru mine, care fac muntele, "camera aceea" a fost un loc interesant unde mi-am definit unele lucruri care imi erau neclare si inca nu am retinut tot, asa ca poate mai trec pe acolo.

Pentru cei care nu pot ajunge pe creste sa vada o capra neagra, pe versanti sa vada in iunie spectacolul dat de smirdar, flori de colt si toate cate sunt expuse pe acolo macar isi fac o idee ce inseamna fauna si flora muntilor Bucegi.

De asemenea cred ca este interesant si pentru copii, sa inteleaga ca muntele nu este un bloc de piatra pe care te urci, ca acolo exista si animale periculoase dar si pasari, flori si copaci care dau frumusete muntilor.

Si pentru ca tot veni vorba de frumusetea muntilor mi-a venit ideea de a scrie un review despre smirdarul din P07 care este expus in muzeu si pe care eu l-am vazut pe versanti acum doua saptamani. Chiar daca tu crezi ca scriu despre o floare sunt sigura ca vor fi destui care sa aprecieze ca floarea aceea ne umple de miresme, ne incanta ochii, ne face sa visam.

Stiu ca nu ai vrut sa fii rautacios dar eu am vrut sa spun ca acest muzeu micut poate insemna mult pentru unii, asa cum a insemnat si petru mine, de aceea am putut srie un review.

Luminita

Lumis66AUTOR REVIEW
[27.06.11 22:15:00]
»

@magdalena

Sincer, nu am intrebat dar poti suna la 0244311750 (telefonul muzeului) sa intrebi. S-ar putea sa mai fie si weekendul viitor dar mai bine suna.

mecut
[27.06.11 23:31:12]
»

@Lumis66

Indraznesc chiar sa te tog sa scrii un rw. despre smardanul din Bucegi. !

Nu cred ca exista imagini mai frumoase decit cele in care culmile muntilor sunt inrosite de aceste flori, protejate de lege la fel ca florile de colt sau caprele neagre...

Asa cu amintea si Cristian--h intr-un ecou, dulceata din petalele acestor flori are un parfum unic si o culoare extraordinara.

Inainte de anii 90 pajistile unde inflorea smirdanul erau pazite, acum nu cred se mai intampla asta.

Multumesc pentru vestea ca mai am sansa sa-l vad inflorit la sfarsitul acestei saptamani daca am noroc si ajung la munte!

dorgo
[28.06.11 06:21:46]
»

@Lumi66... cine e persoana in rosu din P22? e reala sau de ceara? au auzit cumva cei de la muzeu de cel mai fulminant debut de pe site din acest an si s-au pus pe treaba?

RobertCodescu
[28.06.11 07:22:32]
»

@Lumis66 "răutăcios" mă refeream la @magdalena care întrebase iniţial cât ţine expoziţia permanentă de la muzeu (nu temporară) şi încercam s-o lămuresc că o expoziţie permanentă ţine permanent că de aia îi zice permanentă, dar între timp şi-a reeditat ecoul şi ecoul meu a rămas cu răspunsul dat care acum sună destul de aiurea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura*
[28.06.11 09:04:00]
»

Pe langa felicitarile binemeritate, am si o remarca de facut; pentru foto P20; Nefertiti a fost o regina, sotie de faraon, in timp ce zeita fertilitatii se numea Isis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[08.07.18 22:07:25]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzee în Sinaia» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sinaia și împrejurimile]

webmasterX
[04.12.18 19:46:50]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul Rezervației Naturale Bucegi» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sinaia și împrejurimile]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, dorgo, Lumis66, magdalena, mecut
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Rezervației Naturale Bucegi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.30143094062805 sec
    ecranul dvs: 1 x 1