GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Trei ore de bălăceală în Lacul heliotermal Ursu din Sovata
Pentru că mai aveam câteva zile din concediu, am hotărât să mergem la Sovata pentru o baie în Lacul Ursu, înainte de prânz când nu este așa de cald.
Noi am ajuns acasă din concediu duminică dupamiaza și luni 31 iulie, dimineata la ora 7 trezirea și pregatirea pentru o bălăceală în Lacul Ursu. De plimbat l-am tot plimbat pe băiatul nostru în jurul lacului, dar la ștrand nu am avut timp să ajungem. Spun timp, pentru că trebuie să mergi la Lacul Ursu în timpul săptămânii, în weekend e superaglomerat și nu găsești nici loc de parcare (așa am pățit noi într-o zi de sâmbătă când ne-am dus până în Sovata si ne-am intors acasa, pentru că nu aveam unde să parcăm mașina).
Știam că programul ștrandului începe de la ora 10, noi facem o oră de acasă până acolo și mai aveam nevoie de timp pentru a sta la rând la bilete și pentru a găsi un loc de parcare.
Cu toată graba, am reușit să ajungem la ora 9 și să parcam mașina vis -a- vis de lac, în parcarea cu plată. Sunt trei tipuri de tichete de parcare: pentru o oră (3lei) pentru 6 ore (10lei) și pentru o zi. Noi am luat tichetul de parcare pentru 6 ore, pentru că după ieșirea din ștrand urma să servim masa de prânz la o terasă.
Odată parcarea rezolvată, am plecat să cumpărăm biletele. Desi era doar ora 9:15 min. deja se formase un rând înaintea casieriei. Ne-am așezat și noi, și am început să citesc toate informațiile afișate acolo, pe care vi le redau și vouă.
Programul de funcționare este în intervalele orare 10:00-13:00 și 15:00-18:00. Între orele 13:00-15:00 repausul apei este obligatoriu. Atunci are loc primenirea, împrospătarea apei cu apă proaspătă, adusă de curenți din zona nefolosită, protejată a lacului, undeîmbăierea este interzisă. Acesta zonă este delimitată cu geamanduri și păzită de personalul angajat.
Costul biletelor este următorul: pentru Adult 30 lei, Copii peste 7 ani, elevi, studenți și pensionari 25 lei.
Biletul permite o singură intrare. Adică puteți sta în incinta ștrandului de la ora 10:00- 18:00, fără să ieșiți. Dacă ieșiți, trebuie să cumpărați bilet.
Există și varianta biletelor cu mai multe intrări, respectiv: 3 (90lei), 5 (150lei) și 7 (210 lei) pentru adulți și pentru copii sub 14 ani: 75 lei/ 3 intrări, 125 lei/5 intrări și 175 lei/7 intrări. Nu obțineți nici o reducere cumpărând abonamente, doar avantajul de a sta în fața atunci cand se deschide ușa și să fugiți cât puteți de repede să vă ocupați un loc la umbră, sub umbrelă. Așa am văzut că se procedează. Mai este un anunț care ne informează ca biletul nu se returnează.
Închirierea șezlongului 20 lei /zi.
În timp ce așteptam la rând, ma gândeam că trebuie să stau în soare 45 de minute până la ora 10:00, dar, surpriză! casieria s-a deschis la ora 9:35. Rândul merge repede, mai ales ca sunt două ghișee.
De la rândul la bilet trecem la rândul de la intrarea în ștrand. Acolo persoanele care aveau abonamente și brățări (turistii cazati in Sovata) erau așezate cu mult timp înaintea celor care și-au cumpărat bilete în dimineața respectivă. Am înțeles si de ce. Până am coborât noi scările spre lac, sub umbrele era totul ocupat. Nu-i nici o supărare, căci noi stăm doar trei ore, interval de timp în care ne-am propus să intrăm în apă de trei ori câte o jumatate de oră, dar am stat mai mult in apa decat afara, cu toate ca se recomanda maxim 30 min. si apoi pauza 20 min.
La intrarea în ștrand nu sunt restricții în ceea ce privește alimentele și băuturile aduse din afară.
Chiar după intrare, de o parte și de alta se află toaletele și vestiarele. În partea stângă sunt seifurile gratuite, foarte utile. Nici de cheia seifului nu trebuie să ai grijă, pentru că nu o primești. Pe o listă îti trece băiatul de acolo numărul seifului și numele. După părerea mea este super. Ne-am lăsat in seif bani, chei, telefoane și le-am găsit pe toate intacte.
Pe o tăblița era notată cu creta temperatura apei. Noi am prins 26°C.
Trebuie să coborâți apoi niște trepte ca să ajungeți la lac. Ștrandul este pe două nivele. Pe nivelul de sus se poate face plaja si acolo sunt dușurile, cu apă caldă.
Pe nivelul de jos, unde sunt intrările în lac si găsiți alte garderobe de schimb acolo.
Intrarea în lac se face pe trepte din lemn, prevazute cu balustradă și acoperite cu material antiderapant. Pe unde am intrat noi, după trepte, trebuia să îți dai drumul pentru că apa este adâncă, nu atingi fundul lacului. Dar nu vă speriați, pentru că nu trebuie să știți să înotați, căci apa lacului este foarte sărată și vă ține la suprafață.
Este afișat peste tot, în patru limbi română, maghiară, engleză și germană, avertisment că există pericol de alunecare. Să vă povestesc cum stă treaba cu alunecarea. Pe jos sunt scânduri din lemn. În momentul în care sunt ude, aluneci ca pe gheață. Eu am văzut o domnișoară căzând și o doamnă mai robustă. Căzăturile au fost identice, ca și cum cineva le-ar fi secerat piciorele, ambele pe spate și lovindu-se cu capul de pardoseală. Deci, luați în serios avertismentul.
Luni, cand am fost noi, nu era aglomerat, cu toate ca era multa lume.
Dacă doriți să serviți masa în incinta ștrandului, aveți multe variante apetisante, doar că prețurile sunt mai mari.
Am făcut câteva poze cu oferta de la Pizza del Orso de unde se pot servi pizza, paste, salate si grill.
În ștrand este și un punct de prim ajutor, chiar lângă terasă. Este si Wi-Fi
Pe lângă intrarea principală, mai este o intrare din lateral, ca orientare, de lângă terasă.
Noi ne-am simțit foarte bine, apa a fost caldă si peisajul este de vis, cu munții împăduriți in jurul lacului.
Trimis de Dana2008 in 04.08.17 13:38:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS].
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.60230400 N, 25.08633120 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dana2008: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: Lacul Ursu este unde-i apa, cu albastru pe hartă. Nu știu ce să zic, trebuie să fie pe lac, nu?
@Dana2008:
Frumoasa zona de balaceala, iar pe canicula asta parca si acest articol de racoreste. Foarte frumoase si pozele. Mi s-a facut dor de Lacul Ursu dupa acest articol.
Felicitari! ☀️☀️☀️
@webmaster26: Nu suntem acasă și de pe telefonul mobil nu prea pot să văd. Duminică când ajung acasă mă uit pe calculator, se vede mai bine.
@Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
Apa de mai încălzește în august... aveți încă mult timp să ajungeți la Sovata la Lacul Ursu, acesta de închide pentru public abia în septembrie.
Am să mai scriu în continuare unde am mâncat și ce am mai făcut după bălăceală... poate va inspiră pentru a petrece o zi reușită și memorabilă la Sovata.
Călătorii plăcute!
@webmaster26: Pot spune eu că acolo e intrarea, e aleea care duce la casa de bilete a „ștrandului”, am fost de curând acolo. La cârciuma de pe alee, nu la ștand.
Dar, pentru parcare, în dreapta sensului giratoriu e P-ul, adică parcarea largă de vis a vis de lac.
Deci e ok pentru pietoni.
@Dana2008: Felicitări pentru bălăceală! Și pentru articol, mi-ai provocat frumoase aduceri aminte, în timp ce te citeam a sunat telefonul, era prietena mea din Reghin care ne-a plimbat pe lângă Lacul Ursu în urmă cu puține zile.
Frumos și lacul și Sovata, mi-a plăcut totul, se vorbea chiar și limba română, am fost foarte bucuroasă.
@Dana2008:
Multumesc,
Dar Sovata nu e pe lista scurta, asa ca mai incolo. Acum e in pole position judetul Bihor, care ne mai asteapta putin si ne va avea ca oaspeti.
Pana atunci trebuie sa fugim de caldura asta putin la munte.
Eu cand am vost la Sovata am prins niste ploi crunte care au degenerat in inundatii mari, intr-o plimbare prin zona, imi amintesc cum oamenii urmareau cum creste Muresul, iar la Reghin am incercat sa trecem podul inainte sa loveasca viitura., apoi am plecat mai devreme iar Tarnava la Balauseri era cat Dunarea.
Sovata insa e faina, iar Lacul Ursu simbolul ei inconfundabil.
@krisstinna: Ce coincidență! Mai am câteva subiecte din zonă, poate sună prietena ta în timp ce le citești!
Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
Dar de ce nu ai intrat în lac? Senzația este deosebită, mult diferită față de o plimbare în jurul lacului.
Și tu treci prin Tg Mureș și nu mă anunți să ne întâlnim?
Călătorii plăcute! Pusi! ????
@Dana2008: Aștept cu interes subiectele tale, doream să scriu și eu despre Dracula, mi-a plăcut foarte mult, dar nu am avut timp de litere.
Baie în lac am făcut în urmă cu 30 de ani , o plimbare pe lângă am mai făcut cu 17 înainte, acum a fost o întâlnire de suflet cu prietenii noștri care erau în vacanță, acasă, la Reghin. Peste două zile se întorc în Norvegia
N-am avut curaj sa mă cazez în Sovata, poate la anul.
Da, am trecut doar prin Tg Ms, nu am avut timp să oprim, am alergat spre un sătuc, obiectiv aflat pe lista mea de curiozități.
Frumoasa mea blondă, te pup dulce
@Dana2008: Mi-ar prinde bine și mie o bălăceală pe canicula asta.
felicitări pentru bălăceală și articol plin de informații noi.
Am făcut baie în lac cu anii în urmă.
Am stat în Sovata 10 zile și am făcut tratament, dar era într-o toamnă târzie, chiar ne-a prins zăpada pe acolo, dar tot acum vreo... niște ani. Ia uite ce plăcut este să vorbesc despre zăpadă pe canicula asta =) )
Toate cele bune.
@ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
Am scris cât am putut de repede să pot da informații utile pentru viitorii vizitatori ai lacului Ursu. Am rupt un pic firul cronologic al excursiilor, mai am încă multe de scris despre locurile vizitate în concediu. Dar acum, pentru că am fost atât de încântată de bălăceala din Sovata, trebuie să termin cu locația acesta, mai am de scris încă două articole.
Mai ai timp de bălăceală până de închide!
Călătorii plăcute! Fiindcă ai pomenit de zăpadă, merge și un suc cu gheață... sau înghețată ????
@webmaster26: Buna seara! Am ajuns acasa si m-am uitat pe calculator. Intrarea principala in strandul Lacu Ursu este un pic mai sus de parcarea semnalizata cu P pe harta. Nu este asa de jos langa ciupeca-restaurant.
@Dana2008: am si eu o intrebare: pentru a intra in lac iti trebuie papucei speciali?? ce este pe fundul lacului, acolo unde este mica apa?? ma refer la zona ptr copii?? vom merge si noi in curand, dar nu stim ce ne trebuie
@pusi: bună ziua!
Nu trebuie păpuci. Pe jos in lac sunt podele până la bară. După bară apa este adâncă, nu mai poți calca.
La zona copiilor bănuiesc că tot podele din lemn sunt in apa. Nu fost pentru că nu a fost cazul, băiatul meu știe să înoate.
Ce aveți nevoie este un cearceaf dau pătură pe care să stați, prosop pentru duș și săpun dacă vreți să vă spălați, dacă nu, ajunge doar sa vă clătiți cu apă să nu rămână sare pe piele, papuci, pălării de soare și să căutați un loc sub umbrela pentru umbră.
Să vă luați lichide și crema de protecție solară dacă faceți plajă.
Călătorii plăcute!
@Dana2008: Mmm, ce frumos, mi-ar placea sa merg acolo. Felicitari, votat cu drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Lacul Ursu și celelalte - Sovata — scris în 14.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Experienta Oribila! Dezamăgitor! — scris în 14.08.21 de ux121876 din BUCURESTI
- Sep.2020 Lacul Ursu — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 NU recomand Lacul Ursu — scris în 21.08.20 de Anonim m din TâRGOVIşTE
- Jul.2020 Nu recomand lacul Ursu — scris în 25.07.20 de ux116282 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Sep.2016 Lacul Ursu - sursa de îmbogățire! — scris în 30.09.16 de Mineliea din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2016 O plimbare relaxanta in jurul lacului heliotermal Ursu din Sovata — scris în 17.05.16 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ