GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am pornit intr-o zi rece de ianuarie spre Sinaia pentru a vizita pelesul si manastirea Sinaia. Am ramas profund impresionat de ceea ce am vazut.
Mai intai am vizitat Castelul Peles apoi la intoarcere ne-am oprit la manastirea Sinaia, nu mai fusesem niciodata aici. Manastirea Sinaia este unul dintre cele mai importante edificii de pe Valea Prahovei, fiind prima constructie din oras. Manastirea a fost construita de Mihail Cantacuzino, in urma unui pelerinaj la Muntele Sinai, unde impresionat de frumusetea manastirii Sfanta Ecaterina, s-a decis sa construiasca una asemanatoare la poalele muntelui Furnica.
Initial, manastirea a fost proiectata pentru a adaposti 12 calugari, dupa modelul lui Iisus si al celor 12 apostoli, dar in scurt timp a fost necesara construirea unei alte biserici mai mare si a unor chilii suplimentare pentru ca numarul calugarilor crescuse.
Deosebit de important este portalul bisericii care este sculptat, reprezentand la dreapta pe Moise cu Tablele Legii si in partea stanga pe fratele lui, Aaron, cu toiagul infrunzit. La mijlocul portalului se gaseste stema familiei fondatoare, familia Cantacuzino, vulturul bicefal ce tine in gheare semnele imperiale ale puterii: sceptrul si crucea.
Tot in curtea vechii manastiri, langa paraclis, se gaseste cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru in perioada Primului Razboi Mondial si care a avut un rol foarte important in unirea tarilor romane dupa razboi. Fiind bolnav, s-a vindecat la Manastirea Sinaia, lasand prin testament dorinta de a fi ingropat la manastirea unde s-a insanatosit.
Pentru ca este una dintre cele mai reprezentative biserici ortodoxe din Romania, Manastirea Sinaia adaposteste numeroase obiecte foarte valoroase, printre acestea se numara prima Biblie tradusa si tiparita in limba romana, o colectie de icoane vechi de circa 200 de ani si epitaful executat de Ana Roth, piesa inclusa in patrimoniul UNESCO.
Piesa impresioneaza prin designul inovator, cat si prin materialele folosite la desavarsirea ei- fir de aur si matase colorata pe panza de bumbac. Sper sa mai am curand ocazia de a trece pragul manastirii
Trimis de cristi82d in 04.09.10 17:19:03
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi82d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35496129 N, 25.54900478 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
al doilea review de astazi cu portiuni intregi copiate din alte surse, fara a specifica acest lucru, in ciuda avertismentului anterior.
Masuri:
- retragerea punctelor stadard si a eventualelor voturi primite
- 10% penalizare la toal PMA pe anul in curs (pentru recidiva)
Am vazut texte copiate in intregime de pe alte siteuri la diverse rewieuri, cu date exacte, ani, etc. Cand faceam rewieuri prea scurte nu era bine, am vrut sa prezint ceva mai amplu, abia acum am verificat mailurile, nu am stiut ca primisem un avertisment, mi se pare prea dura masura, daca stiam nu mai faceam si al doilea review.
Nu este bun... nimic ce nu-i bun
Dupa cum vezi, exista o cale de mijloc - LARGA si MARE , NORMALA as sublinia -- pe care merg majoritatea autorilor ce sunt apreciati pe acest site -- nu scriu nici doua-trei cuvinte si nici nu copiaza texte de pe alte siteuri!
---
bun, accept explicatia ca nu ai vazut in timp util mesajul de avertizare - intr-adevar, a fost un timp destul de scurt scurs intre postarea celor doua seturi de impresii in cauza.
Sanctiunea procentuala la total PMA pe 2010 este anulata.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Minisejur la Sinaia 4. Una din emblemele oraşului: Mănăstirea Sinaia — scris în 11.10.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 La Mănăstirea Sinaia — scris în 28.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Catedrala Carpatilor — scris în 14.05.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Mănăstirea Sinaia — scris în 17.11.16 de sorinacio76 din BăILE GOVORA [VL] - RECOMANDĂ
- Mar.2016 Manastirea Sinaia - povestea unui loc unde s-a scris istoria — scris în 01.08.16 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Mănăstirea Sinaia - credință și relaxare sufletească la poalele munților — scris în 23.07.15 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Manastirea Sinaia, un loc sacru — scris în 28.08.13 de alessyo49 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ