GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Muzeul figurilor de ceară Grévin este situat în centrul Parisului, pe bulevardul Montmartre. Aici se poate ajunge cu metroul, linia 8 sau linia 9, staţia Grands Boulevards.
Intrarea la muzeu nu este spectaculoasă şi un trecător mai grăbit, sau mai neatent, poate să o ignore. Totuşi, dacă ajungeţi pe aici, merită să intraţi, deşi preţul biletului de intrare este mai mare decât la alte muzee (20 euro), asta pentru că acesta, fiind un muzeu privat, nu beneficiază de subvenţii de la stat. Dacă aveţi un bilet de călătorie pe mijloacele de transport în comun pentru două zile, beneficiaţi de o reducere de 25%, dacă îmi aduc bine aminte.
Primul contact cu muzeul este cel din sala oglinzilor deformatoare, care te transformă în tot felul de "păsări-lăţi-lungilă".
Apoi intri în Palatul Mirajelor, un caleidoscop gigant, în care un spectacol ce nu poate fi descris în cuvinte, de sunet şi lumină reflectată în mii de oglinzi, te poartă mai întâi într-un templu hindus, apoi într-o junglă, pentru ca în final să te plimbe prin fastuoasele palate din "O mie şi una de nopţi". Ameţeală garantată, spun gazdele.
De aici, intri în muzeul propriu-zis, cu figurile de ceară ale unor personaje celebre (mai mult sau mai puţin). De remarcat sunt cele două săli, Le Théâtre du Tout Paris şi La Salle des Colonnes, pline de personaje într-adevăr celebre. Sunt realizate şi scene din istoria Franţei, în care regăsim personaje reale, dar şi imaginare, cum ar fi personajul lui Victor Hugo, Quasimodo, cocosatul de la Notre Dame.
La ieşire, se trece obligatoriu prin buticul de unde poţi să cumperi obiecte mai mult sau mai puţin legate de muzeu.
În concluzie, muzeul este un loc interesant, plăcut, unde puteţi petrece chiar o zi întreagă fără să vă plictisiţi, chiar dacă asta înseamnă să luaţi loc câteva secunde alături de (copia în ceară a lui) Charles Aznavour, să vă fotografiaţi lângă Brigitte Bardot, sau lângă Maica Tereza.
Oricum, nu vă duceţi prea devreme, muzeul se deschide la ora 10 dimineaţa, dar nici prea târziu, ultima intrare fiind la cinci şi jumătate după-amiaza, dar atunci mai bine nu vă duceţi, veţi avea doar o oră la dispoziţie, păcat de banii daţi.
Trimis de Costi in 17.12.09 13:20:22
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
interesant , nu stiam de existenta acestui muzeu ,
este bine de retinut locatia , multumim pentru informatii !
Ai un condei foarte plastic, multumim pentru informatii, muzeul de care vorbesti este, intradevar, deosebit, si merita vazut.
mutat la 'Excursie Paris', ce va grupa toate impresiile 'de calatorie' din aceasta destinatie
Am studiat mai bine multitudinea impresiilor de calatorie din Paris si am decis crearea unei rubrici speciale, 'MUZEELE PARISULUI', unde vom muta toate impresiile dedicate acestor obiective din calatoriile noastre in Paris.
Astfel ca si acest review a fost re-mutat in aceasta sectiune nou-creata
Un vot mare, desi tardiv de la mine. Stiu ca e multa munca dar nu ti-am gasit review de la Luvru desi poze, da. Incaodata felicitari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 Muzeul Bourdelle și românca — scris în 09.02.24 de BristenaBrad din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Mecca iubitorilor de istorie, Musée de l'Armée, Paris — scris în 18.12.17 de hopyk din ZALăU - RECOMANDĂ
- Apr.2015 We will always have Paris (VII): în căutarea impresioniștilor la Musee d’Orsay și Musee Marmottan — scris în 09.06.16 de diacrys* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Atelierul Brâncuşi din Paris — scris în 19.02.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Muzeul Jaquemart-André, chintesenţa rafinamentului francez — scris în 16.06.14 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Muzeul magiei - afară-i vopsit gardul... — scris în 30.05.14 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2012 Omagiu adus lui Napoleon - Domul Invalizilor. — scris în 17.01.13 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ