GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cine nu a petrecut un sejur in Sinaia, fara ca sa faca un popas pret de cateva clipe in acest asezamant ortodox, supranumit si „Catedrala Carpatilor”?
Nu a fost o zi in care sa nu ajung aici si nu ne primeasca portile ei cu acea serenitate pe care numai in cadrul unei manastiri o poti simti.
Acest asezamant bisericesc este compus, de fapt, din doua biserici, ca si altele de acest gen, cum ar fi Manastirea Ghighiu: Biserica Veche si Biserica Noua.
Biserica Veche, ce poarta hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost construita in stil brancovenesc la indemnul Spatarului Cantacuzino (care a mai ctitorit cateva biserici), fiind prima constructie din Sinaia secolului al XVII-lea, frescele sale fiind realizate de pictorul Parvu Mutu, care, din pacate, nu mai pot fi admirate in totalitate din cauza avariilor suferite in timpul luptelor dintre austrieci si turci.
Biserica Veche este inconjurata de chilii de calugari, aici gasindu-se cavoul lui Tache Ionescu, fost prim-ministru al Romaniei din timpul primului Razboi Mondial, dorinta acestuia fiind sa fie inmormantat aici.
Biserica Noua a fost construita in secolul al XIX-lea si a fost pictata de un pictor danez.
Amprenta electrificarii orasului Sinaia se face simtita si aici, aceasta biserica, cu hramul „Sfintei Treimi” fiind prima biserica electrificata din Romania.
Si cum Sinaia este un oras regal prin excelenta, aici au fost botezati printii si printesele Romaniei...
In incinta Manastirii mai exista un muzeu care expune icoane, cruci si alte obiecte de cult.
Este bine de stiut ca in spatele zidurilor Manastirii se afla o poienita ascunsa de brazi, unde poposeam adeseori, chiar dupa poteca ce coboara pana la Hotelurile Palace si Tanti, precum si spre parcul Sinaia.
De la Manastire, cum treci de Hotelul Intim, porneste superbul drum al suvenirurilor, l-as numi eu, ce duce spre Castelul Peles, care, din pacate, se dezgoleste piatra cu piatra, fara ca primaria orasului sa ia cunostinta de acest act barbar.
Trimis de magdalena in 12.02.10 21:39:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35496129 N, 25.54900478 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Manastiri pe Valea Prahovei!" (nou-creata pe site)
Ati "uitat" sa precizati ca pentru a intra inmanastire trebuie platita taxa de 5 lei. Si culmea am vazut vis a vis de manastire, la terenul de tenis, un calugar ce statea la o masa si bea bere Ursus neagra si juca sah. Asta in fata manastirii. Probabil pentru bautura se duce taxa de intrare de 5 lei
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Minisejur la Sinaia 4. Una din emblemele oraşului: Mănăstirea Sinaia — scris în 11.10.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 La Mănăstirea Sinaia — scris în 28.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Catedrala Carpatilor — scris în 14.05.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Mănăstirea Sinaia — scris în 17.11.16 de sorinacio76 din BăILE GOVORA [VL] - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Manastirea Sinaia - povestea unui loc unde s-a scris istoria — scris în 01.08.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Mănăstirea Sinaia - credință și relaxare sufletească la poalele munților — scris în 23.07.15 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Manastirea Sinaia, un loc sacru — scris în 28.08.13 de alessyo49 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ