ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2013
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Eforie Nord
ÎNSCRIS: 03.06.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Unde facem plaja in Eforie Nord?

TIPĂREȘTE

Eforie Nord “se bucura” de o plaja lunga la Marea Neagra, destul de lata (nu pe toata intinderea ei) si de un nisip bun, nici prea fin si “fainos”, nici prea zgronturos, dar si de o plaja cu acces in Lacul Techirghiol.

Din pacate, faleza structurata pe trei nivele in unele zone si cu care ne mandream candva, a fost lasata prada neglijentei si invaziei deseurilor. Dar asta e o alta poveste!

O sa incerc descrierea parcelelor de plaja cu acces in Marea Neagra, pe directia Constanta– Mangalia, astfel:

- plaja Steaua de Mare, se afla la intrarea in Eforie din directia Constanta. Poarta denumirea unuia dintre cele 3 hoteluri mari din zona si a bazei de tratament.

Chiar azi am fost intr-o scurta plimbare in zona si am ramas placut impresionata sa constat ca in zona hotelurilor Delfinul, Meduza si Steaua de mare, a fost totul curatat, aranjat, cu multe flori si braduti proaspat plantati.

Plaja arata bine, curata, cu sezlonguri si umbrelute si in plus a fost curatata, igenizata si amenajata piscina, care a aratat ingrozitor in ultimii ani.

Sus exista o braserie unde se poate servi masa (o sa povestesc despre ea), o farmacie si parcare (nu stiu cat de spatioasa o sa fie in mijlocul verii).

Singurele dezavantaje sunt: plaja este ingusta si umbra acopera rapid zona, deci nu se poate sta la soare pana tarziu.

Este plaja cea mai apropiata de cei care sunt cazati pe str. Dorobanti, Coralului, Sirenei, Steaua de mare.

Din pacate, urmatoarea zona unde se poate face plaja este destul de departe, cele doua fiind unite de stabilopozi si pietre.

- plaja Acapulco, poarta denumirea restaurantului amplasat intre cele doua faleze. Si aici plaja este ingusta si umbra acopera rapid nisipul.

Se coboara tot pe scari, exista multe posibilitati de servire a mesei, cat si a racoritoarelor sau a bauturilor alcoolice.

Exista parcare cu plata.

Este plaja cea mai apropiata de cei cazati pe str. Stefan cel Mare, N. Balcescu, Grivitei.

- plaja Debarcader sau digul mare (in forma de “T”), este mult mai lata. Si aici umbra apare destul de repede, dar nu acopera toata plaja.

Sunt multe posibilitati de servirea a mesei si a bauturilor, exista parcare cu plata.

Coborarea se face tot pe scari, destul de multe.

Sunt sezlonguri si umbrelute din stuf.

Este plaja cea mai apropiata pentru cei cazati pe str. Ovidiu, Rubin, I. G. Duca, Crisului, Spiru Haret, zona Teatrului de Vara, zona noua din jurul cimitirului (distanta este foarte mare pana la plaja).

- plaja “Y”, in partea stanga se adreseaza in special copiilor, pentru ca in dreptul acestui dig se formeaza un soi de mini piscina in care copiii se pot imbaia in voie. In partea dreapta a digului plaja este destul de ingusta si umbra isi face si ea aparitia relativ repede.

Coborarea se face pe multe scari (neingrijite). Parcarea este cu plata.

Daca se doreste servirea mesei, trebuie sa va deplasati spre Debarcader.

Este plaja cea mai apropiata pentru cei cazati pe str. Brizei, Calugareni.

- plaja “fara nume” sau cea pe care s-au instalat cei de la Ana Hotels. E o plaja lata, curata si linistita. Sunt umbrele si sezlonguri, dar exista si o portiune foarte mare fara, chiar si la buza apei, libera.

Se coboara prin stanga hotelului Belona sau pe niste scarite din metal care se afla cam in dreptul hotelurilor Bran-Brad-Bega. Exista posibilitatea achizitionarii de bauturi, dar si de mancare daca urcati pe faleza sau daca mergeti spre zona Belona.

Exista parcare cu plata.

Parerea mea: este cea mai frumoasa, curata si linistita plaja din Eforie.

- plaja “Belona”, este cea ma cunoscuta si frecventata plaja a acestei statiuni.

Fasia de nisip este foarte lata; exista umbrele si sezlonguri, baruri amplasate pe nisip, muzica, mancare si bautura la tot pasul.

Coborarea se facea pe o panta abrupta, insa in acest an, cineva s-a gandit sa o ingusteze cat sa treaca un carucior de copil (daca apare altul si din sensul opus, nu au cum sa treaca simultan) si au facut un soi de trepte foarte late (e foarte posibil sa amplaseze acolo mese). Daca vor mai exista si minunatele tarabe, atunci lumea, probabil, o sa trebuiasca sa gaseasca diverse metode pentru a ateriza cat mai rapid si lin pe nisip. Glumesc, insa aceasta interventie asupra modului de acces pe plaja, mi se pare o mare greseala. Astept sa vina luna august, cand e foarte aglomerat, sa vad daca am avut dreptate.

Parcare cu plata exista, dar este mult subdimensionata.

Este plaja cea mai apropiata de str. Panselei, Bucovinei, 23 August, Transilvaniei.

- plaja “Vraja Marii” este oarecum o continuare a fasiei de la Belona, este mult mai ingusta, dar putin mai linistita. Exista parcare si nu e nevoie sa se coboare pe scari pentru ca e la nivelul soselei. Cel mai usor ajung aici, cei cazati in zona garii.

- plaja “La nudisti” este aproape de iesirea din Eforie Nord spre Mangalia. Aceasta apartinea de Baza de tratament Efosan, era impartita: barbati si femei, insa acum sunt doar niste ziduri care stau sa cada. Totusi, aici e plin de persoane care fac plaja si nu prea se mai tine cont de separarea initiala. Nu se coboara/urca scari.

- plaja “Tabara Luminita”, apartine taberei cu acelasi nume, insa oricine poate face plaja acolo. Exista umbrele si sezlonguri, loc de parcare contra cost, posibilitatea de a servi o masa calda si o bautura rece.

Plaja e foarte lata, curata si linistita.

Pentru ca e la iesirea din oras, drumul e lung daca se doreste deplasarea cu propriile picioare si e nevoie de un mijloc de transport.

Pana la intrarea in Eforie Sud, plaja tot exista, unele portiuni sunt private (ex. Plaja Azur), altele nu.

Se poate ajunge cu masina sau pe jos (daca va tin picioarele) 2-3 km. Avantajul il reprezinta faptul ca nu este mare aglomeratie.

Dupa cum precizam la inceput, Eforie Nord are acces si la Lacul Techirghiol.

Pana in 1995 (daca nu ma insala memoria) au fost deschise Baile Reci nr. 1 (vis-a-vis de plaja Vraja Marii) intrarea facandu-se pe sub podul care leaga Eforie Nord de Eforie Sud, care in acel an au fost inundate si asa au ramas multi ani.

Si acestea apartin de Centrul Balnear din Eforie.

Acum cativa ani au fost redeschise o parte dintre ele (cele unde aveau acces doar turistii straini).

Anul trecut pretul unui bilet era 10 lei si se oferea: namol, acces in lac, dus cu apa calda, toalete, vestiare si acces separat pentru barbati si femei.

La aceste bai se ajunge usor pe drumul care merge spre Vraja Marii sau prin gara (se traverseaza calea ferata si se coboara putin un deal).

A doua plaja unde se poate face namol si baie in lac, este in fostul camping Sincai, in drum spre Techirghiol.

Si acolo a existat un stabiliment Bai Reci nr. 2, dar care a devenit ruina.

Accesul la aceasta plaja este gratuit pentru ca nu se ingrijeste nimeni de ea si cum e firesc, e si multa mizerie. Namolul se procura de la diversi vanzatori ambulanti (nu va sfatuiesc sa cumparati de la ei pentru ca nu e de buna calitate) sau se poate colecta de fiecare de pe fundul lacului.

E o plaja aglomerata si cautata de foarte multi turisti, dar si de localnici.

Acces rapid la aceasta plaja au cei care sunt cazati pe str. 23 August, Bucovinei, Calugareni, Alexandru Lapusneanu, Ghe. Doja, Marasesti.

Pentru cei care nu cunosc povestea si efectele benefice ale namolului si apei sarate din Lacul Techirghiol, o sa incerc sa le detaliez:

“Proprietăţile terapeutice ale nămolului de la Techirghiol sunt recunoscute in intreaga lume. Legenda locului spune că beneficiile nămolului au fost descoperite de un bătrăn olog şi orb, pe nume Techir, care călătorea pe un măgar. Acesta ar fi ajuns, din greşeală, in mălul lacului care ii poartă numele.

Ore in şir s-a chinuit bătrănul să iasă din noroiul mirositor, iar cănd a reuşit să scape, şi-a dat seama că ochii săi puteau distinge o geană de lumină, iar picioarele sale, pănă atunci neputincioase, incepuseră să il asculte. Cat despre tovarăşul său de călătorie, plăgile ii dispăruseră complet. “

• - Trateaza reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferinte ale incheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie;

• - Curata in profunzime pielea minimalizand aparitia ridurilor, revitalizand complexul la nivelul tesuturilor, eliminand toxinele, indepartand grasimile, reduce aparitia celulitei, purifica, catifeleaza si readuce culoare si stralucire pielii;

• - Stimuleaza sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, indeparteaza excesul de apa din corp dand senzatia de usurare, reduce oboseala, relaxeaza corpul si mintea, creste senzatia de confort, este tonifiant, amelioreaza durerile provocate de accidentari anterioare, precum si cele provocate de reumatism sau imobilitate musculara.

• - Suferinta musculo-articulara la bolnavi cu sechele posttraumatice ale membrelor a fost favorabil influentata si in conditii de ambulator, in localitatea de domiciliu a bolnavului, cu preparate saturate din extract natural lichid de namol. S-a observat o actiune antialgica, antiinflamatorie si trofica a acestui preparat.

• - Spondilartrita anchilozanta: aplicatiile cu namol s-au dovedit foarte utile in aceasta maladie, precum si in anumite stradii ale poliartritei reumatoidale.

• - Impachetarile de namol cald in recuperarea sechelelor dupa poliomelita au o reactivitate pozitiva asupra cvadricepsilor si ischiogambierilor, calitatile fizice si biochimice ale namolului dovedindu-se elemente stimulative ale organismului.

• - Procedura tampoanelor vaginale cu namol de Techirghiol este considerata ca deosebit de eficienta, scurtindu-se mult timpul de tratament, normalizindu-se ciclul menstrual, dismenoreea si lucoreea sunt mult diminuate.

• - Are efecte curative asupra aparatului genital, s-a observat disparitia infestarii cu tricomonas, normalizarea valorilor pH-ului vaginal. Sunt favorabil influentate formele vechi cu aderente postinflamatorii si chiar formele pseudotumorale.

In speranta ca nu v-am plictisit si cu scuzele aferente ca tastatura calculatorului nu m-a ajutat sa scriu in limba romana, va doresc concedii cat mai placute!

O sa atasez si cateva poze (in doua etape).

Promit ca o sa revin cu un review despre zone de cazare si cu unul despre locuri de servit masa in Eforie Nord.


[fb]
---
Trimis de romanitzaa in 29.05.13 15:28:52
Validat / Publicat: 29.05.13 16:57:51
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 61483 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (romanitzaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Plaja Steaua de mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[29.05.13 16:56:58]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Radu
[29.05.13 18:14:54]
»

intrebare: anul trecut la Steaua de Mare se taiase o portiune de plaja pt un drum de camioane. A ramas asa?

Multumesc.

mihai79
[29.05.13 18:55:01]
»

Statiunea copilariei mele... cu bune si cu rele o ador! Plaja Belona e preferata mea urmata de superba Azur... rivalizeaza la culoarea apei cu cele din afara.

Multumesc de noutati.

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[29.05.13 20:44:57]
»

Am citit cu interes acest articol însă parcă inima mi-a tresărit atunci când am ajuns la Tabăra Luminiţa.

Au trecut 24 de ani de când am ieşit pentru ultima dată pe porţile taberei şi totuşi... amintirile clipelor petrecute acolo încă îmi sunt atât de "clare". Frumos mai era!!!

Şi e foarte bine că tabăra a rămas. Ştiu că a fost modernizată acum câţiva ani şi că în prezent condiţiile sunt mult mai bune, începând cu cele de cazare. Am înţeles că nu mai sunt dormitoare mari ci camere cu două - patru paturi. Plus... alte amenajări.

De trecut am tot trecut pe lângă ea dar aş vrea să mă opresc odată şi să intru în curte, să mă simt din nou copil. Off, nostalgia asta!!!

romanitzaaAUTOR REVIEW
[29.05.13 22:33:11]
»

@webmaster

Multumesc frumos!

@Radu

Daca vorbim despre partea stanga (cum privim marea), da.

Alt drum n-am sesizat.

O sa atasez si cateva poze cu plaja Steaua de Mare.

@mihai79

Incerc doar sa ajut cu ceva informatii si noutati.

Cu placere!

@urjanclaudiu

Merita o vizita la tabara, puteti sa faceti plaja, sa mancati si sa admirati paunii si porumbeii pe care ii au intr-o voliera.

Atat plaja cat si curtea taberei sunt curate si ingrijite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
romanitzaaAUTOR REVIEW
[29.05.13 22:41:42]
»

Daca tot vorbeam de noutati, pe partea dreapta cum se coboara spre plaja Belona, se construieste (amenajeaza) un soi de parc cu jocuri pentru copii. Nu-mi este clar daca este un fel de aqua parc sau o combinatie si nici daca se reuseste finalizarea lui pana la inceputul lunii iulie.

O alta noutate este faptul ca se introduce, de catre primaria Techirghiol, un minicar care sa circule intre plaja Belona si statiunea Techirghiol si un vaporas care sa faca legatura tot intre cele doua statiuni.

Djbobo*
[30.05.13 14:08:12]
»

Bun review, asteptam unul amplu si cu Eforie Sud, cazare, mancare, distractie etc; anul asta dupa ce ia baiatul vacanta, vrem sa dam o fuga la Eforie Sud ptr cateva zile, ma orientasem spre niste vile -pensiuni pe str Dezrobirii-zona cazino, aproape de plaja, dar ma intereseaza cum e plaja in zona, si daca sunt pietre in apa.

romanitzaaAUTOR REVIEW
[30.05.13 14:21:53]
»

@Djbobo

Eforie Sud o vizitez foarte rar, asa ca nu pot sa te ajut.

Dar stiu ca exista o colega pe AFA care locuieste in Sud si cu certitudine o sa-ti ofere toate informatiile necesare.

maria55 †
[03.06.13 00:12:43]
»

@Djbobo: hello... sunt aici... astept intrebari...

Strada amintita de tine este chiar faleza statiunii, cat despre finetea nisipului, prezenta pietrelor in apa s. a. m. d., nu-ti fioe teama! Se stie ca litoralul nostru chiar daca pe ici pe colo e deficitar, in ceea ce priveste serviciile, in schimb plajele si nisipul precum si intrarea lina in mare sunt cele care "ne ridica" oarecum!

@romanitzaa, ma bate gandul sa postez un review despre plajele din Eforie Sud, ca o continuare a ceea ce tu ai facut pt Nord... asa ca... dupa plaja Azur... revendicata deja desi pare mai aproape de Sud, imi ramane si mie destula plaja pana la "Capul Turcului" si "Pescarie"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Djbobo*, maria55, mihai79, Radu, romanitzaa
Alte impresii din această RUBRICĂLa plajă în Eforie Nord:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.69638919830322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1