ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mănăstirea Caraiman – O altă Minune Dumnezeiască!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto: "Doamne, întoarce la bunatate şi la rugăciune pe toţi vrăjmaşii mei!" (rugăciune recomandată de părintele Gherontie)

Pe Valea Prahovei, la poalele Caraiman-ului, cum mergi pe drumul spre telecabina din Buşteni, pe partea stângă, se face o cărăruie către un peisaj de poveste, unde s-a înălţat Mănăstirea cu acelaşi nume ca al falnicilor munţi: Caraiman.

Drumul spre mănăstirea de călugări, ce poartă hramul Sfintei Cruci, poate fi făcut şi cu maşina dinspre şosea, unde un indicator ne îndrumă spre ea, ţinând strada Palanca, fie că abia intrăm în Buşteni, pe stânga, fie că ieşim din oraş şi facem în dreapta.

Locul în care este amplasat acest lăcaş monahal este absolut încântător. Crucea bisericii vechi face, parcă, concurenţă cu crucea Caraimanului, înălţându-se amândouă întru spiritualitate creştină.

Povestea ridicării Mănăstirii este una cu har, în care părintele care a înălţat-o mărturiseşte cum a visat să ridice o mănăstire în aceste locuri, din curtea căreia să se vadă crucea de pe masivul Caraiman. Povestea preotului Gherontie Puiu, cel al cărui lăcaş îi datorează existenţa, este tulburătoare. Bolnav grav fiind, paralizat după un atac cerebral, i s-a arătat în vis Maica Domnului, care a făcut o minune înzdrăvenindu-l pentru a-şi împlini sfânta misiune de înălţare a unei „porţi” către Cer, pentru că nicăieri rugăciunea nu îşi are mai mare forţă ca în casa lui Dumnezeu.

De altfel, cutremurătoarea poveste a părintelui începe încă de la naşterea sa, spunând că "biata măicuţa mea - Dumnezeu s-o hodinească în sanurile lui Avram! - a murit în vreme ce se chinuia să mă aducă pe lume. Şi eu am fost crezut mort de doctori, ca şi mama... Moaşele m-au pus într-un lighean şi m-au aruncat pe malul gârlei, printre gunoaie, înfăşurat pe jumătate în pieliţa ceea trasă din măruntaiele mamei. Peste puţină vreme, s-a nimerit să treacă pe acolo o ţărancă. Nu s-a dus prin altă parte, ci a îndrumat-o Duhul Sfânt să apuce chiar pe lângă gârlă, prin gunoie! M-a auzit plângând, m-a luat în braţe şi m-a dus la căruţă. Dacă nu mă află ea, mai aveam puţin şi furnicile mi-ar fi mâncat ochii, aş fi ajuns hrana la şobolani... Atunci mi-a murit moartea cea dintaia oară! . " (sursa aici: scoli.didactic.ro/manasti ... araiman-busteni) Povestuia părintelului Gherontie, precum şi povestea Mănăstirii o puteţi afla şi de pe site-ul oficial: crestinortodox.ro/biseric ... iman-98127.html

Apropiindu-mă de mănăstire, am simţit că mă apropii de o oază de linişte, de un loc aparte, într-o minunată poiană, unde energia brazilor veşnic verzi ce o înconjoară se contopeşte cu energia divină, din care totul izvorăşte, până la urmă...

La intrarea în curtea Mănăstirii, se văd cele două biserici, cea din piatră, pe partea stângă şi cea din lemn, pe partea dreaptă. În spate, se înalta chiliile, în formă literei U şi parcă sunt aliniate cu munţii, pentru că în spatele chiliilor se înalta maiestuos Caraimanul.

Curtea Mănăstirii este deosebită, faţă de curtea altor mănăstiri. Poţi avea impresia că eşti în vacanţă. O minicascada porneşte dinspre agheazmatarul ce parcă îmbrăţişează bradul retezat de furtună, unde s-a descoperit chipul Maicii Domnului şi care acum este plin de icoane şi unde se spune ca rugăciunile fierbinţi adresate Maicii Domnului, se împlinesc. Dacă priveşti atent în apa ce curge lin în micul ochi de lac format, ai să vezi peştii jucăuşi cum se plimba printre banii aruncaţi de credincioşi. Oare dacă arunci un ban ţi se împlinesc trei dorinţe? ... O semnificaţie trebuie să aibă, devreme ce oamenii se urcă pe podeţ, privesc oglinda apei şi apoi aruncă bani în ea.

Biserica mare încă nu este pictată, nefiind terminată. Doar o pictură în mozaic ce îi reprezintă pe Patriarhul Teoctist şi pe Părintele Gherontie Puiu se afla interior.

În incinta Mănăstirii se face şi cazare şi dacă ţinem cont de curtea acesteia, în care se găsesc şi locuri de relaxare, precum un balansoar, ai senzaţia că eşti la o pensiune.

Mănăstirea Caraiman şi locul în care este amplasată reprezintă un motiv în plus pentru care Buşteni merită întreaga noastră atenţie.

Avem locuri minunate în ţara noastră, unele dintre ele de-a dreptul mirifice, dar ce le face mai încântătoare o reprezintă bucuria noastră care se simte în fiecare locuri în care păşim, admirându-le şi lăsându-ne acolo o parte din suflet...


[fb]
---
Trimis de magdalena in 21.11.11 14:28:03
Validat / Publicat: 21.11.11 16:12:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13714 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Mănăstirea Caraiman, chiliile şi clopotniţa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

magdalenaAUTOR REVIEW
[21.11.11 14:33:49]
»

Webm, aş dori, te rog, inserarea acestui videoclip http://www.youtube.com/watch? v=cz_Yc3-rEeo&feature=related

Mulţumesc!

- -

Rezolvat.

webmaster
[21.11.11 16:12:18]
»

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Manastiri pe Valea Prahovei!" (deja existenta pe site)

raduu1972
[21.11.11 21:54:19]
»

Magdalena- un review impresinant, care mie unul mi-a placut foarte mult, si daca esti acolo unde esti in clasament si anul asta denota faptul ca ai muncit foarte mult si ai toata consideratia mea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
magdalena, raduu1972
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Caraiman:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049271821975708 sec
    ecranul dvs: 1 x 1