GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Duminică, după micul dejun am pornit la pas către centrul statiunii Cheia.
Partea drumului national nu este așa de bine "adaptată" în lateral pentru pietoni dar se putea totuși merge printr-o zonă cu pietriș. Apoi sa face stânga pe un pod peste râu și se ajunge pe drumul 22A. Acesta șerpuieste puțin și la un moment dat, pe partea dreaptă se ajunge la Muzeul Florilor de Mină.
Așa cum a scris cineva înainte, și eu bănuiesc faptul că acolo a fost ceva gen căminul cultural al satului dar este frumos că i s-a gasit o întrebuințare.
Pentru cei cei doaresc să viziteze, trebuie să țină cont de faptul ca este deschis de marți pana duminică deci lunea e închis (lucru pe care l-am observat si in cazul Salinei de la Slanic).
Mai trebuie stiut ca tariful de vizitare s-a majorat acum la 5 lei/persoana iar taxa foto este de 10 lei.
Am fost primii vizitatori de aceea dupa ce am cumparat biletele, dna ne-a si luminat sala de expoziție (luminile erau la nivel redus și se aprind doar când sunt vizitatori).
Înăuntru sunt multe panouri explicative iar mineralele mai mici sunt expuse în vitrine cu geam. În capăt sunt căteva de forme mult mai mari, care sunt doar îngrădite si cu mentiunea de a nu se atinge exponatele.
În concluzie mi s-a parut un muzeu caruia merita sa i se acorde putin timp in eventualitatea in care se ajunge la Cheia.
Trimis de tripyy in 22.08.18 10:54:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHEIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tripyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.45695200 N, 25.93666100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tripyy: Nestematele adâncurilor succită mult interes. Geometria cristalelor, acele ascuțite ale mineralelor, curbele rocilor împreună cu nuanțele de diferite culoari fac din aceste exponate o adevărate încântare pentru ochi
Am fost și eu acolo în iarna anului trecut (vezi impresii) și mi-au plăcut mult citrina, cuarțul negru și malachitul verde, alături de multe altele. Exponatele de mari dimensiuni sunt impresionante.
Mulțumim pentru datele actualizate - biletul pentru un adult a crescut de la 3 lei la 5 lei, iar taxa foto de la 5 lei la 10 lei.
@tata123:
Multumesc pentru apreciere. Am citit cu interes impresiile tale si ale colegilor care au fost acolo înainte de vizita noastră.
Da, am vrut să subliniez si majorarea tarifelor. E bine de stiut, nu ca ar fi diferențe substanțiale.
Imi amintesc ca in liceu am avut parca un trimestru de geologie si dna profesoara ne aducea pt evaluare diverse minerale pentru a le identifica. Taina lor nu prea am deslușit-o, recunosc. In schimb am rămas fascinată la o vizită în Tunisia de ametist si am aflat ulterior ca e piatra benefică pt zodia mea. Pe lângă celebrii trandafiri ai deșertului, ametistul stă acasă la loc de cinste în colțul cu suveniruri.
@tripyy: Muzeul ”Flori de Mină” aparține de muzeul Județean de științele Naturii Prahova, care mai are o sescție în Cheia, numit ”Muzeul Văii Teleajenului!
Felicitări pentru articol!
@mihaelavoicu:
Multumesc pentru apreciere.
Referitor la Muzeul Văii Teleajenului, acesta nu se afla in Valenii de Munte?
@tripyy: Da, așa e, îmi cer scuze, în vălenii de Munte unde este și Muzeul Sării.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Calatorie spre Centrul Pamantului? – Nu, doar la Muzeul “Flori de Mina”, Cheia — scris în 07.11.17 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 „Florile” din adâncul Terrei (Expoziția „Flori de mină” – Cheia, Prahova) — scris în 13.02.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Muzeul “ Flori de mina “ - frumusetea din adancuri — scris în 02.09.10 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Muzeul Flori de mină, încântător — scris în 20.08.10 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2009 La Cheia, si pietrele vorbesc! — scris în 09.11.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ