ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    JUN-2017
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII -- v: 8

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    Namaiesti – loc de initiere al kapnobatailor, portal catre o lume misterioasa

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Asa cum pomeneam in articolul precedent, demult, pe vremea cand dacii cei curajosi si intelepti locuiau pe pamantul acesta sacru, casta kapnobatailor se remarca ca fiind compusa numai din oameni speciali cu puteri deosebite, antrenati in artele razboiului, divinatiei, medicinei, telepatiei a aparitiilor din fum si a zborului prin nori. Kapnobataii erau mereu cate doi, un maestru si un invatacel. Acestia traiau izolati si nestiuti si veneau in ajutorul celor care meritau.

    Aici la NAMAIESTI vom intalni cel de-al doilea varf al TRIUNGHIULUI SACRU al ROMANIEI si un alt cuib al celebrilor kapnobatai, loc de initiere, meditatie si divinatie.

    Intr-o padure deasa si intunecoasa (astazi case, vile si o opulenta manastire care face comert cu de toate atat in fata usii cat si in interiorul bisericii) se afla un megalit urias dintr-o roca extrem de dura.

    Nimeni nu ar putea banui ca in interiorul sau se afla o scobitura care nu are legatura cu exteriorul decat pe deasupra (actualmente turla bisericii). In inima megalitului un maestru kapnobatai isi instruieste invatacelul in artele magice. E intuneric si liniste. Cei doi mediteaza profund. Se simte numai vibratia uriasului vortex energetic ce iese din centrul podelei si apoi se inalta prin deschizatura ce lasa sa patrunda o raza de soare.

    Dupa decaderea Daciei locul a fost acaparat de religia crestina. Se spune ca apostolul Andrei, cel care a crestinat Romania, a ajuns aici, a gasit scobitura superioara a megalitului, a patruns in interior si nu a gasit pe nimeni. Expresia lui “NEMO EST” – nu este nimeni, a dat numele actual al locului. Apostolul Andrei a adus cu el o icoana reprezentand-o pe Maica Domnului pictata tocmai de evanghelistul Luca. Aceasta icoana este si astazi in biserica si este considerata cea mai veche icoana a crestinatatii.

    Ulterior in interiorul megalitului sacru al dacilor s-a construit o biserica. Din acest motiv a fost taiat peretele lateral si construita o usa si fereste. Intrarea secreta originala in megalit, pe sus, este in acest moment turla bisericii.

    Acesta este locul cel mai distrus si mai modificat de catre biserica crestina dar cu toate acestea vortexul energetic exista si este puternic.

    Daca ajungeti aici si doriti sa va incarcati cu energia pozitiva a vortexului protejat de anticii kapnobatai, intrati in biserica si plasati-va aproape de turla. Vortexul porneste din podea si iese in sus.

    Alaturi de biserica exista un mic muzeu etnografic cu costume traditionale din zona. Intrarea costa 5 lei.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 17.08.17 07:32:32
    Validat / Publicat: 17.08.17 10:02:28
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în NĂMĂIEȘTI [AG]

    VIZUALIZĂRI: 2301 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 ... macar au plantat flori frumoase in fata monumentului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [17.08.17 10:02:07]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Nămăieşti [Valea Mare - Pravăţ, AG], CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 11:17:17]
    »

    Multumesc webmaster!

    elviramvio
    [17.08.17 11:30:34]
    »

    @buterfly:

    Spiritual, "nemo est" ca viata spirituala in multe manastiri. Aici n-am poposit decat de cateva ori dar nu o fac pentru credinta, doar pentru a incera sa inteleg cate ceva, asa ca tine. Nimeni de aici n-a facut un gest cat de mic sa-mi dea de inteles ca este un loc unde credinta primeaza si nu banul! Am ceva amintiri, este in drumul meu cand merg de la casa argesana la Clung. Candva maicile erau mult mai simple in viata din casute și mult mai umile cu cei ce le treceau pragul.

    tata123 🔱
    [17.08.17 12:46:14]
    »

    @buterfly: Un loc exploatat la maxim; arăta mai bine cu vreo 10 ani în urmă (mai rural, mai simplu - s-a încărcat de clădiri acum). Scobitura rotundă din stâncă să aibă vreo legătură cu cea de la Șinca Veche?

    Prin scrieri mai „scapă” câte un amănunt legat de „templul păgân” de la Nămăiești - ruine, ziduri, coșciuge de piatră (probabil ciste tracice, cum am văzut și la Năeni: vezi impresii). În zona Nămăieștiului există urme ale unui vechi drum roman.

    Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [17.08.17 13:08:21]
    »

    @buterfly: Am vizitat Mănăstirea Nămăieşti în urmă cu aproximativ 3 ani, însă parcă atunci lăcaşul de cult nu avea aerul acesta atât de comercial care se poate observa din fotografiile tale. E păcat de faptul că biserica se transformă prin tot mai multe locuri într-un adevărat bazar! Mi-au plăcut şi mie legendele din jurul obiectivului şi îmi doresc să ajung şi la celelalte lăcaşe de cult aflate în vârfurile Triunghiului Sacru al României (respectiv Cetăţuia Negru Vodă şi Corbii de Piatră). Deocamdată, mă mulţumesc doar cu vizitele virtuale realizate prin intermediul articolelor publicate pe AFA!

    Un alt obiectiv interesant aflat în apropiere acestei mănăstiri este Casa Memorială George Topârceanu . Celor care ajung în zonă, noi le recomandăm să calce şi pragul locuinţei „chiriaşului grăbit”!

    Te felicit pentru articole şi aştept cu interes continuarea/continuările!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 15:02:48]
    »

    @elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu am mai scris in articol dar acest "nemo est" e foarte ciudat si foarte similar cu ceea ce spuneau si navalitorii huni... ca nu era nimeni pe acolo cand au ajuns ei... Dupa cum vezi nici film nu am facut pentru ca m-a luat jalea. Anticul megalit secret e spart pe toate partile si zidit cu caramizi si termopane. Noroc ca vortexul este puternic

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 15:08:41]
    »

    @tata123: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu am ajuns la Naeni dar bat la pas Tara Luanei destul de des. Scobitura de sus, actualmente turla, era intrarea originala, secreta, greu accesibila. La Sinca e un alt tip de templu, cred ca mai puternic decat Namaiestiul. Acolo templul este plasat intr- o piramida si candva era plin de cristale (acum furate). Nu stiam de drumul cel antic, oare pe unde o fi?!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 15:13:25]
    »

    @Crazy_Mouse: multumesc pentru vizita si aprecieri! Triunghiul Sacru trebuie vizitat stiind aceste istorii despre locuri si ceea ce ele reprezinta. Noi am vizitat toate cele 3 varfuri intr-o zi, nu am mai avut spatiu si pentru casa poetului. Poate intr-o buna zi vom ajunge si pe acolo

    tata123 🔱
    [17.08.17 15:40:38]
    »

    @buterfly: Există mai multe porțiuni sondate de cercetători. Totul este însă acoperit de vegetație și anumite bucăți traversează curțile oamenilor sau chiar se află sub locuințe. Una din porțiuni se poate vizualiza pe GoogleMaps la coordonatele 45.297750,25.113604 (vezi pe varianta Satelit) - este o dungă de circa 200 m lungime.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Zoazore
    [17.08.17 20:24:04]
    »

    @buterfly: Fără cuvinte! Vezina plânge, iar kapnobații se pregătesc undeva, în adâncul a ce-a mai rămas din codri, vegheați de Marele Lup Alb! Poate doar ei să facă ceva ca megaliții să mai trăiască.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [18.08.17 07:41:44]
    »

    @tata123: foarte interesant, ce pacat ca nu se dezgroapa atat cat e posibil

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [18.08.17 07:43:49]
    »

    @Zoazore: multumesc pentru vizita si aprecieri! Megalitii ca megalitii dar sa vezi ce probleme au dacii din ziua de azi!

    Zoazore
    [18.08.17 08:12:40]
    »

    @buterfly: Poate ca este mai bine sa ramana nedezgropata. Asa macar n-o mai pangaresc neavenitii, ca pe megaliti!

    Cat despre dacii liberi, ei sunt razbatattori! Or dovedi ei dusmanii, cu putin ajutor!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [21.08.17 07:24:26]
    »

    @Zoazore: stiu si eu... poate

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, elviramvio, tata123 🔱, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Nămăiești [Valea Mare - Pravăț]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.090357065200806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1