GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De la inceput trebuie sa precizez ca n-as fi scris acest review daca nu m-ar fi indemnat elviramvio careia ii multumesc :). Incerc sa scriu cateva ceva dar la acest capitol al compunerilor nu stau deloc bine, deci fiti blanzi;)
In urma cu un an am auzit ca s-a redeschis Muzeul Ceasului dupa o perioada de trei ani de restaurare si consolidare. De atunci ne tot faceam planuri sa ajungem sa-l vedem dar... mereu intervenea altceva si amanam.
Pe 28 iulie, mergand catre Barajul Paltinul am zis gata, daca nu acum atunci cand?
Am recuperat o prietena cu care urma sa petrecem weekendul si via Ploiesti. Din Bucuresti am facut aproximativ o ora si 15 minute, adresa exacta a muzeului este str. Nicolae Simache nr. 1
Cladirea, monument istoric, in stil neo-gotic de la sfarsitul sec. XIX a fost resedinta fostului prefect, avocat, om politic al judetului Luca Elefterescu si pastreaza in mare parte arhitectura si decoratiile originale, printre care si initialele proprietarului "LE" incadrate in feroneria usilor de la intrare, dar si cismeaua din fata casei;).
Muzeul "Ceasul de-a lungul timpului" a fost infiintat de catre Nicolae Simache in anul 1963 in incinta Palatului Culturii dar colectia marindu-se in urmatorii ani au cautat o locatie care sa puna in valoare exponatele extrem de valoroase si astfel in luna ianuarie a anului 1972 intreaga colectie a fost mutata in aceasta casa deosebita.
Muzeul, unic in Romania, adaposteste peste 4000 de exponate lucrate de mesteri vestiti ai acelor timpuri, foarte frumos puse in valoare intr-o succesiune cronologica. De la primele cadrane solare datand din anul 1544 la ceasul cu apa - clepsidra - (total diferit de ceea ce stim noi a fi o clepsidra) datand din anul 1654, nisiparnite adica cele pe care noi le numim clepsidre, ceasul din ceara gradata sub forma de lumanare dar dezavantajul acestuia este ca nu dureaza decat 24 de ore, ceasuri de calatorie, ceasuri montate in tablouri: "Targoveti in Salzburg", o minunata Pendula de Camin Ludovic al XVI-lea, Pendule stil Ludovic al XIV-lea, cutie muzicala cu cilindru care in ciuda celor 150 de ani se incapataneaza sa functioneze :D, ceasuri de buzunar.
Ceasuri din aur sau argint ce au apartinut unor personalitati ca Al. I. Cuza, Carol I, Mihai I, Mihail Koglniceanu, Al. Averescu, N. Iorga, V. Alecsandri si lista nu se opreste aici;)
Muzeul ne mai incanta si cu tehnogie de ultima generatie de tip holograma si un sistem de interactiv de informatii despre exponate.
In salonul mare al cladirii se poate vedea o proiectie cu imagini vechi ale Ploiestiului dar si o reproducere a primului revelion tinut aici in anul 1903 dupa moda franceza _ Reveillon in franceza insemnand o cina lunga, provine din cuvantul reveil - cu sensul de trezire -aceasta insemnand a sta treaz pana la miezul noptii sau chiar pana aproape de dimineata;)
Din pacate in interiorul muzeului nu am facut poze.
Orarul de functionare este de marti pana duminica 09 - 17
Pret bilet: adult 8 lei, grupuri 4 lei, copii 4 lei
Ghid: 10 lei
Eu recomand sa luati ghid chiar daca nu considerati necesar dar acesta va ofera informatii pe care nu aveti cum sa le stiti altfel :)
Trimis de diana2015 in 16.08.17 13:53:56
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana2015); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
33 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Muzeul Ceasului, PLOIEȘTI" (nou-creată pe sait)
@diana2015: Muzeul Ceasului din Ploiești este atrăgător prin însăși exponatele sale: obiectele care măsoară una din cele mai prețioase resurse de pe Terra - timpul. Am citit și eu despre redeschiderea muzeului după restaurarea clădirii și reorganizarea colecției.
Problema taxei foto e veche în multe din muzeele noastre. Cei de la Muzeul Județean Prahova chiar exagerează puțin: 25 lei/piesă sau 50 lei/sală (vezi punctul 4 din listă:histmuseumph.ro/index.php ... &id=1&Itemid=60).
Mulțumim pentru prezentare.
@diana2015:
Știam că pot conta pe tine să aflu de la o AFA-istă bună cum e cu vizitarea muzeului (am rugat acum mai bine de un an un localnic sa scrie despre acest muzeu dar am îmbătrânit așteptând tinerețea... să dea fuga acolo!). Și mulțumesc!
Este un loc pe care îmi doresc să îl văd dar cum în ultima vreme plimbările mele scurte sunt mai greu de realizat decât cele lungi - ceasul e de vină! - mi-a plăcut să citesc informațiile tale. Cu foto în muzee/biserici e o problemă peste tot, poate altă dată te lasă, exact când nu te aștepți deși e semnul clar de interzis foto, totul la noroc.
Vacanțe frumoase!
PS Compunere foarte reușită ! Continuă să exersezi !!!????????
@diana2015:
E ceva timp de la ultima mea vizita la acest muzeu care mi-a placut mult!
Felicitari! Fain!
@tata123: Mulțumesc frumos de vizită și da într-adevăr, taxele pentru poză m-au descumpănit puțin, 5 lei pentru exponat m-au făcut să zic pas la fotografiatul în incintă
@elviramvio: mulțumesc mult elvira pentru încurajări, știu că n-am talent la așa ceva dar sincer dacă nu erai tu, nu scriam neavând nici poze din interior.
Te sfătuiesc să mergi să-l vizitezi și să-ți bucuri ochii cu niște exponate superbe eu efectiv nu mă mai săturam privindu-le
@Dan&Ema: mulțumesc mult Dan dacă ai fost înainte de restaurare părerea mea sinceră este să îl mai vizitezi odată, arată foarte bine
@diana2015: Ooo, tempora! Că-i o mulțime de timp de când nu l-am mai vizitat! Mulțumesc, @diana2015
@Zoazore: multumesc Zoazore pentru vizita si vot
Este intr-adevar superb acest muzeu singurul meu regret este ca n-am facut poze pentru a ma uita din cand in cand la ele sa le admir
Pe de alta parte lasa ca-i mai bine fara poze asa va trezesc interesul si mergeti sa-l vizitati ca nu-i departe zau
cine stie poate mergem impreuna? Eiii ce zici?
@diana2015:
De la un singur articol acum nu ma pronunt daca ai sau nu talent! Sic! Asa ca ia pune tu manutele alea doua pe tastatura si ne povesteste pe unde ti-ai plimbat ochisorii si papucii, au fost locuri frumoase din cate cred eu și cred ca nu am visat cumva ca ai fost pe drum de munte la ceas de zi???? cu iubire vietii tale, cu... Promit ca daca nu compui bine, te opresc eu!! Am promis, incearca-ma!
@elviramvio: hai că m-ai făcut să râd
Nu, nu ai visat am fost pe drum de munte la ceas de zi cu iubirea vieții mele daaaar, este un alt review așa frumos scris încât dacă eu aș scrie ceva ar trece neobservat plus că a trecut atâta timp... și m-a lăsat memoria
La viitoarea mea escapadă promit să scriu ceva frumos și atunci am să te rog să fi un critic sever să nu mă ierți
Interesant muzeu, frumos prezentat. Te încurajez și eu, scrie mai departe, să citim poveștile, despre locurile pe unde ai umblat, poate vom merge și noi. Felicitări!
@maryka: mulțumesc frumos pentru lectură și pentru încurajare
@diana2015:
”Nu, nu ai visat am fost pe drum de munte la ceas de zi cu iubirea vieții mele daaaar, este un alt review așa frumos scris încât dacă eu aș scrie ceva ar trece neobservat plus că a trecut atâta timp... și m-a lăsat memoria
Mi-a plăcut asta cu "iubirea vieţii mele".
Ai grijă să nu fii suspectată de poligamie
@tata123: Și-au dat seama cei de la muzeu că se vorbește în termeni critici despre ei și "au umblat" la link? Nu mai duce decât la o pagină care semnalează eroare. Păcat! Mă interesa.
@iulianic: Uite-aici: cimec.ro/muzee/ceasuri/ceas.htm
@Zoazore: Mulțumesc frumos! Tocmai căutam și mi-ai sărit în ajutor. Mă duc să citesc.
@iulianic: Se pare că e „down” tot site-ul. Informații despre taxe și tarife în filialele Muzeului Județean Prahova găsești aici: observatorulph.ro/adminis ... e-si-evenimente (]n partea de jos a paginii). Și în acest articol (culturadata.ro/wp-content ... /2006_02_10.pdf) găsiți câteva repere din istoria muzeologiei prahovene.
@nicole33: Hihihi m-ai facut sa rad nicole
Cine poate stii cate iubiri am si mai important care este iubirea vietii mele
Deci nu pot fi suspectata de poligamie pe baza unor presupuneri
Mai ales ca pot fi de mai multe feluri
Multumesc frumos de vizita si vot
@diana2015: Si felicitari! Ca te-ai facut verzulie=PREMIUM! Si iata cum, acum, vara, imi inverzesc prietenii!
@Zoazore: Yuhuuuu acum am vazut si io multumesc pentru ca mi-ai atras atentia
Nu stiu la ce-mi foloseste dar oricum eu ma bucur
Auzi dar ce culoare eram pana acum
@diana2015:
Buna intrebare referitor la culoare!
vezi ca nu aduce anul ce aduce "ceasul"? Sau Zoa? Hai ca am o dilema!!
@elviramvio: Nu io, pacatili meli! Io am gasit-o gata inverzita! Ceasul!
@diana2015: Un muzeu pe care cel mare al meu l-a vazut in urma cu mai multi ani intr-o excursie scolara si despre care a venit tare incantat acasa. Eu din pacae nu am reusit sa vad inca acest muzeu desi nu este foarte departe de Bucuresti.
Felicitari, votat cu mare drag.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: mulțumesc frumos ???? o surpriză foarte plăcută în această zi mohorâtă ????
@mishu: mişulică sincer îți spun că o să-ți placă acest muzeu şi vei fi fascinată de toate "bijuteriile" (le numesc aşa deoarece sunt adevărate opere de artă-bijuterii) expuse dar neapărat să iei ghid că este altceva când îți explică pe fiecare exponat în parte
Dacă poți să faci si poze este minunat, noi din păcate am zis pas.
Mulțumesc frumos de vizită şi vot
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2020 Muzeul Ceasului – un muzeu unic si atat de fain — scris în 11.12.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Muzeul Ceasului " Nicolae Simache " — scris în 26.07.10 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Muzeul Ceasului din Ploiesti - unic in Romania — scris în 02.07.10 de magdalena din BUCUREșTI - RECOMANDĂ