ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 08.02.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Manastirea Caraiman. Povestea parintelui Gherontie Puiu

TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare dragi colegi si navigatori pe siteul A. F. A.

In minisejurul pe care l-am petrecul la inceputul acestui an in Busteni, despre care v-am povestit in reviewurile anterioare, astazi a venit randul sa va impartasesc impresiile mele despre un loc foarte drag mie, manastirea Caraiman.

Nu am trecut niciodata prin orasul Busteni fara sa fac un popas mai lung sau mai scurt in functie de timpul avut la dispozitie, in aceasta frumoasa oaza de spiritualitate. Chiar ii spuneam userului Iulianic intr-un ecou, ca as dori sa scriu si eu cateva randuri despre acest loc, dar mi se pare ca dupa ce am citit reviewul dansei, chiar nu stiu ce informatii in plus as mai putea adauga. Dar am fost sfatuit de catre Iulianic sa nu fac din asta un impediment si sa prezint acest loc asa cum il vad, cum il percep eu personal si pentru asta ii multumesc foarte mult.

Articolul pe care il scriu astazi as vrea sa fie ca un elogiu adus celui care a intemeiat aceasta manastire, parintele protosinghel Gherontie Puiu, a carei poveste de viata este drama unui om care a murit si a inviat de mai multe ori, pentru a duce la bun sfarsit misiunea incredintata de catre maica Domnului. Am citit de cateva ori povestea acestui om, care a fost alaturi de parintele Arsenie Boca unul dintre renumitii duhovnici ai poporului nostru.

MANASTIREA CARAIMAN - Este o manastirea ortodoxa situata in localitatea Busteni, pe strada Palanca, nr 24. Situata la poalele muntilor Caramain si vegheata de catre crucea de pe varful cu acelasi nume, acest loc idilic pare desprins parca din reclamele turistice despre tara Cantoanelor. Este o manastire relativ noua, constructia ei fiind inceputa in anul 1998 de catre parintele Gherontie Puiu. Initial aprobarile au fost pentru formarea unui mic schit, pentru ca in urma unor fericite intamplari acest loc sa devina una dintre cele mai frumoase si moderne manastiri de la noi din tara.

Imprejmuita cu un gard frumos de piatra si fier forjat, manastirea este formata din trei corpuri de chilii, dispuse pe lateral si in spate, biserica mare, biserica veche din lemn, aghiazmatarul si o mica ferma. Chiliile acestui complex monahal sant cladiri moderne cu doua etaje, cateva fiind ocupate de locuitorii permanenti ai acestei obstii. Aici isi are sediul Centrul social pastoral„Sfanta Cruce", iar restul camerelor, in jur de o suta sant inchiriate pelerinilor ce vin in acest loc.

In corpul de chilii de pe latura stanga se afla bucataria si trapeza. Camerele care sant oferite spre inchiriere pelerinilor sant mobilate modern si dispun de baie proprie. Pentru a putea fi cazat aici nu ai nevoie decat de actul de identitate si o rezervare in prealabil. Trebuie mentionat si faptul ca nu se pot caza aici femei singure.

Toti pelerinii cazati aici primesc trei mese pe zi. Despre acest aspect mai adaug doar ca in zilele de duminica si in zilele de sarbotori religioase nu se serveste micul dejun; iar miercurea, vinerea si in timpul celor patru posturi mancarea oferita pelerinilor este de post.

Biserica mare a manastirii are hramul„Inaltarea Sfintei Cruci", biserica veche are hramul „Acoperamantul Maicii Domnului” iar aghiazmatarul a fost primul loc de inchinaciune al micului schit care avea sa devina ulterior cu ajutorul patriarhului Teoctist, Manastirea Caraiman.

Despre manastire va mai spun ca are si o mica ferma ai carei locuitori in momentul vizitarii erau; trei ponei, cocosi de munte, rate salbatice, papagali, bibilici si cateva gaste. Mai bine zis am putea spune ca este o minigradina zoologica, care face deliciul vizitarii, pentru copii. Iar langa poarta este un magazin de unde va puteti procura carti si diferite obiecte de cult.

Cam atat despre acesta frumoasa manastire, va invit sa o vizitati si o sa fiti incantati de frumusetea acestui loc. Pentru ca imi doresc ca acest articol sa fie despre povestea de viata a parintelui Gherontie Puiu.

PROTOSINGHEL GHERONTIE PUIU. - S-a nascut in anul 1933 inlocalitatea Todiresti din judetul Iasi. Mama lui moare la nastere iar despre tatal biologic al copilului nu stia nimeni cine ar putea fi. Pentru ca nici copilul nu arata prea bine, moasa care a asistat la nastere il pune intr-un lighean si il pune pe rau, avand certitudinea ca acest copil nu va trai. Dar pentru ca destinul acestui om era harazit de catre Maica Domnului, o femeie din localitate Ruginoasa in timp ce spala rufe in rau gaseste ligheanul in care se gasea micul copil Fiind o femeie credincioasa si cu frica de Dumnezeu, ia copilul acasa, acesta fiind bine primit in casa lui Puiu Petrache. Aceasta devine familia sa adoptiva si copilul este numit Gheorghe.

Despre primii ani de viata parintele spunea ca a simtit intotdeauna caldura familiei si s-a bucurat de toata caldura mamei sale adoptive. Dar a inceput razboiul si fiul cel mare al familiei Petrache, Ilie, a plecat pe front. Au urmat vremuri foarte grele razboi, foamete si boli pe care viitorul monah copil fiind nu le da o prea mare importanta. Razboiul se terminase, tatal adoptiv plecase si el spre cele vesnice.

In aceasta perioada are primul vis despre destinul care ii era harazit. In vis ii apare o femeie imbracata in haine monale stralucitoare, de o frumusete angelica care ii spune„Tu ai un destin aparte si pentru asta eu te voi ocroti mereu. Se va intoarce si tatal tau" Viitorul monah avea sa desluseasca acest vis mult mai tarziu cand fratele Ilie Petrache se intoarce acasa, se casatoreste si l il infiaza cand implineste douazeci de ani. Tot atunci primeste si sfanta taina a botezului care va fi si inceputul vietii de monah.

Dupa ce a fost botezat a visat din nou femeia in straie monahale, care l-a sfatuit sa mearga la manastire, pentru ca are o misiune de indeplinit si pentru acest lucru o sa fie ocrotit. Atunci a inteles ca destinul ii este vegheat de Maica Domnului. A plecat la Manastirea Neamt si a inceput ucenicia ca simplu frate sub ascultarea staretului Paslaru. Astepta cu nerabdare tunderea in monahism dar acest lucru nu a mai fost posibil, regimul comunist interzicand acest lucru.

In momentul cand regimul comunist a declarat razboi lacasurilor de cult a inceput si prigoana calugarilor. In anul 1959 cand au fost arestati majoritatea calugarilor de la manastirea Neamt, fratele Gherontie fuge in munti unde se ascunde, asteptand ca Maica Domnului sa ii apara din nou si sa ii dezvaluie misiunea care i-a fost harazita. Sta ascuns prin grotele muntilor aproape un an de zile pana este prins de securitate. Este torturat, judecat fara nici un motiv si condamnat la cinsprezece ani de munca silnica in lagarul de la Periprava. Parintele spunea despre aceasta perioada ca nu s-a simtit niciodata singur si ca a simtit intotdeauna caldura si ocrotirea Maicii Domnului.

Reuseste sa evadeze din lagar si fuge la Tulcea sperand sa i se piarda urma. Intr-o zi aflandu-se pe o straduta din apropierea portului aude vocea atat de cunoscuta care i-a spus sa urce intr-un camion care va opri langa el si de unde il va lasa camionul sa urce in munti, unde sa isi indeplineasca misiunea prin post si rugaciune.

Timp de zece ani a stat ascuns intr-o pestera, hranindu-se cu ierburi si radacini, fiind intr-0 permanenta asceza. A promis atunci Maicii Domnului ca daca va reusi sa se intoarca printre oameni va construi o manastire care sa poarte hramul Sfintei Cruci, in semn de recunostinta pentru crucea de pe Caraiman care l-a vegheat in toti acesti ani.

Dupa zece ani de pribegie in post si rugaciune se intoarce acasa. Aici toti credeau ca a trecut la cele vesnice, iar mama sa adoptiva ii facuse mormant si slujbe de pomenire.

Din anul 1989 parintele se intoarce la Manastirea Neamt si este tuns in monahism. Desi nu are decat patru clase este primit la seminarul teologic. Dupa doi ani este hirotonit preot si este numit staret al schitului Baiceni. In anul 1995 sufera un grav accident cerebral in urma caruia ramane paralizat. Din aceasta perioada parintele isi aminteste ca nu auzea decat vocea aceea divina care ii spunea ca mai are de trecut o singura vama. Este mutat la sanatoriul din Sinaia, unde doctorii spun ca va fi nevoie de 3-4 ani pentru a se putea recupera in proportie de 50%.

Dar in sanatoriu nu sta decat o zi si o noapte. In vis i-a aparut din nou Maica Domnului Care i -a zis„Gherontie trezeste-te. Tu nu esti bonav, tu ai o misiune de indeplinit. Vei gasi un brad cu sase ramuri langa o apa curgatoare, pe un plai de unde se vede marea Cruce la care te-ai jurat. Acolo sa faci manastirea! "

A doua zi minunea s-a produs si parintele s-a ridicat singur din pat, marturie fiind rapoartele medicale si declaratia medicilor. A inceput sa colinde plaiurile de la poalele masivului Caraiman si dupa indelungi cautari a gasit bradul cu sase ramuri in poiana Palanca, o poiana vegheata de crucea de pe Caraiman. Aici a construit o mica chilie si biserica veche, care vor deveni Schitul Caraiman. Acest lucru nu l-a multumit pe parinte si cu ajutorul mai marilor patriarhiei Romane, in special al parintelui Teoctist dezvolta aceasta asezare monahala intr-una dintre cele mai frumoase manastiri de la noi din tara.

Pe langa treburile si ritualurile monahale obisnuite, parintele Gherontie Puiu a fost si monah, sef de santier, arhitect si nu in ultimul rand, parinte spiritual pentru multimea de credincionsi care gaseau in vorbele sale de duh alinare si sfaturi pentru problemele care ii framantau.

A trait intr-o chilie modesta si a trecut la Domnul 22-05-2014. Mormantul sau este langa biserica noua pe latura stanga. De la el ne-au ramas aceasta frumoasa asezare monahala si cunoscuta rugaciune„Doamne intoarce la bunatate si rugaciune pe toti vrajmasii mei". Despre aceasta rugaciune parintele spunea ca a gasit-o scrisa pe un bilet in palma sa, cu niste litere aidoma celor chinezesti si pe care cu greu a reusit sa o descifreze. Nu stie cum a ajuns acea hartie la el dar a considerat-o ca un dar venit din partea Maicii domnului, cea care i-a calauzit pasi si viata acestui duhovnic.

Pentru toti cei care viziteaza acest lacas de cult pot vedea bradul cu sase ramuri care a fost primul loc de inchinaciune al viitoarei manastiri Caraiman, agheazmatarul fiind construit in jurul lui.

Toate cele bune iti doresc cititorule si te invit sa vizitezi un loc de o frumesete si spiritualitate deosebita. Calatorii si vacante frumoase va doresc.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de micutzu in 04.02.21 17:40:25
Validat / Publicat: 04.02.21 19:05:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.

VIZUALIZĂRI: 5982 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (micutzu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Biserica veche
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.02.21 20:06:22]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanu
[04.02.21 21:28:00]
»

@micutzu:  Am citit cu plăcere și curiozitate povestea de viață a acestui monah și câte a îndurat până când și-a îndeplinit visul. Nu știam despre bradul cu șase ramuri din poiana aleasă de monah pentru a construi mănăstirea.

Am vizitat mănăstirea acum câțiva ani, are o poziție de vis pe care frumos ai prezentat-o, acest loc idilic pare desprins parca din reclamele turistice despre tara Cantoanelor. P01, P02, P03 sunt atât de frumoase! De fapt toate pozele sunt deosebite, iar albul zăpezii le face și mai speciale...

O vizită recentă într-un loc de vis! Merită!

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[04.02.21 22:11:35]
»

Multumesc mult pentru vizita și ecou. Deoarece pe site sant foarte multe articole despre aceasta manastire, am hotărât sa abordez altfel acest review, in care sa primeze povestea de viata a părintelui Gherontie. Imi aduc aminte ca prin anul 2003 sau 2004 am vizitat pentru prima oara acest loc. Chilia părintelui era undeva în partea dreapta a porți de întrare, o casuta mica sărăcăcioasa. Atunci l-am văzut prima data pe părintele Gherontie, care vorbea în fata chiliei cu un grup de pelerini. Regret faptul ca în acel moment nici măcar nu am avut curiozitatea sa întreb cine este acest monah și ce hram poarta. Mult mai târziu când am aflat povestea acestei manastirii, a cititorului ei, am vrut  sa îl cunosc și sa îl rog sa ma binecuvânteze, dar în momentul cand am revenit la manastire după o perioada de câțiva ani, părintele era bolnav. Cele doua măicuțe care îl îngrijea nu lasau pe nimeni sa între la el. A fost singura data când l-am văzut pe parinte. Probabil asa a fost sa fie. Toate cele bune.

adsoPHONE
[05.02.21 00:22:29]
»

Frumos, felicitari!

Sa stiti ca ne exista nicio apa care sa treaca atat prin Todiresti, cat si prin Ruginoasa. ​

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[05.02.21 07:23:53]
»

@gpopa:  Multumesc mult pentru vizita, ecou și apreciere. Am avut ca material pentru documentare cartea, Parintele Gherontie Puiu și minunile Maicii Domnului. Nu cunosc zona pentru a ști dacă trece pe acolo un curs de apa. Aceste lucruri s-au întâmplat în 1933, poate ca exista un curs de apa care sa treacă prin zona. Sau schimbat foarte multe de atunci și pana acum. In satul copilăriei mele aveam un curs de apa pe care îl știam cu denumirea Galdau. Era paradisul copiilor, ne scăldat și prindeam și mici pești. Acest parau numai exista. Toate cele bune.    Va spune ceva„Crede și nu cerceta"

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.02.21 10:10:40]
»

Am citit cu interes articolul tău și mă bucur foarte mult că ai dat curs îndemnului meu de a scrie despre Mănăstirea Caraiman chiar dacă și alții au mai făcut-o înainte. De fapt, asta este AFA. O perindare de vizite, de impresii, de oameni… Legenda mănăstirii și povestea de viață a părintelui Gherontie Puiu merită cunoscută de toată lumea.

Cât despre pozele atașate… minunate! Mai ales cele cu peisaj de iarnă.

Felicitări pentru articol și pentru poze!

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[05.02.21 10:43:53]
»

@iulianic:  Si eu va mulțumesc mult pentru vizita și apreciere. Am sa tin cont de sfatul dvs și voi scrie în continuare reviewuri despre locurile pe care le vizitez, desi în opinia mea, sant articole mult mai bune despre același obiectiv. Chiar dacă vedem același loc părerile și opiniile personale pot fi diferite și benefice în același timp. Va multumesc mult și va stimez.

mariana.olaruPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.02.21 12:10:03]
»

Apreciez acest articol pentru sensibilitatea sa (portretizarea și aducerea aminte a ceea ce a fost mult induhovnicitul părinte Gherontie), cât și pentru utilitatea informațiilor turistice primite. Am vizitat și eu de mai multe ori acest lăcaș mănăstiresc și consimt că este un loc plin de har, în care rugandu-te cu credință poți rezolva multe probleme ale vieții.  

Cât despre rugăciunea părintelui Gherontie, poate unora le poate fi folos o mică informație, primită de la însuși părintele : se spune că rostirea de treizeci de ori pe zi, timp de 40 de zile a acestei rugăciuni, poate împlini o dorință pe care o exprimi la finalul rostirii ei zilnice. Sunt și câteva condiții de împlinirea cărora depinde realizarea dorinței exprimate : rugăciunea să fie adresată lui Dumnezeu, dorința să să fie unică, bineplacuta Divinității și să fie făcută cu credință, căci orice îndoială o corupe și o face irealizabilă. Mărturisesc că eu însămi am verificat puterea acestei rugăciuni și dorința pe care am exprimat-o s-a împlinit, deși o exprimasem de multe alte ori în alte rugăciuni și nu izbândisem de fel. Fie ca și rugăciunile voastre să primească răspuns bun!

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[05.02.21 12:22:47]
»

@mariana. olaru:  Iti multumesc mult pentru aprecieri  și completările aduse. Stiam despre felul în care trebuie sa ne rugam, pentru ca aceasta rugăciunea fie grabnic ajutatoare și sa fim ajutați de puterea ei miraculoasa. Dar nu am vrut ca articolul meu sa fie o pledoarie pentru ortodoxie. Eu sant ortodox, dar m-am gândit acest review poate fi citit și de cei care aparțin altor religii sau atei. Am zis ca este suficient atât pentru toți cei care scriem sau citim pe A. F. A. Multumesc mult pentru informații și va doresc toate cele bune.

ANILUPHONE
[05.02.21 16:22:56]
»

Deși am fost de nenumărate ori prin Bușteni, la Mănăstire am ajuns abia la finele anului trecut. Special am făcut o plimbare, voiam să văd Mănăstirea. Tare mult mi-a plăcut.  

Când te uiți din parcare spre Mănăstire și munți ai o senzație de protecție... de nemurire... imaginea este wow...

Interesantă și impresionantă povestea părintelui!

Bradul l-am remarcat și eu, acum aflând și povestea lui, citind articolul tău.

Felicitări pentru articol și poze.

Fiind 30 decembrie când am fost noi, în biserică era un brad împodobit superb... cu mulți îngerași! ​​​​​

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[05.02.21 17:21:55]
»

@ANILU:  Va mulțumesc mult pentru vizita și ecou. Locul ales pentru acest asezămant monahal este superb. Povestea  părintelui Gherontie este impresionanta. După manastirea Stanisoara care este oaza mea de pace, liniște și regăsire, Manastirea Caraiman  va deveni locul în care ma voi întoarce oricând cu sufletul deschis și smerenie. Toate cele bune și multa sănătate va doresc.  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONE
[06.02.21 05:23:50]
»

@micutzu:  Am citit cu interes povestea părintelui, sper să ajung azi acolo.  Recunosc, nici măcar nu mai deschid articolele despre biserici și mănăstiri, majoritatea sunt grele, conțin date tehnice, sunt obositoare pentru mintea mea și sunt plictisitoare.  

Chiar și in acest review am trecut peste partea tehnică, mi-am fixat privirea și atenția pe povestea părintelui, desprinsa parcă din SF, pe placul meu.

Poate doar să văd semnătura Marianei Olaru, atunci deschid și citesc, ea scrie din suflet pentru suflet, articolele ei au viață și sunt interesante

Am vizitat biserici și mănăstiri cât pentru doua vieți, nu mă pricep in a le descrie și oricum nu mă interesează de naos și pronaos deoarece nu știu ce înseamnă

La biserica Sf Gheorghe (nou) din Bucuresti, era (o mai fi și azi) un preot (nu îi știu numele) care mi-a zis așa: “nu contează unde te rogi, nu trebuie sa vii intr-o casă a Domnului pentru asta sau pentru a da bani, casa ta e casa Lui, te poți ruga și acolo, important e gândul și fapta, nu locul in sine”

Câți preoți gândesc așa? Nu toți au sufletul deschis și mintea curată, părerea mea. In fine, fiecare cu păcatele lui...

Ideea e că sunt bucuroasa de cele citite, te felicit pentru ideea de a scrie un alt fel de articol, unul cu poveste și... viață

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[06.02.21 08:35:51]
»

@krisstinna:  Multumesc mult pentru vizita și ecou. La fel ca dvs am văzut foarte multe lăcașuri de cult, care în opinia mea au o frumusețe aparte și sant locuri unde te încarci cu energie pozitiva și spirituala. Parintele Spiridon de la manastirea Stanisoar spunea„nu trebuie sa mergi sute de km la nu știu ce biserica sau manastire pentru a îl gasi pe Dumnezeu, el este pretutindeni, în casa și inima ta". Din păcate parintele a fost rapus de acest virus nemilos și a plecat spre împărăția lui Dumnezeu pe care la slujit cu dragoste întreaga viata. Va mulțumesc mult pentru aprecieri și a doresc toate cele bune. Sant sigur ca acum după ce ai aflat povestea părintelui Gherontie, ai sa vezi cu alți ochi aceasta manastire.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenaadina
[08.02.21 16:49:23]
»

Foarte frumos articol si bine documentat si scris!

Si minunat cum se vad muntii in poze!

Felicitari! ​​

micutzuPHONEAUTOR REVIEW
[08.02.21 18:15:08]
»

@elenaadina:  Iti multumesc pentru aprecieri. Deja sant abonat la noile tale articole.

Mika
[19.02.21 12:54:01]
»

@micutzu:  Interesantă povestea vieții ctitorului mănăstirii, iar așezarea lăcașului este una de vis.   Nu mă prea omor eu după review-urile despre biserici dar imi plac mult poveștile țesute in jurul lor, așa cum este și cea pe care foarte frumos ne-ai prezentat-o in review-ul tău.   Foarte frumoase și fotografiile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, elenaadina, iulianic, mariana.olaru, micutzu, Mika, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Caraiman:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086383104324341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1