GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dorind sa facem o iesire de duminica si sa scapam de caldura orasului, ne-am urcat in masina si am pornit catre Busteni. Cand simtim nevoia de putina miscare in aer liber preferam intotdeauna orasul Busteni datorita traseelor montane care pornesc de aici, precum si datorita faptului ca inca nu este asa de "comercializat" precum Sinaia.
Spre rusinea noastra, de cate ori am ajuns aici (si nu au fost putine ocaziile), am omis sa vizitam si Manastirea Caraiman. Dar la ultima astfel de iesire am auzit clopotele rasunand dintre copaci si ne-am propus ca data viitoare sa vedem si manastirea. Si iata-ne ajunsi!
La intrarea in Busteni dinspre Ploiesti, pe partea stanga, se face drumul care duce spre telecabina. Noi am preferat sa parcam masina in primul loc gasit liber si am pornit voiniceste la pas. Dupa cativa metri un indicator spre stanga arata drumul spre Manastirea Caraiman. Traversezi un mic pod si incepi urcusul prin padure.
Drumul nu este greu, se parcurge in 5-10 minute, in functie de conditia fizica a fiecaruia. Panta se poate urca, cu mici opriri pentru admirarea padurii si pentru a asculta cantecul pasarilor (sau pentru a te odihni putin in urma efortului, dupa cum vreti :)). Am vazut si persoane in varsta urcand aceasta poteca.
La capatul potecii se urca cateva trepte din lemn si ajungi intr-o poiana care se deschide chiar la marginea padurilor de sub varful Caraiman. Aici se inalta Manastirea Caraiman. Senzatia este coplesitoare, muntii parca vegheaza asupra celor veniti sa se roage aici, cu tamplele usor incaruntite de cate un nor razlet, iar cantecul clopotelor le inalta catre creste rugile celor cu inima usoara.
Privesti toata aceasta liniste adanca si placuta si fara sa vrei simti cum, neauzit si neprihanit, peste acest loc pluteste usor harul lui Dumnezeu si ocrotirea Fecioarei Maria pe care fiecare om o simte in adancul sufletului.
Si nu sunt putini cei care vin la manastire, pe jos prin padure sau pe drum cu masina. Fiind duminica dimineata curtea manastirii era plina de localnici sau turisti veniti sa asculte slujba.
Va indemn sa nu ocoliti aceasta manastire daca sunteti in trecere. Nu veti regreta vizita pe care o veti face si cu siguranta veti reveni.
Trimis de Madalina M in 03.08.12 09:33:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Madalina M); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Manastirea Caraiman – La poalele muntilor cu fata la Crucea Eroilor — scris în 11.09.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Mănăstirea Caraiman - o istorie tumultoasă cu final fericit — scris în 08.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Mănăstirea Caraiman — scris în 02.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Manastirea Caraiman. Povestea parintelui Gherontie Puiu — scris în 04.02.21 de micutzu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 La Mănăstirea Caraiman — scris în 22.11.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Clipe de relaxare sufletească la mănăstirea Caraiman — scris în 28.10.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Manastirea Caraiman — scris în 27.01.16 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ