ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.03.2010
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Agonie si extaz - Lepsa si Cascada Putnei

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Anul trecut am fost la Sf. Gheorghe cu ceva treabă şi la intoarcere, în Tîrgul Secuiesc am văzut un indicator ce ne indruma spre Focşani. Fară să ne gîndim prea mult am făcut dreapta şi am luat-o pe acolo spre Greşu… dar stupoare drumul s-a transformat în ceva de nedescris. Asfaltul se terminase şi noi deja circulam pe un traseu pe care nu mergeau decat camioane, incarcate cu lemne şi betoniere. Mersesem prea mult să mai omorîm maşina ca să ne intoarcem. Eram plini de praf şi abia aşteptam să se termine coşmarul.

După ce-am trecut graniţa judeţului Covasna am ajuns la o porţiune de drum ce se afla în plin proces de reabilitare. De aici şi pînă la Lepşa şoseaua era super asfaltată. Lipseau doar marcajele.

Lepşa este o staţiune turistică din Munţii Vrancei. Aşezată în inima munţilor, Lepşa este o oază de linişte şi frumuseţe, unde te poţi relaxa. Sunt foarte multe pensiuni unde te poţi caza. Eu nu am rămas niciodată peste noapte, pentru că părinţii mei locuiesc la 60 de km. şi nu mergeam decît să facem un grătar în mijlocul naturii sau să mîncăm zmeură şi mure pe săturate. Am descoperit şi o poieniţă plină cu sunătoare, şi de atunci merg mereu să-mi fac provizii.

Un alt loc interesant la Lepşa este Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. La cascadă se ajunge din strada principală, coborînd cu maşina pe partea dreaptă a drumului cum vii dinspre staţiune, sau stînga cum vii dinspre Focşani, pînă la un loc de campare. De aici se coboară nişte scări de piatră, protejate cu balustradă. Cascada are circa 80 metri iar apa se strînge intr-un lac cu o adîncime de 12 metri. Apa în acest lac e rece ca gheaţa şi în luna august. Se mai găsesc temerari care se aruncă pentru o baie aici, dar cred că sunt doar cei superincălziţi de la aburii alcoolului. Pe marginea lacului poţi să stai îndelung să contempli bulboanele pe care le face căderea acestui rîu de pe stîncile înalte.

Pe mine timpul petrecut aici mă relaxează şi-mi încarcă bateriile. Vara se poate face baie şi plajă in apele cristaline ale Putnei, mai sus de cascadă.

În zilele de sărbătoare, toţi vrîncenii se adună la Cascada Putnei şi toată valea e plină de chiote şi grătare. De Paşti şi 1 Mai sunt aici o sumedenie de maşini din GL. BR. B şi altele. Toţi focşănenii înstăriţi şi-au ridicat cîte o casă de vacanţă pe aici.

In zonă sunt mai multe restaurante, dar şi o pizzerie ridicată de un italian ce şi-a găsit o vrîncencă straşnică ce a luat-o de nevastă.

Pentru cei ce doresc un păstrăv proaspăt şi-l pot procura de la Păstrăvăria Lepşa.

Drumeţiile pe care le poţi face prin munţii Vrancei (sunt nenumărate trasee turistice), refacere, odihnă, plajă pe malurile Putnei, intr-un peisaj mioritic, sau regăsirea păcii sufleteşti la Manăstirea Lepşa sunt cîteva din plăcerile pe care nu ţi le poţi refuza.

Iarna e un peisaj mirific. În oricare anotimp ai merge aici totul ţi se pare sălbatic şi uitat de lume. Este o ocazie deosebită de a descoperi şi frumuseţea Munţilor Vrancei, despre care se ştie că sunt moştenirea vrîncenilor de la Stefan cel Mare.

De la Bucureşti să ajungi aici, trebuie să o iei pe drumul european E85 şi sunt toţi atîţia km cît şi pînă la Poiana Braşov dacă o iei pe Valea Prahovei, dar scapi de aglomeraţia drumului.

Bucureşti – Buzău – Focşani – Odobeşti - Boloteşti- Găgeşti – Vidra- Valea Sării – Tulnici – Lepşa.


[fb]
---
Trimis de kmy in 17.03.10 12:33:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9714 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

kmyAUTOR REVIEW
[17.03.10 12:40:42]
»

http://www.cazarelepsa.ro/images/h1.jpg

pepsi70ro
[17.03.10 12:54:16]
»

Bravo, frumos scris! Felicitarile si votul meu!

gushpi
[17.03.10 13:00:04]
»

si pe toate hartile drumul intre Lepsa si Tg. Secuiesc apare ca EXISTAND! in fapt, exact cum arata patania colegei noastre, acea portiune de vreo 40km numai drum nu este!!!

un alt amanunt: daca tot vreti cu tot dinadinsul sa va rupeti rotile, de la Lepsa se poate ajunge scurt la Soveja unde exista o amintire a unei statiuni altadata renumite!

alt amanunt: in aceasta zona (Soveja-Lepsa) este dovedit stiintific ca aerul este mai puternic ionizat negativ chiar decat in zona Olanestiului - ceea ce face ca plamanii dvs sa se refaca spectaculos dupa vreo viroza, gripa (aviara, porcina sau neaosa) !

cc_iordachescu
[17.03.10 13:21:29]
»

Frumos scris review-ul despre Lepsa! Daca nu stii zona este chiar tentant sa incerci un sfarsit de saptamana acolo.

Fara a dori sa fiu carcotasa imi permit sa-mi spun si eu parerea despre Lepsa, precizez ca e parerea mea personala formata dupa mai multe vizite prelungite la amicii nostri care si-au ridicat si ei o casuta (a se citi "viloaica") in zona.

Linistea iti este asigurata pe acorduri de Adi Minune & compania, aerul curat este presarat cu miros de mititei, peste, etc. intimitatea iti este asigurata de izmenele vecinului puse la uscat in baia vilei de alaturi, privelistea minunata a raului Putna este condimemtata de pet-uri, pachete de tigari si alte ramasite ale civilizatiei turistului roman.

Este adevarat ca in ultimii doi ani ne-am eschivat politicos atunci cand amicii nostri ne invitau sa mai mergem la Lepsa, deci poate s-au mai schimbat lucrurile.

Asta este parerea mea dar fiecare are dreptul sa-si formeze parerea personala.

Oricum pentru frumusetea randurilor tale ai votul meu.

mario 110
[17.03.10 17:28:03]
»

locul de campare de care pomeniti in review, este unul organizat, cu bai, dusuri, gratare, etc, sau pur si simplu un loc unde isi pune cortul care cum vrea unde vrea?

kmyAUTOR REVIEW
[17.03.10 18:45:23]
»

Mulţumesc tuturor celor care m-au votat.

Da, este adevărat că în ultima vreme s-a cam aglomerat zona, şi gîndiţi-vă că brăilenii, galaţenii, focşăneniii nu au unde merge la aer curat, şi în zilele de sărbătoare e nebunie. Toţi îşi doresc să iasă la un grătar.

Dar de la Lepşa in sus, spre Greşu, pe drumul spre Sf. Gheorghe este atîta sălbaticie, atîta frumuseţe, de simţi că te contopeşti cu natură, că nu-ţi mai pasă de ce se întîmplă în zona de camping, sau pe lîngă cascada Putnei.

Din Lepşa se pot face multe drumeţii, sunt multe trasee turistice, pe care nu e bine să te aventurezi decît cu un ghid care cunoaşte bine locurile. Sunt animale sălbatice destule, că nu prea au fost deranjate în habitatul lor, şi nu am auzit pe nimeni să fie atacat ca pe Valea Prahovei.

Drumul de la Lepşa la Soveja este inchis circulaţiei auto. Înainte exista o şosea ce lega cele doua staţiuni, dar de la induţiile din 2006 s-a surpat şi au fost alunecări de teren. Doar dacă ai un ATV te poţi descurca pe acolo. Din Soveja, aceasta staţiune superbă, unde înainte de 89 se mergea la 23 August pentru Cîntarea României, n+a mai rămas nimic. E o paragină totală.

Drumul de la Lepşa la Soveja, de pe hartă, nu mai e valabil. Si cred că nu este în interesul lui Oprişan să se refacă acest drum.

kmyAUTOR REVIEW
[17.03.10 18:48:22]
»

cînd îmi găsesc CD-urile am să ataşez şi fotografii din această zonă.

webmaster13
[04.04.10 21:18:49]
»

kmy foarte frumos ai scris! sper sa-ti placa melodia atasata!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cc_iordachescu, gushpi
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Lepșa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05092716217041 sec
    ecranul dvs: 1 x 1